Genre: Thriller / Horror
Speelduur: 90 minuten / 93 minuten (unrated version)
Verenigde Staten / Australië / Duitsland
Geregisseerd door: Carter Smith
Met onder meer: Jena Malone, Joe Anderson en Shawn Ashmore
Gesproken taal: Spaans, Engels, Grieks en Duits
Releasedatum: 17 april 2008
Plot The Ruins
"Terror has evolved."
Talloze jonge Amerikanen komen elk jaar af op de stralende zon, het lekkere water en de vele zandstrandjes, op zoek naar niet al te duur vertier. Zo ook Amy (Jena Malone) en Stacy (Laura Ramsey), twee vriendinnen met hun zeer verschillende vriendjes, de serieuze student medicijnen Jeff (Jonathan Tucker) en de feestende vrijbuiter Eric (Shawn Ashmore). Aan het eind van hun vakantie trekt het viertal de Mexicaanse jungle in om ruïnes van de Maya's te bekijken. Wanneer ze het fantastische gebouw staan te bewonderen, gebeurt er iets dat hen met doodsangst naar de top van het afbrokkelende stenen bouwwerk drijft. Er blijken afschrikwekkende en levensgevaarlijke krachten te huizen, die hen dwingen tot een bikkelhard gevecht op leven en dood.
Jeff McIntire
Dimitri
Archeologist
Taxi Driver
%%%%%%
Wel een aardige wegkijker ( horror )
Door een scene gaat deze film van een 2.20 naar een 2.30
dat is de scene van Als die Stacy helemaal door draait en zich zelf helemaal kapot snijd omdat ze denkt als er een plant in haar lichaam zit vrij heftig
Maar dat is ook de vraag die Zat die er wel ofnie ?
Verder is het allemaal vrij cliche Amerikaanse jongeren willen jeweet het wel allemaal
Inderdaad vrij grappig met die Planten met een ringtone en zingen
Achterop stond ook met iets van Schokkend einde ofzo maar kan iemand me die nog vertellen ben die vergeten
2.30 2.50
s d r
Wel een aardige wegkijker ( horror )
Door een scene gaat deze film van een 2.20 naar een 2.30
Maar dat is ook de vraag die Zat die er wel ofnie ?
Inderdaad vrij grappig met die Planten met een ringtone en zingen
2.30 2.50
Einde was dat het laatst overlevende meisje ontsnapte met de auto en dan blijkt er in haar ook een plant te leven.
;)
vind het een goede film met de nodige schrik momenten.
enige na deel ik vond dat de plant de mensen moest lokken met een geur of beweging zo als het in't echt ook kan en niet met geluid.
Nephilim
schreef:vind het een goede film met de nodige schrik momenten.
Geluid ala maar je hebt duidelijk nooit Day Of The Triffids gezien.
Planten met intelligentie is niets nieuws
Vandaag voor de 3de keer herkeken en hij blijft tof.
Overigens.. De Nederlandse DVD is NIET de unrated versie. Check de amerikaanse DVD(die ik dan ook heb) voor de echt volledige film(meer gore en ander einde).
;)
Geluid ala maar je hebt duidelijk nooit Day Of The Triffids gezien.
Planten met intelligentie is niets nieuws
Vandaag voor de 3de keer herkeken en hij blijft tof.
zal is zien dat ik die in handen krijg.
NightWolf
Degelijke horror met de nodige gore. Verhaal neemt soms wel belachelijke 'wendingen': willen wachten op hulp, die 2 Grieken, en denken dat die het even gaan oplossen tegen talloze zwaarbewapende maya's. Maar sommige scènes maakte de film toch leuk om te blijven volgen. Einde was voorspelbaar maar zoals het hoort.
Blokland
De film versie verschilt van het boek op één punt in het bijzonder: you"ll know it when you see it....Hollywood hacks!
SvV
Vond deze film bijzonder verrassend. Erg ziek/vies op sommige momenten. Boeiende film, goed eind ook.
paul83
Behoorlijk zitten te twijfelen over de score want het is zeker geen slechte film.
