Genre: Komedie / Romantiek
Speelduur: 111 minuten / 118 minuten (unrated version)
Geregisseerd door: Nicholas Stoller
Met onder meer: Jason Segel, Kristen Bell en Mila Kunis
IMDb beoordeling: 7,1 (307.111)
Gesproken taal: Engels, Japans en Duits
- Niet beschikbaar op Disney+
- Niet beschikbaar op Google Play
- Niet beschikbaar op meJane
Plot Forgetting Sarah Marshall
"You lose some, you get some."
Peter Bretter (Jason Segel) en zijn vriendin Sarah Marshall (Kristen Bell) zijn uit elkaar. Peter is er kapot van en besluit op vakantie te gaan naar Hawaï. Sarah blijkt echter naar dezelfde bestemming te gaan, alleen heeft zij haar nieuwe vriend meegenomen.
- Trailer (YouTube)
Wyoma
Chuck
moviemafketel
- 19752 berichten
Beetje flauwtjes. De mooie dames Bell en Kunis maken wel wat goed, maar ik vind het verder echt weer zo'n Amerikaanse productie waar weinig vernieuwends in zat. De locatie zoals hieronder beschreven staat is idd uitstekend en geeft een laid back sfeertje.
Uiteraard laat het einde zich raden, maar daar heb ik dan weer niet zo'n moeite mee. Er was gewoon te weinig te lachen en dat is zonde.
Het verhaaltje stelt niet zo heel veel voor en is, zoals bij veel van dit soort komedies aan de voorspelbare kant. Gelukkig zijn de grappen vaak van een wat scherper niveau, waardoor Forgetting Sarah Marshall toch nog wel een redelijk fijne wegkijker is.
Hoofdrolspeler Jason Segel doet het goed. Hij heeft een goede komische mimiek en maakt hier goed gebruik van. Bell en Kunis zorgen voor het vrouwelijke schoon en de bijrollen zijn ook redelijk goed ingevuld. Zo zijn Brand en Hader vrij grappig. Rudd en vooral Jonah Hill zijn dan weer wat minder goed op dreef.
Opvallend trouwens hoeveel naakt er in voorkomt. Segel kende blijkbaar geen schaamte. De hoeveelheid grappen is hoog, en een gedeelte daarvan is ook best goed. Vooral op het gebied van seks is het allemaal opvallend scherp, en vervalt het niet in banaalheid.
De tijdsduur is wel redelijk lang, maar uiteindelijk is dat geen groot minpunt. Deze romkom kijkt lekker weg, heeft een paar scherpe grappen en een paar leuke acteurs. Dat weegt gemakkelijk op tegen de minpunten.
MaNiAc E
1 van de meest geniale comedies die ik ken. Puur alleen al door alle effort die in de liedjes en setting is gestoken. Prima vermaak maar kijk wel de uncut versie deze heeft extra scenes die nog wel een grap of 2 met zich mee brengen.
Insignificance
Eerder een sympathiek filmpje dan een geinige. Er landen hier en daar wel wat grapjes, maar scènes die je nog eens opzoekt, heeft het niet echt. Misschien het meisje dat maar hoi blijft zeggen. Het duurt eigenlijk ook allemaal wat te lang, maar Segel's droopy uitstraling is niet te negeren en hoe meer screentime Brand krijgt, hoe leuker het wordt. Niet denderend, maar ook niet iets dat tegen gaat staan.
Bardie
Niet slecht, niet echt mijn genre maar prima om te kijken met vriendinlief op de bank. Je krijgt precies wat je verwacht en zoals zo vaak bij dit soort films weet je al vrij snel hoe de film afloopt. Inderdaad niet heel veel grappen maar ik leefde op de een of andere manier wel mee met Peter. Al bij al ook gewoon prima geacteerd in mijn ogen.
stultmeister
Een rommelige film met zo nu en dan wat grappige scènes. Ik heb gedurende de hele film het gevoel gehad dat de acteurs maar wat deden en dat de dialogen soms totaal nergens op sloegen.
Toch heeft het sfeertje van de film me wel een prettige kijkervaring gegeven. Het is dus niet helemaal brandhout.
Ik geef de film 2,5 ster.
Mr.Bungle
Dit is echt een weggegooide avond,ik heb mijzelf constant lopen irriteren aan al die vreselijk overgewaardeerde acteurs,Paul Rudd is meestal grappig,Mila is een lekker diertje,maar oh mijn god,Russel Brand en Jonah Hill zijn zo'n ontzettend irriterende misselijkmakende personen.
