• 9.383.743 stemmen

The Ruins (2008)

Thriller / Horror | 90 minuten / 93 minuten (unrated version)

Genre: Thriller / Horror

Speelduur: 90 minuten / 93 minuten (unrated version)

Oorsprong: Verenigde Staten / Australië / Duitsland

Geregisseerd door: Carter Smith

Met onder meer: Jena Malone, Joe Anderson en Shawn Ashmore

Gesproken taal: Spaans, Engels, Grieks en Duits

Releasedatum: 17 april 2008

Plot The Ruins

"Terror has evolved."

Talloze jonge Amerikanen komen elk jaar af op de stralende zon, het lekkere water en de vele zandstrandjes, op zoek naar niet al te duur vertier. Zo ook Amy (Jena Malone) en Stacy (Laura Ramsey), twee vriendinnen met hun zeer verschillende vriendjes, de serieuze student medicijnen Jeff (Jonathan Tucker) en de feestende vrijbuiter Eric (Shawn Ashmore). Aan het eind van hun vakantie trekt het viertal de Mexicaanse jungle in om ruïnes van de Maya's te bekijken. Wanneer ze het fantastische gebouw staan te bewonderen, gebeurt er iets dat hen met doodsangst naar de top van het afbrokkelende stenen bouwwerk drijft. Er blijken afschrikwekkende en levensgevaarlijke krachten te huizen, die hen dwingen tot een bikkelhard gevecht op leven en dood.

avatar van Aapje81

Aapje81

Hele intense kijkervaring die het vooral moet hebben van het overtuigende acteerwerk. Ik vind het erg knap dat met heel minimale middelen een dreigende sfeer wordt neergezet.

Natuurlijk zaten er wat onwaarschijnlijke dingen in en waren de dialogen hier en daar erg matig maar het gebodene was overtuigend genoeg om van het begin tot het einde te blijven boeien. Een van de betere horrorfilms van de laatste tijd.

avatar van Kellytjah

Kellytjah

Krijgt 4 sterren vind ik!

Ik heb het op reclame gezien toen ik vorig jaar op vakantie in Amerika was en werd toen de ergste horror film van het jaar genoemd! Zodra die hier in Belgie uitwas ben ik hem meteen gaan huren. Ik vond het echt niet de ergste horror! Verre van zelf! En had het verhaal ook totaaal anders verwacht! Maar de film viel mij zeker en vast niet tegen

avatar van Jasper72

Jasper72

Goed acteerwerk en inderdaad wordt er met minimale middelen een optimale spanning gecreeerd. Ik ben geen liefhebber van horrors, maar ik kon deze film wel waarderen.

avatar van nightbreed

nightbreed

Mooie en sfeervolle horrorfilm die qua script niet bijster origineel is maar de verrassende 'vijand' is wel zeer origineel. Het feit dat het meeste in daglicht gebeurt is voor een horrorfilm ook niet al te gewoon. Het script vond ik dus goed en de acteurs waren voor horrorfilmbegrippen zeker te pruimen. Ik heb in ieder geval gefascineerd zitten kijken en heb me geen seconde verveeld met deze zeer amusante film.

avatar van DragQueen

DragQueen

Matige horrorfilm, waarin de meeste gebeurtenissen aardig voorspelbaar waren. het verhaal is ook niet bijster origineel, en verloopt grotendeels volgens het gebruikelijke uitgekauwde patroon. verder was de cast wel aardig, en was de film best sfeervol te noemen. toch blijft hij voor mij in de middenmaat steken. en daar kan het beetje spanning dat de film te bieden had, ook niks aan veranderen. 2,5 sterren.

avatar van Biglia

Biglia

Slappe kost, nergens spannend. Maar wat wil je als de dreiging moet komen van gsm nabootsende klimop?

avatar van horrorfreak23

horrorfreak23

De film vond ik echt leuk maar het einde kon wel beter

avatar van pullie

pullie

Zeer goede thriller met een aantal gore scènes!

Ik vond deze film spannend omdat je het einde niet kon voorspellen.

