Genre: Actie / Familie
Geregisseerd door: Lilly Wachowski en Lana Wachowski
Met onder meer: Emile Hirsch, Christina Ricci en Susan Sarandon
Releasedatum: 7 mei 2008
Plot Speed Racer
"A world built for speed."
Speed Racer (Emile Hirsch) is een jongeman uit een familie die wordt gedomineerd door racen. Hij wil meedoen aan 'The Crucible', een race die door het hele land gaat en waarbij Speed Racer zijn broer omkwam. Alles loopt op wieltjes, totdat Speed Racer wordt benaderd door 'Royalton Industries', een bedrijf dat niet het beste met hem voorheeft.
Speed Racer
Taejo Togokahn
Ben Burns
Taejo Body Guard
mrdig
0,5 * (en die geef ik echt niet snel)
nou, meer dan 7% van al je stemmen is een 0.5*, waaronder toppers als Starship Troopers en Kill Bill 2
Maar over deze film heb je ongetwijfeld gelijk, ik denk dat ik hem maar skip.
Prudh
Je kunt deze film alles noemen, maar
inspiratieloos
VierkanteOogjes
Inspiratieloos hoort hier niet bij? Kan me wel voorstellen dat je dit zegt, want inderdaad, zo'n setting zie je niet (vaak), you're right!
Alleen gebruik ik deze woordkeuze eerder bij; droom van een jongen om racer te worden, hij verliest eens (motortje valt uit, start m toch weer), om uiteindelijk uiteraard te winnen. Hmm...heb ik vaker gezien, vandaar!
Prudh
Gniffel, in die context klopt inspiratieloos inderdaad als een... bus.
bruno_w
Leuke film , erg overdreven maar ergens toch weer vrij origineel !
3 sterren !
FrisoBoei
De film heeft verder twee sterke punten, de grafische pracht en de race actie.
Het valt meteen op vanaf het begin dat de grafische stijl niet standaard is. Ik vind de overdreven kleuren en de mooie beeldovergangen en flashbacks erg mooi. Ook de momenten waarbij het lijkt alsof je een stripboek doorbladert zijn erg leuk gevonden.
Verder is de actie ook prima. Er zit veel actie inen dat houdt het tempo van de film hoog. De gevechten zien er cool uit met behup van slowmotion ( Tja, de Matrix ) en de visuals die er aan zijn toegevoegd. De race actie is ook erg vet. De manier van racen zelf met de vele jumps en beuken is erg cool. Verder helpen de visuals ook hier weer een handje.
Al met al een prima en toch wel originele film. Niet veel inhoud maar wel prachtige graphics en vette actie.
FrisoBoei
Wat een lelijke film. De vormgeving is kinderachtig en van een laag niveau. Te duidelijk green screen werk, met te neppe animaties. Kwam in de buurt van het niveau van a Sound of Thunder. Het verhaal was warrig, en de acteer prestaties zwak tot slecht.
Als je deze film vind lijken op A Sound Of Thunder dan kan ik je al meteen niet meer serieus nemen. Kom op nou...
otherfool
Is 135 minuten niet onwaarschijnlijk lang voor het minimale verhaaltje (dat haal ik althans uit de trailer)?
rogymbo
Visueel zeer mooi en de actie doet daar zeker niet voor onder. Inderdaad, het verhaal is niets speciaals maar de manier waarop ze het presenteren is origineel en vermakelijk in mijn optiek.
Bull's Eye
Voor een kinderfilm is dit echt heel slecht.
Ik vond de acteerprestaties teslecht voor woorden en voor mij ging het verhaal tesnel waardoor ik het niet altijd snapte.
Wat ik niet snap waarom gaan ze de film release na Iron Man.
Ze weten toch wel dat ze het niet kunnen winnen,want Iron Man is erg populair in de VS.Ze hadden beter op een andere datum kunnen release en meer reclames maken.
De film heeft 160miljoen gekost en kijk wat voor flop het is geworden.
