Genre: Thriller / Horror
Speelduur: 90 minuten / 93 minuten (unrated version)
Verenigde Staten / Australië / Duitsland
Geregisseerd door: Carter Smith
Met onder meer: Jena Malone, Joe Anderson en Shawn Ashmore
Gesproken taal: Spaans, Engels, Grieks en Duits
Releasedatum: 17 april 2008
Plot The Ruins
"Terror has evolved."
Talloze jonge Amerikanen komen elk jaar af op de stralende zon, het lekkere water en de vele zandstrandjes, op zoek naar niet al te duur vertier. Zo ook Amy (Jena Malone) en Stacy (Laura Ramsey), twee vriendinnen met hun zeer verschillende vriendjes, de serieuze student medicijnen Jeff (Jonathan Tucker) en de feestende vrijbuiter Eric (Shawn Ashmore). Aan het eind van hun vakantie trekt het viertal de Mexicaanse jungle in om ruïnes van de Maya's te bekijken. Wanneer ze het fantastische gebouw staan te bewonderen, gebeurt er iets dat hen met doodsangst naar de top van het afbrokkelende stenen bouwwerk drijft. Er blijken afschrikwekkende en levensgevaarlijke krachten te huizen, die hen dwingen tot een bikkelhard gevecht op leven en dood.
Jeff McIntire
Dimitri
Archeologist
Taxi Driver
aerts007
Ben echt wel fan van zulke film,vrees wel een beetje in herhaling te vallen met deze!Toch zal ik de moeite doen,trailer valt wel mee!
Jefferson019
Zojuist de trailer gezien. ziet er scary uit..
directlink http://www.imdb.com/title/tt0963794/trailers-me709247451
jaspertje3
Zojuist de film in de Amerikaanse bioscoop gezien, en ik moet zeggen dat ik er erg van onder de indruk was! Uiteraard doet de titel je nogal snel denken aan films als The Descent en The Cave, maar maar het is een compleet ander opgezette film.
Ze willen zoals in het plot beschreven staat niet echt een archeologische opgraving doen, maar ruines verkennen die nog niet eerder op kaarten aangegeven zijn. Al snel gaan er uiteraard dingen mis. Soms een klein beetje voorspelbaar (zulke voorspelbaarheid is in dergelijke films ook bijna niet te voorkomen vind ik), maar de schrikmomenten zijn goed getimed. Ook zijn er een aantal smerige momenten in verwerkt die je absoluut doen gruwelen. Het acteerwerk is ook verbazingwekkend goed te noemen. Deze films is dan ook echt geen ordinaire teener-slasher, maar een film met goede achterliggende gedachten die goed uitgewerkt zijn.
Ik ben er nu al zeker van dat deze film weer de nodige 0,5's gaat krijgen. Laat je je echter niet door misleiden, dit is echt een van de betere thriller / horror films die ik de laatste tijd heb bekeken!
Een van de producers is overigens Ben Stiller zag ik op de aftiteling.
Absoluut een dikke 4 sterren waard. Met stip een van de betere horror films van het afgelopen jaar!
Macmanus
Not Bad.
Als je dan toch houdt van serieuser gebrachte horror. Dan is dit wellicht iets voor jouw.
Hoewel ik hier ook niet bijster veel had met de hoofdrolspelers. Worden ze wel zoals je dat gewendt bent uit de klassieke slasher/gore films geïntroduceerd in een kwartier durende opzet. Waarin ze ook meteen een vreemde Duitser ontmoeten. Waarvan ze een uitnodiging krijgen om naar een onbekende maya tempel te gaan.
Daar aangekomen blijkt het niet je typische maya tempel te zijn, maar 1 die de plaatselijke bewoners nogal de stuipen op het lijf jaagt. Zo erg zelfs dat als de hoofdrolspelers erop zitten ze er niet meer af mogen anders worden ze bruut afgemaakt.
En dan komen we er als kijker dus achter wat dat vreemde wel niet is. Best effectieve horror film, met geinige kills en best goed acteerwerk eigenlijk voor een film als deze. Gelukkig zit er hier en daar ook nog wel eens een grapje in, en ziet het er best leuk uit.