De mensetende planten waren wel leuk gevonden en ook de acteurs speelden hun rol goed! Kortom een leuke en spannende thriller die tot het einde blijft boeien en zeker de moeite waard is om bekenen te worden!! Daarom geef ik deze film een dikke, welverdiende 4/5!

avatar van Slynkin

Slynkin

Biglia schreef:

De nieuwe eco-telefoon van Nokia. Mooi duurzaam ding....

avatar van Wimpulz

Wimpulz

Goede film, goed verhaal! sommige beelden waren wel erg ranzig!! Acteerwerk was erg sterk... Aanrader!

avatar van bild

bild

Ik had er veel meer van verwacht. The Ruins in zijn geheel is niet echt spannend en niet echt vermakelijk. Enkel bij het einde veranderd dat.

avatar van Film Pegasus

In het begin leek dit een horrorfilm van dertien in een dozijn te worden. Weeral een groep tieners op vakantie, een Europese toerist die hen naar een avontuur verleidt, een exotische locatie, ... Maar het is een genre dat ik persoonlijk graag extra krediet geeft omdat je dergelijke prenten niet al te serieus moet nemen. Het duurt gelukkig ook voor je echt door hebt wat het eigenlijke kwaad is en ook de reacties op bepaalde gebeurtenissen zijn best geloofwaardig. Hierdoor wordt je snel meegenomen in het verhaal. De sfeerzetting is ook heel mooi gedaan. Ik had schrik dat ze heel de tijd in donkere gangen zouden zitten in die piramide, maar dat was gelukkig niet zo. Origineel verhaal ook, want ik verwacht eerst mysterieuze wezens of Maya indianen die kanibalen zouden zijn. Zeer knap gedaan met de planten die de ringtone na deden. Ludiek, maar toch doeltreffend.

Geen topper, maar zeker niet slecht en toch heel leuk om te zien.

avatar van Rascal

Rascal

Aangenaam verrast toch wel. Amputeeritueel was wel ff slikken;)

avatar van Metalfist

Metalfist

Terror has evolved

Zo af en toe, meestal laat op een zaterdagavond, is het tijd voor zo'n B-horror filmpje. Soms kan het verschrikkelijk slecht uitdraaien en zit je je kapot te vervelen maar soms heb je de chance dat er best wel iets leuks tussen zit. The Ruins is er één van de laatste categorie.

In het begin had ik nochtans mijn twijfels. Weer een groep twintigers, waarvan natuurlijk één een stoere bink is, de andere een slimme knul en twee vrouwen die niets liever doen dan feesten, die op vakantie zijn en die daar iemand leren kennen met wie ze heel gemakkelijk in zee gaan om uiteindelijk zwaar in de problemen te komen, natuurlijk een Duitser met een veel te opzichtig accent. Standaard tot dat de groep effectief aan de tempel terecht komt en het niet de Maya's zijn die tot de bad-guys horen (ergens wel maar niet zo centraal als ik had verwacht) maar dat het een soort van weirde plant blijkt te zijn die de mogelijkheid heeft om klanken na te bootsen inclusief ringtone. De personages zijn voor een keer eens niet van bordkarton maar komen, alhoewel we niet bijster veel over hen weten buiten dat Jeff voor dokter studeert, echt van vlees en bloed over. De film wisselt dan ook vaak tussen de psychologische shit waar ze moeten besluiten wat ze nu eindelijk gaan doen en waar de relaties op de proef worden gesteld tot bloederig en gore. Zo staan de amputatiescène en de laatste woorden van Stacy (It's okay. I just gotta get this last one) op mijn netvlies gebrand.

De acteerprestatie in dit soort films is vaak teleurstellend maar bij The Ruins is dit niet het geval. Jonathan Tucker speelt zijn rol van know it all dokter met verve en Shawn Ashmore (ik wist gisteren niet vanwaar ik hem kende maar is dat niet Iceman uit de X-Men films?) speelt zijn rol van pretty boy ook goed. Van de vrouwelijke helft van de groep is Laura Ramsey nog goed te pruimen maar is Jena Malone ronduit irritant.

Qua effecten is The Ruins ook wel een serieuze verrassing. De amputatiescène ziet er zeer echt uit en de planten worden knap claustrofobisch neergezet. Vooral het stuk wanneer Stacy en Amy afdalen om de telefoon te zoeken en daar worden aangevallen ziet er zeer goed uit.