Die hoofdrolspeler is echt dramatisch slecht,elke scene dezelfde simpele kop.
Ik kan een goede comedy echt waarderen,maar al de troep van de laatste jaren met elke keer weer hetzelfde groepje mafketels wordt echt te veel.Ik begrijp dat dit in the US of A goed is,wij als europeanen moeten toch wel betere comedytjes weten te vinden,ik wel.
Deze film vandaag nog eens herzien en ik moet zeggen dat dit toch gewoon een ijzersterke romantische komedie (met name ligt de nadruk op het laatste) blijft. Zowel het verhaal als de uitvoering zitten leuk in elkaar en er zitten meer dan voldoende grappige scenes in. Degene die deze film naar een hoog niveau tillen is de cast want zowel de 4 hoofdrolspelers Jason Segel, Kristen Bell, Mila Kunis en Russell Brand doen het gewoon heel leuk en overtuigend en beide dames zagen er ook heel mooi uit. De beelden van de omgeving van Hawaii mochten er ook wel wezen. Normaal gesproken zijn dit soort films in het begin leuk en zwakken ze daarna af, maar deze is gewoon leuk van de eerste tot de laatste minuut.
nachtraafje
Leuke, lekkere wegkijkfilm.
Er zitten wart mij betreft echt grappige scènes in, dat vind ik bij films vaak tegenvallen. Jason Segel --> leuke acteur/goede rol
baskefresh
HALVE TAMME. (moderator series)
Vanavond maar eens kijken,want Jason Segel vind ik een leuke acteur (ben benieuwd).
HALVE TAMME. (moderator series)
Ook al heb ik niet blauw gelegen van het lachen een glimlach wist deze film zeker op mijn
gezicht te toveren.Een film met leuke acteurs/actrice die gewoon doen wat je eigenlijk van
ze kan verwachten.Ik heb een leuke filmavond gehad.
Ste*
- 1985 berichten
Heel matig. Had ook niet verwacht dat heel de film een vakantie op Hawaii zou worden. Er gebeurt vrij weinig boeiends. Alle acteurs spelen bovendien het personage dat ze altijd doen. Russel Brand (hoewel hij als enige soms nog wel grappig was), Paul Rudd, Jonah Hill en Mila Kunis helemaal. Ze is zeker mooi, maar oh wat is ze toch altijd irritant. Iemand schreef dat ze zo'n mooie stem heeft, maar die vond ik juist in deze film niet om aan te horen.
En ik weet niet zo goed wat ik van Jason Segal als hoofdpersonage vind. Hij kan zeker iets, en in een serie als HIMYM is hij leuk als deel van de cast, maar om een hele film te dragen mist hij toch wel iets aan charisma.
Het was uit te kijken, maar meer ook niet.
2* - 2,5*
KrimpenDrummer
Hmm ik was totaal niet onder de indruk van deze film. 2,5 is voor mij een onvoldoende en dat is deze film ook weer niet waard. Zaten een paar leuke grappen in en het hele sfeertje is prima. Hij duurde alleen echt veel te lang. Waarom kon dit niet binnen 90 minuten?
Let me see it
Al gaat het de hoofdrolspeler niet altijd voor de wind, toch vind ik dit echt een feelgood movie, heb niet bij elke grap gelachen of in een deuk gelegen maar me zeker geamuseerd!. leuke karakters en grapig verhaal. vooral Aldous Snow vind ik echt geweldig..had deze gister voor de 2e keer gezien, maar dacht me kunnen herinneren dat er nog een scene kwam metJonah Hill en zijn tape die hij aan Aldous gaf, dat Aldous het geluisterd had ofzo? is dit een andere versie van de film geweest dan, of heb ik dit verzonnen/in de war?
MH040
Herzien en de film was bij lange na niet zo grappig als ik me dacht te herinneren. Zat eigenlijk maar een handjevol echt leuke grappen in. Verder vond ik de film te lang, maar dat kan ook zo geleken hebben omdat ie niet zo grappig was. Vond de (bij)rol van Jonah Hill het leuks.
Dk2008
Ik vind het maar een erge matig film en i.p.v. romantiek moeten ze er weer sex aan toevoegen, blijkbaar is alleen romantiek niet meer voldoende in films want ik kom het wel vaker tegen in die romcoms van de laatste jaren.
