Surfer, Dude (2008)
Genre: Komedie
Geregisseerd door: S.R. Bindler
Met onder meer: Matthew McConaughey, Woody Harrelson en Alexie Gilmore
Plot Surfer, Dude
Steve Addington (Matthew McConaughey) is een getalenteerd en beroemd surfer. Maar wanneer hij na een wereldtour terugkomt in zijn thuishaven Malibu, hoort hij van zijn manager (Woody Harrelson) dat hij blut is. Zijn sponsorcontract is gekocht door gladde zakenman Eddie Zarno (Jeffrey Nordling). Die wil Steve’s surfer moves opnemen voor een virtueel reality game. Maar Steve wil alleen maar het echte surfersleven leiden: blowen, luieren op het strand, en …surfen. Hij is vastbesloten om zichzelf niet te verloochenen voor het grote geld. Maar Zarno schuwt geen enkele streek om Steve over te halen…
Steve Addington
Reality House Girl
Alister Greenbough
Danni Martin
Skrean
Voor mij als semi amateur surfer was dit een topfilm.
Matthew doet het goed als surf dude die de hele dag loopt te blowen en ip niets te maken wil hebben met commercie.
Hilarisch en soms op surfachtige manier briljant.
Na deze film verlang je weer naar de zomer.
vph1272qm
heerlijke blow film! woody is ook weer lekker op dreef, zo mag ik em graag zien.
matthew heb ik beter leren waarderen, goede casting...
mooie surf shots ook..
dikkop
Ik ga de rating toch omlaag halen, want van komedie is in deze film helemaal geen sprake. De hele film is erg eentonig. Heb hem alleen maar gekeken voor de zonnige zomer gevoel.
el padrino
sluit me aan bij Skrean. 4
en dikkop als je de rating omlaag wil, dan stem gewoon niet en geef alleen je mening. thx
billgoldberg
Veel zon, zee, strand en mooie vrouwen, maar dat is dan ook alles. De film zelf is echt niet om aan te gluren. Wat een ongekende bagger, ik verbaas me erover dat er anno 2008 nog zulke shit wordt gemaakt.
Een absolute afrader dus, verspil hier je tijd niet aan!
markel66
Leuke film, geen hoogvlieger.
Maar ja niet elke film kan een 10 met een griffel krijgen toch.
Van mij wel een goede voldoende.
Nooro
Het enige leuke in deze film vond ik het kijken naar het lekkere lichaam van McConaughey, maar daarnaast was het geen beste film.
Cfour
Deze film moet je "not" gezien hebben!! Wat een slechte film zeg daarom maar 1 sterretje. Je verwacht gewoon een surf film met een beetje verhaal er in en zeker als je de poster ziet. Het is een promotiefilmpje voor de wiet industrie, meer niet. Goedkope film dus en van het surfen zie je gewoon helemaal maar dan ook helemaal niks. Wat een bagger. Hang Ten Bro.
Cashmyra
Deze film is gewoon precies wat je nodig hebt tijdens de winter!
Zon, zee, surfen, lekkere gebruinde halfnaakte mannen en vrouwen, wiet; blablablabla
chilling
Alles komt goed.
Dat de film verder niet zo'n boeiend verhaal heeft; oké; maar ik heb me zeker niet verveeld.
Keihard lachen zat er ook weer niet bij; gewoon zondag vermaak dus
RamTheMan
Ik wist niet wat ik ervan moest verwachten en ging er dus onbevlekt naar kijken. Wat een topfilm! Eindelijk een film met diepgang over surfen op een grappige manier. De dialogen, de normen en waarden van de personages en goed gespeeld door matthew en Woody. Petje af, ik vond hem geweldig. Surf zelf ook en de manier waarop zij het gefilmd hebben doet me hunkeren naar de zomer! Om toch iets te klagen hebben, mocht van mij nog iets langer duren de film en wat meer surfen zien! Verder echt een film om je weer wat op te vrolijken. Gewoon kijken!! Maakt niet uit wat anderen zeggen, soms lijkt het wel alsof ze je willen weerhouden van het kijken van sommige films. Geef eens argumenten en onderbouw deze?