Ondergewaarde horror.

avatar van maerk

maerk

Metalfist schreef:

Inderdaad. Erg goede recensie trouwens, en inderdaad erg ondergewaardeerd.

avatar van Metalfist

Metalfist

Bedankt, het duurde wel lang eer ik Ashmore in de juiste context had geplaatst

avatar van olira

olira

1,5 *. Acteerwerk was redelijk maar het verhaal sloeg nergens op. Ze hadden wel wat engers kunnen verzinnen voor een groepje tieners op vakantie. Het enige enge wat ze tegenkomen in die ruins zijn planten! Had wel een zombie mogen rondlopen hahaha Vleesetende planten die ringtones na kunnen doen slaan echt helemaal nergens op. Kortom, BORING!

avatar van Film Pegasus

olira schreef:

Mmm... als ik thuis moet gaan vertellen dat de rest van het gezelschap niet meer thuis zal komen. En zombies zijn niet eng, die zijn gewoon dood. Hier krijg je nog het effect van dingen die je niet direct ziet.

Zou anders veel jongeren van een gsm-verslaving afhelpen, telkens de telefoon afgaat.

Door deze film heb ik nog meer een schurft aan vegetariers. Vond de paar gore scene's nog wel leuk maar kon me verder niet boeien. En dan staat er op de hoes dat het wel een heel erg eng einde is. Altijd weer die loze verkooppraatjes. Ik vond het einde van bassie en adriaan en het geheim van de schat stukken enger. O ja, deel 2 gaat over helse hortensias in hongaarse hotels die broodroosters immiteren, Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrood is bruinnnnnnnnnnnnnnnnnn.....klik. Hou toch op.

avatar van Dutch Ownage

Dutch Ownage

leuke film, redelijk origineel verhaal, meer niet. Onbenullig domme personages en domme handelingen maken verhaal een stuk minder geloofwaardig, jammer. Voor de rest gewoon verstand op nul zetten en kijken. Jammer ook van het te makkelijke einde, het was net alsof de regisseur op de timer keek, zag dat er al anderhalf uur op tape stond en zei.. oke kap er maar mee, het is wel goed zo.

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Plot : Yep, hier gaan we weer ! Een stelletje jonge twintigers met vakantie helpen zich hopeloos in de problemen en moeten het zelf maar zien te redden

Ze zijn op verlof in Mexico in zo'n all-in hotel, je weet wel, waar je ganse dagen in het zwembad kan hangen, eten à volonté en je ladderzat drinken van 's morgens vroeg zonder ook maar één stap buiten het hotel te zetten, laat dat mooie vreemde land maar voor wat het is, géén interesse !

Op hun voorlaatste vakantiedag ontmoeten ze een kerel die hen voorstelt samen met hem een oude Mayatempel te gaan bezoeken die niet op de officiële kaarten staat, maar hij weet waar die zich bevindt, zijn broer is er enkele dagen geleden al naar toe gegaan maar is nog steeds niet teruggekeerd.

Na zoveel dagen luieren en feesten in het vakantiedomein bevalt dit voorstel hen wel, de volgende morgen gaan ze op pad, het avontuur begint !
Vrij snel komen ze aan bij de oude Mayatempel en voor ze't weten is er stront aan de knikker. Een oude dreiging neemt hen één voor één te grazen en ze kunnen niet vluchten.

Zullen ze hun onbezonnen uitstapje overleven....?

Oh my God ! Dit is de zoveelste regisseur die'k zijn debuut zie maken met een Horrorfilm en het is de zoveelste keer dat het resultaat niet echt geslaagd te noemen valt, pfffft...
Pas op, soms is het ook meteen raak zoals bij de films Haute Tension (2003) van Alexandre Aja of Wrong Turn 2: Dead End (2007) van Joe Lynch, maar dat zijn uitzonderingen op de regel. Als Horrorfan moet je ze dus blijven bekijken want voor je't weet mis je een juweeltje .

Veel horror valt er eigenlijk niet te beleven, hetgeen hen bedreigt in de tempel is eerder lachwekkend te noemen. Maar er komen enkele lekker gore stukjes in voor en de sfeer wordt naar't einde toe best grimmig, dat maakte toch iets goed van deze voor de rest suffe film.

Het aantal onwaarschijnlijkheden dat zich opstapelt is ongehoord.
Voor wie al eens naar verre, warme streken op reis is geweest zal het volgende wel héél vreemd in de oren klinken. Een van de meisjes vertrekt mee op zoek naar de tempel op slippertjes en is dan verontwaardigd als ze een stuk door de jungle moeten gaan.

