• 9.375.447 stemmen

Genre: Komedie

Geregisseerd door: S.R. Bindler

Met onder meer: Matthew McConaughey, Woody Harrelson en Alexie Gilmore

Plot Surfer, Dude

Steve Addington (Matthew McConaughey) is een getalenteerd en beroemd surfer. Maar wanneer hij na een wereldtour terugkomt in zijn thuishaven Malibu, hoort hij van zijn manager (Woody Harrelson) dat hij blut is. Zijn sponsorcontract is gekocht door gladde zakenman Eddie Zarno (Jeffrey Nordling). Die wil Steve’s surfer moves opnemen voor een virtueel reality game. Maar Steve wil alleen maar het echte surfersleven leiden: blowen, luieren op het strand, en …surfen. Hij is vastbesloten om zichzelf niet te verloochenen voor het grote geld. Maar Zarno schuwt geen enkele streek om Steve over te halen…

Steve Addington

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

avatar van Skrean

Skrean

Voor mij als semi amateur surfer was dit een topfilm.

Matthew doet het goed als surf dude die de hele dag loopt te blowen en ip niets te maken wil hebben met commercie.

Hilarisch en soms op surfachtige manier briljant.

Na deze film verlang je weer naar de zomer.

avatar van vph1272qm

vph1272qm

heerlijke blow film! woody is ook weer lekker op dreef, zo mag ik em graag zien.

matthew heb ik beter leren waarderen, goede casting...

mooie surf shots ook..

avatar van dikkop

dikkop

Ik ga de rating toch omlaag halen, want van komedie is in deze film helemaal geen sprake. De hele film is erg eentonig. Heb hem alleen maar gekeken voor de zonnige zomer gevoel.

avatar van el padrino

el padrino

sluit me aan bij Skrean. 4

en dikkop als je de rating omlaag wil, dan stem gewoon niet en geef alleen je mening. thx

avatar van Brouwer

Brouwer

@el padrino: als je niet stemt haal je de rating toch niet omlaag:s

avatar van billgoldberg

billgoldberg

Veel zon, zee, strand en mooie vrouwen, maar dat is dan ook alles. De film zelf is echt niet om aan te gluren. Wat een ongekende bagger, ik verbaas me erover dat er anno 2008 nog zulke shit wordt gemaakt.

Een absolute afrader dus, verspil hier je tijd niet aan!

avatar van markel66

markel66

Leuke film, geen hoogvlieger.

Maar ja niet elke film kan een 10 met een griffel krijgen toch.

Van mij wel een goede voldoende.

avatar van Nooro

Nooro

Het enige leuke in deze film vond ik het kijken naar het lekkere lichaam van McConaughey, maar daarnaast was het geen beste film.

avatar van SubzeroX

SubzeroX

weinig humor gezien, echt alleen voor de surfliefhebbers dus

avatar van Cfour

Cfour

Deze film moet je "not" gezien hebben!! Wat een slechte film zeg daarom maar 1 sterretje. Je verwacht gewoon een surf film met een beetje verhaal er in en zeker als je de poster ziet. Het is een promotiefilmpje voor de wiet industrie, meer niet. Goedkope film dus en van het surfen zie je gewoon helemaal maar dan ook helemaal niks. Wat een bagger. Hang Ten Bro.

avatar van Cashmyra

Cashmyra

Deze film is gewoon precies wat je nodig hebt tijdens de winter!

Zon, zee, surfen, lekkere gebruinde halfnaakte mannen en vrouwen, wiet; blablablabla

chilling

Alles komt goed.

Dat de film verder niet zo'n boeiend verhaal heeft; oké; maar ik heb me zeker niet verveeld.

Keihard lachen zat er ook weer niet bij; gewoon zondag vermaak dus

avatar van die hard

die hard

WAARDELOOS

Wat een belachelijke acteur

avatar van RamTheMan

RamTheMan

Ik wist niet wat ik ervan moest verwachten en ging er dus onbevlekt naar kijken. Wat een topfilm! Eindelijk een film met diepgang over surfen op een grappige manier. De dialogen, de normen en waarden van de personages en goed gespeeld door matthew en Woody. Petje af, ik vond hem geweldig. Surf zelf ook en de manier waarop zij het gefilmd hebben doet me hunkeren naar de zomer! Om toch iets te klagen hebben, mocht van mij nog iets langer duren de film en wat meer surfen zien! Verder echt een film om je weer wat op te vrolijken. Gewoon kijken!! Maakt niet uit wat anderen zeggen, soms lijkt het wel alsof ze je willen weerhouden van het kijken van sommige films. Geef eens argumenten en onderbouw deze?

