• 9.380.100 stemmen

Hancock (2008)

Actie / Fantasy | 92 minuten / 102 minuten (unrated version)

Genre: Actie / Fantasy

Speelduur: 92 minuten / 102 minuten (unrated version)

Geregisseerd door: Peter Berg

Met onder meer: Will Smith, Charlize Theron en Jason Bateman

Gesproken taal: Engels en Japans

Releasedatum: 9 juli 2008

Plot Hancock

"Bad behavior. Bad attitude. Real hero."

Grote macht brengt grote verantwoordelijkheid met zich mee en dat weet iedereen. Iedereen behalve Hancock. Hij is een nerveuze, sarcastische en onbegrepen kerel vol tegenstrijdigheden en zijn goed bedoeld heldhaftig gedrag bereikt misschien wel zijn doel en redt talloze levens, maar laat ook een indrukwekkend spoor van vernieling na. Het publiek heeft er uiteindelijk de buik van vol, tot op de dag dat hij het leven redt van PR directeur Ray Embrey (Jason Bateman). Dan begint de sardonische superheld te beseffen dat hij misschien toch ook een kwetsbare kant heeft. Dat onder ogen zien zou wel eens Hancocks grootste uitdaging ooit kunnen worden.

Spetie schreef:
Het personage Hancock is inderdaad niet standaard nee, het hele gebeuren eromheen, de totaal niet onverwachte plotwending en het erg moralistische tweede gedeelte van de film zijn dat echter wel.

Mwah, wederom niet eens. Zo kan je elke film wel als standaard bestempelen. Wat is er standaard aan de plotwending? Omdat het een onverwachte wending is? Als de uitwerking hiervan standaard is weet ik het ook niet meer.

avatar van Spetie

Leland Palmer schreef:

Nee, als ik zeg totaal niet onverwacht, bedoel ik natuurlijk dat we de plotwending al van ver zagen aankomen. Daarnaast zitten er in de meeste superhelden films plotweningen dus voor mij was dat in feite wel weer standaard omdat ik het hier ook zag aankomen. Verder was het eerste gedeelte van de film en het personage Hancock zelf zeker niet standaard. Het tweede gedeelte van de film met het i.m.o. moralistische einde zeker wel.

avatar van The Last

The Last

Ik denk dat we het hier allemaal over 1 ding eens kunnen zuijn, plotwendingen behoren de laatste jaren ongetwijfeld tot de standaard-formule.

Spetie schreef:

Ik zag 'm niet aankomen en ik heb toch veelal reacties gehoord waar dit behoorlijk verassend en onverwacht werd genoemd. Dat was het dus ook voor mij. Daarnaast vind ik de tweede helft van de film ook allesbehalve standaard. Het feit dat ze hun krachten verliezen als ze intiem worden is geweldig wat mij betreft, maar standaard? Nee, dat wil er bij mij niet in.
The Last schreef:

Het gaat niet om de plotweding zelf, maar de uitwerking ervan, wat dus duidelijk allesbehalve standaard is. Maar dat kan jij niet weten, aangezien je de film niet hebt gezien.

avatar van AHWA

AHWA

Ook ik zag de plotwending absoluut niet aankomen. Zelfs m'n vrouw, die meestal na 10 min al weet hoe de vork in de steel gaat zitten, had dat niet in de gaten. Dat is een van de sterkste punten van deze film, vind ik.

avatar van Spetie

Ik denk ook wel dat mensen die de plotwending niet zien aankomen beter van de film genieten. Ik vond het echter allemaal voorspelbaar. Verder zeker niet slecht, want het beginconcept is zeker origineel en Smith is af en toe best grappig.

avatar van Apollinisch

Apollinisch

Denk ik niet. Vond het vooral een erg trieste twist.

Ontgaat me ook hoe je Hancock, het personage, niet-standaard kan noemen. Hooguit het eerste kwartier wijkt hij iets af van de Hollywood-normen, daarna is hij de zoveelste moraalridder die problemen heeft met z'n gevoelentjes.

Kijk de trailer, mijd de film.

Leland Palmer

Kijk deze film, mijd de laatste zin in de post van Apollinisch

avatar van AHWA

AHWA

Hoe had je Hancock dan liever gezien? Ik kan wel begrijpen dat als je geheugenverlies hebt je wil weten waar je vandaan komt en als je dan ontdekt dat er nog iemand is met zo veel kracht als jij, wil jij natuurlijk van haar weten hoe je aan die krachten komt en zo. Lijkt me een logische ontwikkeling, zij het misschien wat standaard, maar ok.

avatar van Apollinisch

Apollinisch

Als ik zou kunnen vliegen zou ik me echt niet druk maken om mijn verleden. Daar gaat het ook niet om.

Het is gewoon jammer dat je een leuk uitgangspunt verpest door met een halfbakken romance aan te komen zetten. Dat het om een tweede superheld gaat maakt het alleen maar belachelijker. Met een scripttechnisch foefje om te verklaren waarom Hancock uitgerekend die ene andere superheld aantreft wordt het er ook niet beter op.

Om maar niet te spreken van dat debiele wraakplotje als katalysator van de actie.

Ik had liever gezien dat Hancock de hele film door dezelfde schoft bleef. Wat heb je aan een "stoere" gast die opeens de emo uit gaat hangen? Dat is toch een complete anticlimax?

