Genre: Misdaad / Thriller
Alternatieve titels: Public Enemy Number One (Part 2) / Mesrine: L'Ennemi Public N° 1
Frankrijk / Canada
Geregisseerd door: Jean-François Richet
Met onder meer: Vincent Cassel, Ludivine Sagnier en Mathieu Amalric
Gesproken taal: Frans en Engels
Releasedatum: 19 februari 2009
Plot L'Ennemi Public N° 1
Het verhaal over Jacques Mesrine, in de jaren 70 volksvijand nummer 1 in Frankrijk. Hij stond bekend om zijn spitsvondige vermommingen en als vrouwenverslinder, maar in de eerste plaats om de gedurfde bankovervallen, lucratieve ontvoeringen en gevangenisuitbraken. Twintig jaar lang was hij een kwelgeest voor de Franse politie, ondanks dat ze hem steeds dichter op de huid zaten. Deze film is het vervolg van l'Instinct de Mort.
Jacques Mesrine
Pierre André Mesrine, father of Jacques
Lawyer of Jacques Mesrine
Interview reporter
CyraX
spijtiggenoeg het eerste deel gemist; dit kan ik niet missen!
weet iemand of het verhaal makkelijk te volgen is als je het eerste deel niet gezien hebt?
Chuck Taylor
- 1953 stemmen
Het is eerste deel draait in Belgie in de bioscoop, en in Nederland moet hij nog uitkomen. Het lijkt me logischer dat je die dan bekijkt, dan heb ge niks gemist.
brucecampbell
Vandaag gaan zien in de cinema met 4! man in de zaal. Schandalig dat deze prent zo over het hoofd wordt gezien. Deze film pikt de draad op waar deel 1 eindigde, en waar deel 1 geweldig en spectaculair was, is deze dubbel zo goed. Cassel in de rol van zijn leven! Alles moet met een korrel zout genomen worden, maar dat zei Mesrine over zijn eigen boek ook. De mensen willen spektakel en geweld zien, en dat krijgen ze dan ook, en hoe.
Lang geleden dat ik nog zo werd weggeblazen door een film.
Nu maar hopen dat de dvd er snel komt!
Friac
Deze film wordt verdeeld door Kinepolis Film Distribution, zonde om dan te merken dat ze zo weinig vertrouwen in hun 'eigen' films hebben dat ze hem in amper 2 van hun Vlaamse/Brusselse complexen draaien. 'Mesrine: L'Instinct de Mort' mag dan misschien een tegenvaller zijn geweest qua publieksopkomst, heb toch een beetje respect voor je eigen 'producten' en gun ze op zijn minst één weekje draaitijd in je eigen exploitatieruimtes. Nu goed: soms kan ik echt niet overweg met marketing, winstcijfers en dergelijke meer
Gisteren ben ik de film in Brussel gaan zien met een vijftal geïnteresseerden (plus nog eens vijf lawaaierige hangjongeren, helaas helaas) en net als deel 1 is het een erg goede film. De film bevat iets minder actie dan het eerste deel van het tweeluik, maar in ruil daarvoor kom je wat meer te weten over de 'mediagangster' Mesrine. Acteerprestaties zitten meer dan goed - Vincent Cassel inderdaad in de rol van zijn leven en de schurk uit 'Quantum of Solace' doet het hier een stuk beter - en voor de rest bevat dit heerlijke filmverhaal weer een goede mix van spanning, adrenaline, humor en de perfecte dosering emotionaliteit. Zonde dat dit pareltje aan het Nederlandstalige gedeelte van België zo ongemerkt voorbij is gegaan...Ik haal me in elk geval de dvd in huis.
Friac
Ik heb nog niets gehoord - toegegeven: ook nog niet naar op zoek gegaan - , maar zo'n mooie film verdient in elk geval een dvd-release en ik ga er vanuit dat hij hem wel zal krijgen. Het is totaal geen 'moeilijke' film, maar gewoon een steengoede Franse film met blockbusterallures: hopelijk beseffen de producenten dit en gunnen ze Mesrine een tweede kans in het dvd-circuit.
Zelf wil ik hem desnoods zonder Nederlandstalige ondertitels kopen als het echt niet anders kan
brucecampbell
Release L'instinct de mort 15/03/2009 in Frankrijk http://www.pixmania.com/dvd-mesrine-l-instinct-de-mor/frfr1835642_dvdart.html
lykathea
Kijk ontzettend uit naar beide films, maar ik ben bang dat 't nog een tijdje wachten wordt.
Zandkuiken
Net als het L'instinct De Mort goed ineengestoken maar ook wat standaard cinema die niettemin de volle speelduur blijft boeien.
timbo_
Is de naam van Depardieu wel correct bij dit deel? Aangezien hij in deel 1 wordt doodgeschoten.
