• 9.376.964 stemmen

Forgetting Sarah Marshall (2008)

Komedie / Romantiek | 111 minuten / 118 minuten (unrated version)

Genre: Komedie / Romantiek

Speelduur: 111 minuten / 118 minuten (unrated version)

Geregisseerd door: Nicholas Stoller

Met onder meer: Jason Segel, Kristen Bell en Mila Kunis

Gesproken taal: Engels, Japans en Duits

Releasedatum: 3 juli 2008

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Forgetting Sarah Marshall

"You lose some, you get some."

Peter Bretter (Jason Segel) en zijn vriendin Sarah Marshall (Kristen Bell) zijn uit elkaar. Peter is er kapot van en besluit op vakantie te gaan naar Hawaï. Sarah blijkt echter naar dezelfde bestemming te gaan, alleen heeft zij haar nieuwe vriend meegenomen.

Begint echt vreselijk, maar wordt langzaamaan iets leuker. Probleem is vooral dat er vrijwel alleen maar domme onsympathieke personages in zitten, maar na een tijdje krijgt al die onzin toch iets grappigs.

Komt echter nooit op het niveau van films als Superbad of Knocked Up.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Om in te haken op de lange review van Poisonthewell hierboven:

De film begint en eindigt met de kul van Jasol Segel. Daar tussenin zit een film die inderdaad een beetje dezelfde humor heeft als Superbad, Knocked Up en 40-year-old-virgin. Ik zou het willen omschrijven als geestige dialogen in plaats van fysieke practical jokes. Mij ligt dat wel, al vind ik deze film in het rijtje van die vier wel de minste. Geen dijenkletsers, wel veel gegrinnik. Segel zet ook wel een leuk personage neer, op het overdreven huilen na dan.

3 sterren.

P.S. Wat is een Apatow film? Welke comedy stroming?

avatar van Zinema

Forgetting Sara Marshall is er eentje zoals we wel vaker hebben gezien met echter het grote verschil dat de dialogen nu wel grappig zijn en de clichés op een soms bijna absurde en prettige manier worden uitgemolken. Een echte feel-good die redelijk de balans weet te houden tussen comedy en romantiek.

Soms zijn de grappen heel flauw maar gelukkig zijn ze vaker erg leuk.

Bovengemiddeld vermaak. De film zal echter niet iedereen kunnen bekoren.

Zinema

avatar van gotti

Minder grappig dan Apatow's vorige, die hier alleen executive producer was, maar was hier en daar wel wat creatieve invloed heeft gehad op het script van Segel. Hij komt in ieder geval duidelijk uit de koker van Apatow.

Bij vlagen wel enorm grappig, maar voor een komedie duurt ie echt te lang en dat speelt de film parten. Dat geklooi op Hawaii heb je na 5 kwartier wel gezien en het blijft dan nog net iets te lang door kabbelen en neemt net niet helemaal de lekkere keuze's.

avatar van Macmanus

Macmanus

Hoop dat de Apetow reeks niet blijft dalen....

Deze viel net als Drillbit Taylor enorm tegen. Veel te weinig grappen, totaal niet slagen op het romantische vlak en matige acteurs.

Segel beschikt vooral over weinig komisch talent. Op het moment dat die in verdriet is lijkt die wel owkee. Maar wanneer die weer blij is zijn die levenloze ogen er nog steeds en is mijn kapstok nog aantrekkelijker. Des te vreemder dat hij het ene lekkere wijf na de andere het bed in krijgt. De macht van je eigen script schrijven zullen we maar zeggen. Verder stelt Kirsten Bell niks voor en ook wat vreemd dat Jack McBrayer zijn rol van 30 rock mag nadoen.

Eigenlijk zijn die Engelsman en Kunis de enige die het beetje leuk doen. Kunis kan redelijk los acteren, de rest is allemaal te strak. Nergens voor nodig het is gewoon een chille komedie.

Wil zo nu en dan raakslaan, maar veel te weinig itt wat we gewend zijn van Apetow producties. Vooral de acteursgroep is belangrijk in zijn films en die is in Knocked-Up en Superbad optimaal en hier matig.

2 sterren.

avatar van Respekked

Respekked

Dalende lijn??

