• 9.376.808 stemmen

Genre: Actie

Geregisseerd door: Roel Reiné

Met onder meer: Steven Seagal, Lance Henriksen en Blanchard Ryan

Plot Pistol Whipped

"They came to collect a debt... He paid in full."

Matt (Steven Seagal) is een aan lager wal geraakte corrupte, alcoholistische agent die veel schulden heeft gemaakt. Op een dag komt hij een mysterieuze man tegen die hem veel geld aanbiedt in ruil voor een paar ''klussen''. Ondertussen vecht Matt tegen zijn alcoholprobleem en de liefde voor zijn dochter helpt hem daarmee. Maar wat moet hij doen? Zichzelf uit de schulden proberen te werken of is de liefde voor zijn dochter toch belangrijker?

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

lennox

Best wel een aardige seagal-film. Hij doet vechtscenes weer zelf en er is weer voldoende actie. Jammer genoeg zet hij weer af en toe een double in, maar goed dat zal niet meer veranderen vrees ik

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

chembrother schreef:

Deze film was echt onvoldoende qua actie, verhaal en zelfs qua beeld en geluid. Ik raakte niet onder de indruk van Steven Seagal in deze film. Eén groot geluk met Seagal, je hoeft geen ontzettend lange vechtscenes te verwachten want daar doet Seagal nooit aan. Laat ik afsluiten met het feit dat ik wel betere films van Steven Seagal heb gezien, maar dat deze lekker licht verteerbaar is. 2*

sorry, hoor.

maar als trouwe fan heb ik wél lange vechtscene's van hem gezien.

in on deadly ground slaat hij in z'n eentje een hele bar in elkaar.

in exit wounds het eindgevecht met die zwarte.

en in belly of the beast heet eindgevecht.

dus denk een beetje na voordat je wat zegt voortaan,

Captain Pervert

Zojuist een interview in De Wereld Draait Door gezien met Roel Reiné, de Nederlandse regisseur. Hij gaf aan dat hij er op stond dat Seagal niet meer 20% van zijn eigen actiescènes deed en gedubd werd enzo. Het was zelfs zo erg dat hij niet eens meer uit een auto stapte, dat deed een stand-in.

avatar van Sangoni

Sangoni

Weetje wat ik dan leuk vond aan deze film. Hij is echt. Ja hij is ... mollig, ja het is een actiefilm. Precies wat ik verwachte. Cinematografisch vond ik de film erg sterk, lekker snel, boeiend vooral. Goede, niet overtrokken gevechten. Jep een leuke vlotte film

lennox

Iets moet ik toch kwijt kunnen! Ik ben een grote seagal-fan en zal dat altijd blijven, maar ik ben het redelijk beu dat hij in iedere film stuntmannen gebruikt! Heeft iemand al opgemerkt, dat het iedere keer zijn double is als ze hem met zijn gezicht weg van de camera of van ver filmen! Sorry steven, maar ik ken geen enkele andere acteur bij wie dat dit gebeurt! Nu goed, hij doet zijn gevechten hier tenminste weer zelf en er is geen voice-dub!

Mescaline

Gelukkig weer een degelijke seagal film.. met veel seagal en weinig dubbelgangers.. ook waren de voice overs helemaal niet aanwezig en was seagals stem duidelijk te horen

Seagal deed het erg goed.. en je kon aan hem zien dat hij er weer wat meer plezier in had in deze film mee tespelen..

Roel Reiné heeft mijn zegen.. en mag wat mij betreft nogwel meer films met seagal opnemen! was even bang dat we nooit meer van die voice overs verlost werden

Ongeveer het zelfde niveau als Renegade Justice.. maar vond Renegade toch net iets beter(meer vechtscenes)

4 sterren voor een degelijke acterende seagal.. en erg mooie actie scenens.. voor de fans onder ons.. dit is weer 80% seagal.. op naar de 100

avatar van sinterklaas

sinterklaas

De verhouding is nu 80% Seagal, 20% stunddoubles en dubs. Ben benieuwd.

Maar Reine vertelde ook dat er een paar vechtscenes vooraf langzaam gedaan zijn en pas later versneld zijn afgespeelt.