Mr_White
- 2067 berichten
Beter dan het eerste deel. Zagen we daar nog vooral Mesrine als onrustige en wilde boef, in dit deel zien we Mesrine vooral als de man die geniet van zijn faam en de daarbij komende humor werkt verlichtend. Toch ben ik niet helemaal tevreden met de structuur, die nog altijd teveel van de hak op de tak springt. Enkele sterke scènes (de ontsnapping, de 'moord' op de journalist, het einde) maken wel een boel goed.
ArcovandenBroek
Briljante film weer, al is het eigenlijk 1 lange film. Er zat wel iets meer humor in, en de actie was weer schitterend verzorgd. Vincent Cassel in een absolute glansrol, wat een geweldige acteur! M'n beste film van 2009 tot nu toe (dus deel 1 + deel 2 bij elkaar) en uiteindelijk zal Public Enemy hoog in m'n top 10 van 2009 gaan komen.
namingway24
Prachtig afsluiter van dit tweeluik. Iets ingetogener dan deel 1, maar toch weer prachtige actiescènes. Het fragmentarische karakter van de film werkte uitstekend, zonder onnodige opvullers. Cassel speelt een glansrol. Ik kreeg daadwerkelijk sympathie voor Mesrine en zijn kijk op het leven. Het feit dat alles met een korreltje zout genomen moest worden droeg bij aan de mystiek van Mesrine's personage. Jammer dat deze film niet compleet op Moviemeter staat, want hij verdient het om in zijn totaal te worden ervaren.
Webby
Samen met deel 1 (zie t gewoon als een ding) de film van t jaar... tot nu toe
Heel sterk!
Yugnav
Geweldige film, Cassel speelt echt geweldig... Ook leuk dat er een flinke dosis humor in zit. Zeker een aanrader. Gister in de sneak gezien, nu nog deel 1 kijken.
SanneW
Een geweldige film. Ik vond deze deel beter dan de eerste. Meer humor, meer actie gewoon geweldig!
Mr_White
- 2067 berichten
De gijzelaars zijn hoogstwaarschijnlijk bewakers. Dat meldden Franse media.
De gevangenen zouden de deuren van een bezoekruimte hebben opgeblazen en de bewakers hebben gegrepen.
Bijzonder gevaarlijk
Onder bedreiging van vuurwapens maakten de bewakers de ingang open. De criminelen worden omschreven als bijzonder gevaarlijk. Ze zaten lange gevangenisstraffen uit.
De mannen snelden met de gegijzelden weg in een auto en wisten de achtervolgende agenten af te schudden. Een speciale eenheid van de Franse politie jaagt op de beide gevangenen.
Vlucht
De criminelen wisselden zeker tweemaal van voertuig en vluchtten richting het noorden.
De laatste keer dat gevangenen probeerden te ontsnappen uit de gevangenis in Moulins was in 2003. De laatste succesvolle poging was in 2002 met behulp van een helikopter.
En zo blijkt maar weer dat Mesrine's ontsnappingen niet zomaar eventjes geromantiseerd zijn.
Chuck Taylor
- 1953 stemmen
Haha behoorlijk heftig verhaal. Ontsnappingen mbv. explosieven, helikopters - wtf?
underwearhero
teleurstelling. Had geen hoge verwachtingen. Begin was intetressant. Aantal sterke (maar ook zwakke scénes) scénes maar de film gaat snel bergafwaarts. Grootste probleem dat ik had was de hoofdpersoon. Hoewel hij goed gespeeld was door Vincent Cassel was het een vervelend personage. Crimineel, bankberover zonder goede reden. Kan die net zo veel grapjes maken als ie wil, ik mocht hem niet en als ie aan het eind wordt neergeknald is dat alleen maar een opluchting.
Nasir
Wat een lefgozer was die Mesrine.
Vaker gelachen bij dit deel en volgens mij ook ietsje bruter dan deel 1. Vincent Cassel in topvorm en een geweldige acteur.
timbo_
Ongelofelijk. Heb ik mooi deel 1 gezien in de Pathe in Eindhoven wil ik deel twee gaan kijken draaien ze die niet. Kan je toch niet maken om het eerste deel wel te draaien en het tweede niet.
ArcovandenBroek
Dat is erg krom ja.. Maar in Pathé De Kuip draait ie ook maar 1x per dag.
Maar als ik je een advies mag geven, rij een keer naar Rotterdam, want de film loont het absoluut. Ga deel 2 zeker zien als je deel 1 goed vond, want deel 2 is minstens zo goed!
al is het eigenlijk 1 film..
timbo_
Ik ga hem ook zeker wel zien maar uit principe zeker niet in een pathe.
4rat
Hahaha.
Ik ga vanavond naar die film, dus ben zeer benieuwd want deel 1 was al zo ongelofelijk goed!
nee.
Had dat even eerst gedaan. Zonde...
underwearhero
wat maakt het uit? Dit is toch een op zichzelf staande film?

L'Instinct de Mort
2008