Zeker vermaakt, iets te klassiek om heel erg wild van te worden. Maar zeker goed voor een avondje lekker griezelen.
3.5 sterren.
thio95
Haha wat een bizarre film. Net gezien in de sneak en de hele zaal lag zo nu en dan dubbel van het lachen. Vooral toen ze maar obsessief bezig bleven met dat mes
Als komische film ***
Als horrorfilm *
Dus gemiddeld 2 sterren, vooral omdat ik in tijden niet zo gelachen heb.
Pastichio Rocker
Ik zag dat deze door Darius Khondji is geschoten, dus dat zal in ieder geval wel wat mooie sfeervolle plaatjes opleveren.
Mr_White
- 2067 berichten
Vond het niet zozeer een slechte film, maar het boeide me allemaal niets. Inwisselbare personages, totaal niet spannende situaties en de interacties tussen de langzaam panikerende vrienden zijn te slecht uitgewerkt om echt interessant te worden. Zoals ik al zei, niet slecht maar gewoon niets nieuws of origineels.
Wadjoe
Man, wat een ongelofelijk nare, slechte film. Terwijl er voedseltekort is in Afrika wordt er geld uitgegeven aan een stukje bagger als dit. Eén van de slechtste films die ik heb gezien. Zulke nare personages en slechte 'horror' scenes. Er was maar één creapy scene en de rest was niet bepaald eng. The Ruins heeft toch wel iets voor elkaar gekregen dat aangekaart mag worden: het slechtste einde van een film ooit.
A word of advice; maak niet dezelfde fout als ik en sla deze flick over.
9 euro down the drain.
valerio2003
ik was ook niet kapot van deze film,ik dacht dat ie in ieder geval wel spannend zou zijn,niet dus
heeeeel jammer
soom
Jena Malone overtuigt het meeste, zij is dan ook meteen de grootste blikvanger van deze film. Erg vergezocht uitgangspunt uiteraard. Tijdens het wachten voor de eerst bezochte film, stond ik toevallig naast de poster van deze film, en konden 2 half volwassen tienermeisjes en een heel schattig klein meisje het niet laten om over deze film na te denken, bij het zien van de poster. Hij is vooral heel erg goor natuurlijk, en ik kon er niets aan doen, maar ik dacht aan Saw. 3*.`
SuperSideSwipe
Vrij mager verhaaltje, en weinig variatie.
Maar ik heb toch wel van deze film weten te genieten. Er zaten een aantal heel aardige scenes bij waarbji ik zelf de kriebels op mijn rug kreeg toen ik ernaar keek.
En aangezien dat bijna nooit voorkomt beloon ik deze film met een 3,0*
Chuck Taylor
- 1953 stemmen
Zag net een voorstukje op TMF van deze flick. Ben Stiller is de producent en prees de film om zijn originaliteit. Ook de regisseur zelf vertelde even dat 'de slechterik' in de film zeker niet 'common' was en zelfs zeer origineel! Nou, de meeste berichten wijken daar sterk van af.
Mr_White
- 2067 berichten
Het is wel een origineel idee alleen heel slecht uitgewerkt. Het boek werd door Stephen King uitgeroepen als het spannendste boek van het afgelopen decennium, maar als je dan bij de verfilming alle psychologische elementen over boord gooit, moet je niet raar opkijken als het plotseling niet meer spannend is.
Nasir
Ik heb het boek niet gelezen, maar ik denk dat die veel enger is dan de film wat eigenlijk niets nieuws is. Desperado van King is ook vele malen enger dan de film om een voorbeeld te noemen.
Ik ben'm voor de tweede keer gaan kijken en er zijn inderdaad een paar scenes die effectief goor zijn. Toch heb ik het gevoel dat er meer had ingezeten.
gebruiker_56935
Volgens mij ben ik 1 van de enigen hier die de film wel goed vond. Paar schrikmomenten, mooie gore beelden, origineel en er ontstnapt eindelijk een keer iemand aan het eind van een horror!
gebruiker_56935
.Was echter niet geheel de bedoeling van de film. Niet echt geslaagde 'horrorfilm' dus, zo voorspelbaar trouwens dat het bij tijd en wijle echt lachwekkend werd.