De verhouding is nu 80% Seagal, 20% stunddoubles en dubs. Ben benieuwd.

Niet eens meer zelf uit een auto stappen? Omg! Sorry steven, maar ik begrijp niet waarom je dit doet en waarom regisseurs dit in godsnaam toelaten! Je mag zelfs nog blij zijn dat er regisseurs met jou willen samenwerken! Ik zeg dit met pijn in het hart, want ik ben een rasechte seagalfan!

avatar van gotti

Seagal heeft nog steeds de regisseurs voor het uitkiezen hoor.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

gotti schreef:

Seagal heeft nog steeds de regisseurs voor het uitkiezen hoor.

Ik geloof dat ie voor zijn volgende film Scorsese gekozen heeft

avatar van gotti

De man maakt standaard vier films per jaar. D'r zijn genoeg beginnende filmmakers die zo een ticket binnen het studio systeem hopen te krijgen.

gotti schreef:

Klopt idd.. tegenwoordig staat de naam Steven Seagal ook 9 van de 10x extra groot op de dvd covers.. omdat het een bekende naam is..

avatar van iggybiggie

iggybiggie

Gisteren gezien op het AFFF. De master-class van Roel Reiné die eraan voorafging, vond ik erg geinig om bij te wonen, maar de film zelf... ik moest er toch een beetje om huilen. Al vond ik het wel mooi dat Stevens kop zo openhartig vadsig in beeld werd gebracht. Ben benieuwd hoe het Reiné verder zal vergaan, z'n oeuvre heeft een fascinerend hoog Ed Wood-gehalte.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Dat dit soort regisseurs uberhaupt nog werk hebben. Het leuke was dat die vent in DWDD zat te verkondigen dat 'ie films a la Ridley Scott wil maken en dat zijn films altijd zo goed waren opgezet. Haha, blijven oefenen kerel!

avatar van DiDa

DiDa

Heeft iemand misschien de beelden van de uitzending van De wereld draait door. You Tube? Zou deze graag zien...

Pastichio Rocker schreef:

Ach... ondertussen maakt hij zijn films in Hollywood en zal hij zich geen zorgen maken over wat jij vindt...

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Stephan schreef:

Nope, maar daarom mag ik nog wel mijn mening ventileren over deze flutregisseur. En aan de ratings te zien ben ik niet de enige die dat vind.

Stephan

Flut regisseurs (of wannabe regisseurs) zitten thuis te kiften over hoe slecht de anderen het doen die gewoon lekker aan het werk zijn. Over smaak valt te twisten ja, maar dat eeuwige 'op de persoon spelen', direct of indirect, is nou precies waarom Reiné het in Hollywood wel maakt, en hier niet. Eigenlijk elke regisseur die hier "uit de toon valt" vertelt altijd hetzelfde verhaal: "Wegwezen hier..."

lennox

Weet er iemand hoeveel seagal verdient per film? Bij de meeste acteurs kun je op IMDb hun salaris terugvinden, bij steven niet. Als iemand hier iets meer over weet, gelieve het mij te laten weten

avatar van Macmanus

Macmanus

Wat zeg je Seagal?

Volgens mij de eerste film die ik echt goed helemaal heb gezien van de man. En hij maakt zijn naam van onverstaanbare acteur waar. Hij maakt wel meer waar, helaas is het voornamelijk negatief.

Wel leuk natuurlijk voor Reine dat hij aan de B kant van Hollywood bezig is. Maar eerlijk is eerlijk hij is niet echt een goede filmmaker. Hij maakt voornamelijk actie dacht ik. Maar hij mist ritme in zijn actiescenes. Hij pleurt muziek onder de actie, en laat dan wat gasten schieten en rennen soms in slow-mo en soms niet. Het lijkt nergens op. Waar ik een goed uithoudings vermogen heb als het op actie aankomt, viel ik bij de laatste battle gewoon in slaap. Te saai.

Verder is het in het begin erg lachen om het belachelijke verhaal en de totaal debiel uitziende Seagal. Briljante scene met die lucifers!

Maar door het ontbreken van zelfspot en humor in het algemeen raak je daar ook na een tijdje op uitgekeken. En zie je de zoveelste gemaakt voor de grabbelbakken bij de blokker film.

