• 9.379.636 stemmen

Hancock (2008)

Actie / Fantasy | 92 minuten / 102 minuten (unrated version)

Genre: Actie / Fantasy

Speelduur: 92 minuten / 102 minuten (unrated version)

Geregisseerd door: Peter Berg

Met onder meer: Will Smith, Charlize Theron en Jason Bateman

Gesproken taal: Engels en Japans

Releasedatum: 9 juli 2008

Plot Hancock

"Bad behavior. Bad attitude. Real hero."

Grote macht brengt grote verantwoordelijkheid met zich mee en dat weet iedereen. Iedereen behalve Hancock. Hij is een nerveuze, sarcastische en onbegrepen kerel vol tegenstrijdigheden en zijn goed bedoeld heldhaftig gedrag bereikt misschien wel zijn doel en redt talloze levens, maar laat ook een indrukwekkend spoor van vernieling na. Het publiek heeft er uiteindelijk de buik van vol, tot op de dag dat hij het leven redt van PR directeur Ray Embrey (Jason Bateman). Dan begint de sardonische superheld te beseffen dat hij misschien toch ook een kwetsbare kant heeft. Dat onder ogen zien zou wel eens Hancocks grootste uitdaging ooit kunnen worden.

avatar van Sjaako

Sjaako

Leyuke film, ma het lezen van veel commentaren is het mij zeer meegevallen, sterker nog, ik heb er best van genoten.

Juist het tweede deel vond ik best goed uitgewerkt. Leuke plotwisseling.

Vooral het camerawerk en het geluid vond ik mooi.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Het Camerawerk was inderdaad goed maar op het begin was het een beetje matig. De geluiden en natuurlijk de special effects waren super. Vergeet ook de muziek van John Powell niet...geweldig.

avatar van Appelsap

Appelsap

Opzich wel vermakelijke film wel al een stuk beter dan de vorige Will Smith film I am Legend.. Maar ja geen hoogvlieger maar toen een 3 waard

avatar van De_Hollander

De_Hollander

FunkStarr schreef:
Wat een zwakke film, enige positieve is dat er af en toe wel redelijke grapjes inzaten, en de wending dat die vrouw ook ineens superkrachten blijkt te hebben, maar voor de rest is dit gewoon prul.
Ben zoweiso al geen fan van Will Smith maar door deze film heeft hij dat alleen maar weten te bevestigen.
Komt ook wel door de rol die hij moest spelen, in ieder geval voor mij geen geslaagde film.
Helemaal mee eens de grappen vond ik alleen ook tegenvallen.

avatar van paultje-psv

paultje-psv

verhaal was wel verrassend, en ik vond het een aardige film

I am Legend is een veel betere film , maar deze kon mij in de nachtdienst ook wel bekoren , ik viel er niet bij in slaap , ik geef een mooie 3 sterren

avatar van nachtgekko

nachtgekko

Alhoewel Will Smith zijn rol als bad ass superheld goed vertolkt vind ik 1 ingrediënt missen. namelijk de sterke dosis humor die ik van Will Smith gewend ben. het is een film die naar mijn mening kijkbaar is, maar dan niet als een avondje bios (waar ik hem dus wel gezien heb)

Goed voor een vrijdagavondje tv

avatar van Chromeo

Chromeo

Zwakke film. Gelukkig is er nog Charlize Theron om het leed wat te verzachten.

avatar van Mr Ed

Mr Ed

Zwakke film. Had veel meer humor verwacht en meer spetterende aktie.

avatar van Zuzuu

Zuzuu

Ed, dit is een Actie / Fantasy film. Komedie zit daar niet bij.

Berichten verplaatst naar Film > Cast en crew > Will Smith

avatar van Avitas Sibannac

Avitas Sibannac

Behoorlijk voorspelbare, doch redelijk degelijke film. Geregeld vette stukken en Smith zet best wel een oké rol neer, net als Theron.

3 +

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Zuzuu schreef:

Ed, dit is een Actie / Fantasy film. Komedie zit daar niet bij.

