Genre: Thriller / Horror
Speelduur: 90 minuten / 93 minuten (unrated version)
Verenigde Staten / Australië / Duitsland
Geregisseerd door: Carter Smith
Met onder meer: Jena Malone, Joe Anderson en Shawn Ashmore
Gesproken taal: Spaans, Engels, Grieks en Duits
Releasedatum: 17 april 2008
Plot The Ruins
"Terror has evolved."
Talloze jonge Amerikanen komen elk jaar af op de stralende zon, het lekkere water en de vele zandstrandjes, op zoek naar niet al te duur vertier. Zo ook Amy (Jena Malone) en Stacy (Laura Ramsey), twee vriendinnen met hun zeer verschillende vriendjes, de serieuze student medicijnen Jeff (Jonathan Tucker) en de feestende vrijbuiter Eric (Shawn Ashmore). Aan het eind van hun vakantie trekt het viertal de Mexicaanse jungle in om ruïnes van de Maya's te bekijken. Wanneer ze het fantastische gebouw staan te bewonderen, gebeurt er iets dat hen met doodsangst naar de top van het afbrokkelende stenen bouwwerk drijft. Er blijken afschrikwekkende en levensgevaarlijke krachten te huizen, die hen dwingen tot een bikkelhard gevecht op leven en dood.
Jeff McIntire
Dimitri
Archeologist
Taxi Driver
Avitas Sibannac
Niet verwacht dat de film over dit zou gaan. Het is altijd weer schrikken met die lage gemiddeldes.
The Ruins begint als een typische tiener horrorflick maar naarmate de film vordert wordt dat wel anders.
Op het eerste kwartier na is de film op één locatie geschoten en dat blijft de ganse tijd boeiend en spannend genoeg.
Verder is het geen alledaagse horror. Ik had iets heel anders verwacht. Maar wat er gebeurt wordt erg sterk en sfeervol gebracht.
Een film die zich prima weet te onderscheiden van z'n genre-genoten.
3,5 *
Near_Dark
een van de beste films aller tijden
En ik ben Sinterklaas
movieaddictt
Allemachtig wat een slechte film, ik houd wel van een horror/thriller
Maar dit is zeker niet aan te raden, acteerwerk is opzich wel oke...;-)
Maar het verhaal slaat nergens op.
Het was ook nog eens een beetje saai, terwijl de trainer er behoorlijk "Impressive" uitziet.
Conclusie ; een film voor balletjes die niks te doen hebben
JustMike
En ik ben Sinterklaas
leuk hoor, hahahahaha
xXSuusXx
Ik ga hem vanavond kijken, ben benieuwd wat het is. De trailer ziet we erg spannend uit, maar wat ik hier allemaal lees is het blijkbaar niks
Tonypulp
Ow jawel hoor, maar 't is algemeen bekend dat mensen op MM geen smaak hebben
. Lekker niets van aantrekken
Maar even serieus, als je op meningen klikt zie je dat ze vrijwel allemaal positief zijn en uitgebreid toegelicht, dat zegt stukken meer dan die one-liners die hier gepost worden.
Karl van H.
Gewoon een aardig horrorfilmpje, inderdaad. Toch best knap dat ze iets alledaags als een plant nog iets dreigends mee weten te geven.
dtoebast
deze film was mij erg goed bevallen. ga 'em vanavond nog een keer kijken,
3.5
maxo922
Wel oké.
Begint helaas iets te kort door de bocht om echt karakterontwikkeling te creeren. Wel weet het de hele film een grimmige sfeer af te geven en redelijk spannend te houden. Vooral de scenes in de tempel waren onderhoudend en spannend. Visueel ziet het er ook allemaal goed uit.
Het grootste struikelblok is het verhaal. Ik bedoel daarmee te zeggen dat het allemaal erg snel gaat en daarom niet echt schokkend is. Ook is de origine van de tempel erg matig uitgewerkt. Het is wel duidelijk wat het wil, maar waarom? In veel films is dat niet eens zo erg, maar hier is het een misser.
Het einde is wel typisch horror en er zitten genoeg schokkende scenes in om niet te vervelen.
Leuk voor een keertje maar een topper is het niet.
* 3,0
Tsjah, ondanks het lage gemiddelde ging ik de film met goede hoop kijken op tv. Veel recensies van bekendere users zijn immers positief.
Toch beviel deze film me totaal niet, ondanks het gebruik van de leuke setting en de zonnige look was de film totaal niet beklemmend.
Dat ligt gelukkig niet aan de cast, die vond ik zelfs nog wel aardig acteren. Op die Duitser met dat nepaccentje na dan.