Jammer. 1.5*

Toch maar een halve ster minder.. 4 is net teveel van het goede

avatar van Henkebart

Henkebart

Na tientallen jaren geen Segal-films meer te hebben gezien ben ik op recenties afgegaan en heb deze gisteravond bekeken. Ik vond het echt niks waard. Ik vond het makkelijk en slecht geacteerd en een slecht verhaal voor wat ik heb gezien. Segal had met deze film 20 jaar terug bij mij punten kunnen scoren. Helaas. Ik heb de film op de helft op stop gezet.

Captain Pervert

Vergeleken met de de rest van Seagal's recente films best goed, maar vergeleken met de oude Seagal (met name Under Siege, Above The Law, Hard to Kill, die allen een ereplaatsje in mijn DVD kast hebben) best hopeloos.

Pluspunt is, dat ze niet eens meer moeite doen om te verhullen dat Seagal een oude trage dikzak is geworden. De zelfspot mag ik ook wel (Seagal speelt een depri dronkelap).

De film zelf is wel oké. Eerlijk is eerlijk. Roel "ik wil Blade Runner films maken" Reiné maakt er het beste van. Een beetje verhaal, best aardig gefilmd, maar dan wel weer teniet gedaan door de te kleine rol van Henriksen en een hoofdpersoon die overduidelijk totaal geen zin heeft om er te zijn: Seagal. Sorry Steven, iedere keer weer doe ik mijn best om je films leuk te vinden, maar jij doet niet je best om ze leuk te maken.

Bottom line:

Het is fijn te zien dat hij weer wat meer vecht (en ook zelf vecht) dan in vorige recente films maar kom op zeg, moeten we het daarvan hebben? Dat is hetzelfde als een gat in de lucht springen dat een comapatiënt met zijn ogen knippert. Ja, de patiënt leeft nog, maar breakdancen is er nog lang niet bij...

avatar van SSeagal

SSeagal

P.S. de titel is ook best wel gay.

Eh ....ja, daar moeten we het van hebben, tenminste de fans. Jean claude van damme films kijkt men in eerste instantie toch ook voor de actie en de vechtscenes? Bovendien vond ik hier het verhaal wel aardig. Trouwens, een erg legubere vergelijking maak je...... hopelijk ligt er niemand dierbaars in coma hier bij MM, ik zou in ieder geval al reuzeblij zijn als een dierbare zijn ogen open deed als die in coma lag, dat iemand uit coma komt is al zeldzaam namelijk.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11913 berichten

Niet best wel hetero?

P.S. de titel is ook best wel gay.

Vind persoonlijk Renegade Justice beter.. daar vecht hij ook veel zelf.. dus wat mensen zeggen dat dit weer de eerste film is na tijden waar hij zelf vecht is natuurlijk de grootste onzin..

avatar van james_cameron

Ik had de film graag wat leuker willen vinden omwille van landgenoot Reiné, maar ook hij kan weinig met dit onnozele verhaaltje vol wazige personages en ongeloofwaardige plotontwikkelingen. De vetgemeste Seagal is nog niet eens zo slecht, al komen de geforceerde one-liners beroerd zijn strot uit en mompelt hij de hele film maar een beetje. Zijn lange zwartlederen jas heeft hij in ieder geval thuis gelaten en in de wat rustigere momenten is hij bijna acceptabel als akteur. Bijna. Visueel weet Reiné er gelukkig nog wel iets van te maken, met aparte camerahoeken en veel snelheid in zijn montage. Beeld, muziek en geluid zijn nogal bombastisch in de mix gezet zodat het lijkt alsof er heel wat gebeurt, maar dit kan niet verhullen dat het script tweederangs is. Ook de aktiescenes zijn niet bijzonder. Hopelijk is dit voor regisseur Reiné een opstapje naar beter werk.

Captain Pervert

Ik denk dat een film met Seagal geen opstap is maar een afstap. Zeg maar gerust een valluik.

Flauwekul.

avatar van Macmanus

Macmanus

Maar ik denk als we eerlijk zijn niet dat hij ander werk gaat maken dan hollywood b-films, wat ik verder helemaal niet erg zou vinden hoor. Maar zijn ambities in DWDD lijken me niet haalbaar.