0,5
** Dit is een film voor het gehele gezin, dus vooral voor de kids!! Mijn dochter (10 jaar) heeft hem afgelopen weekend gekeken en ze vond hem waanzinnig!! Ik hoorde haar vaak lachen. Kijk zo moet je er naar kijken. Kinderfilms door de ogen van kids bekijken.
Visueel natuurlijk wel heel gaaf..
dennislaport
Absoluut een leuke film voor de familie!! Zeker een aanrader voor de wat jongere onder ons
4.0
swollenaer68
Zwaar ondergewaardeerde film,
visueel spectakel en uiteraard een parodie...maar wel een mooie.
Betamax
Verhaal was wel aardig.
De vormgeving vond ik niet mooi en het racen was te dom voor woorden.
Het broertje met de aap waren afschuwelijk.
Maar toch 2,5*
Apster
En ik dacht dat alleen Rodriguez zich schuldig maakte aan flauwe kinderfilms. Voor volwassenen valt er niet veel uit te halen, behalve als je dus als kind fan was van de japanse serie. Dat dit in eerste instantie dan ook gemaakt is voor kinderen is dan ook onbegrijpelijk gezien de lange speelduur.
De film is vooral erg druk en chaotisch en na een half uur voorbij schuivende hoofden, slide shows en stripboekachtige shots heb je al gauw koppijn. De races zelf zijn al gauw erg voorspelbaar, als de ene na de andere auto meters hoge jumps maakt. De effecten zijn niet al te best, de graphics van een doorsnee race game op je X-Box 360 zien er nog beter uit. Ander groot minpunt is dat dikke irritante joch met die aap.
Al met al niet echt mijn ding, daarvoor is het te druk en chaotisch. Daarnaast is het moraal over de grote commerciele bedrijven die de touwtjes in handen hebben, is nogal drammerig. Hier en daar zijn er gelukkig nog wat geinige actiescenes wat eventjes doet denken dat dit ook werkelijk is gemaakt door de Wachowski's, maar daar houdt het ook op.
john constantine
Een prachtig kleuren spektakel.
Hele mooie kleuren bevat de film, messchien wel de film met de meeste kleuren ooit! De special fx vond ik ook leuk gedaan, niet super realistisch maar een stuk realistischer dan een XBOX 360, dat mensen hier zeggen.
De film duurt lang, maar heeft me totaal niet verveeld. Spectaculaire races, en leuke actie in de film, maak dit een heerlijk familiefilm. Zeker weten vanwege al die kleuren, de cast is ook leuk, en die aap vond ik ook leuk gedaan! Dit is zeker een film die je op je 102 cm of groter lcd tv op full HD resolutie moet kijken met de kerst!! want ik moest veel aan de kerst denken toen ik de film zag, waarschijnlijk toch de kleuren.
HIj krijgt van mij een 4.0*
Yugnav
3* vooral voor de special effects en de sfeer die neergezet wordt... het verhaal is flinterdun, maar daar ging het bij mij ook niet echt om, heb er wel van genoten:)
mnrk
Een 8 (4 sterren dus)
Kijk eens aan....ik kan hem zelf niet beter omschrijven.
De makers van de matrix hebben weer wat speciaals gemaakt..
damianodebeste
Echte mensen in Wagentjes die met de computer gemaakt zijn erg logisch wat een slechte film zeg.
Jazzthieve
Geen slechte film en inderdaad een beetje ondergewaardeerd. Ik heb het gevoel dat veel van deze 0.5 stemmen door mensen gegeven worden die deze film niet geheel of niet hebben gezien.
T.S.S.A.
Inderdaad een ondergewaardeerde film. Hij wordt te snel als kinderachtig beschouwd en daardoor te vaak heel erg laag beoordeeld. Ik had eerst ook mijn twijfels bij deze film en heb het kijken daarom flink uitgesteld.
Deze film heeft mij positief verrast. Het is geen topfilm maar hij is wel beter dan het extreem kinderachtig beeld wat ik in mijn hoofd had. Het verhaal is grappig en er wordt leuk in geacteerd. Deze film moet het echt hebben van de kauwgombal-kleuren en de overdreven, maar prachtige, special effects.