Of wat gedacht van deze: ze zijn met zijn zessen op deze trektocht en hebben slechts twee liter water bij zich voor een héle dag in volle zon, daar kom je zelfs op je eentje niet ver mee in zulke landen !! En als ze vastzitten bovenop de tempel vinden ze er niets beters op dan in de blakke zon te gaan zitten en daar de rest van de film te blijven, op de achtergrond zie je duidelijk dat ze een schaduwtent hebben opgezet, liever snel uitdrogen dan de lommer op te zoeken zeker

Het lokmiddeltje waardoor ze in de tempel op zoek gaan naar een GSM vond'k dan weer origineel gevonden

5,5/10.
Buiten het sfeervolle laatste deel viel hier voor mij niet veel te beleven.
Ik zou zeggen, bekijk hem zelf eens, misschien vind jij hem wél goed..?

Filmsite : The Ruins - ruinsmovie.com

avatar van 1311811

Dutch Ownage schreef:

Inderdaad, dat einde was waardeloos, daarentegen vond ik de rest gewoon vermakelijk!

avatar van komerad

komerad

Geeuw.. kon erger, gelukkig was het nog 'kijkbaar'

avatar van RuStY NaiL

RuStY NaiL

dit was verreweg van top.

de film was niet interessant voor mij,en heeft me niet erg geboeid.

2,5

avatar van Lord Arogandor

Lord Arogandor

Ik vond vooral de keuze van hun titel zonde! Ruins... dan verwacht ik een film vol mysterie in een of andere ruïne

Voor die film had 'Fantastic Four 1/2' of 'Free Willy goes Maya' geen slechtere titel geweest dan 'the Ruins'

avatar van Theunissen

Lord Arogandor schreef:

Niet alleen de titel was slecht

avatar van Lord Arogandor

Lord Arogandor

Neen Daar ben ik wel mee akkoord.

Maar 't is de titel die mij het meest ergerde

The Ruins....alleeh....

Hoe komen ze daar nu bij? Dat moet er mij toch iemand vertellen....

Maken ze die film eerst en bedenken ze achteraf die titel?

Of maakt de regisseur de film, en trekt dan een nummertje voor een titel?

*Probeert zich in te denken hoe ze aan die titel komen*

"Goh jongens, we zijn er nog steeds niet uit hé. Hoe gaan we onze film nu noemen?

Fredje wilt 'Revenge of the plants' maar Ludovic vind dat dit teveel op 'Revenge of the nerds lijkt.

Heeft iemand een beter idee? En mss komt er dan eentje 'Eerrh ik ooit een reportage gezien over Schotse kasteel ruïnes en 'k vond dat wel tof. Zegt die producer dan; "Oh Ruins! Schitterende titel! Dat lokt vast wel extra kijkers! En weet je wat, we steken er gewoon nog een scene bij. Eentje die wat donker is en wat lijkt op een kelder! Dan is onze titel meteen gerechtvaardigd ! en done....?"

Of heeft er iemand een betere redenering hoe ze aan die film titel komen? XD

avatar van Theunissen

Lord Arogandor schreef:
The Ruins....alleeh....
Hoe komen ze daar nu bij? Dat moet er mij toch iemand vertellen....

"The Ruin", zou een betere titel zijn geweest omdat de film zich grotendeels bovenop een Ruin afspeelde. Toen ik de titel zag had ik er trouwens ook andere gedachten bij. Ik had niet verwacht dat deze film over een onnozele plant in en op een ruine afspeelde.

avatar van scroll

scroll

Ik had hier echt meer van verwacht. De helft van de film speelt zich af bovenop de ruine, waar ze vervolgens allen op sterven...Leek me nogal inspiratieloos.

avatar van TriplaR

TriplaR

The Ruins is een film die ernstig ondergewaardeerd wordt.

Hij is prima te zien, zit goed in elkaar, sterk acteerwerk (je krijgt o.a. wel degelijk een gevoel bij de karakters) en het verhaal is uniek.

Tevens is de mooie setting alleen al genoeg om mijn aandacht vast te houden.

Het alomvattende gegeven "Amerikaanse tieners die ergens afgelegen zwaar in de problemem komen" is weliswaar een duizendmaal eerder gebruikt, maar in deze film maakt dat niet uit, omdat het verhaal zo verschilt van het gros van de overige films.

Het zal wel mijn mening zijn, die gelukkig wel door anderen gedeeld wordt, maar deze film steekt gemakkelijk met kop en schouders boven de overige "tienerslashers" uit. Ik heb me in elk geval geen seconde verveeld; Ruime voldoende.