• 9.381.171 stemmen

The Ruins (2008)

Thriller / Horror | 90 minuten / 93 minuten (unrated version)

Genre: Thriller / Horror

Speelduur: 90 minuten / 93 minuten (unrated version)

Oorsprong: Verenigde Staten / Australië / Duitsland

Geregisseerd door: Carter Smith

Met onder meer: Jena Malone, Joe Anderson en Shawn Ashmore

Gesproken taal: Spaans, Engels, Grieks en Duits

Releasedatum: 17 april 2008

Plot The Ruins

"Terror has evolved."

Talloze jonge Amerikanen komen elk jaar af op de stralende zon, het lekkere water en de vele zandstrandjes, op zoek naar niet al te duur vertier. Zo ook Amy (Jena Malone) en Stacy (Laura Ramsey), twee vriendinnen met hun zeer verschillende vriendjes, de serieuze student medicijnen Jeff (Jonathan Tucker) en de feestende vrijbuiter Eric (Shawn Ashmore). Aan het eind van hun vakantie trekt het viertal de Mexicaanse jungle in om ruïnes van de Maya's te bekijken. Wanneer ze het fantastische gebouw staan te bewonderen, gebeurt er iets dat hen met doodsangst naar de top van het afbrokkelende stenen bouwwerk drijft. Er blijken afschrikwekkende en levensgevaarlijke krachten te huizen, die hen dwingen tot een bikkelhard gevecht op leven en dood.

avatar van helleh

helleh

Deze film is zoals de meeste horrorfilms met het bekende ´een groepje vrienden gaat ergens naartoe´ uitgangspunt pauperslecht , maar anders dan al die andere kon ik hier wel om lachen, vandaar een 2,5.

avatar van mv23

mv23

Zeer tegenvallende horrorfilm, die nooit echt eng wordt. De locatie is erg mooi, maar ik vind de film niet meer dan twee sterren waard.

avatar van Testa-Rossa

Testa-Rossa

helleh schreef:

Qua uitgangspunt misschien wel, maar de uitvoering en het horrorelement zijn toch wel aardig vernieuwend bij mijn weten.

avatar van jordandejong

jordandejong

Best aardige horrorfilm...

Het begin is wat langdradig. Heb hem op BBC gekeken dus was het gebrabbel van die Duitser zonder ondertiteling wel wat onduidelijk. Gelukkig komen ze dan aan bij de tempel, en dan gaat alles best wel snel.
De film heeft best aardig wat gore. De headshot in het begin, de benen van Mathias en als hoogtepunt die meid die zichzelf helemaal open snijdt omdat ze die worteltjes uit haar lichaam wil krijgen.

Het is wel ff wennen om een horrorfilm te zien waar de killers geen aliens, haaien of psychopaten, maar planten zijn.
Ondanks dat zijn er toch een paar spannende scene's en is het einde gewoon erg goed.

Acteerwerk was ook prima. Zeker Jonathan Tucker zit erg goed in z'n rol.

avatar van FillumGek

FillumGek

Een paar jaar geleden deze film voor het eerst gezien en hoewel ik hem toen al niet denderend vond heb ik onlangs het boek uitgelezen. Ik wist helemaal niks meer van de film af, wat de aanleiding was om hem meer even aan een herziening te onderwerpen.

Stukje bij beetje kwam de film weer in mijn herinnering boven drijven. Alleen nu viel het op dat het allemaal nog veel stukken minder is dan het vrij spannende boek. Natuurlijk is het moeilijk om ieders fantasie naar beeld te vertalen maar hier lijkt geen enkele moeite genomen om de boel ook maar enigszins op elkaar te doen lijken. Zo is geen één personage dezelfde als in het boek. Ze vervullen allemaal een andere rol waardoor het een grote warboel is. Heb geen idee wat de reden daar achter is. Waarom de Griek zo'n kleine rol in de film vervuld is een raadsel, aangezien hij een belangrijk personage in het boek is. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

De gore is een pluspuntje in de film. Er zitten best wat onsmakelijke scenes in. Groot knelpunt is echter dat een pratende plant in je fantasie nog wel enigszins werkt, maar op beeld ziet het er gewoon enorm lelijk en niet angstaanjagend uit. Het einde is helemaal belabberd. Een behoorlijk triest eind is omgetoverd in een waar cliché. Nee, dan raad ik iedereen toch het boek aan.

avatar van aburex

aburex

Best leuke film

avatar van Zandadder

Zandadder

Ik dacht eerst dat het een cliche Amerikaanse b-horrorfilm zou zijn, maar het ontpopte zich toch tot een prima te pruimen horrorfilmpje.

Het boek heb ik thuis ook nog liggen trouwens.

avatar van revengeyo

revengeyo

spannende film

avatar van zyntex

zyntex

helleh schreef:

haha ja dat is ook de clou van dit soort films

het is idd niet orgineel maar hele volks stammen vinden dit soort films de bom

avatar van Djek

Djek

Net gezien op Veronica en het begon nogal als een B-film, maar door de spanning die werd opgewekt bleef ik kijken. Uiteindelijk vond ik het toch lang geen slechte film.