Kortom een geinige en vooral goed uitziende film van de gebroeders Wachowski.
brabusRUS
De eerste helft van de film was echt waardeloos. Totaal niet interessant. Ik heb zelfs overwogen om de DVD uit te zetten Tweede helft werd een stuk beter.
De film duurt veelste lang en ik vond de special effects niet super.
Overigens vond ik John Goodman erg leuk spelen.
skipy05
speciale race film. Het is een ondergewaardeerde film. maar dat moet ook kunnen. heel de film dor worden special effects gebruikt, deze waren goed gemaakt. het is wel een toffe film voor een keer.
Tarkus
Hoewel ik nog nooit had gehoord van de serie 'Speed Racer', was ik na het zien van de trailer wel nieuwsgierig naar deze film.
En ik moet zeggen, hij heeft me zeer aangenaam verrast.
Akkoord, het is allemaal wat fel overdreven, de decors met zeer felle kleuren dat het bijna pijnlijk aan de ogen word, de raceactie is onbeschrijflijk en onrealistisch, maar het maakt het allemaal des te leuker en lekker spannend.
Je weet niet waar je je aan kan verwachten en dat vind ik nu net goed aan deze prent.
De acteerprestaties zijn zeer goed, het moet trouwens niet makkelijk zijn geweest voor de acteurs om hun emoties en reacties goed te kunnen weergeven in een omgeving waar je alleen een blue-screen ziet, want dat is het toch deze film, een heel avontuur opgebouwd in een special effects wereld, die wel op een animatiefilm lijkt, maar dan met levende karakters.
Ik heb me met het bekijken van deze film kostelijk geamuseerd, en vooral ook het aapje heeft me prettige momenten bezorgd.
Ik weet dat de film niet bij iedereen in de smaak is gevallen, maar kijk er nog eens naar, en vergeet even de harde realiteit, je zal versteld staan hoe mooi een film als dit dan kan zijn.
En als raceliefhebber, de wagens zagen er toch 'cool' uit .. niet ???
Bla
Een 8 (4 sterren dus)
Ik ben het met het meeste wat je hier zegt eens. Maar de acteerprestaties waren bedroevelijk slecht. Alleen kijkend naar effects, kleurgebruik, setting, vorm waarin het getoond wordt een 4* inderdaad. Maar acteren en verhaal, de irritante karakters van dat kind en die aap trekken de film omlaag. 3*.
Zag hier stukken van in het vliegtuig (de slechtste plek om een film te zien) maar het zag er wel erg slecht uit. Is het op het grote scherm wel spectaculair?
Melvin Udall
Wie in het achterhoofd de Matrix heeft en dan deze film gaat kijken zal ietwat bedrogen uitkomen.
Hoe donker en somber die trilogie af en toe was, zo kleurijk is SpeedRacer.
In een totale fantasiewereld die meer kleuren en details heeft dan het menselijk oog kan bevatten wordt een verhaaltje vertelt dat piepklein is en er eigenlijk helemaal niet toe doet.
Het gaat maar om 1 ding en dat is het racen.
De auto's scheuren echt als enorme slotracing cars over de parcours en zien er fantastisch uit. Continue vraag je je af hoe de scenes gemaakt zijn, wat echt is, wat niet en hoe hebben ze dit zo mooi kunnen combineren. De jonge kijker ziet zich al helemaal zitten achter het stuur van de Mach 5.
Al met al duurt het geheel wat te lang, zijn sommige stukken wat overbodig en zijn de personages nogal vlak/mat.
iGeO
Eén groot kleuren spectakel. Lekker over de top en mooie FX.
Niet echt hoogstaand acteerwerk, maar het verhaal en de fx maken dat redelijk weer goed.
gewoon lekker kijken.
3,5**
Lui (crew films)
In de bioscoop zeker wel, zag er prima uit.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime