Genre: Thriller / Horror
Speelduur: 90 minuten / 93 minuten (unrated version)
Verenigde Staten / Australië / Duitsland
Geregisseerd door: Carter Smith
Met onder meer: Jena Malone, Joe Anderson en Shawn Ashmore
Gesproken taal: Spaans, Engels, Grieks en Duits
Releasedatum: 17 april 2008
Plot The Ruins
"Terror has evolved."
Talloze jonge Amerikanen komen elk jaar af op de stralende zon, het lekkere water en de vele zandstrandjes, op zoek naar niet al te duur vertier. Zo ook Amy (Jena Malone) en Stacy (Laura Ramsey), twee vriendinnen met hun zeer verschillende vriendjes, de serieuze student medicijnen Jeff (Jonathan Tucker) en de feestende vrijbuiter Eric (Shawn Ashmore). Aan het eind van hun vakantie trekt het viertal de Mexicaanse jungle in om ruïnes van de Maya's te bekijken. Wanneer ze het fantastische gebouw staan te bewonderen, gebeurt er iets dat hen met doodsangst naar de top van het afbrokkelende stenen bouwwerk drijft. Er blijken afschrikwekkende en levensgevaarlijke krachten te huizen, die hen dwingen tot een bikkelhard gevecht op leven en dood.
Jeff McIntire
Dimitri
Archeologist
Taxi Driver
moviemike
Klinklare en domme onzin voor als je een avondje horror zonder al te veel inhoud wenst. Grappig ook te weten dat de slechterikken van dienst de planten zijn, maar dat de cast door hun absurde stommiteiten uiteindelijk elkaar kapotmaken!
3* voor deze leuke onzin
Boeikens
Redelijke meevaller.
Een eens iets ander verhaal.
Redelijk goed geacteerd, redelijke set-up.
De spanning is nogal zwak, het is niet echt horror maar er zitten wel een paar goede gore scènes in.
android325
niet echt schikbarende momenten.
spanning loopt wel op in de film, maar er gebeurd weinig.
had liever meer gezien.
Xen0n
Dit is ook weer een erg goede Thriller/Horror moet ik zeggen. Ik heb deze samen met The Eye gekeken gister avond. The Ruins was goed, maar The Eye wist ie niet te overtreffen. Het gaat voor mij net wat teveel naar het Horror genre toe, niet dat ik dat niet leuk vind, maar ik kijk liever met meer spanning(The Eye, Mirrors, The Strangers) Spanning was dus aan de lage kant. Het was wel een heel simpel verhaal en het kwam allemaal wat langzaam op gang. Op de helft van de film komen pas de eerste spannende momenten om de hoek kijken. Het is dan ook gelijk goed en blijft doorgaan tot het eind. De verhaallijn van die planten was wel heel goed uitgewerkt vond ik. Al met al een hele mooie film voor het donkere avondje! 3,5* Omdat hij niet de klasse haalde van de andere Thrillers dit jaar, maar toch heel erg goed was.
Madecineman (moderator films)
Geslaagde moderne tienerhorror gebaseerd op leuke oldskool elementen.
The Ruins is gelukkig weer een horror op klassieke leest waarbij tieners en jong volwassenen een voor een op gruwelijke manier ten prooi vallen aan een dodelijk gevaar. Dat gevaar is nu niet iets bovennatuurlijk, zoals de laatste jaren vaak te zien was in de vele Japanse remakes maar heeft een veel meer aardse oorsprong (in dat opzicht heeft de film wel wat weg van The Descent). Gelukkig hoeft de kijker niet verveeld worden met mogelijke verklaringen, zit ook niemand op te wachten in een krap 90 minuten durende film lijkt me.
Het uitgangspunt van 4 jonge Amerikanen op zonvakantie in Mexico die verleidt worden tot een spannend avontuur door een (natuurlijk) Europese toerist schept een soort sfeertje van; "Het kan ons allemaal overkomen" dat, denk ik, vooral de doelgroep goed zal aanspreken.
Ook leuk is dat behalve horror en voldoende gore de film een sterk suspense component kent. Veroorzaakt door het wederom klassieke gegeven van het samen geïsoleerd zitten met een dodelijke dreiging (zie ook Alien, The Thing).
Verder is het camerawerk en de acteerprestaties toch zeker positief te noemen. Wel jammer dan weer van het wat slappe einde.
Nergens is het bijzondere cinema maar vermakelijk is het wel allemaal. Okay bevonden.
Apollinisch
Thriller / horror.
Ben ik dan de enige die zich niet wist te beheersen als blijkt dat een stel tulpen een ringtone nabootst? En om die planten die ineens een koor vormen en uit volle borst beginnen te zingen heb ik ook flink kunnen lachen.
Verder zien we af en toe een schitterende wolkenformatie tegen een strakblauwe lucht, en de zaagscène is best intens en realistisch. Afgezien daarvan heeft de film veel te weinig interessante momenten, laat staan dat het ook maar enigszins spannend wordt.
Rehydration
Deze film op DVD gezien. Ik heb werkelijk nog nooit zo'n slechte film gezien als The Ruins. Ik zat me echt te verbijten. Ongelooflijk dat dit soort films in videoland terecht komen. Zowel het verhaal als de uitwerking is echt beneden peil.
0,5 (omdat 0,0 niet mogelijk is)
MGpower
Rehydration... 0.5 sterren? dat geef ik een B film nog niet eens ^^
Je hebt zeker al wel gezien dat je echt de enige bent die die score geef? dat je geen Horror fan bent ofzo, oke... maar dan moet je de film niet eens kijken.
-edit-
Ik zie nu dat je ook wel eens een 5 sterren stem
volgens mij is er nog nooit een film 100% perfect geweest hoor
ik denk dat we jou stem dus niet serieus hoeven te nemen...
noapopje
spannende film! vieze/enge scenes er tussen, het kwam niet 'nep' of b film achtig over. Aanrader als je van horrors houdt!
Zuiderpark
hoe heeft deze film ooit de bioscoop kunnen halen ?
Uitgekauwd....De Amerikanen zijn de "slachtoffers", de Maya's (in deze film dan) de agressors. Heel de film speelt zich af op 1 locatie, het is nooit spannend of eng en ik vind het allemaal erg voorspelbaar.
Sorry voor mijn mening, maar dit was gewoon echt slecht
VierkanteOogjes
Mee eens Zuiderpark, inderdaad de hele film op 1 locatie, wat echt te vervelend en saai overkwam. 1 scene letterlijk overgenomen van the Descent, met dat mes, anyone?
Einde ook te voorspelbaar. Hoopte in het begin van de film een spannende tocht door de jungle, maar eenmaal op die Maya kakte de film behoorlijk in.
2 (kleine) sterretjes
joeriL
Snap sowieso niet dat mensen dit hoger dan een 2 geven. Ok leuk om te kijken dat kan. Maar er zit gewoon helemaal niets unieks of bijzonders in deze film, hij is precies hetzelfde als 1000 andere horror films. Ik vond de film er klote waarom: voorspelbaar en saai
tukkerstein
Precies hetzelfde? Ik vind vleesetende planten wel weer eens wat anders dan een gestoorde seriemoordenaar.Ik vind dat de film zich wel degelijk van andere horrors weet te onderscheiden.
Ik kon wel begrip opbrengen voor de Maya's, echt zwartwit vond ik het niet.
ezra1971
niet echt schikbarende momenten.
spanning loopt wel op in de film, maar er gebeurd weinig.
had liever meer gezien.
Het sterke punt van deze film zijn de overtuigende acteerprestaties van de hoofdrolspelers. Echt spannend wordt het nooit echt, maar het onheilspellende gevoel dat de karakters aan de ene kant door een onbekende kracht worden bedreigd, en aan de andere kant door die vage Mexicanen. Niet supersterk, maar onderhoudend. en ik was blij dat die Duitser al snel het loodje legde dat accent was wel erg slecht!
joeriL
ipv van een monster dit keer een vlees etenende plant vind ik nou niet bijster orgineel.
keukenzout
Noh. Zelfs met X op was deze film verschrikkelijk, terwijl ik dan doorgaans alle films het liefst 5* geef. Nuchter was ie nog erger.
Nephilim
Vanavond herkeken. Blijft een goeie film.
Mix tussen The Thing(Carpenter) en Day Of The Triffids.
Dit is horror zoals het vroeger werd gemaakt(zoals het hoort) zonder stompzinnige jump scares.
Niet origineel maar dat hoeft ook niet als het vermakelijk wordt uitgewerkt en dat doet deze film prima.
X.MagnuM
Op de achterkant van deze film stond zoiets als ''meest schokkende horror'' ofzo.
Maar ik weet niet eens of ik dit wel een horror kan noemen xD
Er zitten een paar ranzige scenes in en voor de rest vind ik de film vrij saai vooral het begin.
Dus sonde van mijn geld dat ik hem heb gekocht :S
JDSsmetje
Geen slechte horrorfilm dat je van zo'n horrorfilm kunt verwachten.
Meest schokkend horrorthriller was het wel zeker niet. Spanning had ik toch ook iets meer verwacht maar in het algemeen viel de film wel best mee.
jellorum
aardig verrast geweest door deze film, ik keek 'm zonder al te veel verwachtingen, toch ben ik geboeid geweest, zeker door de helemaal niet slechte acteerprestaties van de jonge acteurs( wat wel eens anders durft zijn in dergelijke films) en door de enkele gore momenten toch...
bovengemiddeld suspense-filmpje...
namingway24
Originele horror. De "vijand" is erg origineel en de spanning zit er de hele film goed in. Een paar geweldige gore-momenten maken de film af.
martinovitch
Ik heb hem vorige week gezien zeer goede horror film. Met weinig effecten maar goed gedaan!
4 verdiende sterren
Ik vond het echt een leuke film.
Soms zaten er ranzige stukken tussen,
wat wel heel echt leek.
Aanrader dus. (vind ik).
Diederik58
Onderhoudende film.
Het verhaal krijgt toch wel een paar aardige wendingen.
Het einde is belachelijk slecht. Jammer.
Toch een aanrader.
MNV2
- 1901 stemmen
Ik heb behoorlijk van de fim genoten, het idee dat planten een eigen leven kunnen leiden is misschien wat overdreven, maar horrorfilms zijn nu eenmaal per definitie overdreven. Het verhaal op zich is typisch Amerikaans: een groepje jongeren dat het gevaar opzoekt, ergens vastgeraakt, 1 voor 1 worden ze vermoord tot er 1 overblijft, het hoofdpersonage. Wat wel knap is, is dat de regisseur niet duidelijk maakte welk personage het hoofdpersonage speelt. Vaak weet je al van tevoren welk personage overleeft en welke doodgaan, dat was hier minder het geval.
Goodfella_90
Credits voor het feit dat Smith een redelijk spannende film weet te maken over een plant die mobiele telefoons na kan doen.

Dreamer: Inspired by a True Story

The Last House on the Left
Horror / Thriller, 2009

Let Me In
Drama / Horror, 2010
mexicotouristmaya civilizationcarnivorous plantcancún reizenschepselruinsbody horrorarchaeological expeditionamerican tourist