Het probleem is dus het verhaal en de rare kleine dingetjes.Een dom voorbeeldje vind ik als Malone net heeft gekotst en nog geen halve minuut laten zoent dat vriendje haar. Hello, are you freakin out of your mind
Het verhaal is dus de grote boosdoener, alles is erg standaard en uiteraard maken ze weer de grote fout nummer 1. Aan niemand laten weten(mensen van hotel of reisorganisatie) waar je naar toe gaat als je de onverkende rimboe intrekt. Dan reken ik een paar dronken Grieken natuurlijk niet mee.
Verder is de film eigenlijk nauwelijks eng, nergens heb ik op het puntje van mijn stoel gezeten en de 1e drie kwartier gebeurt er ook geen ene reet, op wat rare Maya's na.
Wanneer de actie eenmaal losbreekt daalt het niveau helaas nog wat meer. Vlees etende/moordende planten, kom op zeg
Hoe wil je een leuk gegeven totaal niet spannend maken. Vooral wanneer blijkt dat de plantjes graag geluiden imiteren. Erg suf en werkt eerder op de lachspieren dan dat ik er een bepaalde soort spanning van zou moeten krijgen.
Gelukkig redden de filmmakers het nog een beetje met ranzige momentjes, ware het niet dat ook deze momenten eigenlijk niet eng zijn maar puur erin zijn gestopt om mensen maar misselijk te krijgen. Eigenlijk scenes zonder functie en best idioot eigenlijk.
Best jammer, de locaties en de acteurs zijn best leuk, alleen het verhaal wil maar niet vlotten en is eigenlijk ook te suf voor woorden.
stickyfish
Had het boek al eens gelezen en dat vond ik erg spannend. Film viel helaas een beetje tegen.
Karakters zijn in het boek wat verder uitgewerkt waardoor je iets meer in het verhaal komt. Dat mis ik in de film toch wel.
stkolaf
Eg goede film, mits je langs de begin- en eindscène heen kijkt, want die waren niet al te best...
Die speech van Jeff en zijn plan om te ontsnappen vond ik nog wel goed, maar het feit dat Amy ook daadwerkelijk ontsnapt, is dan weer erg jammer! Het was mooier geweest als ze in haar rug werd geschoten door de eerste de beste pijl... Want een vervolg zal er, hopelijk, toch niet komen.
Verder goed acteerwerk, mooie combinatie van psychologische- en goor-scènes, Denk aan de amputeersituatie en wanneer blondie zichzelf aan stukken begint te scheuren, goed camerawerk ook en één bepaalde scène vond ik erg goed, namelijk die waarin die maya groep één van hun eigen kinderen doodschiet. Je hebt op dat moment nog geen flauw idee waarom ze dat in godsnaam doen, dus schrik je er des te erger van... Later wordt het in de film ook op een mooie manier uitgelegd door Jeff. Dan kom je er ook nog eens achter dat de maya's eigenlijk de goodguys zijn! Het stukje waarin de plant het geschreeuw van Laura nadoet is ook nog eens redelijk sterk .
Al met al dus niet eens zo'n slechte film en ik had zekersteweten geen moeite hem af te kijken!
dik verdiende 3,5*
Dennis Evahi
De film had toch mijn aandacht. Her en der was de film spannend.
*** sterren
Parisa
Zo ik heb weer genoeg cliches gezien. Toch was de film best leuk en lekker zonnig, wat dan weer origineel is voor een thriller/horror.
Lekker veel gore. De acteurs konden in een paar seconden laten zien wat ze waard waren: Toen ze het plantje over het hoofd van het blonde meisje zagen lopen. Je kon toen even prima zien wat ze dachten.
Ik vond het plantje wel leuk. Vooral de kletsende bloemetjes. Het is alleen jammer dat het door de hele tempel zat. Want ik had wel meer van de tempel willen zien.
Daarnaast snap ik er niets van dat ze geen poging hebben gewaagd om het hele ding in brand te zetten. Al zal het dan vast een aantal keer uitgehaald hebben. Maar dat zal wel aan mij liggen.
Deze leuke afvalrace verdient 3*. Het zouden er mischien nog 3,5 kunnen worden.
Malibu Stacy
Helaas...de spanning was ver te zoeken, en het werd zelfs saai. Jammer dat ze niet meer gebruik hebben gemaakt van de tempel (de binnenkant dan).
m1701
Vond het een heerlijke film om naar te kijken
Het prettige aan deze film was dat de hoofdrolspelers een keer niet werd aangevallen/opgegeten/vermoord door kanibalen, zombies of alle andere van dat soort. Maar gewoon door een paar planten!. Heerlijk!