Ik wil beweren dat de Apatow-reeks met Forgetting Sarah Marshall zijn hoogtepunt tot nu toe heeft bereikt. Schot in de roos is toch echt Jason Segel die met zijn onbeholpen voorkomen precies past bij de film die hij zelf heeft geschreven . Waar hij normaal in de marge meedoet zijn de rollen nu precies omgedraaid. Jonah Hill (na een tijdje vervelend in Superbad) is in feite alleen sterk in bijrollen. Segel bewijst deze film te kunnen dragen zonder irritant te worden. Moet wel gezegd worden dat Kunis perfect gecast is naast Segel, niet alle credits voor hem, maar goed..

Forgetting Sarah Marshall voelt op en top sympathiek aan en heeft zeer veel en zeer rake geestige dialogen en gebeurtenissen. Segel is een druiloor die totaal opgaat in zijn eigen misère en telkens op ongelukkige wijze geconfronteerd wordt met zijn hartzeer. Ondertussen is hij de hele tijd dronken en huilt zijn longen uit zijn lijf (hilarische scene, vooral die laatste 'gier' voor de cut). Ik was af en toe best bang dat het allemaal in clichés ging verzanden, maar thumbs up voor Segel die het telkens zo heeft geschreven dat het orgineel aan blijft voelen. Dit heeft ook deels te maken met een paar geniale bijrollen (die Heule grote Hawaiiaan o.a.). Het einde begint met de lang verwachte musical, die erg leuk gedaan is en wanneer het dan allemaal toch goed komt, staat hij weer in/voor (zijn) blote lul en kun je alleen maar meelachen met Kunis .

Tel hierbij op de sneer naar alle CSI-achtige programma's, Billy Baldwin, Edward Scissorhands , de blik van de barman nadat Segel in elkaar is gemept en het fototje naar Kunis heeft gebracht en het slachten van het varken I'm sorry, i'm sorry en je hebt de beste romantische comedy in tijden.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Mila Kunis:

Aah, deze film vond ik dus echt heerlijk. Mijn verwachtingen zijn behoorlijk overtroffen in ieder geval. Had 'm al een tijdje liggen, niet zoveel van verwacht, dacht eigenlijk dat het niet zoveel voorstelde, maar niets is minder waar gelukkig. Jason Segel is werkelijkwaar briljant en zet een geweldige prestatie neer. Op één of andere manier wist zijn personage me behoorlijk mee te slepen in het verhaal. Hij zorgt ervoor dat je direct weet waar je aan toe bent en dat je direct in de film zit.

Zit je met een tevreden gevoel te kijken, komt Mila Kunis in beeld. Ik durf eerlijk te zeggen dat het niet beter had gekund eigenlijk. Kunis is beeldschoon, één van de mooiste actrices die ik de laatste tijd op het witte doek zag en daarom trap ik misschien ook wel wat té makkelijk in alles, maar ach, regisseur Stoller zorgt voor het resultaat wat ik graag wou zien in ieder geval. Eigenlijk is de gehele casing prima gedaan. Bill Hader, de ''ex-schoonbroer'' komt zo nu en dan lekker grappig en vooral vreselijk droog uit de hoek voor z'n webcam. Jonah Hill is wederom erg leuk, al is z'n rol maar klein, Kristen Bell doet eigenlijk alles prima, maar Russel Brand is toch wel degene die de show een aantal momenten behoorlijk weet te stelen hoor, wat een heerlijk personage.

Het verhaal is ietwat standaard, maar gewoon erg leuk uitgewerkt. Het wist mij in ieder geval mee te slepen, iets wat ik veelal mis in andere soortegelijke films. De wisseling van humor, drama en romantiek is geweldig, werkt goed en weet precies de goede snaar te raken. Voor de rest is de muziek leuk, blijft alles lekker luchtig en valt zo'n beetje elke dialoog op de goede plek terecht, bij mij wel in ieder geval.

Meer dan geslaagde film, één van de betere in zijn soort en ik denk dat deze film nog wel eens een verhoging van me gaat krijgen. Ik begin op een dikke 3,5, maar dan begin ik ook erg rustig.

avatar van Shinobi

Shinobi

Een erg vermakelijke en zeer geslaagde comedy moet ik zeggen. Het lijkt wel alsof er een nieuw soort van comedy is opgestaan aan de hand van de makers van deze makers. Ik zal deze dan ook zeker in de gaten houden.

Die Segel speelt echt geweldig, ik ging echt met zijn personage meeleven. Alleen zie je wel iets te vaak zijn penis... Nog een geslaagd personage vond ik die Aldous Snow, man hoe die Brand hem neerzet echt geniaal gewoon.

