Push (2009)
Geregisseerd door: Paul McGuigan
Met onder meer: Dakota Fanning, Chris Evans en Camilla Belle
Bekijk via CANAL+
Plot Push
"One push can change everything."
Een groep jonge Amerikaanse emigranten met telekinetische en helderziende gaven houdt zichzelf jarenlang verborgen om niet in de handen te vallen van een geheime dienst die speciaal opgericht is door de Staat. Op een dag worden zij zo in het nauw gedreven dat zij tegen hun zin genoodzaakt zijn om hun krachten te bundelen en te gebruiken, zodat zij voorgoed kunnen ontsnappen uit de handen van de geheime dienst.
Nick Gant
Pinky Stein
Pop Girl
Teresa Stowe
dondiego
wat een slechte film. verwacht je iets als x-men of heroes krijg je dit.
deze film is niet geschikt voor superhero movie lovers en marvel fans. voor wie wel? niemand weet t
MrLee
Op de helft met de zwevende guns scene afgezet, dat was de druppel. Kon hem niet afkijken.
sinterklaas
Uiteindelijk Push toch maar eens gezien. Het had inderdaad wel erg veel weg van andere telekinetische films als X-Men en Jumper en het term werd ook in talloze andere films gebruikt. Het verhaal is wel aan de zwakke kant, maar desalniettemin heb ik me toch wel redelijk vermaakt. Ook speelt het dit keer niet af in Amerika maar in Hong Kong (ze hebben ook nooit verteld waarom) De trucjes met die telekinetische vond ik toch best wel leuk het besturen van die pistolen in de lucht, iemand hypnotiseren door ook die bepaalde dingen te gaan doen, en die druk om iemand van een afstandje omver te duwen. Dat schreeuw gebeuren van die twee Chinezen vond ik dan daarintegen iets te ver gezocht.
Verder ook redelijke rollen van Chris Evans en Dakota Fenning (komt als 14 jarige toch echt wel over als een 30 jarige in de film) En ook nog een mooi bijrolletje van Djimoun Hounsou als bad-guy.
Het verhaal en term is zo slap als derrie maar voor de rest is Push nog best vermakelijk.
Bartw1991
Het concept lijkt op voorhand wel leuk, maar zodra je begint met kijken ontdek je het tergend slome karakter van de film. De beschrijving die hierboven gegeven wordt is totaal niet in lijn met het daadwerkelijke verhaal. Het verhaal is vele malen minder spectaculair en heel de film gaat eigenlijk om weinig en weet weinig spanning op te bouwen. De film had erg leuk uit kunnen pakken en de acteurs hebben zeker potentie, alleen is de film alles behalve leuk. Eerder traag & slaapverwekkend.
Bartw1991
De vliegende gun scene gaf de film een nog cheapere look dan hij al had.
erik1677
de film uitgekeken dankzij dakota fenning.
Zij speelt echt geweldig.
verder beetje een wazige film
Bartw1991
Heeft Chris Evans misschien wat met "net niet" superhero films?
validius
Klinkt een beetje als Jumper..
Had nog nooit van deze film gehoord tot ik hem eergister in de winkel zag liggen... toch maar niet de kans gewaagt.
filmobsessie
vond dit alleen al kwa kleur en manier van filmen de meest vernieuwende film sinds jaren. Echt prachtig die chineesche felle kleuren op de achtergrond. daarnaast is dit kwa verhaal ook echt volwassen goed vergeleken met al die kinderachtige comic-films als bijv. het kinderachtige watchmen.
jan
Ben een liefhebber van het genre, maar heb de film niet afgekeken. Na een half uur trok ik niet meer. Ben het helemaal met Bartw1991 eens: Traag en vaag.
Jumper is veeeel beter.
nens89
Dakota Fanning is echt waanzinnig. Verder was de film wel vermakelijk alleen erg vaagjes in elkaar gezet.
nens89
leuk filmpje.. alleen jammer dat het teveel op HEROES lijkt...
En dit vond ik dus ook. Maar ik ben fan van Heroes, dus het is al snel vergeven.