Locaties zijn mooi in beeld gebracht en het is een originele setting. Het gezeur over de planten dat het weer cliché is vind ik behoorlijk dom gelul. Het concept is leuk bedacht met de afgesloten ruïne waar binnen een straal van 25 meter helemaal niets groeit en leeft door de planten.
Acteurs weten ook te overtuigen en dat maakt het anders dan de doorsnee B-horror film. De gore vond ik enerzijds leuk in beeld gebracht maar anderzijds er karig in hoeveelheid.
Het enige wat me een beetje tegen zat was dat de film niet echt in een hoog tempo ging. Het komt allemaal wat traag op gang.
Het einde van de film vond ik ook erg voorspelbaar.
Tussen de 2.5 en 3
Leno
Teleurstellende horrorfilm die maar niet eng of spannend wil worden. De locatie is heel aardig en de cast is voor een dergelijke horrorfilm niet eens zo slecht. Hun karakters zijn echter niet voldoende uitgewerkt om (met name) het einde boeiend te maken.
Tjurk
wat een ranzige film. het is één en al snijden. en die voorkant. wat een humor! het lijkt net een hamster! en het einde was ook zó humor! xp. vage film, maarja wel leuk om te zien.
wendyvortex
Briljante shocker!!! En ik was nog wel bang voor de zoveelste cliche tienerhorror.
Voor diepere karakter-ontwikkelingen zit je bij het merendeel van de horrors zowiso in het verkeerde genre.
Gore die behoorlijk ver durft te gaan. 't is nog net geen Martyrs maar bij vlagen raakt het aan dat niveau.
En een gruwelijk (en redelijk origineel) gevaar dat huist in de Maya-tempel.
Moderne horror-klassieker. Zeer ondergewaardeerd.
maerk
Soms best heftig filmpje uit een onverwachte hoek.
The Ruins is toch iets meer als het tussendoortje dat je voor ogen hebt. Acteerwerk is heel aardig en gore en verhaal waren best goed. Ik vond een boosaardige plant best origineel. De film heeft een bijzonder sfeertje om zich heen hangen. Het enige wat ik jammer vond was dat de vrienden soms wat klungelig bezig waren en dat het hele middenstuk bijna geen vaart heeft. Er zitten wel indrukwekkende stukken bij, zoals het afzagen van benen of planten verwijderen uit dat vrouwke, maar voor de rest kabbelt het maar langzaam voort. Die laatstgenoemde was trouwens erg indrukwekkend. Ook toen ze het zelf probeerde te doen kreeg ik er best wel rillingen van.
Zeker niet slecht en ik vraag me ook af waar die lage waardering vandaan komt.
3,5*.
Madecineman (moderator films)
Inderdaad zo slecht is dit niet, leuker dan het 238e deel van Saw iig.
SvV
Echt opmerkelijk dat hij hier zo laag scoort. Zelfs op IMDB een voldoende, dan is het hier al meestal helemaal een voldoende.
G to the J
Nja.... Ik heb wel eens betere horrorfilms gezien...
Dit was beetje vaag concept..
Dat jongentje op het begin...PWNED!..;p
Nja.. tis een wegkijker meer niet
rox91
Net interessant genoeg om ernaar te blijven kijken. Ik vond het niet veel van bijzonders. Wel een leuk thema, die planten. Dat zie je niet vaak.
Karl van H.
Een standaard wegkijkertje dat totaal niet eng is (planten behoren niet bepaald tot mijn grootste angsten), maar toch spannend genoeg is om af te kijken. En als spanning niet goed genoeg voor je is, dan zorgt dat schone - af en toe behoorlijk irritante, doch niettemin schone - blonde vrouwmenske nog altijd dat je wel even blijft zitten.
the pope
Niet echt bijzondere horror film,na een redelijk begin gaat de film al snel bergafwaarts.
stoffel75
Dit is veruit de slechtste horrorfilm die ik de laatste jaren heb gezien.
Sommige zijn zo slecht dat ze grappig worden, maar deze film neemt zichzelf echt 'au sérieux'. Komaan zeg, pratende bloemen...
