Genre: Actie / Fantasy
Speelduur: 92 minuten / 102 minuten (unrated version)
Geregisseerd door: Peter Berg
Met onder meer: Will Smith, Charlize Theron en Jason Bateman
Gesproken taal: Engels en Japans
Releasedatum: 9 juli 2008
Plot Hancock
"Bad behavior. Bad attitude. Real hero."
Grote macht brengt grote verantwoordelijkheid met zich mee en dat weet iedereen. Iedereen behalve Hancock. Hij is een nerveuze, sarcastische en onbegrepen kerel vol tegenstrijdigheden en zijn goed bedoeld heldhaftig gedrag bereikt misschien wel zijn doel en redt talloze levens, maar laat ook een indrukwekkend spoor van vernieling na. Het publiek heeft er uiteindelijk de buik van vol, tot op de dag dat hij het leven redt van PR directeur Ray Embrey (Jason Bateman). Dan begint de sardonische superheld te beseffen dat hij misschien toch ook een kwetsbare kant heeft. Dat onder ogen zien zou wel eens Hancocks grootste uitdaging ooit kunnen worden.
- Trailer (YouTube)
JohnWilliams
27 november.
Ah dat is spoedig.
Ramon K
Ik vind het maar een drol van een film; slecht plot, vals sentimenteel, bombastisch, slechte dialogen, vreemde wisseling van toon, onlogische handelingen van de personages, vreemde motieven, voorspelbaar, wat flauwe twists, zo nu en dan nog wat slechte cgi...
Af en toe wat leuk spektakel en dat redt de film van de laagst mogelijke score. 1*
joko16
Uiterst matige film.
Het begint wel aardig maar wordt dan erg sentimenteel.
Charlize Theron speelt erg goed.
OSC4R
Hij viel me erg tegen. De actie was sloom, en ik had erg veel humor verwacht met een dronke superman....nee dus. Als je de leuke stukjes bij elkaar schraapt kom je denk ik op niet meer dan 2 minuten beeldmateriaal, en laat dat nou net de trailer zijn.
Maphesta
Leuke effecten, begin was boeiend en goed.
Maar dan, vanaf het punt in de film dat hij met koelkast en al het huis verlaat, is de film echt verschrikkelijk slecht.
Aan de muziek en alles is te merken dat de film soms gevoelig moet overkomen. Keihard gefaald. Ik heb voor geen seconde medeleven gevoeld, en bij het einde al helemaal niet.
How to f**** up the moon...
Ramon K
Enorm hard ja. Ik verbaas me echt over de scores van sommige vaste users hier. Zo slecht geschreven ook. Zelfs de oude Back to the Future-grap ('Are you chicken?') moet van stal gehaald worden.
Dieptepunt was voor mij het stoeipartijtje tussen Smith en Theron: de aanleiding was al niet sterk (waarom zou Smith haar geluk willen verstoren door haar man haar identiteit te onthullen? Maar ook: waarom zou Theron Smith niets over haar identiteit willen vertellen als ze al uit het niets heeft laten blijken dat ze superkrachten bezit?), maar om dit geschilletje nu op te lossen door de hele stad te verbouwen..... Geen mens die nu haar identiteit ontdekt, duh! Totaal idioot!
Maar verder ook nog dat hele 'close' gebeuren: gaat het nu om emotioneel close of lichamelijk close? En nemen de krachten dan toe of af? In 1 scene kussen ze elkaar en slingert Theron Smith haar huis uit, maar als ze daarna close in het ziekenhuis zijn is het juist gedaan met de superkrachten...
Leuke scriptschrijver.
Banjo
- 2042 berichten
hoe een vrouw een hele film kapot kan maken verschrikkelijk!
zij had er niet in gemoeten!
