• 9.377.938 stemmen

You Don't Mess with the Zohan (2008)

Komedie / Actie | 113 minuten

Releasedatum: 7 augustus 2008

• Netflix Bekijk via Netflix
  • meJane Bekijk via meJane

Plot You Don't Mess with the Zohan

"Lather. Rinse. Save the world."

Zohan, een agent van de Israëlische geheime dienst Mossad, besluit zijn eigen dood in scéne te zetten en vervolgens een carrièreswitch in New York te maken als haarstilist. Niet lang daarna raakt hij steeds dieper in de problemen wanneer zijn ware identiteit dreigt bekend gemaakt te worden.

Zohan Dvir

Dalia Hakbarah

Fatoush 'The Phantom' Hakbarah

Michael Klayman

Gail Klayman

Salim Yousfobdal

Mariah Carey

Kids' Salon Owner

deze film is echt zoo cool

avatar van Minority_Check

Minority_Check

sandler leek sterker dan superman

en dat accent was soms echt kut, ik kon het soms niet volgen met wat ze bedoelden

het begin was wel effe leuk (toen die voor het eerst naar amerika kwam) maar voor de rest was het slecht

avatar van ElBerto

ElBerto

Zonder twijfel in de top 10 van alle komedies

Best leuk.

Deed mij nog het meest denken aan een Stephen Chow film. Combinatie van maffe/flauwe humor en superkrachten in een verder normale setting, alsof het de normaalste zaak van de wereld is.

Kon Sander best pruimen, zelfs met dat accentje. Turturro ook leuk, al vond ik het niet opvallend beter. Of opvallend anders dan anders. Film kent jammer genoeg iets teveel matige sexgrappen, maar kent ook een paar zeer droge, leuke momenten. Favoriete scene waren de twee kuikentjes uit de eitjes. Ook lekker droog gebracht.

Vreemdste aan de film was het optreden van Mariah Carrey. Volgens mij wordt ze hier geweldig belachelijk gemaakt, dus de laatste die je dan verwacht is zijzelf. En toch leek het niet op zelfspot, eerder gewoon oerdom. Wat dan weer erg vermakelijk was.

Verder leuke cameos, alleen duurt het allemaal iets te lang en is de lol er op het einde wel vanaf. Maar verder vermakelijke nonsens.

avatar van dtoebast

dtoebast

na 10 minuten hebben we besloten de film te laten voor wat hij was en een andere opgezet. niet mijn humor. kan natuurlijk geen stem geven.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Nou vooruit, 3*.

Vermakelijke film, leuke humor maar vanwege dat zoetsappige einde wat een beetje cliché was: 3* en géén 3,5*.

Wel heel erg goed geacteerd van Sandler, vele malen beter dan Click.

avatar van davert89

davert89

Leuke en vermakelijk comedy. Hij verveelde geen moment, en veel grappige stukjes.

avatar van Legan

Legan

Op twee te flauwe en melige stukken na, de vis in de reet scène en dat half uurtje kapsalon, is You Don't Mess with the Zohan toch wel een zeer onderhoudende film.

Het bevat meerdere vermakelijke (actie)scènes en leuke personages en dialogen welke van een zodanig niveau zijn, dat het een hoop kleine minpunten compenseert. Natuurlijk oppervlakkig, stereotiep en cliché, maar wel op een fijne manier; de 'vibe' is constant goed. En natuurlijk is het altijd leuk om vele bekende gezichten vluchtigjes voorbij te zien hobbelen.

Maar met de huidige 117 minuten is het toch zeker een half uur te lang.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Over the top humor, ik heb er om gelachen. Sandler blinkt uit in z´n overdreven actiescenes. Er is werkelijk niets geloofwaardigs aan deze film en dat maakt hem bij vlagen hilarisch.

Dat komt vooral door de actiescenes die een parodie lijken op martial arts, de tegenstellingen in de film - een terrorist die kapper wil worden, een Jood die verliefd wordt op een Palestijnseen de manier waarop vooroordelen over bevolkingsgroepen langskomen, zoals de verkooppraatjes en overtuigingskracht van de verkopers in de elektronicawinkel en de scene waarin de Arabieren aan het bellen zijn.

Dit soort scenes over stereotypen zijn met zo´n dikke knipoog, dat het lijkt alsof ze zijn gebaseerd op zelfspot van de bevolkingsgroepen zelf.

Een groot minpunt vind ik dat de film op het eind wat wegsukkelt waardoor het een beetje saai wordt zoals de scenes in de sporthal.

Al met al leuk vermaak als je houdt van flauwe, en vaak met seks doorspekte humor.

avatar van Nega

Nega

Beste amerikaanse komedie ooit. Jammer dat het gemiddelde niet hoog ligt. Je moet er toch van houden. You like what you see? Freezy bubblig

avatar van DeGier

DeGier

Nega schreef:

Psies, helemaal kapot gelachen

Een van mijn toppers qua comedy

Echt hetero vond ik deze film niet

avatar van RSmovie91

RSmovie91

Heerlijke film als je meilg bent. Je lacht je kapot.
They bush, it's they biggest
Geweldig

avatar van N811

N811

leuk, zulke zwart/wit films.

avatar van Obbie

Obbie

Tenenkromend slecht! Daaaag Adam Sadler, je kan beter (love drunk punch bv.).

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Wat zou de wereld toch een mooie plaats zijn geweest als we het naïeve wereldbeeld van Amerikaanse comedy-schrijvers moeten geloven. De strijd tussen de Israëli en de Palestijnen wordt hier mooi even opgelost voor de kijker; ze moeten gewoon niet zo zeuren en blij zijn om Amerikaan te mogen zijn. Ofzo. Oftewel; we hebben hier wederom te maken met een ranzige en foute comedy vol stereotiepe karakters, grenzend aan het racistische toe, die zijn foutheid ophangt aan een misplaatst moralisme. Het lijkt wel alsof dit soort films geschreven zijn om maar te beledigen en te sarren, om voor de producent even een moraal erin te stoppen zodat niemand gaat zeuren. Lijkt het net of de makers maatschappelijk betrokken zijn. Zohan is een tweederangs Borat die eigenlijk nergens op slaat. Ik heb een zwak voor Adam Sandler gekregen na Punch Drunk Love, maar in deze rol is hij vooral zeer irritant als ''superspion'' met ambities in het knippen van haar.

avatar van Waarnemer

Waarnemer

Heerlijk vertier. Gewoonweg grappig door zijn absurditeit. Neemt mensen weinig serieus als subject en dat is soms ook mooi. Dit soort films geeft uitstekend weer hoe nors en afstandelijk we soms zijn geworden als volwassen mensen proberend zo zinvol mogelijk realiteit te benaderen en daar slecht in slagen. Gewoon een lach is in ieder geval beter als strijden om de echte pure mens te weergeven!

avatar van Waarnemer

Waarnemer

En echt hetero vond ik de film wel want diegene die hier spelen weten dat het een rol is en kunnen zich daar gelukkigerwijs nog in beseffen te weten hoe het echt zit. Als ik deze film kijk wordt ik niet bang om voor Homo aangezien te worden en al helemaal niet als lesbisch

avatar van Reinbo

Soms erg maf, vaak ook te flauw. Naar het eind stort het allemaal in. 3 kleine sterretjes.

avatar van AjaxRulezzz

AjaxRulezzz

• 2085 berichten

Mooie, vermakelijke film. Met puike acteerprestatie van Adam Sandler. Deze film verdient zeker een 4!

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Kijk graag naar films met Adam Sandler, maar deze moet ik maar snel vergeten. Op een paar grappige scenes na was het lach-gehalte voor mij in ieder geval erg laag. Helemaal naar het einde toe met een soort van boodschapje dat alle bevolkingsgroepen gewoon in vrede samen moeten/kunnen leven was tenenkrommend. Helemaal in een "comedy" waar je wat voor boodschap dan al sowieso niet serieus neemt.

Nee doe mij maar Sandler-films als Click Mr. Deeds en Anger Management.

avatar van maarten54

maarten54

zeer goed wat een movie was om te lachen hoor.

Je houd ervan of je vind het de grootste onzin

Tikkeltje te lang maar toch geweldige film

avatar van Rimko

Rimko

geweldig ; veeeeeel te grappig dus 5*

avatar van Latinstar

Latinstar

Zeer grappige film en ik heb echt genoten van het geniale acteerspel van sandler en zijn israelische mossaddansjes waren ook van een hoog niveau maar naar het einde toe werd het idd belachelijk dat hij met die palestijnse trouwt enzo was erg afgezaagd maar dit is een komedie en op dat gebied was de film uitstekend.

avatar van canciser

canciser

Ik haat deze film, en dat wist ik al toen ik er aan begon. Wat een verschrikkelijke personages en verhaal. Geef geen punt omdat ik hem niet af heb kunnen kijken.

avatar van jipt

jipt

Niet mijn ding, heel flauw heel slecht.

Af en toe een leuke gra.

avatar van Rickazio

Rickazio

Kan altijd lachen om Adam Sandler, leuk.

avatar van Keane1983

Keane1983

Ik kan foute humor heel erg waarderen..hoe meer onzin hoe leuker ik het soms vind (postal, date movie).
Deze film echter kon mij op geen enkel vlak boeien of maar in glimlach op mijn gezicht toveren.
Adam Sandler vindt ik echt te overdreven acteren (het is dan wel ziin rol, maar toch).
Dat accent maakt het geheel erg vervelend om naar te kijken en kon hem bijna niet verstaan ( ik was erg blij met de ondertiteling).
Nee geef mij sandler maar in de film als Big Daddy en Click.
De grappen waren echt TE flauw ik bedoel een vis opvangen met je reet.....komop zeg!!!
Ik heb veel mensen gesproken die deze film erg leuk vinden, misschien dat ik er daarom te veel van hem verwacht.
van mij krijgt de film een 1.5*

avatar van pauliennn

pauliennn

Te slecht voor woorden.. Flauwe grappen en Adam Sandler is en blijft de meest irritante acteur om naar te kijken..