Moeizame film en de hele tijd dat gezemel van een kerel die zijn vriendin kwijt is, dat gaat toch wel gauw vervelen ondanks opgenomen in het mooie Hawaii. Aanvankelijk dacht ik dat het zo'n film als Couples Retreat (2009) ging worden maar toch heel anders. Maar net zo goed niet veel aan. 2.0.
Pacino74
vuile grappen en een melige romcom, veel meer valt er niet over te zeggen. Al zijn Kirsten Bell en Mila Kunis mooi om naar te kijken. 1,5*
Movsin
Zwakke romantiek en als komedie beslist niet origineel, eerder inhoudloos, bezaaid met oppervlakkige en meestal stupide conversaties en amper grappig.
Forgetting Sarah Marshall is zo'n titel die ik in de winkel al jaren voorbij ben gelopen. Steeds wel geïnteresseerd, maar toch leek het me maar een gemiddeld filmpje. Nouja, eindelijk eens gekeken en ik heb gelijk gehad. Jason Segel in de hoofdrol, dan weet je het vaak wel. Sympathiek, maar simpele humor. In How i met your mother was hij ook al zo en in zijn films is het niet anders. Echt pakkend in verhaal en romantiek wordt het helaas nooit, maar dankzij de mooie dames Bell en Kunis valt er nog wel voldoende te genieten. De film duurt trouwens te lang, dit had na een minuut of 85 best mogen eindigen. Kleine voldoende.
IH88
Forgetting Sarah Marshall
Een wat aparte maar erg leuke komedie die nergens verveelt. De Hawaï setting geeft de film een lekkere vibe en alleen al door naar de film te kijken kom je in zomerse sferen. Het hele verhaal rond Peter die naar Hawaï gaat om de breuk met zijn ex te verwerken maar juist deze ex met een nieuwe vriend tegenkomt, zit goed in elkaar.
De film heeft een goede balans tussen het uitdiepen van de personages en hun onderlinge relaties en flauwe humor. Segel zet een sterke rol neer en heeft een aardige chemie met vooral Kunis. Er zit veel fysieke humor in de film en dat ligt deze acteurs wel. Brand steelt elke scene waar hij in zit en ook Bell heeft haar momenten. Rudd en Hill vond ik wat minder en zijn eigenlijk pijnlijk ongrappig. Maar Hawaï en het kwartet Segel, Kunis, Bell en Brand zorgt ervoor dat Forgetting Sarah Marshall een meer dan vermakelijk filmbelevenis oplevert.
Aardige film over een man die er alles aan probeert te doen om zin geliefde te vergeten na een verbroken relatie. Dit toch al erg simpele verhaal gaat iets te lang door en ken't wellicht iets teveel zijpaadjes. Het kijkt wel gemakkelijk weg en is hier en daar zeker grappig. Ook de cast met aardig wat bekende namen weet het leuk te brengen.
remorz
It's a metaphor for a crap movie.
Zeer sympathieke film. Segel heeft als scriptschrijver geput uit (ik meen vijf verschillende) persoonlijke break-ups en dat resulteert in een film met een hart. Niet altijd even coherent en grotendeels van de vlotte anekdotes aan elkaar hangend maar vaak wel herkenbaar. Bovendien ontduikt hij op een ongedwongen manier de vele clichés van het genre en krijgt het hoofdplot genoeg lucht door vele al net zo sympathieke bijrollen.
Opvallend genoeg van dezelfde regisseur als Get Him to the Greek (2010), die ik pijnlijk niet-grappig vond. Het zal aan de ongelukkige uitvergroting van de rollen van Russell Brand en Jonah Hill gelegen hebben; hier zijn ze in hun bijrollen perfect op hun plek. Brand is de meest afschuwelijke versie van de rebound die je je ex wilt zien hebben: een beroemde muzikant, overdreven seksueel gericht en blijvend sympathiek. Onhebbelijk, zoals ook mooi in het surfgesprek tussen hem en Segel belicht.
Het Skype-contact met Bill Hader was bijtijds hilarisch, maar ook Kunis, Rudd, dat gelovige bruidspaar en de Hawaiiaanse medewerkers staan garant voor komische momenten. De aanwezigheid van Bell (die een actrice speelt) zorgt tevens voor een komische verwijzing naar Pulse (2006), dat weggezet wordt als een belachelijke film over mobile phones coming to kill you. Zeldzaam stukje zelfspot.