TragieStar.*
Push.
Ik wou deze film heel graag zien. Niet omdat het verhaal zo slecht is maar om dat Dakota Fanning er in speeld.
Ze was echt geweldig. En heb echt om haar moeten lachen toen ze dronken was.
Verder was de film niet echt bijzonder.
En het verhaal was nogal warrig.
En trouwens Dakota's haar was echt tegek!
chanel34
Matig, maar aangenaam als je niks te doen hebt en niks op tv is. Beetje als Jumper. Net als Jumper duidelijk gemaakt voor de doelgroep tieners/jongeren.
Als je niet te veel verwacht, een leuke film.
Elmex
Gezien in het vliegtuig, halverwege afgezet omdat ik hem zo slecht vond (acteerwerk van dat meisje was om te huilen). Ik houd zowieso niet van het genre (al vond ik Jumper wel grappig) daarom zal ik hem ook maar niet beoordelen.
Rodger
nee... niet echt een film voor mij.. als andere deze leuk vonden.. (prima).. maar ik heb hem met pijn en moeite uitgekeken....
Miss Sway
Concept spreekt me zeker wel aan alleen beetje jammer van het acteerwerk, camerawerk en het script. Al met al zeer slecht geregiseerd. Ik heb de film vrij in het begin al uitgezet, kon het niet meer aan.
Jammer voor Dakota Fanning, ik zie haar wel graag op het witte doek.
Nexxu
Ik vond het echt een hele vette film die me deed denken aan de serie Heroes!
Pffff. lang geleden dat ik zo'n saaie film gezien heb. Kan er verder weinig over melden. Heroes was ook maar heel even leuk.
Pkunk
Nou daar had duidelijk meer in gezeten. Het begin allemaal erg leuk, maar het lijkt alsof ze niet wisten waar ze precies met het verhaal heen moesten. De setting vind ik erg leuk en origineel, maar het acteerwerk van met name de hoofdpersoon vond ik gewoon niet overtuigend. Toch heb ik me al me al wel redelijk vermaakt dus toch nog 2,5*
deicide
Men wat is deze film slecht(persoonlijk!!)
Alles hangt slecht aan elkaar ik heb hem na 3/4tier uitgezet.
Ik ga hier niet eens een stem aan vuil maken.
marcjeb
wel aardige film. leuke effecten, begrijp het einde alleen niet zo..
er zou nog een man dood gaan voor een lift( die spullen kon veranderen in wat hijzelf wou.
en hoe zit het met die moeder van dat meisje, gaat die nou nog gered worden ? deel 2 ???
vage shit.. verder vermakelijk
Leo Van Steen
Lage beoordelingen hier vind ik. Ik ben ook een liefhebber van dit genre en moet zeggen dat dit geen slechte film is. O.K. het is geen Matrix of zo maar het verhaal is wel origineel en de special effects zijn verre van slecht. Ook de muziek is goed gekozen. Spelers ook helemaal niet slecht. Enige minpuntje is dat het verhaal wel klopt maar soms erg rommelig en verwarrend is uitgewerkt. Verder heb ik me prima geamuseerd.
mock turtle
meestal komt mijn stem redelijk in de buurt van de gemiddelde beoordeling (soms iets hoger, soms iets lager, met The usual suspects als uitzondering), maar hier vind ik deze film toch ondergewaardeerd.
het heeft enkele schoonheidsfoutjes. zo is het verhaal niet zo sterk uitgewerkt (hele film op zoek naar een koffer en dan uiteindelijk onbekend wat er mee te doen).
Maar verder alleen maar pluspunten: interessant onderwerp, veel actie, leuke karakters (niet alleen Fanning maar ook anderen spelen niet slecht)...
En extra te vermelden: de orginele achtergrond van Hong Kong: 'ns een keer geen standaard hollywood setting, maar zoveel aziatische details dat je de eettentjes op straat al bijna ruikt!
Een zeer aangename verrassing deze film!

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Gifted
Drama, 2017

Puncture
Drama, 2011
psychokinesis mind controlsecret government organization clairvoyancehong kong