Dit is dus echt wel een comedy film...

avatar van ikkelaura

ikkelaura

jah wat moet je der van zeggen,

ik had hier toch veel meer van verwacht.

er staat een actie film ik vind dit nou niet bepaald actie. fantasy is het wel inderdaad maar ook dat is heel overdreven.

van mij 1.5 ster.

avatar van Hectometersnor

Hectometersnor

Vond de film erg tegenvallen, Smith doet hetzelfde trucje en dat is vaak wel genoeg maar dit keer kan hij de film niet echt redden. Charlize Theron kan naar mijn mening veel beter dan dit.

In het begin is het allemaal nog allemaal wel te doen, maar al vrij snel zakt de film in niveau en blijft er gewoon een heel slecht en onlogisch verhaalsloop over.

Behoorlijke tegenvaller

avatar van skipy05

skipy05

heel toffe film. ik had het verhaal anders verwacht. heel spectaculaire actie stukken. heel mooi gemaakt.

avatar van movieaddictt

movieaddictt

Slecht

avatar van swollenaer68

swollenaer68

Je moet er een beetje van houden.....ik hou er van.

avatar van Daana

Daana

een rare film not my style

avatar van Rutte

Rutte

Vermakelijke film met een hoog amusementsgehalte.

Alleen jammer dat sommige special-effects overduidelijk uit de computer kwamen, maar verder kijkt ie lekker weg.

Er had trouwens wel wat meer humor in gemogen...

3,5 sterren

avatar van The Last

The Last

Heel fijn, een unrated versie.

avatar van Killerbert

Killerbert

goede film, mooi verhaal en goed geacteerd

er zitten zeer mooie scènes in de film

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Een heel leuke film met verrassend mooie effecten.

De twist vond ik erg leuk gevonden.

avatar van Franklin1975

Franklin1975

Tijdens de trailer van deze film had ik al sterk mijn twijfels, ondanks dat het een Will Smith film is, een van mijn favoriete acteurs.

Maar de sfx zagen er in de trailer al knullig uit en nu ik hem gedownload heb en er stukjes van op tv zag, zijn de sfx nóg beroerder. Dan ga ik er alleen maar aan lopen ergeren tijdens de film zelf.

Jammer maar mislukt.

avatar van Jazzthieve

Jazzthieve

Heb van deze film genoten, veel mensen gingen er klaarblijkelijk ervan uit dat dit een komedie is. Ja, er zitten grappige momenten in maar deze film omvat toch wel wat meer.

Een welverdiende 3.5, aanrader deze film.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Lullig dan dat juist net de humor in deze film een van de sterkste punten is.

avatar van Fryce

Fryce

Ik heb me wel vermaakt tijdens deze ietwat te zoetzappige heldenfilm. Maar moet eerlijk bekennen dat hij mij wat tegenviel.

avatar van Westje

Westje

Leuke Film naar mijn mening! Er zit een verassende wending in dat Charlize hetzelfde is als Hancock. Ik had alleen van het "eindgevecht" meer verwacht.

Verder leuke film, heb er veel om gelachen en de actie scenes zijn leuk neergezet

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Het begint aardig, met leuke humor, daarna vervalt de film in een standaard hollywood filmpje. Grappen worden vaak herhaalt en voorspelbaar dat er dan nog een "tweede Hancock" is.

Er wordt een hoop cgi gebruikt, dat kan natuurlijk, zeker tegenwoordig..maar het zag er niet allemaal even gladjes uit. Will Smith speelt wel redelijk, net als de overige figuren.. maar de personages boeien niet echt. De hele happening in het ziekenhuis werd me wat te bombastisch en het einde was nou ook niet om over naar huis te schrijven.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Goldenskull schreef:

standaard hollywood filmpje.

Niet mee eens. Als iets niet standaard is, is dat het personage Hancock wel. Net als de hele ''happening'' eromheen. Berg doet wat mij betreft juist eens wat anders en wijkt af van een standaard procedure.

avatar van Spetie

HarmJanStegenga schreef:

Het personage Hancock is inderdaad niet standaard nee, het hele gebeuren eromheen, de totaal niet onverwachte plotwending en het erg moralistische tweede gedeelte van de film zijn dat echter wel.