Het verhaal zelf is misschien een beetje standaard, maar wat deze film zo geslaagd maakt zijn de personages erom heen zoals: dat getrouwde stel, het personeel enz.

Verder ook geniale dialogen in deze film en de muziek die deels zelf gemaakt is door Segel las ik. Zie die geniale musical op het eind en die Hawaiiaanse versie van Nothing Compares to You .

Wat ook wel lachen is, waren die neppe programma's als die Crime Scene Investigation.

Al met al echt een zeer vermakelijke comedy waar je echt in de film opgezogen wordt. 4, 0 Sterren van mij.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Redelijke komedie die nergens flauw is en waarin erg goed geacteerd wordt. Een aantal komische momenten met veel plaasvervangende schaamte vormen het komedieasspect. Leuke plaatjes en een geinig, origineel verhaal.

avatar van OlafK

OlafK

Maanden nadat ik deze film heb gezien, laatst op dvd nog eens bekeken. Blijft echt een geweldig leuke film.

Goede snelle humor. Soms genadeloos hard (bijvoorbeeld de scène waarin Sarah Marshall het uitmaakt met Peter Bretter. Geweldig als ie dan in zn naakte reet volledig in tranen uitbarst), soms heerlijk subtiel (zoals bijvoorbeeld de 'Dracula Song' (DIE! DIE! DIE! .... I can't)).

Russell Brand is werkelijk fenomenaal als glossy, vunzige, maar toch ook wel erg vriendelijke, rocker. Ik heb de tekst even in spoilers geplaatst, maar de scène waarin hij een zogenaamde serenade aan Marshall brengt, is toch wel een van de leukste van t afgelopen jaar :
There's got to be
Some part of me
Inside of you

En dan ook nog eens met dat heerlijke accent en dat overgeweldige dansje !

Forgetting Sarah Marshall is gewoonweg een supergeslaagde film met een geweldige Russell Brand, een mooie Mila Kunis en een sullige, aandoenlijke Jason Segel. Deze vier sterren blijven dan ook dik staan!

avatar van FillumGek

FillumGek

Gewoon vermakelijk, niets meer en niets minder.

Net als in Superbad en Knocked Up om even een paar voorbeelden te noemen is het geen film waarbij je voortdurend over de grond rolt van het lachen. De film moet het vooral hebben van af en toe een droge opmerking of een pijnlijke, beschamende situatie. Ik had me dan ook al voorbereid op een komedie met serieuze trekjes, maar ondanks dat vond ik bovenstaande films iets beter.

Het begint lekker pijnlijk als Sarah het uitmaakt met Peter op het moment dat hij in zijn nakie staat. Eenmaal op Hawaii aangekomen is het genieten van mooie plaatjes. Ik zou zelf ook graag nog eens naar die plek gaan. Het wachten was op de prachtige Kunis, die ik altijd graag zie spelen. En ik kan maar één ding zeggen; zat ik maar met haar op Hawaii. Mede door haar waren de - overigens best weinig - romantische momenten goed door te komen. Segel deed het trouwens ook goed als sulletje. Grappigste personage was Aldous. Met zijn foute accent continu seksuele opmerkingen maken, heerlijk. Andere personages sloegen de plank dan weer mis zoals dat koppeltje dat niet goed kon neuken.

Ik heb de hele film wel met een glimlachje gezeten maar als je het echt uit wilt brullen kun je beter een andere kiezen. De film kan grappig zijn, maar kent ook wat dode momenten en clichés. Ik werd helaas ook niet volledig gegrepen door het verhaal. Verder een leuke wegkijker.

avatar van otherfool

otherfool

Gebrek aan komedie breekt deze film serieus op. We zien Segel en Bell in het begin niet samen als stel, waardoor het, nadat hij met 4 fraaie vrouwen het bed heeft gedeeld en op Hawaii met een gratis suite de al even lieftallige Kunis aan de haak slaat, lastig is voor te stellen dat hij nog immer chagrijnig en ongelukkig ronddoolt. Bijrollen zorgen wel voor wat leuke momenten (Brand is geweldig), maar het is veel en veel te weinig. Niet veel meer dan een slappe chickflick.

2*.

avatar van Mescaline

Mescaline

Leuke film voor tussendoor!