avatar van Yugnav

Yugnav

Lekkere chill film... Geen geweldig verhaal, maar gewoon leuk om te kijken. Wel een beetje een raar stukje nog na de aftiteling.

avatar van the new guy

the new guy

Ik vond de film tegenvallen. Er zat te weinig humor in voor een hilarische surffilm. En er zat teveel onbenulligheid in voor een sterk surfer'drama'.

avatar van Respekked

Respekked

Een sterk surfer drama, zoals point break?

avatar van jpbols

jpbols

Echt slecht een korte film zonder verhaal en ook nog eens heel beperkt in surfscenes

avatar van Stephanovic

Stephanovic

Vind er weinig komedie aan, maar dat neemt niet weg dat dit een heerlijke film is om even achterover te leunen, heerlijk gespeeld door vooral Woody Harrelson en die surfer die denkt een of andere wijze te zijn, weet niet precies wie het is die zijn rol vertolkt. Vrijheid als grote boodschap en een paar heerlijke omgevingshots leveren toch 3* op.

avatar van Betamax

Betamax

Vond het een prima film.

lekker sfeertje en prima acteurs.

avatar van Steez

Steez

Wat een verschrikkelijk slechte vertoning van de surfscene!!

Het is wel duidelijk dat deze boys nooit een surftrip ondernomen hebben om de lifestyle te ervaren. Met hun oppervlakkige 'kennis' van de scene hebben ze wel een hele zielige vertoning gemaakt om de lifestyle in beeld te brengen. De kern is goed, maar de uitvoering in- en in triest.....

0.5 ster

avatar van Ralf81

Ralf81

Deze film is niets meer dan een vertoning waarin hoofdrolspeler Steve geforceerd het stereotype surfer neerzet; hij loopt de hele film met een ontbloot bovenlijf en constant aan een jointje te lurken. Omdat hij ook nog een celebrity is meet hij zichzelf een arrogante houding aan.
Het verhaal snijdt totaal geen hout: aan alle kanten wordt aan Steve getrokken om hem een commerciële wereld van virtual reality in te trekken. En Steve? Die blijft gewoon zijn ding doen, op zoek naar golven. Meer is het niet!

avatar van missl

missl

Nou de komedie in dit 'verhaal' mis ik helemaal bro, maar dat relaxte leventje van een surfer staat me wel aan dude.

avatar van Diesel

Diesel

Pretentieloos fimpje waarin Matthew McConaughey de hele film door zonder t-shirt rondloopt, zijn droomrol waarschijnlijk. De film is nogal kleurloos, komisch noch dramatisch en ook als een ode aan surfen is de film niet echt geslaagd. 1,5*

avatar van Birdview

Birdview

Deze film kent weinig golven. Wel een leuk verhaal maar vond er verder niet veel aan. So i say,........no way dude!

avatar van slayerchris

slayerchris

ik heb me helemaal stuk gelachen bij deze film. Voor liefhebbers van films zoals the big lebowski, je moet deze zien!

Het verhaal was helaas niet heel erg boeiend maar gelukkig was matthew McConaughey continu in beeld met een joint in z'n bek en dat zorgde uiteraard voor geniale opmerkingen waarop je normaal nooit zou komen.

avatar van james_cameron

McConaughey is perfect gecast als de ultieme surfdude, maar de film laat hem behoorlijk in de steek. Het verhaal slaat werkelijk nergens op, de humor is flauw en de personages zijn niet leuk. Er is ook verdacht weinig surfen te zien...

avatar van JanLo

JanLo

el padrino schreef:

sluit me aan bij Skrean. 4

Zonder stemmen krijg je de rating niet omlaag.

avatar van Najade

Najade

Na een 45min uitgezet, ging echt nergens over! En ik ben helemaal niet het type om snel op de stop knop te drukken. Alleen maar dude dit, dude dat, bra en bro. Ik kon er geen inhoud in zien en irriteerde mij er mateloos aan.

avatar van RodneyS

RodneyS

Lekker zomers sfeertje, maar dit is dan ook het enigste wat me beviel aan deze film.

Weinig inhoud en ik vond m gewoon niet grappig.

Ook vond ik, en dan vooral het begin, dat de film erg chaotisch was.

Nee tegenvaller, geen aanrader.