Als komische film ***
Als horrorfilm *
Dus gemiddeld 2 sterren, vooral omdat ik in tijden niet zo gelachen heb.

Em ik weet niet met wat voor mensen jij in de zaal zat? Ik werk in de bios en ik zie nooit mensen bij die film lachen en zelf heb ik ook niet moeten lachen. Dat van dat mes, dat noem je dat iemand in shock is en gek wordt van de situatie, dus om te lachen vind ik dat niet. Verder ook geen lachwekkende momenten hoor. Ik beschouw deze films als horror/fantasy en ik vind hem echt zeer geslaagd.
Leland Palmer
Ik verwacht wel dat de score van deze film nog behoorlijk word opgewaardeerd in de komende tijd. Ben zelf ook aardig benieuwd naar deze film overigens.
Halcyon
Erg aangename verrassing was dit. Uit de synopsis valt het niet meteen af te leiden, maar The Ruins is een mooie terugkeer naar de eco- en survivalhorror uit de jaren '70. Weliswaar in een modern kleedje gestopt, maar de basis is er. Op zich ook een verfrissend scenario, al ontsnapt The Ruins spijtig genoeg niet geheel aan de heersende conventies.
Het uitgangspunt rond de oude Mayatempel die bedolven ligt onder vleesetende planten is iets wat je vandaag niet meteen zou verwachten van een horrorfilm, maar het werkt wel degelijk. De conventionele uitwerking sluipt voornamelijk in de hoedanigheid van de karakters: een handvol reizende jongeren die op zoek naar avontuur het lot tarten; omdat het publiek voor dit soort films zich daar nu eenmaal beter mee kan identificeren. Dit belet echter niet dat de personages relatief goed en geloofwaardig vertolkt worden.
De psychologische dimensie die naast de bloedstollende horror deze prent kleurt is trouwens een erg welgekomen invalshoek. Ook al is ze niet altijd aanwezig en had ze gerust meer en diepgaander aan bod mogen komen, het biedt wel een toegevoegde waarde aan de groepsdynamiek. Spijtig wel dat hierin niet alles even realistisch lijkt, al weet je natuurlijk nooit waartoe een mens allemaal in staat is in zulke nare omstandigheden.
Carlinho
Goeie film. Ik heb net gezien in de bios.
Haha, vage schrikmomenten man..
Eerst een pistool en dan gaat het over op een eng en vaag gezicht!!
Nicky Som
Gisteravond ben ik naar deze film geweest. Normaal zit ik bij dit soort films de hele tijd met mijn handen voor mijn ogen. Nu zat ik steeds de tranen uit mijn ogen te vegen van het lachen. De hele film werkte op mijn lachspieren.
Dus als je wil lachen zou ik vooral naar deze film gaan.
jaspertje3
Flauw hoor, dat de meeste mensen deze film geen eerlijke kans geven.
Iedereen over dat lachfilm, bah.
gebruiker_56935
Flauw hoor, dat de meeste mensen deze film geen eerlijke kans geven.
Iedereen over dat lachfilm, bah.
Idd. Jammer. Maarja iedereen kan er blijkbaar niet tegen dat het een keer apart is en een originele film. Dan moeten ze meteen lachen ofzo.
voskat
Behoorlijk goor gevalletje.
De plant is erg leuk gedaan, maar de personages zijn zo dom als het achtereind van een varken. En dat is altijd jammer.
Ik had eigenlijk liever gezien dat de regisseur van Feast hiermee aan de slag was gegaan. Dan was de ranzigheid nog met de nodige (bedoelde) humor gepaard gegaan.
Nelusje
Wel een paar gruwelijke scenes, maar voor de rest was het verhaal niet veel aan en ook het decor liet te wensen over. Voor de horrorliefhebbers geen aanrader.
T.Bos
Vermakelijke film. Blijft hangen tussen een psycho thriller en pulphorror. Origineel monster, aantal pure schrikmomenten, en bij vlagen spannende en uiterst gore scènes. Verhaal is te dunnetjes uitgewerkt en heeft net te weinig diepgang om een topfilm van te maken. Geen aanrader om met een bak nacho's en salsasaus op schoot dit te bekijken. Ga je geheid over je nek.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
De meningen zijn bij deze film wel erg sterk verdeeld. Hoe kan dat?
Is het zo een film als Funny Games, die eigenlijk slecht is, maar sommige vinden het erg goed?
En is het een aanrader??
Halcyon
De meningen zijn bij deze film wel erg sterk verdeeld. Hoe kan dat?
Volgens mij omwille van het ongebruikelijke uitgangspunt rond vleesetende planten. De uiterwerking voor de rest is relatief standaard, dus daar kan het mijns inziens niet aan liggen.

Dreamer: Inspired by a True Story

The Last House on the Left
Horror / Thriller, 2009

Let Me In
Drama / Horror, 2010
mexicotouristmaya civilizationcarnivorous plantcancún reizenschepselruinsbody horrorarchaeological expeditionamerican tourist