Dit vond ik echt vele malen spannender! Er had nog wel wat meer in gezeten. Einde redelijk standaard. Maar het keek lekker weg
nobs
Ik had helemaal geen idee wat ik kon verwachten. Ging gewoon effe kijken. Vanaf het begin had ik meteen zoiets van, dat wordt een typisch Amerikaanse nikszeggende horrorfilm. En ik moet ook eerlijk toegeven dat het geen topper is. Maar toch... hij was zeker niet slecht. Ik bleef gewoon kijken en vind hem toch aangenaam opvallen tussen al die eenheidsbrei van tegenwoordig.
Hij mist echter duidelijk een beklemmende spannende sfeer. Hier heeft men helaas het een en ander laten liggen.
Nietaldesteplus een drie voor een rustige tv avond.
_Casper_
Ik vond het een coole film die heerlijk wegkijkt...
alleen jammer dat er niet verklaart werd wat die dingen nou precies warne... maar aan de andere kant houd dat ook een beetje de spanning erin
een goeie film toch zeker 3*
Matthiasc88
niet zo bijster, personages zijn wel ok, maar de planten worden saai
Nomak
Mijn moeder had me deze al een hele tijd aangeraden. Maarja, ik had eerlijk gezegd niet veel zin in iets wat de zoveelste horrorfilm met een hoop tienertjes in de hoofdrollen leek te zijn. Maar wat een vreselijk aangename verrassing is dit toch.
Meestal stoor ik me bij dit soort films wel aan het (hysterische) gedrag van de jeugdige personages, maar hier niet. Er wordt hier gewoon prima geacteerd en de acteurs zetten dan ook gewoon fijne personages neer.
Met het verhaal is ook weinig mis. Zo een dodelijke plant als vijand is tenminste origineel en eens iets anders. En achtergrondinformatie zoals hoe en waarom heb ik bij deze film niet nodig. Hier is het net goed als dit soort zaken een mysterie blijven.
Maar het sterkste van de film zijn de special effects. Met veel zorg en precisie gemaakt en het ziet er dan ook allemaal erg goed uit. Denk aan de amputatie, het meisje dat in zichzelf begint te snijden, de planten, en nog veel meer.
Het einde is zeker niet slecht, maar achteraf heb ik ook het alternatieve einde bekeken, en dat vond ik eerlijk gezegd wel beter.
The Ruins is een prima film en een echte aanrader voor mensen die eens een originele horror/thriller willen zien.
Whunter
Normaal hoor ik schaterlachend op te staan na het zien van een film als deze. Dat deed ik bij deze film niet! Het heeft een indruk op mij achtergelaten om U tegen te zeggen. Zou ik deze film weer willen zien? Mwaaja ,als ik dronken ben en het geluid hard aan zekers.
Whunter
Normaal hoor ik schaterlachend op te staan na het zien van een film als deze. Dat deed ik bij deze film niet! Het heeft een indruk op mij achtergelaten om U tegen te zeggen. Zou ik deze film weer willen zien? Mwaaja ,als ik dronken ben en het geluid hard aan zet en de gordijnen sluit zekers.
Oops...
emma87
Terror has evolved
maar is Jena Malone ronduit irritant.
Dan zou ik zeggen dat zij volledig bij haar rol past, want ook in het boek is Amy het irritantste personage
Bottleneck
Prima horrortje. Arme Amerikaantjes ver weg van huis; het begint als een standaardriedeltje (wat misschien ook wel zo is) maar het is bovengemiddeld uitgevoerd: een paar onverwachte kills, wat clichés die handig omzeild worden (zoals een bijna-knappend touw dat tóch knapt, en naar het schijnt eens een keer geen meisje/persoon dat de boel overleeft, etc.), leuke mysterieuze locatie en zowel gore als spanning zijn op momenten aanwezig.
Prima score er ook nog eens bij en een leuke cast die eens niet irriteert en aardig kan acteren, wat wil je nog meer.
Af en toe vliegt de film uit de bocht (pratende planten, de wel erg 'makkelijke kill van die gozer met het mes in z'n borst) maar daar staat genoeg leuks tegenover. Vooral wat die blonde moet doorstaan is 'tof'. Gelukkig biedt het genre af en toe dit soort verrassende films (en wordt dan weer opvallend laag gewaardeerd).
Ruim 3,5*
maus9
een van de beste films aller tijden
Doel je dan ook echt op één van de beste films aller tijden (Godfather, schindlers list) Of op één van de beste horrors aller tijden?

Dreamer: Inspired by a True Story

The Last House on the Left
Thriller / Horror, 2009

Let Me In
Drama / Horror, 2010
mexicotouristmaya civilizationcarnivorous plantcancún reizenschepselruinsbody horrorarchaeological expeditionamerican tourist