Yugnav
Lekkere chill film... Geen geweldig verhaal, maar gewoon leuk om te kijken. Wel een beetje een raar stukje nog na de aftiteling.
the new guy
Ik vond de film tegenvallen. Er zat te weinig humor in voor een hilarische surffilm. En er zat teveel onbenulligheid in voor een sterk surfer'drama'.
jpbols
Echt slecht een korte film zonder verhaal en ook nog eens heel beperkt in surfscenes
Stephanovic
Vind er weinig komedie aan, maar dat neemt niet weg dat dit een heerlijke film is om even achterover te leunen, heerlijk gespeeld door vooral Woody Harrelson en die surfer die denkt een of andere wijze te zijn, weet niet precies wie het is die zijn rol vertolkt. Vrijheid als grote boodschap en een paar heerlijke omgevingshots leveren toch 3* op.
Steez
Wat een verschrikkelijk slechte vertoning van de surfscene!!
Het is wel duidelijk dat deze boys nooit een surftrip ondernomen hebben om de lifestyle te ervaren. Met hun oppervlakkige 'kennis' van de scene hebben ze wel een hele zielige vertoning gemaakt om de lifestyle in beeld te brengen. De kern is goed, maar de uitvoering in- en in triest.....
0.5 ster
Ralf81
Deze film is niets meer dan een vertoning waarin hoofdrolspeler Steve geforceerd het stereotype surfer neerzet; hij loopt de hele film met een ontbloot bovenlijf en constant aan een jointje te lurken. Omdat hij ook nog een celebrity is meet hij zichzelf een arrogante houding aan.
Het verhaal snijdt totaal geen hout: aan alle kanten wordt aan Steve getrokken om hem een commerciële wereld van virtual reality in te trekken. En Steve? Die blijft gewoon zijn ding doen, op zoek naar golven. Meer is het niet!
missl
Nou de komedie in dit 'verhaal' mis ik helemaal bro, maar dat relaxte leventje van een surfer staat me wel aan dude.
Diesel
Pretentieloos fimpje waarin Matthew McConaughey de hele film door zonder t-shirt rondloopt, zijn droomrol waarschijnlijk.
De film is nogal kleurloos, komisch noch dramatisch en ook als een ode aan surfen is de film niet echt geslaagd. 1,5*
Birdview
Deze film kent weinig golven. Wel een leuk verhaal maar vond er verder niet veel aan. So i say,........no way dude!
slayerchris
ik heb me helemaal stuk gelachen bij deze film. Voor liefhebbers van films zoals the big lebowski, je moet deze zien!
Het verhaal was helaas niet heel erg boeiend maar gelukkig was matthew McConaughey continu in beeld met een joint in z'n bek en dat zorgde uiteraard voor geniale opmerkingen waarop je normaal nooit zou komen.
McConaughey is perfect gecast als de ultieme surfdude, maar de film laat hem behoorlijk in de steek. Het verhaal slaat werkelijk nergens op, de humor is flauw en de personages zijn niet leuk. Er is ook verdacht weinig surfen te zien...
JanLo
sluit me aan bij Skrean. 4
Zonder stemmen krijg je de rating niet omlaag.
Najade
Na een 45min uitgezet, ging echt nergens over! En ik ben helemaal niet het type om snel op de stop knop te drukken. Alleen maar dude dit, dude dat, bra en bro. Ik kon er geen inhoud in zien en irriteerde mij er mateloos aan.
RodneyS
Lekker zomers sfeertje, maar dit is dan ook het enigste wat me beviel aan deze film.
Weinig inhoud en ik vond m gewoon niet grappig.
Ook vond ik, en dan vooral het begin, dat de film erg chaotisch was.
Nee tegenvaller, geen aanrader.

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Nederlandse serie 'Rampvlucht' is een kijktip op NPO Start Plus