Ach, ik behoor waarschijnlijk niet tot de doelgroep.

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Spetie schreef:

Waarom ik het eerste deel dus ook wel goed vond en als je goed leest zie je ook staan VERVALT in een standaard hollywood filmpje

AHWA schreef:

Waardoor ik het wel aan zag komen? De eerste keer dat ze elkaar in de ogen kijken, te makkelijk.

Apollinisch schreef:
Denk ik niet. Vond het vooral een erg trieste twist.

Kijk de trailer, mijd de film.

Wij zijn het dus eens.

avatar van Westje

Westje

Haha nee Apollinisch jij stemt dan ook gemiddeld 1,77. Dus jij bent wel heel kritisch naar alle films, of je hebt alleen maar slechte films gekeken

avatar van anco12

anco12

kijkt wel lekker weg .

maar wel een fanta film.

dat is wel jammer

avatar van eduard

eduard

Ik sta iedere keer weer versteld van de special effect die steeds beter worden. De rol vind ik goed neergezet van Will Smith maar het verhaal vond ik matig tot slecht. een 3 maar vooral om de special effects. Voor de rest zeker leuk om naar te kijken maar geen vergelijk met spiderman of batman.

avatar van Phoenix

Phoenix

Tsjonge wat een meevaller zeg. Nu was ik wel in voor een beetje Hollywood-meuk, maar toch...

Grootste pluspunt vond ik de casual manier waarop alles gebeurt en in beeld wordt gebracht. Berg strooit achteloos met massale effecten in plaats van ze zoals normaal tijdig met spanningsbogen in te leiden. In combinatie met zo'n wankelende camera die dicht op de huid hangt...op de een of andere manier werkt het geweldig. Beetje Cloverfield-achtig.

Had de twist an sich wel zien aankomen. Daar werden wat minder subtiele hints naar gegeven. Op het eerste gezicht nutteloze close-ups enzo. Wat er echter precies aan de hand was kwam echter toch nog wel als een aangename verrassing. Gaf de film op precies het juiste moment weer een lekkere boost.

Will Smith begint me ook steeds beter te liggen. Zodra hij iets breekbaardere personages neer zet schiet hij qua niveau gelijk de lucht in. Waardevolle toevoeging aan zijn altijd aanwezige bad-ass muthafucka gehalte.

Met Jason Bateman als tweede komische element en Charlize Theron als babe toont Berg ook smaak. Jammer alleen dat de villain niet echt tot de verbeelding sprak.

Verder uitstekend te pruimen, gooi er gewoon 4* tegen aan. Benieuwd naar de unrated-versie. Waarschijnlijk een stuk meer fucks (die er tot mijn verbazing niet eens allemaal waren uitgeknipt)?

avatar van yazzminex3

yazzminex3

Echt een goede film !!!

avatar van Phoenix

Phoenix

Heb niet echt het gevoel mensen te inspireren tot wat langere en beter onderbouwde reacties .

avatar van Alper

Alper

Slecht film. Slap verhaal, complete onzin.

avatar van mickgkz

mickgkz

Apollinisch schreef:

ik zou dan niet weten hoe ze alleen daar van een film konden maken. maar dat kan aan mij liggen.

avatar van ik_ben_gilles

ik_ben_gilles

Middelmatige film die je met een paar vragen achterlaat.

Had er meer van verwacht, als je afgaat op het mediacircus dat er is rond gebouwd.

avatar van FrisoBoei

FrisoBoei

In vind het plot erg zwak. Verder kan de hele film me eigenlijk niet boeien. Special effects alleen kunnen geen film maken en dat zie ik in deze film ook.

avatar van armand 1

armand 1

Al teveel supermannen gezien .Wat men een slechte film.

avatar van foray

foray

Ik vond het wel een leuke film eerlijk gezegd. Mooie special effects, Na een tijd toch wel een verrassing in de film. Het einde was niet zo goed helaas. Het kijkt lekker weg.

Hou je van special effects dan zeker deze kijken!

avatar van Gabriel

Gabriel

eerste gedeelte : 3,5 *

tweede gedeelte: 2 *

avatar van danielh

danielh

vond deze film zeker de moeite waard om te zien, vond de film leuk en leuk gemaakt.. Effects mogen er ook zijn.. 4*

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Die droge grappen blijven geweldig, wanneer komt deze op DVD?

JohnWilliams schreef:

wanneer komt deze op DVD?

27 november.

avatar van Alper

Alper

Ik vind deze film ondanks mijn hoge verwachtingen zéér slecht!

avatar van Mangkon

Mangkon

Alper schreef:

Ik vind deze film ondanks mijn hoge verwachtingen zéér slecht!

Als je hoge verwachtingen hebt is het juist moeilijker hieraan te voldoen.

Je vindt deze film juist dankzij je hoge verwachtingen erg slecht.

Verder de toevoeging dat deze film bij mij ook niet de boeken ingaat als een meesterwerk.

avatar van SSeagal

SSeagal

Will smith vind ik doorgaans erg grappig in zijn films. In deze film lijkt elke vorm van humor niet te werken, uitzonderingen daargelaten. Het verhaal vond ik wel erg leuk en goed bedacht, en het keek op zich wel lekker weg. Al met al niet wat ik er van verwacht had. Toch nog redelijk te pruimen voor een keertje. **1/2