Genre: Actie / Familie
Geregisseerd door: Lilly Wachowski en Lana Wachowski
Met onder meer: Emile Hirsch, Christina Ricci en Susan Sarandon
Releasedatum: 7 mei 2008
Plot Speed Racer
"A world built for speed."
Speed Racer (Emile Hirsch) is een jongeman uit een familie die wordt gedomineerd door racen. Hij wil meedoen aan 'The Crucible', een race die door het hele land gaat en waarbij Speed Racer zijn broer omkwam. Alles loopt op wieltjes, totdat Speed Racer wordt benaderd door 'Royalton Industries', een bedrijf dat niet het beste met hem voorheeft.
Speed Racer
Taejo Togokahn
Ben Burns
Taejo Body Guard
Real_Movie
Voor een kinderfilm is dit echt heel slecht.
Ik vond de acteerprestaties teslecht voor woorden en voor mij ging het verhaal tesnel waardoor ik het niet altijd snapte.
Wat ik niet snap waarom gaan ze de film release na Iron Man.
Ze weten toch wel dat ze het niet kunnen winnen,want Iron Man is erg populair in de VS.Ze hadden beter op een andere datum kunnen release en meer reclames maken.
De film heeft 160miljoen gekost en kijk wat voor flop het is geworden.
0,5
Mwa, op zich nog wel een geinig filmpje. Je vraagt je alleen af of deze mensen met deze cast en al dat geld niet wat beters hadden kunnen maken.
Vooral de bijrollen zijn wel leuk, die Hirsch vind ik maar een houten klaas. De races zelf zijn wel leuk voor even, maar gelukkig is er wat meer te zien anders zou het echt gaan vervelen.
deTuinman
The Matrix was een redelijke start, maar het is ze naar het hoofd geschoten.
Pastichio Rocker
The Matrix was een redelijke start, maar het is ze naar het hoofd geschoten.
Ze hebben voor The Matrix ook een film gemaakt hoor.
Lui (crew films)
- 11908 stemmen
ik heb deze film pasgeleden gezien in de bios.. ik vond het een hele leuke film.. niet kinderachtig, maar ook voor volwassen. leuke film om eens met de hele familie te bekijken
syno
Normaal was de hoofdrol weggelegd voor Zac Efron...Helaas jammer... Maar toch nog geen reden om hem niet te bekijken. Wil ik zeker zien. (word vervolgd)
tommykonijn
Leuk wegkijkfilmpje om eens te bekijken als je je verveelt, Absoluut geen Topper en sommige dingen vond ik niet helemaal geweldig zoals sommige acteerprestaties en soms vond ik het Verhaal was saai en flauwtjes maar als je dat vergeet staat er toch een aardig Vermakelijke Film hoor.
2.5* (Komt in de buurt van de 3*).
Wezze
Making the movie gekeken van deze film, kwam nogal over als een kansloze film.. ga hem zeker niet kijken
IcU
Wat een lelijke film. De vormgeving is kinderachtig en van een laag niveau. Te duidelijk green screen werk, met te neppe animaties. Kwam in de buurt van het niveau van a Sound of Thunder. Het verhaal was warrig, en de acteer prestaties zwak tot slecht.
Koerok
Ik vond 'm eigenlijk wel leuk. Je krijgt precies wat je verwacht. Alleen dat vreselijk irritante ventje (Spritle) kon ik wel schieten. Toch een 3.5 van mij.
(Ik snap trouwens niks van de voorgaande post. Het zag er allemaal prachtig uit! Fijne keiharde zuurstokkleuren, precies wat de film nodig had. Lekker over de top. Filmisch ook goed, en prima animatie).
aphexfreak
Gewoon een lekkere film die niet verveelt en barst van de actie.
Mensen verwachten van deze regisseurs gewoon veel te veel daarom valt het iedereen tegen.
Duidelijk GEEN matrix stijl hier.
De keuze voor zo veel effecten ligt voor de hand aangezien het origineel een animatie was.
Acteerprestaties niks mis mee, niemand acteert hier onder de maat.
En hele vette actie, soms echt op het puntje van mijn stoel gezeten.
Ja, ik hou hier wel van!
Jammer dat ik 1 van de weinigen ben.
En een aap in een film is zowiezo altijd goed
Voor de allerkleinsten onder ons maar ja dat is mijn mening voor mezelf vond ik de film een ramp.
Macmanus
Geniaal! Wie had gedacht dat de Wachowski Bros. humor hebben! Corny tot op het bot deze film, maar ow zo leuk!
Later meer! Maar duidelijk een cult classic!
Macmanus
En de Underdog kan wel eens weglopen met de prijs voor leukste blockbuster!
Toen ik de trailer zag dacht ik, WTF? en als je de film ziet denk je nog steeds WTF. De kleuren zijn allemaal extreem dik aangezet, wat vaak trouwens best leuk is. De hemelsblauwe lucht met het extreem groene gras. Het is niet geheel feilloos gemaakt en ik begrijp de kritiek wel dat het voor het geld wellicht wat vreemd is. Maar de film is duidelijk een ode aan de tv serie. Wat ik erg te prijzen vond. En de het voegt veel toe aan de cornyheid die de film heeft.
Alle karakters zijn lekker dik aangezet, je hebt je stille Japanners, de dikke vadsige westerse directeur, de veel lijkend op Bassie en Adriaans boeven. En de goed hartige vader en moeder en de doorzetter Speed Racer. En een jongen en een aap?
Normaal allemaal negatieve punten wellicht, maar hier ads het allemaal to the fun van de film. Het tempo is over het algemeen heerlijk hoog, de montage is apart maar werkt buitengewoon goed. En de geluidseffecten als de auto in de lucht gaat, kan het niet nadoen, zijn te cool!
Alleen Hirsch is jammer, meneer weet echt totaal niet in wat voor film die zit en speelt veel te serieus. Gelukkig laat de rest van de cast zien hoe het wel moet! Met Goodman en Fox uit Lost voorop, ja Fox die buitengewoon goed zijn vreselijk corny rol speelt. Beste stukje uit de film is ook hoe zijn secret identity geheim wordt gehouden. Eerst zie je de boven helft van zijn hoofd bedekt, en dan gaat die vechten in het donker en doet die snel een doek om zijn onder helft om
en dan dat einde
Film die tijd nodig heeft om te worden geliefd. Beetje de 2001 van deze tijd.
Inderdaad enorm ondergewaardeerd. Ik hoop dat ie het op DVD een beetje goed gaat doen. Er moet nog aardig wat verdiend worden.
A. Jacobsen
Film die tijd nodig heeft om te worden geliefd. Beetje de 2001 van deze tijd.

Heb Speed Racer net gezien en ik was van plan om hem de meest psychedelische high-budget film sinds 2001 a Space Odyssey te noemen.
(Misschien volgt meer...)
Crazy~Dutchman
Ik ben ondanks alle negatieve berichten zonder al teveel vooroordelen naar deze film gaan kijken.
Ik sta er van te kijken hoe ondergewaardeerd deze film is.
Heb me de hele film geen seconde verveelt.
Of er is actie ( heerlijke snelle oogstrelende over the top actie ),er wordt aan het verhaal gewerkt of er worden wat slapstick achtige momenten ingebracht.
Nergens geen saaie minuut te vinden.
Voor mij is vermaak het eerste waar een film aan moet voldoen, special effects, acteerprestaties,muziek en camerastandpunten zijn mooi meegenomen.
En aan vermaak geen tekort hier.
De aparte stijl die de film gebruikt, draagt hier alleen maar aan bij.
Natuurlijk laat de film af en toe wat steekjes vallen en het is duidelijk dat het overgrote deel van het budget naar de special effects gegaan zijn en niet naar de acteurs.
Hirsch is de enige die echt onder de maat speelde, de rest was best goed te pruimen.
Laat de film niet links liggen vanwege negatieve comments hier.
Geef hem een kans, en wie weet is het precies je smaak.
Mij smaakt het in ieder geval naar meer...
Macmanus
Heb geprobeerd deze film met m'n "hippe cultbril" te kijken, maar wat een gigantische pijnlijke mislukking is dit zeg. Ken de tekenfilm alleen hier van dus van de nostalgie moest ik het ook niet hebben.
Je moet de film ook niet met een cultbril kijken, maar met een "haha wat een nonsens bril"
Overigens vind ik de film geen mislukking, ook al vindt je het slecht, de film levert wat de film moet doen. Een onzin tekenfilm verfilmen met een dikke vette knipoog en lekker veel kleurtjes. Als je dat kut vindt pijnig je jezelf ook wel erg wat dat was extreem duidelijk te zien in de trailer, ik was extreem bang juist dat het met ernst gebracht zou worden, maar niks is minder waar.
Maar goed Corny met hoofdletter C is ook niet voor iedereen bedoeld. Je praat hier wel tegen 1 van de weinig die de humor inzag van Batman & Robin
Goodfella1812
Erg aparte film, je hebt door de ontzettend aangedikte kleuren het grootste deel vd 135 minuten durende film het idee dat je naar een videogame zit te kijken die vooral voor de jongere kijker bestemd lijkt. Ondanks de lange speelduur en de totaal niet na mijn smaak geschoten beelden heb ik me toch geen moment verveeld en heeft ie me uiteindelijk dus toch wel vermaakt. Alleen daarvoor geef ik m nog net een voldoende, 6-/10. (2.5*)
tal1b
erg leuk gedaan.
altijd waardering voor 'n film die afwijkt van het standaard.
mooie effecten, het is 'n stripboek die je kijkt, nice!
joh, was het kinderachtig, nep?
allerkleinsten? die vonden alleen het begin wel leuk, en die aap.
eerst zien dan beoordelen?
Danny2379
kon de film niet lekker kijken...mij teveel kleur en racefilms is niet mijn genre
sofripa
Hmm, nou, ja, niet echt mijn ding. Compleet over de top en karakatureel als de neten. De Matrixmakers hebben iets gebakken wat hooguit voor de jeugd leuk is. 2*
Pastichio Rocker
Volgens mij kun je heel goed trippen op deze film, met al die zuurstok kleuren.
MishimaH
Er zullen best fans zijn van de animatieserie die deze film leuk vonden. Voor mij was ie niet te verteren.
Een 1 voor de moeite.
Dark Knight
Een beetje goede effecten en wat aardige acteerprestaties zorgen voor een leuke wegkijkfilm.
3,0**************
BramIsLegend
die kleine dikke is echt wel irritant.
Maar de grafische vormgeving vond ik echt prachtig
VierkanteOogjes
Wat is dit slecht zeg! Heb deze in het vliegtuig gezien, anders lag de dvd al na een kwartier netjes weer in het hoesje. Dit....is gruwelijke troep; inspiratieloos, saai, en vergeet niet je zonnebril op te zetten, (cgi) kleuren vliegen om je oren!
0,5 * (en die geef ik echt niet snel)

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

Rimitto obu Suripingu Byuti
Drama, 2017