Grotendeels door Jason Segel die ik al kende van How I Met Your Mother.. doorhem heb ik deze film een kans gegeven!

Maar ook Mila Kunis acteerde erg goed! erg mooie vrouw ook!

Het Script is simpel en verre van orgineel maar de film is zijn volle speelduur vermakelijk.. daarom ga ik voor een 3,5

avatar van omnitoaster

omnitoaster

dit is dus 1 van de weinige romantische komedies waarvan ik zoiets heb: dit IS het gewoon.

ten eerste wil ik zeggen dat Mila Kunis zo mooi is dat het je aandacht bijna van de film afleidt.

ten tweede een groot compliment voor Jason Segal. Deze acteur weet met zijn personage voor elkaar te krijgen dat je helemaal meegesleept wordt in het verhaal, iets wat ik menig andere acteur (hugh grant bijvoorbeeld) minder vaak en minder succesvol heb zien doen.

dan is er nog de grote show steler: Russel Brandt. wat een meesterlijk personage ook:. Alle scenes met hem waren dan ook de scenes met de meest flauwe humor erin (met de scenes met de stief broer erin als 2de)

de sfeer van de film, eigenlijk alles weet bij mij op de 1 of andere manier Precies de juiste snaar te raken.

Leland Palmer schreef:

. Ik begin op een dikke 3,5, maar dan begin ik ook erg rustig.

iets wat ik hier nu even niet voor elkaar kreeg , van mij krijgt ie de volle 4,5*

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Lekker romantisch filmpje. Niks mis mee. De ongedwongen manier waarop Jason Segal de rol neerzette, zorgte ervoor dat het prettig is om naar deze film te blijven kijken. Grappig wordt deze film nergens maar wat betreft romantiek zit je helemaal goed met deze film.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Toch weer een zeer geslaagde film uit de Apatow stal.

Ook altijd leuk om al die leden van de Apatow family weer te zien. Vooral de bijrollen van Rudd en Hill zorgen weer voor een meerwaarde. Toch mis ik Rogen altijd in dit soort films vooral omdat Segel erg onleuk is.

Toch wel een leuke romantic comedy maar gaat net de mist in wat het belangrijkste is zo'n film en dat is een satisfying outcome. Als ik de berichten hier zo lees sta ik hier erg alleen in maar ik vond juist Sarah (Kristen Bell) heel sympathiek en weet vooral in het laatste half uur mijn hart te winnen. Na haar "emotionele" uitbarsting komt zij heel oprecht en aandoenlijk over. Al kan dat ook komen door mijn zwak voor Kristen Bell.

Wat ook erg jammer is is dat we Segel en Bell niet meemaken als stel. For history is onduidelijk en de wat dramatische momenten voelen dan ook vaak wat leeg aan. Gelukkig weet Bell in het laatste halfuur de lichte drama segmenten toch nog een ziel te geven. Voor de rest komen er sporadisch best komische stukken voor maar Segel's unfunniness haalt het comedy niveau wat omlaag. En gelukkig hebben we dan nog Russell Brand die op comedy niveau echt de show steelt.

Zweefde tussen de 3,5* en de 4* maar door de voor mij persoonlijke tegenvallende outcome hou ik het op een dikke voldoende. Toch een geslaagde titel voor mijn Kristen Bell night, nu op naar Fanboys.

avatar van booyo

booyo

Laatst de film voor de zoveelste keer bekeken, en ik heb besloten mijn waardering te verhogen naar een 4,5. Want wat een chille film is dit! Humor van de hoogste plank, Jason Segel speelt geweldig en die vriend van zijn ex is ook echt een dikke keizer.

'I've got a little surprise for you'

Haha, uitmuntend!

avatar van rep_robert

Leuke en frisse komedie uit de Apatow reeks!

Het idee voor deze film is leuk en de uitwerking is ook weer grappig.

De hoofdrolspelers zijn zeer goed gecast en na i love you, man ben ik ook weg van Jason Segel. Grappige man!!

De bijrollen zijn ook goed, Kristin Bell(die tv/film rollen van haar in deze film zijn echt te grappig voor woorden) ziet er prachtig uit en Mila Kunis ook.

Zag Paul Rudd ook in de film, die hadden ze wel even goed onder handen genomen zeg, kon hem bijna niet herkennen. Ook hem is er een leuk rolletje weggelegd in de film.

De film is niet van de poep en pies humor en de constant grappen, het is meer de leuke situaties en het reageren van de personages erop wat me zo aantrekt. De tropische locatie van Hawaï trekt je natuurlijk ook wel erin mee.

Jammer dat het laatste half uur meer als een standaard romcom oogt, maar de eindscene is dan wel weer heel leuk gedaan.

FSM is gewoon een grappige film op een heerlijke locatie met lekkere dames en een mooi feel good einde. Geen klassieker, maar zeker wel een paar keer herbekijken waard!

avatar van DeCol

DeCol

Hij stond al even op mijn lijstje en nu dan eindelijk gezien. Het werd ook precies zoals ik verwacht had. Toch leek het even niets te worden. Vooral in het eerste deel was het vooral overdreven gedoe van Jason Segel. Eenmaal een dag op Hawaii wordt het toch flink lachen. Ik heb vooral erg moeten lachen om de uitspraken en gevatte opmerkingen van Aldous Snow(Russel Brand). Op Chuck(Paul Rudd) na vond ik het allemaal wel leuke personages. Ik vond Paul Rudd sowieso al niet geschikt als surfdude en als hij zich dan ook nog zo vertoond, dat past niet bij hem. Verder een hele leuke en mooie locatie en natuurlijk twee prachtige vrouwen.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Forgetting Sarah Marshall... "Okay, consider it done"

Nee, veel moeite om Sarah en haar filmpje te vergeten zal ik niet hebben. De komedies uit de Apatow stal zijn al zeker niet altijd favoriet bij mij. Zou ze hooguit redelijk amusant noemen (Superbad, The 40 Year Old Virgin) maar zeker niet meer dan dat. Bovendien is het ook wel een beetje ieder keer hetzelfde soort truukje wat uitgehaald wordt. We gooien er wat meer schunnige grapjes in over orale sex, masturberen etc en de kijker het automatisch wel ontzettend gedurfd, scherp en met rooie oortjes dubbel liggen... Nou nee.

Vooral niet als bij zo'n film als deze het verhaal gewoon vrij uitgekauwd is, de personages niet echt boeiend en de dialogen vaak nogal flauw. Vooral die Jason Seegal vind ik vreselijk acteren, weinig tot geen charisma en de eerste helft van de film loopt ie alleen maar te janken omdat dat secreet van hem is weggelopen met een Europese getatoeëerde rockster (een van de weinige karakters die ik wel leuk vond btw). Big deal.. In de eerste 20 minuten heeft hij al met 4 andere vrouwen het bed gedeeld en een vakantie geboekt naar Hawaii waarbij hij nog maar net met beidde beentje op de grond staat en al een flirt heeft met de overheerlijke baliemedewerkster van het hotel. Loop niet zo te janken man, ik wil best met je ruilen hoor

Kan er niet echt warm voor lopen, ondanks de overtuigende eye candy van Mila Kunis kom ik niet verder dan 2*

avatar van Metalfist

Metalfist

A comedy about getting dumped, and taking it like a man

Sinds Veronica Mars ben ik een serieuze fan geworden van Kristen Bell. Alles wat ze doet lijkt precies in goud om te slaan en zo hoort het ook want het is een meer dan uitstekende actrice. Om deze reden dan eigenlijk ook Forgetting Sarah Marshall aangeschaft maar ik moet zeggen, zelfs met de kleinere rol van Bell is dit erg vermakelijk.

Het begint nochtans erg teleurstellend. Ik verwachte meer macho en Peter lag teveel te schreeuwen naar mijn zin. Naakte Peter had voor mijn part ook niet gehoeven, al is het wel leuk om te weten dat hij dit effectief in het echte leven heeft voorgehad. Gaandeweg gaat het niveau van de film een stuk hoger en krijgen we erg leuke parodieën zoals CSI. Gelukkig zullen we maar zeggen want anders was de film al snel vergeten. Segel zorgt voor een lekker lopend script maar mist toch op een aantal punten. De clichés worden netjes vermeden, als ze er toch in zitten worden ze op een leuke manier uitgespeeld, maar naargelang de film vordert heb je als kijker niet zo bijster veel met heel de historie tussen Peter en Sarah. Oké, aan de hand van wat flashbacks krijgen we een tikkeltje informatie maar het lijkt gewoon niet te passen dat ze 5 jaar lang samen zijn geweest omdat ik me moeilijk kan voorstellen dat ze bij elkaar passen. Beetje jammer maar gelukkig zit het hilarische van de film hem in de vele bijrollen en filmverwijzingen die bijna allemaal geslaagd zijn (het Dracula gedeelte vond ik zelf wat minder).

Qua cast is dit werkelijk een feest. Jason Segel levert een goed script af maar is als acteur wat waardeloos. Loopt continu rond alsof hij elk moment in tranen kan uitbarsten en komt pas los wanneer hij met zijn surfboard tegen Snow knalt. Heerlijke scène en een uitstekende timing van Segel, die vanaf dat moment echt in zijn rol zit. Iemand die altijd in haar rol zit is Kristen Bell. Gisteren is ze 30 geworden maar verdomme, je zou het niet zeggen. Ik vindt dat ze er nog altijd als 20 uitziet. Ze heeft zo'n natuurlijke schoonheid en komische timing waardoor ze zonder twijfel één van mijn favoriete actrices is aan het worden. Hoop dat de plannen voor Harley Quinn toch eens realiteit worden. Soit, hier heeft ze een kleinere rol dan ik had verwacht maar toch doet ze het weer erg leuk. Gisteren kraakte ik Mila Kunis nog redelijk hard af in Book of Eli maar wist ik veel dat ze ook in deze film zou meespelen. Misschien maar goed dat ik het niet wist want anders had ik hem niet opgezet. Geheel onterecht want Kunis is hier werkelijk uitstekend. Vooral de bitchfights tussen haar en Bell zijn goud waard. Qua hoofdrollen dus al wel serieus de moeite waard maar de bijrollen zijn het nog meer. Russell Brand is sowieso de koning van de film. Met zijn Aldous Snow zet hij een hilarisch personage neer maar vooral in combinatie met Jonah Hill komt hij helemaal op dreef. Get Him to the Greek komt nu helemaal op het verlanglijstje te staan. Maar daar stopt het niet bij, ook Paul Rudd is van de partij en dan heb ik het nog niet over de vele hilarische Hawaiianen en Bill Hader. Zelden een film gezien waar de bijrollen over zoveel meer kracht beschikken dan de hoofdrolspeler (dan heb ik het vooral over Segel).

Leuke film maar vooral dankzij de uitmuntende cast. De setting is mooi, het verhaal verloopt vlot met hier en daar wat mankementjes maar over het algemeen wel zijn 5€ waard. Al is het maar voor Kristen Bell.

avatar van darkknight

darkknight

Leuke comedy, ik verwachtte een doorsnee romcom, en in het begin leek de film hier ook op af te stevenen maar vanaf dat Peter op Hawaii aankomt neemt de film gelukkig een andere wending en wordt alles veel luchtiger en komischer, alleen al door het introduceren van het personage Aldous Snow die zeker een meerwaarde is voor deze film.

Dit is de eerste film die ik heb gezien waarin Jason Segel de hoofdrol speelt maar ik vind niet dat hij het slecht doet. Ook voor Kunis en Bell geldt dat ze meer kunnen dan alleen mooi wezen, het acteerwerk was dus prima. Verder vond ik ook de bijrolletjes leuk van acteurs die vaker in dit genre voorkomen, zoals Paul Rudd en Jonah Hill. Zoals al eerder is gezegd deed de film zich ook aan mij niet als clichématig voor, dit kwam denk ik mede door het einde.

Natuurlijk was de setting ook mooi en de komische sfeer was ook precies goed, het was niet echt een film waarbij je over de grond rolt van het lachen maar wel één die je de hele film door in een vrolijke stemming houdt.

één van de betere romantische komedies 3,5*

avatar van Musicer

Musicer

Are those sad tissues, or happy tissues?

Zakdoekjes voor het huilen zijn er bij het kijken van Forgetting Sarah Marshall gelukkig niet aan te pas gekomen, maar tranen van plezier bleven ook uit.