Waar halen ze het ? En saai, er gebeurt echt niks in deze prent. En dan die amputatie; ik dacht eindelijk een leuke scène (ja, ik hou van gore toestanden) maar dat werd ook niks. En die acteurs, de ganse film door dezelfde gelaatsuitdrukking. Jammer voor Malone want ze heeft al getoond dat ze meer kan dan deze klotefilm. Ik kan nog een tijdje doorgaan maar waarom...
Voor wie hem toch gaat kijken, misschien best eerst een stevige portie alcohol nuttigen; wie weet is hij dan toch nog grappig.
schram101
Goede acteerprestaties, af en toe lekker goor (geen Gordon), prachtige locatie, orgineel verhaal, en een goed einde. Miste alleen een beetje spanning.
Jules15
Vond het boek veruit beter!
400 bladzijdes telt het boek en de films slechts anderhalf uur ook de personages waren verandert ten opzicht van het boek.
Geen slechte film, maar het boek is beter en spannender!
Toch nog een spannende film ondanks er niet teveel gebeurd.
Acteerwerk was redelijk.
3,5 ster
sfeermeneer
vond t een matige (horror)film,t uitganspunt alhoewel redelijk origineel trek me totaal niet,ik vind een t gene waar het hier om gaat niet echt afschrikwekkend(vooral omdat ik iets totaal anders had verwacht)!
er zitten inderdaad wel een redelijk verontrustende scene in die ik zeker de moeite waard vind,maar daar kijk je geen hele film voor
Ik weet t niet echt met deze film voor mij is dit persoonlijk maar 2,5 ster maar,kan me voorstellen dat iemand anders dit wel goed vind.
beetje twijfelgevalletje
GodOfDarkness
Nja, ik vond het een zeer goeie film, met sommige best well nice scenens, wat mij betreft mocht het einde ietje beter zijn, ik snapte het niet helemaal, had ze nou hulp gehaald?? ze was aan eht wegrijden.....
Gr Robin God of metal music and Horror
Karl van H.
Gr Robin God of metal music and Horror
Zij is ontsnapt. De twee mannen die je aan het eind ziet zijn twee vrienden van een van de personages, die naar de piramide toe waren gegaan om hun vriend te redden, niet wetende dat hij al dood was.
Horrorfreak12
nee nee nee en nogeens nee
een horrorfilm mag niet saai worden !!!
had er veel meer van verwacht en echt veel "GRELLIGS" gebeurd er niet
het enigste goede is dat je het vlees en bloed wel degelijk ziet ^^
geen aanrader van een horrorfliefhebber
flipflop
De film start nogal slap, maar wordt op den duur nog best spannend en aardig boeiend. Het verhaaltje is origineel en had goed kunnen uitpakken, maar helaas doet het dat niet. De acteurs waren daarentegen wel prima. Maar waar deze film echt een punt mee scoort is de smerigheid. De meest ranzige shit komt voorbij, en sommige scenes waren de goorste die ik ooit heb gezien. (en dat is bijzonder, aangezien ik zo'n beetje 3000 horrorfilms heb gezien). De gore gaat erg ver, en zeker bij deze film had ik dat niet verwacht. Ik had meermaals medelijden met de hoofdpersonen, en dat gebeurt bij mij maar zelden.
Tommeh
Bizar laag gemiddelde heeft deze prent. Saai?? Ik heb net anders 91 minuten op het puntje van m'n stoel gezeten. Grootste pluspunten van The Ruins zijn het sterke script (eindelijk weer eens een horror die NIET vol met plotholes en vreemde logica zit) en de overtuigende cast. Vooral de doordraaiende Laura Ramsey vond ik zeer sterk spelen.

Dreamer: Inspired by a True Story

The Last House on the Left
Horror / Thriller, 2009

Let Me In
Drama / Horror, 2010
mexicotouristmaya civilizationcarnivorous plantcancún reizenschepselruinsbody horrorarchaeological expeditionamerican tourist