Genre: Actie / Familie
Geregisseerd door: Lilly Wachowski en Lana Wachowski
Met onder meer: Emile Hirsch, Christina Ricci en Susan Sarandon
Releasedatum: 7 mei 2008
Plot Speed Racer
"A world built for speed."
Speed Racer (Emile Hirsch) is een jongeman uit een familie die wordt gedomineerd door racen. Hij wil meedoen aan 'The Crucible', een race die door het hele land gaat en waarbij Speed Racer zijn broer omkwam. Alles loopt op wieltjes, totdat Speed Racer wordt benaderd door 'Royalton Industries', een bedrijf dat niet het beste met hem voorheeft.
Speed Racer
Taejo Togokahn
Ben Burns
Taejo Body Guard
dwid
Damn, dit kan niet wat worden, tenzij iedereen onder de 16 naar de bios gaat.
Al meerdere malen gezegd, maar ik wil het toch ff kwijt dat het een kruising is tussen een animatiefilm, een computergame en een echte film, niets voor mij iig.
Is de fast and the furios toch beter om na te kijken...
mckiller
Diegene die hier op gestemd heeft geeft elke film 5 ster dus ik betwijfel of die hem gezien heeft of dat het serieus is
aphexfreak
Yeah! Ben ik hier de enige die de trailer ontzettend cool vind?
Dit ademt de sfeer van de oude speedracer, maar dan met de techniek van nu.
Heerlijke trailer!
LOTR-lover
Yeah! Ben ik hier de enige die de trailer ontzettend cool vind?
Ja
Pastichio Rocker
Speed Racer is uiteraard een live-actionverfilming van de gelijknamige animeserie.
A. Jacobsen
Wow, deze vind ik erg gedurfd!
Ik dacht dat de Wachowski's commerciëler ingesteld waren.
(trailer staat ook op www.apple.com)
Captain Pervert
Ik dacht dat de Wachowski's commerciëler ingesteld waren.
En deze film is dat niet? Ik zie de Speed Racer autootjes nu al in de Happy Meals zitten hoor. Niet dat ik er voor warm loop trouwens, deze film is een beetje voor kinderen die te oud zijn voor Herbie en Cars, maar te jong voor de Fast/Furious rijst auto films.
A. Jacobsen
Als je makkelijk geld wil verdienen in Hollywood maak je een horror/fantasy/mystery die zijn main-stream karakter verbergt met verwijzingen naar klassieke kunstwerken.
Wat men ook kan doen is een goedkope 3D-animatiefilm maken met pratende dieren.
Wat je niet doet is een maffe kinderfilm maken over autootjes die een heel kleine of misschien zelfs geen concrete doelgroep heeft.
Uiteraard is ook deze film een commercieel product en die gadgets zullen waarschijnlijk volgen. Maar men moet toegeven dat de Wachowski's het zich makkelijker hadden kunnen maken.
Nephilim
Ja het ziet er kiddie uit maar het is ook weer net weird genoeg om mijn interesse te wekken. (was vroeger ook helemaal fan van de game overigens)
Denk dat dit OF een mierzoete kinderfilm gaat worden OF een potentiele cult classic.
Jazzthieve
Gedurfd zou ik het niet noemen want het is niet nieuw, bij het zien van de trailer zat ik spontaan te denken aan "spy kids".
EspenSGX
Moet hem nog gaan zien, maar het ziet eruit als HOT WHEELS the Movie. Ik hoop dat dat alleen zo lijkt.
Chuck Taylor
- 1953 stemmen
geplaatst: gisteren 15:43 uur, stem was: 5,0
Erg geloofwaardig..
De trailer ziet er overigens belachelijk kinderachtig uit, maar dat kan natuurlijk best positief zijn.
garehaan
Ach zolang je nog de leeftijd hebt waarin je je luier nog volduwt zal deze film best te pruimen zijn.
Ik heb hem toch maar afgezet, zonde van de dvd waar ie op staat.
BramIsLegend
Ik heb hem toch maar afgezet, zonde van de dvd waar ie op staat.
Dus je hebt hem al gedownload? Nochthans kan ik er nergens wat van vinden. Dus hoe heb je deze film gezien?
Thomazii
Die garehaan is zoizo een kneusje als het gaat om cijfers geven.
Ten tweede kan ie de film wel gezien hebben, maar waarschijnlijk heeft ie dat niet eens.
Kelevra
Lijkt me een heerlijke bioscoopfilm, scheuren, herrie, snelle beelden en verstand op nul
tottenham89
Da's toch belachelijk,we hebben nu al 5 stemmers met een gemiddelde van 1,90 waarvan 99,9 % de film niet heeft gezien?!?Kunnen de stemmen niet verwijderd worden
N811
tottenham89
Ze hebben bijna allemaal (op 1 na) voor vandaag op de film gestemd,terwijl hij nog niet in NL uit was en alleen maar op de grote filmfestivals te bekijken was,dus het houdt in dat deze mensen hieronder of grote critici zijn of in de VS wonen
0,5
3,0
Nikkii17
geplaatst: 5 mei
Esteban
Het blijft me verbazen, die negatieve ingesteldheid tegenover deze film. Iedereen blijkt te vergeten dat Speed Racer een kinderserie was met opvallende kleuren en zeer vlakke en stereotiepe personages. Tuurlijk moet deze film eerder het jonge publiek aanspreken. En toen ik de trailer zag was het eerste dat ik dacht, "Zo moet het!". Stiekem wil ik deze toch wel eens meepikken, waarom niet?
beavis
erg lekkere film
zo gedurfd dat je het bijna art-house kan noemen, gelukkig hadden de tien jarige kids voor me daar totaal geen last van, ze vonden de film net zo geweldig als ik
Macmanus
Las nog meer goede geluiden. Could it not be a crappy movie? Durf ik het aan...
nbarten
dacht eerst: leuk, een racefilm.
Trailer gekeken... kon mijn ogen niet geloven, voor een computergame had het ermee doorgekund, maar een film??
1.0
Sicnezzmcm
Dames en Heren,
Ik heb net de film gezien. was zeer onder de indruk van de style van het monteer werk en het camera werk.
Oke ik geef toe, de film is in het begin vooral zeer gericht op kinderen. maar moet zeggen dat het in de 2e helft van de film aardig lost barst. Vooral de acties op de verschillende banen zien er verbluffend uit. Je voelt gewoon je hart sneller kloppen.
(teminsten als je meegaat in de film en je alles laat voor als het is, een kind vriendelijke film met veel snelle actie)
Vooral de eind strijd is zeer meeslepend in elkaar gezet.
Voor de ouderen onder ons:
Het mag er misschien wel "spy kids" uit zien.
Blijf gewoon zitten tot het 2e deel van de film...
Dan zul je echt zeggen, goh! wat was dat laatste heftig.
van mij krijg hij dan ook een 3,5
(dat halfje is voor alles special effects want dat is zo goed gedaan)
Prudh
Ik voel me echt verkracht door de kleuren. Gedurfd is dit sowieso, maar geslaagd? Nee. Daarvoor is Speed racer té van alles. Te vrolijk, zoetsappig, kleurrijk, hyperactief en kinderachtig. Hij maakt waar wat de trailer belooft.
Movie Master
Uit welk jaar komt deze film?
Deze wint een Razzi! F-zero ziet er beter uit. Als hier een spel van komt kunnen ze beter zelf cut scenes maken.

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Nederlandse serie 'Rampvlucht' is een kijktip op NPO Start Plus