Het afsnijden van ledematen en opensnijden van lichamen vond ik wel luguber. Aan de andere kant is dat dan ook wel weer de kick die zo'n film geeft. Beetje dubbel gevoel heb ik daar dan bij.

avatar van CherryCORE

CherryCORE

Viel een beetje tegen.

avatar van BlueVelvet

BlueVelvet

Inderdaad een aardige B-film. Concept van magische dodelijke of geluidnabootsende planten vond ik ook wel iets hebben, maar wordt heel slecht en ongeinspireerd uitgewerkt.

avatar van batterij

batterij

Voor dit horror genre een goede film. Zowaar zelfs karakterontwikkeling bij verschillende hoofdpersonen. Een welverdiende 3 sterren van de max 4 voor dit soort genres.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Leuke film om een keer te zien!

Het begon als een standaard filmpje, wat zich uiteindelijk ontpopt tot een film met veel spanning en goed acteerwerk. Vooral de vrouwen waaronder: Amy en vooral Stacy vond ik erg goed acteren. De mannen waren iets minder, en waren vooral erg storend. Later gelukkig wat minder.

Er zitten ook nog een paar vervelende momenten in waaronder: de mysterieuse inwoners die de tempel als een soort bijgelovige kwaad zien, waren vervelend. Dat uit zich in één scene vooral. Wanneer de vriendinnen Amy en Stacy en hun vriendjes + 2 vreemden aankomen bij de tempel komen de inwoners al in actie. De inwoners zijn blijkbaar bang voor de tempel, maar de vriendengroep is daar nog niet eens op geweest. Ze hebben de tempel als het goed is nog niet aangeraakt, en ze schieten gewoon al iemand dood. Ze duwen hun zowat naar de tempel toe zodat ze nergens anders meer naartoe kunnen. Dus ze moeten wel vluchten naar de tempel. Bovendien zitten ze daar de hele tijd boven op de tempel, terwijl ze gewoon via de achterkant (waar niemand staat) naar beneden kunnen en wegvluchten. Dan laten ze Stacy afdwalen in de put om die ene jongen die gevallen is om hoog te halen, maar ze hebben niet genoeg touw dus ze moet zich laten vallen. Maarja, dan moeten ze nog even iets gaan zoeken zodat ze allebei weer naar boven kunnen. Hoe stom ben je dan!! Ga dan eerst iets vinden voordat je haar naar beneden stuurt, wie weet vind je wel niks en dan zitten ze daar allebei in die put en kunnen ze er niet meer uit.

Sommige momenten waren ook wel weer grappig en had ik het idee naar een komedie film te kijken. Er was één scene die ik wel geniaal vond: Wanneer Stacy in de tent ligt, al besmet te zijn door de planten, zitten Amy en Eric voor de tent wat te praten enzovoorts. Dan komt Stacy opeens naar buiten en begint ze te schreeuwen dat ze hun heeft horen neuken enz. Ik heb wel moeten lachen erbij.

Jammer dat er twee eindes zijn gemaakt. Dat haalt een beetje de plezier weg aan het einde van de film. Dat komt vooral, omdat het ene einde slecht afloopt en het andere einde deels goed afloopt (omdat Amy overleeft). Dat laatste einde heb ik dus gezien. En zo krijg je dus dat iedereen een ander einde heeft gezien. Eigenlijk is dit gewoon een film zonder vast einde, en dat maakt het weer wat vervelender, omdat je het gevoel hebt dat het nu toch niet meer uitmaakt hoe het afloopt, of iedereen gaat dood, of één overleeft. Dat heeft nu geen nut meer.. Ik weet niet hoe ik het uit moet leggen. Al vond ik dat er weer 2 mensen komen die Dimitri gingen zoeken wel erg cliche en irritant.

Heb me vermaakt, zat op het puntje van mijn stoel, zeker de tweede helft was erg prettig.

avatar van BlueVelvet

BlueVelvet

TragieStar.* schreef:
Er zitten ook nog een paar vervelende momenten in waaronder: De inwoners zijn blijkbaar bang voor de tempel, maar de vriendengroep is daar nog niet eens op geweest. Ze hebben de tempel als het goed is nog niet aangeraakt, en ze schieten gewoon al iemand dood.

Volgens mij was het probleem van de locals dat de vriendengroep de planten rondom de tempel hadden aangeraakt, en dat is al voldoende om ze af te maken.
Inderdaad ondoordacht. Een vergelijkbaar domme actie die me stoorde:
de blondine staat zichzelf in trance kapot te snijden met een mes, dan raakt man-1 haar aan en wordt hij prompt aangevallen met het mes. Dus wat is het slimme plan van man-2: hij doet precies hetzelfde, raakt haar aan, en krijgt een mes in zijn borst gestoken.

avatar van Chelsea94

Chelsea94

wat een slechte film.

Heel erg slecht geacteerd, personages die totaal niets toevoegen.

Er zit geen logica in het verhaal en het ene na het andere onlogische volgt.

Totaal geen spanning.

Toen kwam het snijden met dat kleine mesje en was ik er echt klaar mee. Wat een belachelijk iets was dat.

Afrader!

avatar van Pelagatti

Pelagatti

Acteerwerk viel wat tegen, of laten we zeggen de acteurs waren geen echte karakters.

Film was wel spannend en is me wat dat betreft alles meegevallen. Ik had geen hoge verwachtingen, die moet je dus ook niet hebben dan komt alles goed

avatar van gazzy

gazzy

Hier en daar wat domme akties en slechte uitwerkingen, maar het geheel was origineel met spannende momenten. Heb me best geamuseerd.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Zeker wel een onderhoudende typische reis-horrorfilm. Het begint allemaal weer vrij standaard met typische gillende Amerikaanse studentjes die besluiten om een verborgen Maya tempel te gaan bezoeken. Maar ze hadden toch maar beter wat anders kunnen kiezen als bestemming.

Het begint pas echt wanneer ze ook die tempel hebben bereikt, en ineens beseffen dat het niet zomaar een plek is. Dat is al gouw duidelijk aan een hele Maya stam die ze insluit en ze op die tempel in Quarantaine houd, maar waarom? Daar komen we al snel genoeg achter. En dit keer hebben ze weer een leuke nieuwe gruwel bedacht die opzich nog goed werkt. Namelijk een plantensoort die een eigen leven lijd en ook je heel snel kan besmetten waardoor er letterlijk takjes en planten uit je poriën groeien. De plantensoort is niet alleen moordzuchtig en meedogenloos, maar het lijkt ook nog behoorlijk slim te zijn. Die afleidingsmanouvre die die bloemen maken vond ik erg slim bedacht. De nachtmerrie voor de studenten is begonnen.

The Ruins is voor mij een zeer vermakelijke film die je wel, kwa thema, een behoorlijk akelig en gezichtvertrekkend gevoel kan geven. Voor tere zieltjes is dit in ieder geval niet bestemd.

avatar van emi026ly

emi026ly

Goede horrofilm, wel heftige stukjes ertussen...

avatar van tattoobob

tattoobob

Als die hard horror fan vind ik deze film echt zo slecht niet......

Toch wel een aanradertje hoor

avatar van SPT

SPT

Ik vond er niet veel aan. Grootste probleem was dat ik de film simpelweg niet spannend vond, toch één van de belangrijkste elementen in een thriller/horror film. Hoop rondrennen, onrealistisch gebeuren met ledematen die door planten het struikgewas in worden gesleept, verder onbreekt het de film grotendeels aan dialogen en wordt tijd grotendeels gevuld met onverstaanbaar gebrabbel en gegil.

mikey

Is het niet de bedoeling dat je op dit tijdstip nog naar de ruins kijkt op sbs, maar als je er door heen hebt geworsteld (wegens griep uit mijn ritme) en het blijkt dat sbz het einde compleet heb weggeknipt wegens een contract met zoiets achterlyks als astro tv... Nou sorry hoor. Eikels

avatar van Theunissen

Ze hadden wat mij betreft de hele film kunnen wegknippen

mikey

Van mij mogen de commercielen zichzelf in zijn geheel wegknippen.

avatar van Theunissen

Ja dat klopt, ik kijk er ook hoogstzelden een film op.

mikey

Films staren op de zenders vanaf 4 is een hels karwei. Die zenders zien film ook niet als kunst maar als opvulmateriaal tussen reklameblokken.

avatar van jensiscool

jensiscool

Vleesetende planten die geluid kunnen maken. Een van de meest creepy en vieze film die ik ooit heb gezien

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Aardig en redelijk onvoorspelbaar.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Unrated versie.

Misschien een verrassend hoge score maar dat was helemaal spek voor mijn bek. Ik verwachtte er weinig van, doch het idee van geluidsnabootsende en vleesetende planten zorgden nu wel eens voor wat andere horrorfilms missen : originaliteit. Een oud kwaad in een afgelegen ruïne, dat zou nochtans velen tot de verbeelding moeten spreken. De horror en de waanzin kruipen traag maar zeker in de film en het werkt heel effectief. Dit vond ik zeker goed werken. Angst, paniek, gore en waanzin... wat heb je nog meer nodig? Ok, de film moet het verder niet hebben van uitgewerkte personages, van logische handelingen (als je iemand in een put laat zakken check je toch even het touw eerst hé) maar ik vind het wat flauw om daarover te mekkeren want zoiets zie je toch in de meeste horrorfilms? Het einde vond ik ook prima... enige overlevende neemt het kwaad mee naar de bewoonde wereld. Als dit niet naar een sequel ruikt . O en de scène waarin Stacy haar vriendje zit af te rukken in de tent sloeg werkelijk nergens op .