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
Gisteren ook deze film gezien, en ik vond hem best wel leuk. Er zat wat humor in, alhoewel het niet de overhand had. Het eerste stuk, van tot het begin tot en met de gevangenis vond ik best wel leuk, maar dan word het wel weer cliché. Ook het superhelden pak wat Hancock draagt is best wel belachelijk en daar hadden ze wel wat meer aandacht aan mogen besteden. Verder was het einde dan wel weer best mooi.
De acteerprestaties waren wel oké en visueel was het ook prima.
Cijfer op een schaal van 1 op 10: 7.2
Cijfer hier op moviemeter: kleine 3,5
Lady_Farah
Heel leuk , zat genoeg humor in om hem tot het eind te kijken. Goed acteerwerk. Af en toe wat cliché maar dat verlaagt mijn cijfer niet.
4 *
Movie Jim
Dit is een geknipte rol voor Will Smith. Hij speelt geweldig zeer komisch en hij richt schade aan en moet dan alles weer goedmaken. Een topper ook Jason Bateman speelt ook goed.
De enige die ik ontzettend slecht vind is Charlize Theron zij speelt
niet zo een heel goede rol ik vind het maar een heks.
Lexcoaster
Perfecte rol voor de coolste Hollywood acteur van dit moment: Will Smith!
Wat begint als een prima actiekomedie, met super actie en een paar heerlijk grappige momenten, eindigt een beetje ontspoort met een gemiste serieuze toon. Hoewel natuurlijk een beetje karakter verdieping nooit kwaad kan, slaat men tegen het einde helemaal door (naar een zelfs onprettige scene) wat je als kijker verward. En dat terwijl het begon als een prettige film.
Will Smith is het grootste positieve punt van de film. 3*
PiefPafPoef
Toppertje van Smith!! Echt super gelachen! Zeker 1 van de betere films van 2008. Bates speelt ook een pracht rol met een sterk stuk acteerwerk waar ik menigmaal om dubbel heb gelegen.
danijel
Ben het niet echt gewend van will smith, vooral toen ik zag what er allemaal gebeurde!. Heerlijke filmpie, top geacteerd
. Ben geen fan van Will Smith maar dit is een topper!. dikke 4,5*
88Fabian
Deze film was echt lache,al was het verhaal voorspelbaar.
iGeO
Had deze film volgens mij nog niet beoordeeld.
Dus bij deze...
Leuke film met een enigszins verrassende twist erin.
Smith kan bij mij zowiezo niet echt een film verpesten en het is altijd leuk om naar Charlize Theron te kijken.
3***
witboek
Wat een verassing. Een film waar je niet veel moet nadenken en vooral veel chips en cola bij de hand moet hebben en genieten. Een goede film vond ik hem niet en voor de tweede maal zou ik hem niet willen zien. De effecten vond ik wel leuk.
ghostman
Deze film was ook helemaal mijn ding. En ik vond ‘m geweldig. In mijn ogen beste "superhero" film ooit (i.i.g. veel vermakelijker dan The Dark Knight). Zelden zoveel gelachen bij een film.
88Fabian
beste "superhero" film ooit
Da's voor het eerst dat ik van iemand lees dat ie het de beste superhero film vind,dat mag,maar vind het gewoon verrassend.
IS'mH
tot aan de koelkastscene 3,5*
daarna één lang wtf moment van mijn kant.. hoe kun je in hemelsnaam een film zo ver****en
toch 2,5*
Celluloid Dreams
Eerste 45 minuten zijn leuk, daarna is het echt een drama.
brookie
Normaal gesproken ben ik niet zon fan van dit soort zoetsappige feel-good movies.
mjah I was feeling bad and i just wanted to feel good again..
vandaar mijn 4.5*
kusje
brookie
De enige die ik ontzettend slecht vind is Charlize Theron zij speelt
niet zo een heel goede rol ik vind het maar een heks.
Charlize Theron een heks?! Van welke planeet kom jij?

Wees er nog snel bij: deze films verdwijnen nog deze maand van Netflix

Intouchables
Komedie / Drama, 2011