Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 11 september 2008
Bekijk via SkyShowtime
Plot Wanted
"Choose your destiny."
Wanneer de baas van een bende huurmoordenaars contact legt met Wesley Allan Gibson (McAvoy), een depressieve kantoorbediende, en hem vertelt dat zijn vader een huurmoordenaar was die onlangs vermoord werd, besluit Wesley zijn leven in eigen handen te nemen en ook een professionele moordenaar te worden. Al snel blijkt dat hij een waar talent is en hij wordt toegelaten tot het geheime gezelschap, waar hij besluit wraak te nemen om zijn vaders dood. Wesley raakt binnen de kortste keren helemaal in de macht van de clan en van Sloan, de baas (Freeman). Samen met zijn 'collega' Fox (Jolie) gaat hij op zoek naar de moordenaar van zijn vader.
Wesley Gibson
The Repairman
Mr. X
The Butcher
AnthonyG.
4 sterren, ik vond het een beetje over-the-top maar het is wel goed gemaakt en de acteurs doen een prachtjob
Kevin.v
Goede film! ben benieuwd naar Wanted 2 maar helaas nog even wachten.. 2011 wel leuk dat Fox (Angelina Jolie) er weer in speelt en dus (niet dood bleek te zijn?).
aburex
Eén van de beste actiefilms die ik in 2009 heb gezien. Natuurlijk moet je alles met een korreltje zout nemen. Ongeloofwaardig? Zo ken ik vele filmen. Zet even je verstand op nul en geniet van de spectaculaire actiescènes. Het verhaal zelf doet er niet veel toe (het is trouwens weer een verfilming van een (weinig gekende) comicboek.
Alhoewel ik Angelina Jolie niet zo'n mooie vrouw vind weet ze mij toch te bekoren in deze film.
planet_of_death
Ik vond er trouwens wel veel dode stukken in zitten die weinig actievol waren.
Tonypulp
Er moet natuurlijk ook plaats zijn voor verhaal, die tijd had het ook wel nodig om niet volledig op de achtergrond te verdwijnen.
Dat het er niet tientallen zijn in elke 5minuten van de film is toch geen gemis wanneer er een aardig stuk fantastische stunts wordt uitgehaald
?
nckos
Het is een film, en zo wordt het ook gepresenteerd. Wanneer je dat in gedachten houdt is het een ontzettend adrenaline pompende ervaring met originele invalshoeken (ook al is het gebaseerd op een stripverhaal?). What the fuck did you do lately? Ofzoiets. 4*
johnny-core
Ik dacht eerst dat dit echt een typische actiefilm was, van wat ik van andere hoorde enzo maar ik vond hem eigenlijk best vermakelijk.. ik moet wel toegeven dat het overdreven nep is allemaal maar als je van actie houdt is hij zeker goed te doen.
ddk
Morgan Freeman leest een geheime binaire code uit het 'weefgetouw van het lot', James McAvoy is eerst nerd, schiet dan een hoop mensen in slo-mo dood waaronder z'n pappie, Angelina Jolies eerste line in de film is zoiets als 'je pa was een huurmoordenaar' en pleegt zelfmoord door een kogel in een kringetje te schieten. I rest my case.. 2*
Tonypulp
Daar gaat het niet om, het is gewoon niet de bedoeling dat je, welke scéne dan ook, uit een film gaat verklappen voor andere.
ddk
Het ergste is nog dat ik in die paar zinnetjes volgens mij zelfs de belangrijkste plotmomenten beschrijf
Madecineman (moderator films)
Spoilertags geplaatst. Het is niet de bedoeling om zo de filmervaring te verpesten voor mensen die de film nog willen kijken.
sjonnie40
Acteerwerk was zeer goed, de film was goed maar een topper vond ik het niet
jorriroosen
Hoe komen ze op het domme idee om mensen te gaan vermoorde door een kleed te onderzoeken. Ik ken genoeg films die ik zeer goed vind waar ook rare dingen in gebeuren. Maar zo'n flinterdun verhaal als dit krijg ik toch niet goed doorgeslikt.
Als steven seagal in deze film had gezeten dan was het een ander verhaal geweest maar Freeman en Jolie. Jullie stellen me een beetje teleur.
ddk die zin van jou is de hele samenvatting ik zou er niets aan toe tevoegen hebben.
