Pistol Whipped (2008)
Genre: Actie
Geregisseerd door: Roel Reiné
Met onder meer: Steven Seagal, Lance Henriksen en Blanchard Ryan
Plot Pistol Whipped
"They came to collect a debt... He paid in full."
Matt (Steven Seagal) is een aan lager wal geraakte corrupte, alcoholistische agent die veel schulden heeft gemaakt. Op een dag komt hij een mysterieuze man tegen die hem veel geld aanbiedt in ruil voor een paar ''klussen''. Ondertussen vecht Matt tegen zijn alcoholprobleem en de liefde voor zijn dochter helpt hem daarmee. Maar wat moet hij doen? Zichzelf uit de schulden proberen te werken of is de liefde voor zijn dochter toch belangrijker?
Matt Conlin
Bruno
Lt. Steve Shacter
Becky
Pastichio Rocker
Roel heeft een te hoge dunk van zichzelf om het ooit tot de Nederlandse 'Ridley Scott' te schoppen. Dat werd al snel duidelijk toen hij werd geinterviewd in De Wereld Draait Door. Na een paar slechte films zal hij dan waarschijnlijk ook, net zoals zijn voorgangers Paul Verhoeven en Dick Maas, met hangende pootjes terugkomen om ons te 'vermaken' met slechte tot matige Nederlandse films.
Stephan
"Hoge dunk" valt bij de gemiddelde Nederlander slecht idd.
Roel heeft, in tegenstelling tot voorgenoemden, niet de luxe gehad om in het eerste jaar van de filmacademie ongemerkt op zijn bek te gaan. Laat staan in het tweede jaar en het derde jaar en een eindexamenfilmpje af te leveren die aan ieders aandacht voorbij is gegaan.
Je moet het dus wel in dat licht zien. The Delivery was zijn toelatings film, Adrenaline zijn tweede/derde jaars film, Drifter zijn Eindexamenfilm en Pistol whipped zijn eerste echte grote film.
Kijk... dan schijnt er toch ineens een andere licht op zijn oevre.
Macmanus
Heeft die lang over ze opleiding gedaan dan. Maar volgens IMDb heeft die ook nogal wat tv dingen gedaan om te oefenen. Ben het overigens niet eens met Rocker je mag best dromen. Alleen als we nuchter en eerlijk zijn is hij met deze film niet heel erg fantastisch bezig en dat ligt echt niet alleen aan het verhaal. Zijn actie scenes lopen gewoon voor geen meter.
Stephan
Als Roel nou zou zeggen dat hij "er al was" ben ik het helemaal met je eens. Persoonlijk zie ik enorme vooruitgang in zijn films. Ook een aantal dingen die ik persoonlijk minder vind (zijn gebruik van muziek) maar dat leert hij nog wel af
Overigens zijn de televisie dingen niet echt "ontplooiende" projecten m.u.v. 12 Steden en Hete vuren. Dat waren redelijk 'filmische' series, maar omdat je daar 10 minuten per dag erop moet knallen, leer je meer hoe je "snel" werkt ipv hoe je "inhoudelijk" werkt.
Dat laatste is hij nu hard aan het ontwikkelen met als grootste voordeel dat hij in een circuit terecht komt waarin hij met grotere en grotere namen kan gaan werken. En daar leer je weer het meeste van. Meer dan op de academie iig.
Pastichio Rocker
We zullen zien waar Roel is over een paar jaar. Persoonlijk denk ik nog steeds in het C-genre.
Quido
Pastichio Rocker
Succesvol wil nog niet zeggen dat het goede films zijn.
Quido
Jouw 'met hangende pootjes' suggereert dat beiden daar geen werk meer hadden en daarom maar terug zijn gekomen, dát is onzin. Of het goede films zijn is een andere vraag. Jij vindt van niet, ik wel. Geld hebben ze in ieder geval genoeg opgebracht., en daar draait het in de filmindustrie nou eenmaal om.
Macmanus
Nee, maar ik neem aan dat die met zijn vierde film wel hoopt er bijna te zijn. En hij is er nog lang niet. Tenzij zijn eerste drie films bagger, iets minder bagger, nog een beetje bagger en deze zeer matig waren. Dan komt alleen nog een beetje matig, matig een beetje redelijk, redelijk en zeer redelijk etc. Nou na 10 films kan het wel wat worden ja
Grapje natuurlijk ik ben gewoon stinkend jaloers op die gast. Ik zou mijn linker teen geven om te werken met Seagal, en dit meen ik serieus. Ik heb het idee om met allemaal B-film sterren een soort Tekken film te maken. Dan gaat Tony Jaa eerst vechten tegen, Chuck Norris, daarna Dolph Lundgren, JC van Damme, Steven Seagal, Bronson terug uit de dood, Hulk Hogan en nog velen meer... Een feest zou dat worden!