De cast zit wel goed. Kristen Bell zit goed in haar rol en Mila Kunis acteert ook leuk. Bij momenten wordt duidelijk waarom ze haar een vaste stemrol hebben gegeven in Family Guy en waarom ze bij That 70's Show ook regelmatig voor de oneliners moest zorgen: fantastische stem en timing (I don't know Peter, just get off the fucking rock!). Russell Brand komt na een tijdje wel op dreef, maar zijn personage is het naar mijn mening niet waard om zo'n grote rol te krijgen. Ik ga dan ook wijselijk wegblijven van Get Him to the Greek, waar ook de immer irritante Jonah Hill in meespeelt, die in deze film sowieso al een veel te prominente rol kreeg. Segel, tenslotte, is één van de grootste redenen waarom deze film zo traag op gang geraakt: vol zelfmedelijden en met z'n voortdurend gezeur kan Peter van mij op geen sympathie rekenen. Hij komt pas eindelijk op gang, samen met de rest van het verhaal, wanneer hij erachter komt dat Sarah hem al een jaar bedroog. Helaas is het kwaad - zowel in de film als bij het bekijken ervan - dan al geschied.

De leuke scènes zijn schaars verspreid, maar eens ze plaatsvinden zijn ze wel goed. Dan heb ik het vooral over de yogales, de double date, de stukjes met het pasgetrouwde koppel en Paul Rudd als gedrogeerde surfinstructeur en ook het 'om-ter-luidst' wedstrijdje in de slaapkamer is wel leuk.

Eens het verhaal op gang komt is deze komedie erg te pruimen, maar die aanloop van 70 minuten is gewoon veel te lang en uneventful om een betere score te verdienen.

Leuk, maar met een kanttekening.

Had de films van Stoller beter in andere volgorde kunnen kijken. Greek is duidelijk de betere film, maar de referenties tussen beide films zorgen hier voor wat extras. Chronologisch is dat alleen niet helemaal fair natuurlijk.

Deze film lijkt een voorloper van The Heartbreak Kid te zijn, en daarmee is eigenlijk het meeste wel gezegd. Wat explicietere sexgrapjes, mooie omgeving en wat matige liefdesperikelen. Verder wat leuke bijrolletjes (Brand is weer geweldig), een aantal geslaagde grapjes en een redelijk relaxed sfeertje.

Maar ook typische minpunten. Een aantal grappen die compleet niet aankomen, een te lange speelduur en een veel te serieuzer (althans poging tot) laatste half uur dat maar niet wil werken. Doet het bijna nooit in een comedy als deze.

De balans is net positief, mede dus doordat er nogal wat links tussen deze film en Get Him To The Greek bestaan. De verdere popverwijzingen zijn ook wel een leuke toevoeging. Vind Stoller met z'n twee filmpjes toch duidelijk boven het Apatow geneuzel uitsteken. Ligt vooral aan het gebrek aan vuilbekkende improvisatie vermoed ik.

avatar van dave

dave

Blije zakdoekjes of droevige zakdoekjes? Om even een verder totaal irrelevante quote aan te halen.

Zeer aangename RomCom uit de Apatow-stal. Elke acteur zit goed in zijn vel en steekt veel van zichzelf in de dialogen en personages. Alles voelt natuurlijk en allesbehalve geforceerd aan, zelfs niet tijdens de ietwat hardere komische pogingen. De speelduur is langer dan het gemiddelde binnen het genre, maar buiten kijf staat het feit dat elke minuut de moeite waard was. Enkel een beetje jammer van de slappe ontknoping, en dat terwijl de film tot tien minuten voor het einde de voorspelbaarheid wist te verdoezelen.

Enfin, ik heb er alleszins hartelijk om kunnen lachen, mede dankzij de schitterende typecasting en de algemene manier van acteren.

3,50

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Het plot an sich trok me niet zo, maar de grappen her en der waren wel weer erg leuk gevonden. Apatow en zijn kornuiten vervelen me voorlopig nog lang niet.

avatar van TMP

TMP

Jason Segel en Russel Brand zijn nog wel grappig in deze film, al zijn de meeste grappen nogal over de top. Het magere verhaal wordt hierdoor echter niet goed gemaakt. Niet echt de moeite waard.

avatar van Mambanda

Mambanda

Aardige film, maar duurde wat mij betreft iets te lang. Zo voorspelbaar als de pest, maar er zaten wel leuke stukjes in.

avatar van 606

Zoals hier al vaker is gezegd, voorspelbaar en iets te lange speelduur.

Het werd te lang gerekt de film was is 90 minuten perfect geweest.

Humor en acteerwerk was prima.

avatar van BBarbie

BBarbie

Dun verhaaltje. Film moet het vooral hebben van de twee mooie vrouwen (Kristen Bell en Mila Kunis), die er in rondlopen. En die zijn alleszins de moeite waard.