• 9.370.987 stemmen

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Norman Taurog

Met onder meer: Dean Martin, Jerry Lewis en Mona Freeman

Plot Jumping Jacks

"IT'S A RIP-ROARING RIOT! When Dean and Jerry Reach For Their Rip-Cords..."

Nadat Hap Smith, een komediant die optreedt in nachtcubs, en zijn medespeler Chick Allen uit elkaar zijn gegaan, heeft Hap samen met Betsy Carter een nieuwe show opgezet, waarin hij verkleedt als soldaat grappen maakt over het leger. Zijn ex-partner Chick Allen heeft zich ondertussen bijgeschreven in het leger en hij heeft Hap's hulp nodig voor een show die hij organiseert in zijn kazerne.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Chick Allen

Betsy Carter

Lieutenant Kelsey

Sergeant McClusky

Dogface Dolan

W.W. Timmons

Julia Loring

Private Evans

Martin & Lewis deel ... ?

Ze lijken eindeloos veel film gemaakt te hebben, maar volgens mij heb ik ondertussen de meeste wel gezien. Er zijn er nog een paar die me ontglippen, maar dat wordt wel in orde gebracht. Deze Jumping Jack is in ieder geval een meer dan aardige middenmoot.

Taurog is geen Walker, maar Jumping Jacks behoort wel tot de betere films die ik van hem gezien heb. De legersetting vind ik doorgaans wat minder, maar in tegenstelling tot At War with the Army is het hier wel wat dynamischer. Wat buitenopnames die de film iets vlotter en minder benauwd maken.

De klassieke Martin/Lewis setups zitten er weer in, zowel qua personages als de muziek. Martin is de chille charme zanger, Lewis de drukke bekketrekker die z'n liedjes (op komische wijze) om zeep helpt. Je merkt ook dat ze ondertussen goed op elkaar ingespeeld zijn als film duo. Heel hoogstaand zijn de grappen niet, maar Lewis heeft wel een fijne uitstraling, wat de humor makkelijker te behappen maakt.

Het fijne aan deze films is dat ze ook nooit echt langer gerekt worden dan nodig. 90 minuten is méér dan genoeg voor een simpele comedy als dit en daar houden de regisseurs zich dan meestal ook wel aan. Naast Martin & Lewis viel ook Robert Strauss op, heb hem al in een paar andere films gezien en laat meestal toch wel een indruk achter.

Geweldig vind ik deze films nog steeds niet, vind de Road To films ook nog steeds iets beter, maar echt irriteren doet het niet en voor '50s films is het allemaal erg vlotjes.