• 9.375.363 stemmen

Gesproken taal: Koreaans

Releasedatum: 30 maart 2017

Plot Busanhaeng

"Life-or-death survival begins."

Seok-woo en zijn dochter Soo-An stappen aan boord van de KTX, een hogesnelheidstrein die hen van Seoel naar Busan zal brengen. Precies op het moment van vertrek wordt het station overspoeld door zombies. Terwijl de trein richting Busan rijdt, moeten de passagiers vechten om te overleven.

John Milton

Posieve geluiden hierover in BBC film programme!

Korean zombies on a train. Sounds intriguing

avatar van tattoobob

tattoobob

Jep....heb hier zin in.

Tis weer een hele tijd geleden dat ik een goed ZK filmpje heb gezien.

avatar van Kondoro

Kondoro

NICE.

avatar van TornadoEF5

TornadoEF5

Lijkt wel een ZK-blockbuster te worden. En met actrice Yu-mi Jeong die zeker en vast knap is.

Bacon

Ik weet nog niet wat ik ervan moet denken. Alles wat met zombies te maken heeft, ga ik het liefst met een grote boog omheen, maar trein-gerelateerde films kijk ik wel weer graag. Voor wie nog meer beelden dan alleen de trailer wil: 160710 출발! 비디오여행 신세개 @ 부산행 - YouTube

John Milton

Train To Busan Review: Electric Korean Zombie Movie Goes Off The Rails | IndieWire

Eerste drie kwartier schijnen super te zijn. Dat is in ieder geval iets...

avatar van WB

WB

Nu ook de US Trailer: https://youtu.be/2sAe-x2XBH0. Vet!

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Ik vond de film zeer goed. De zombies waren uitstekend schrikwekkend. Op den duur werd het echt komisch en moest ik lachen in de cinema.

John Milton

Draait hij al in België, Lucdekoster?

avatar van skinny_tie

skinny_tie

Ga dit weekend naar Frankrijk en zag dat de film daar draait sinds deze week. Een blik op IMDB levert geen ander Europees land op waar de film uitkomt voorlopig. Heb ooit eens begrepen dat Zuidkoreaanse en Japanse films relatief duur zijn voor Europese distributers en daarom maar weinig uitkomen hier. Weet alleen niet of mijn Frams goed genoeg is om de film te kunnen volgen (en of mijn reisgenoten er zin in hebben).

avatar van Malick

Malick

Wacht anders tot Imagine? Zal die wel gaan draaien.

avatar van Farangbe

Farangbe

Alhoewel ik dacht dit wordt niks, was ik aangenaam verrast door de hoofdrolspelers. Mijn eerste zombiefilm in cinemazaal. Indien zombie jou ding is, gaan kijken. Gaat geen moment vervelen en vergeet de traantjes niet op het einde 555.

John Milton

Man, wat zonde van die zoetsappigheid en ongeloofwaardigheid in de laatste akte. Ik snap wat Ehrlich bedoelt met dat 'ontsporen'.

Nee, daar waren geen traantjes.

avatar van geezoes

geezoes

Prima film. Wordt nergens echt eng. Geen schrikmomenten. Weinig echte horror. Kan je best kijken. Beetje niveau 'the walking dead'.

avatar van 606

geezoes schreef:

The walking dead heeft uitstekende horror elementen.

Bacon

Nog nooit heb ik hier op Moviemeter in zo'n korte tijd, zo veel stemmen gezien voor een Koreaanse film sinds die op internet is verschenen.

avatar van geezoes

geezoes

606 schreef:

The walking dead heeft uitstekende horror elementen.

Misschien weet ik dan niet wat echt horror is? Die paar darmen 1x in de 5 afleveringen? Valt mee toch?

Bacon schreef:

19 stemmen is toch niet zo indrukwekkend? Eens temeer hij bij de zuiderburen die hier ook stemmen al gedraaid heeft?

avatar van danuz

danuz

Bacon schreef:

Volgens mij dendert er wel een hype train door internet omtrent deze film. Op 9GAG bijvoorbeeld komt hij vaak langs. En zombies he, daarom ben ik hem direct gaan kijken (geen topper in het genre overigens, maar wel aardig).

John Milton schreef:

Voor een Koreaanse film op Moviemeter wel hoor. Ik kijk voornamelijk Koreaanse films, maar de meeste hebben na een jaar misschien 5 stemmen. Deze zit op 19 in een week.

John Milton

Ik zat er ook sinds mijn fipo in mei op te wachten. Viel me dus helaas wat tegen. Maar idd, dit soort films doet het meestal wel goed, ook via mond-op-mond reclame...

avatar van ray 1960

ray 1960

goeie zombiefilm,heb me vermaak twee uren waren zo om,deze film verveeld niet.

avatar van dirk-dv

dirk-dv

Prima zombie film! Gewoon kijken

avatar van behangdelul

behangdelul

Visueel uitstekende zombiefilm. Gewoon uitstekend vermaakt en nergens een puntje van verveling! Voor zombie liefhebbers een must-see

avatar van joolstein

joolstein

Het spreekwoord 'Minder is meer' (of eigenlijk beter) is op deze film van toepassing. De opbouw van de film was prima. We maken kennis met de hoofdrolspelers vader Sok-woo en zijn dochter Soo-Ahn. Middels het nieuws en vreemde dingen op straat blijkt er iets niet helemaal in de haak. En als zij dan ook op de trein stappen richting Busan gaat het mis. Wat volgt is een prachtig stukje vuurwerk. Je zit eerlijk waar op het puntje van je stoel. Helaas duurt de film te lang en zag ik steeds maar weer zombies op alle mogelijke manieren door een raam lopen of vallen. Ook het dramagedeelte met dat snotterde meisje duurde mij iets te lang. Hierdoor viel het me dus helaas wat tegen. Verder wel een prima actie film met Zuid-Koreaanse zombies.

avatar van balosa

balosa

prima zombie film, een van de betere qua spanning vind ikzelf, ik zat op het puntje van me stoel

Bacon

Nog 16 stemmen en hij staat (waarschijnlijk) in de toplijst van Zuid-Korea hier op Moviemeter. Zelf heb ik de film nog steeds niet gezien, zombies spreken me niet aan.

Er is trouwens ook een anime prequel: Seoul Station - Trailer (서울역 예고편) - YouTube

avatar van aSMoDeuS

aSMoDeuS

Een van de betere genrefilms. Spannend, hier en daar best origineel, alleen jammer van het typische Zuid-Koreaanse (lees: Amerikaanse) feel good sentiment.

avatar van dvdcrusher

dvdcrusher

Heb deze film hier deze week in de cinema in de Filippijnen gezien. Vermakelijke zombiefilm doorwoven met een aandoenlijk vader-dochterverhaal als rode draad. De beelden zijn uitmuntend en de zombies 'levensecht'. Nog nooit zo snel ook een transformatie naar een zombie gezien in andere films. Een van de beste zombiefilms ooit. Enkel de verandering van de vader dochterrelatie is iets te zoetzemerig naar mijn smaak. 4 sterren