En de actie is een paar keer leuk gedaan maar na 3 keer die apparte move te hebben gezien kun je de film eigelijk meteen naar 85 min skippen, kijk dan 3 min door, ga vervolgens na de 100 min en je hebt alle leuke stukken gezien en je snapt het verhaal nog helemaal.
De film kun je samenvatten in 2 a 3 zinnen en de actie die nog wel vermakelijk kan zijn bedraagt 10 a 15 min. Dus wat hou je over, een kut film met een verhaal dat nog simpeler is dan een roos en maan boekje voor kinderen uit groep 3.
Kijk de film dan ook alleen als je niets te doen hebt en geen zin hebt om na te denken. WAAROM HEEFT DEZE FILM EEN 3.45 DAT GAAT NERGENS MEER OVER.
Blij dat je er een knipoog achter hebt staan anders staat het wel heel dom
planet_of_death
Er bestaat ook zoiets als zelf iets objectief slecht vinden. (uuuhh...)
deft0nes
Blij dat je er een knipoog achter hebt staan anders staat het wel heel dom
^^
Objectief bestaat niet als we het over films hebben.
AchmedATM
Ik heb hem nog een keer gekeken. Ik blijf bij mijn oude mening;
Dikke teleurstelling voor de mensen die de Comic kennen, niet meer dan de naam komt overeen. In zijn eigen waarde is dit een redelijke film. Maar noem het dan niet een verfilming van de comic. Ik hoop erg op een volledige reboot die wel op de comic lijkt, aangezien Watchmen en Sin City nu een pad hebben gelegd voor de wat duistere kant van de comicboek wereld.
Maar ik geef het toch een extra 0,5* voor de soundtrack!
jorriroosen
Tuurlijk heeft iedereen zijn mening dit is alleen die van mij.
En job er zijn genoeg dingen objectief bij films alleen niet als je het over de kwaliteit van een film hebt. Want voor mij is een kwalitatief goede film wat anders dan voor jou.
Alleen heb ik dan een andere vraag waar staat kwaliteit dan voor als het toch altijd een mening is? Kunnen we het woord kwaliteit dan niet net zo goed vervangen door het woord mening ? lijkt me een hoop onzinige ruzies op te lossen.
%%%%%%
Ik zag volgens mij Quentin Tarantino voorbij komen kan dat ?
Een vermakelijke actiefilm vol cliche's
Als je deze film gaat kijken dan moet je in iedergeval niks echts vernieuwends verwachten, ofja aleen de kogels die bochten kunnen nemen.Ik ben het trouwens met deze reactie eens van Don MN
Wanted komt bij mijn weten in de buurt van The Matrix en qua verhaal, personage Fight Club.
Ik zelf was al bang als het een soort van Fight Club mannetje zou worden die ook nog eens op therapie zou gaan. Naja het is een '" gewoone '' actiefilm met afbuigende kogels.
PS als sommige die '' twist'' niet aan zagen komen
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Ik zag volgens mij Quentin Tarantino voorbij komen kan dat ?
nope dat kan niet..
Gollem
Wanted komt in de verste verte niet in de buurt van The Matrix of Fight Club wat mij betreft. Die films hadden wél 'n ijzersterk verhaal, deze film had juist 'n flinterdun verhaaltje! De actie was wel goed, maar op 'n gegeven moment weet je 't wel. Een amusant tussendoortje, meer niet.
The Last
Het positieve aan Wanted is dat de makers precies wisten wat ze het publiek wouden geven. Maar dit was 'm dus echt niet voor mij. Tis me allemaal net iets te overdreven.
Oftewel: niet echt mijn soort actiefilm. 2,0*
Sh0cK
Jammer, het had beter kunnen zijn. Desalniettemin heb ik me niet verveeld. 3,5*.

Wees er nog snel bij: 'Wanted' gaat uit het aanbod van Netflix verdwijnen

'Wanted' is morgenavond (11 februari) op televisie te zien: 'Film waaraan je alleen maar goede herinneringen kan overhouden'

Deze waslijst aan goed beoordeelde titels verscheen 1 januari op Netflix

Kick-Ass
Actie / Komedie, 2010

Taken
Actie / Thriller, 2008
verlies van geliefdesluipmoordenaarsecret societymission of murdersecret basesecret organizationinstinct gebaseerd op stripwraakverraadtrain crashfatebased on graphic novelhealing processhidden powers legacysecret coderejuvenationtrainsurfingweapons trainingoffice worker loose adaptationphysical trainingpushover intenseassassinsextraordinary powers vibrantmurder of father