Segel zelf mag dan niet de meest charismatische acteur zijn, hij vervult zijn rol met verve: of hij nu naakt zijn break-up incasseert, zich compleet laat opslokken door liefdesverdriet, dronken een banaan uit zijn Pina Colada plukt, ontroerd raakt door een extra flesje Malibu bij het ontbijt of zich verplaatst in een zingende, melancholische Muppet-versie van Dracula; hij heeft een ontwapenende werking doorheen de film.
Heel veel meer dan een luchtig, vlotgebekt verhaaltje over liefde(sverdriet) is dit niet, maar met een verrassend hoge efficiëntie qua grappen én persoonlijke invoelbaarheid doorheen de film, is dit toch een van de leukste representanten binnen het genre. 4*
deventerate
Als HIMYM fan vind ik dit een fantastische film en kan ik een komedie zeker waarderen. Met een fantastische Russell Brand
martijn011
- 2017 berichten
Aardige komedie, niet meer dan dat.
De film begint alleraardigst wanneer het personage van Jason Segel gedumpt wordt in een hilarische scène waarin het lichaam van Jason Segel in vol ornaat getoond wordt.
Eenmaal op Hawaii is het vooral meegenomen dat het daar echt prachtig is en er ontstaat meteen een vakantie-achtige sfeer voor de kijker.
Voor die sfeer hebben de karakters in de film niet al teveel tijd want zodra Jason Segel ontdekt dat zijn ex daar rondloopt met haar nieuwe vlam is het oorlog. Al te veel hilarische scènes levert het allemaal niet op, maar het is toch wel vermakelijk. Ondanks de best wel ruime speelduur gaat het nooit vervelen en worden de romantische film clichés weer keurig afgevinkt.
Voldoende.
maurice32
Meh, vond er niks aan.. in het begin 1 keer lichtjes moeten lachen en dat was het dan.
Zeer flauw alles, wel mooie vrouwen.
1,5 ster.
Shadowed
Ok.
Forgetting Sarah Marshall is een Amerikaanse komedie die heel typisch als een dergelijke film begint, en pas richting de helft ontpopt tot een film die het toch wel waard is om te kijken. Veel van Segel heb ik overigens nog niet gezien, deze film vind ik echter niet bepaald een soort film die me motiveert om dat wel te doen.
De locatie is het meest bijzondere aan de film. Ondanks dat er al meerdere films zijn die deze locatie hebben gekozen blijft het niet minder om erop te verblijven met de personages. Bovendien heb ik zelf ook de eilanden bezocht, dus dan is het extra leuk om wat achtergronden te herkennen. De film zelf is echter wat minder interessant, helaas.
Maar niettemin een aardig gemaakte komedie die niet bepaald origineel is, maar wel erg lekker wegkijkt. De speelduur is wat aan de lange kant, maar dankzij het tempo van de film eigenlijk zelden een echt probleem. De eerste helft is nog een typische komedie met de nodige flauwe elementen, richting de helft keert het dan eindelijk en komt het echte genot.
Ondanks dat er best aardige stukjes in de film zitten op het gebied van komedie weet het voor een lange tijd niet erg grappig te worden. Grapjes zoals het daadwerkelijk tonen van een lul behoren niet tot het soort die ik erg prettig vind, en pas richting de tweede helft vond ik dat er leukere stukjes bijzaten. Na een tijdje is de humor ook gewoon wat herkenbaarder en natuurlijker, waardoor het direct leuker is.
Vlot is het altijd, maar origineel niet echt. De tweede helft is de helft die de film weet te redden, en regelmatig weet de film ook net genoeg van het pad af te wandelen waardoor het toch net aan een 3,0* komt wat mij betreft. Dit behoort net aan tot het betere komediewerk vanuit Amerika, verder ook een film die je snel bent vergeten helaas.
Crook
Gister eens herkeken omdat ik met plezier terug dacht aan deze film, maar heeft wat mij betreft de tand des tijds niet helemaal overleefd.
Welke films worden vanavond uitgezonden op televisie?
Toppers op HBO Max: deze films worden op dit moment veelvuldig gestreamd
De Nederlandse thriller 'Sunny Side Up' op NPO Start speelt zich af tijdens Sunneklaas op de Waddeneilanden
Veelgeprezen muziekfilm 'Sound of Metal' vanavond (5 december) te zien op televisie
50/50
(500) Days of Summer
Komedie / Romantiek, 2009
Man on Wire
Documentaire / Biografie, 2008
ex-girlfriendhawaiirock starone-night standbeautyberoemdheidvakantieuitmakendumped
Social media
- Registreer |