• 9.375.650 stemmen

Genre: Komedie

Geregisseerd door: S.R. Bindler

Met onder meer: Matthew McConaughey, Woody Harrelson en Alexie Gilmore

Plot Surfer, Dude

Steve Addington (Matthew McConaughey) is een getalenteerd en beroemd surfer. Maar wanneer hij na een wereldtour terugkomt in zijn thuishaven Malibu, hoort hij van zijn manager (Woody Harrelson) dat hij blut is. Zijn sponsorcontract is gekocht door gladde zakenman Eddie Zarno (Jeffrey Nordling). Die wil Steve’s surfer moves opnemen voor een virtueel reality game. Maar Steve wil alleen maar het echte surfersleven leiden: blowen, luieren op het strand, en …surfen. Hij is vastbesloten om zichzelf niet te verloochenen voor het grote geld. Maar Zarno schuwt geen enkele streek om Steve over te halen…

Steve Addington

Danni Martin

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

Toch best genoten van deze McConaughey-show (off) met een knipoog

De leukste scene is eigenlijk die bij de douane. Harrelson is hilarisch. En dan Matthew met die ijswitte Colgate-smile, het te bruine en continu ontblootte lichaam en het belachelijke script. Het is gewoon een film die je niet te serieus moet nemen, en die zichzelf ook niet serieus neemt.

Kan me voorstellen dat dit een leuke film is om stoned te kijken

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

''Duuude...''

Dit bovenstaande woord mogen we ongeveer zo'n 200 keer aanhoren in deze film, in alle soorten en maten nog wel. Vond deze 'Surfer, Dude' wel leuk eigenlijk. McConaughey is in ieder geval de perfecte man om de rol van Steve te spelen. Een beetje in z'n ontblote bovenlijf rondlopen, wat roken, drinken en lekker relaxed zijn. Vond 'm wel grappig. Ik mag McConaughey sowieso wel, toffe gast.

Het verhaaltje is dan wel érg ondermaats, maar de film heeft ook totaal geen pretenties en neemt zichzelf absoluut niet serieus. Leuke rol van Harrelson ook; ''Well, step in to my office, let's have a little conversation''. Njah, de film wil dan nergens echt bijzonder worden, maar het sfeertje, wat grappige scénes en geinige quotes zorgen ervoor dat dit best te doen is. Twee en een halve ster voor deze film dan maar denk ik.

avatar van stkolaf

stkolaf

sluit me wel een beetje aan bij kipling. ook ik vind de score op MM te laag en geef daarom 4,5 sterren.

Daartegenover zie ik de film niet als een komedie, maar meer als... niks eigenlijk.. onbestaande genres als: Life, Reality, Vision, Nothing en dat soort crap komen in me op. ook het genre Roadmovie past erg goed bij de film vind ik.

Ik denk persoonlijk dat in ieder geval Matthew en Woody, met deze film gewoon willen laten zien hoe erg ze houden van deze 'way of life'. Soul-Surfing... als de golven weg zijn is alles weg, dan stopt de wereld met draaien, je wordt helemaal paranoide.

En je wil best commercieel zijn, maar je wil er niet minder om kunnen surfen! Sponsors? Graag, want dan kan ik gewoon blijven surfen en elke dag mijn jointje roken, (De Reden, met hoofdletters, voor Harrelson om deze geweldige rol te spelen denk ik?) maar je gaat niet in een of ander huis een pretentieus leven aan om geld te verdienen als er buiten golven op je wachten!

Het gaat in deze film niet om het verhaal.. Het gaat over de visie van een echte soulsurfer op het leven. En dat is? Surfing, dude! Een hele dag op het strand zitten wachten op een rimpeling in het water, daar gaat deze film over!

Komend zomer ga ik in ieder geval leren surfen, heerlijk met m'n blote voeten in het zand, natte haren, droge mond en de zon op mijn rug, daar heb ik zin in!

Surfer, Dude

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

eigenlijk had ik gehoopt dat al die berichten er naast zitten

normaal kan ik stoner films wel waarderen,met of zonder hippies

but this movies SUCKS

leuk geprobeerd maar een zware onvoldoende.