Van die mooie letters voor elk gevecht wil ik dan ook hebben. En alles vanuit totaal en van de zijkant gefilmd
Dus niemand vond de muziek mooi tijdens het begin en het einde van de film
Dus niemand vond de muziek mooi tijdens het begin en het einde van de film
Ik wel
lennox
Als fan begin ik meer een meer teleurgesteld te worden in seagal. Heb dit weekend nog een aantal van zijn vroegere films bekeken, en ben tot de conclusie gekomen dat hij eigenlijk maar 11 films helemaal zelf gespeeld heeft. Vanaf exit wounds begon hij met stuntmannen te werken, en van dan af werd het eigenlijk alleen maar erger, op zijn recentste twee films na dan, waarin hij weer tachtig procent van het acteerwerk zelf voor zijn rekening neemt. Triest dieptepunt vond ik attack force, een film waarvoor hij meer dan 4 miljoen dollar betaald kreeg en eigenlijk bijna niks zelf gedaan of gesproken heeft. Nogmaals, ik ken geen enkele acteur die zo vaak en zo opvallend stuntmannen gebruikt als steven!
Desondanks blijf ik fan, en zal ik zijn films blijven huren, omdat ik ten eerste nog altijd zijn gevechten heel goed en indrukwekkend vind, en omdat ik ten tweede blijf hopen dat hij ooit nog eens een topfilm neerzet, in het genre van under siege en marked for death.
Pastichio Rocker
Maar wat vind je nou van deze film dan?
lennox
Maar wat vind je nou van deze film dan?
Staat op pagina 7.
Captain Pervert
Steven Seagal moet gewoon eens een badguy gaan spelen, een kleinere, supporting rol in een Bruce Willis blockbuster ofzo. Net als Van Damme. Dat zou hen redden.
blisteringdude
Ik vond dit geen tegenvaller na ''Attack force'' en ''Flight of fury''.
Urban justice was ook wel een prima B-filmpje, net als deze!
patrick17
Prima film van Steven Seagal. Ik heb genoten van de actie die erin zit. Het is gewoon een film in de catogarie Seagal. Lekker actie verstand op nul en gaan met de banaan. Een prima filmpie dus die vermakelijk is.
3.0 *
divx1977
zeer goede film van steven vind ik maar ja ik ben een super grote fan van hem
ik geef deze film toch een 4.5
Lui (crew films)
ik had er niet veel van verwacht, maar ik heb me vergist. seagal speeld nog steeds leuk, ook al is hij een jaar of 60. ik blijf zijn films boeiend vinden
Chattingforum
De laatste jaren zijn de films met Steven Seagal echt slecht geworden. Het verhaal klopt niet, je moet echt mega geconcentreerd zijn en jah, het zijn niet echt meer zoals ze waren: Veel actie, goed verhaal!
Toch is deze film best wel leuk. Houd wel van actie. Dus een 3. Ik volgde het niet echt 100% en de beeldkwaliteit van mijn tv/dvd die ik had was echt slecht dus zag bijna niks...
Kricky
ik snap er niks van. Ik dacht ergens gelzen te hebben dat dit weer een film was die de carriere van seagal weer uit het slop haalde en dat dit een kaskraker ging worden, maar blijkbaar niet, want hij is al op dvd uitgebracht.
Er werd wel gezegd dat dit één van de beste Seagal films van de laatste tien jaar zou zijn. Al dat andere heb ik niet gehoord...
Glabber ^666
Helemaal mee eens
Dit is niet neppe actie zoals bijvoorbeeld submerged
en de actie scenes zien er toch goed uit.
nu laat hij z`n aikido moves iets minder zien maar dat maakt hij goed met de schiet scenes
Bovengemiddelde aktiefilm die met name door Seagal-fans zeer gewaard zal worden. Reiné heeft hem namelijk zover gekregen zijn eigen stunts weer eens uit te voeren. Dit levert mooie vechtscenes op al laat het verhaal hier en daar wat te wensen over. Toch is dit zeker geen slechte film en een aanzienelijke verbetering voor de aikido-man. Het is knap dat Reiné in zo een korte tijd al bezig is in het B-film circuit.
Pastichio Rocker
Het is toch triest dat een acteur 80% niet eens zelf meer doet, maar wel de eer opstrijkt?
SSeagal
Het is toch triest dat een acteur 80% niet eens zelf meer doet, maar wel met de eer opstrijkt?
Gelukkig geld dit niet voor alle films en niet de gehele desbetreffende film
sowieso is PW 100 % Seagal
SSeagal
Niet 100% hoor. Wel meer dan anders...
Ik doelde dan met name op de vechtscenes, die doet hij in deze flick en Urban Justice weer helemaal zelf. Hooguit hier en daar een scene waarin er gerend moet worden, al valt dat nauwelijks op.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime