• 9.373.477 stemmen

Step Up 2: The Streets (2008)

Drama / Muziek | 98 minuten

Genre: Drama / Muziek

Alternatieve titel: Step Up 2

Geregisseerd door: Jon M. Chu

Met onder meer: Briana Evigan, Robert Hoffman en Telisha Shaw

Gesproken taal: Russisch en Engels

Releasedatum: 21 februari 2008

Plot Step Up 2: The Streets

"It's not where you're from. It's where you're at."

De straatdanseres Andie komt op een nette school voor kunst terecht. Op school moet Andie zich anders leren gedragen, maar ze probeert niet te vergeten waar ze vandaan komt. Als ze samen gaat dansen met de populaire Chase om de ondergrondse danswedstrijd, genaamd The Streets, te winnen, krijgt ze de kans om de twee werelden waarin ze leeft, te overbruggen en haar grote droom waar te maken.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van soom

soom

Hm? Ze draaien allebei om dans, lijkt mij, en dat is ook een groot deel wat de eerste film sterk maakte. Deel 2 is echt ruk wat dat betreft, een beetje populair met hiphop doen. Deel 1 was juist mooier met een beetje klassieke dans. (of heb ik niet goed zitten opletten en was deel 1 ook hiphop?)

avatar van G.1Rl

G.1Rl

Tuurlijk draaien ze beide om dans. Dat heb ik niet helemaal goed geformuleerd, geloof ik. Step Up1 draait ook om dans, maar er zit ook nog een goed verhaal achter. Deze had ook wel hiphop, alleen dat was een combinatie van hiphop met klassieke dans. Step Up2 draait eigenlijk alleen maar om de dans, dus vandaar dat ik dat de vorige keer zo zei.

avatar van chel

chel

Heb net de film gezien: mijn eerste reacties was gewelidig!!!!!
in het begin draait hetnet zoals deel 1 om dat meiske die liever iets anders doet, maar als ze uiteindelijk overgedueleerd word door TYLER)die er dus wel weer eve inspeelt). Verder is het echte een vette film, gave danspasjes vette muziek en beats helemaal geweldig vooral op het laatste dat het ´mooie meisje´ valt op een nerdje en ja dat andie en die gozer verliefd worden. een echte op beur film dus.

MFEO schreef:

Ik heb de trailer in de bios gezien hiervan. Absolute B film. Zien van de trailer was al meer dan genoeg.

Vraag me of je weleens een echte B film hebt gezien als je deze al tot een B film rekent. Of je er zijn volgens jou gewoon een heleboel Z's. Ik vond het gave dans, cliché verhaal

Ethicus

Wat een belachelijk hoge score heeft deze film. Hoeveel meisjes van < 16 zijn er hier aanwezig?

avatar van MissTalla

MissTalla

Qua verhaal was deze film inderdaad minder goed dan Step Up 1, maar ik ging er ook niet heen omdat ik een ongelofelijk goed verhaal verwachtte.. De dansen in deze film vond ik echt ongelofelijk goed, en daarom vond ik hem ook beter dan deel 1 (omdat er meer dans in zit).

avatar van Kingsizerizla

Kingsizerizla

Is deze film net zoiets als film: You Got Served ?

Of is het meer zoiets als film: save the last dance?

avatar van saba

saba

film wordt toch met een bepaald doel gebracht, beoordeel het daar dan ook op.

acteren kunnen die mensen idd vrij weinig en verhaal is slap maar dat maakt toch geen reet uit?

saba schreef:

film wordt toch met een bepaald doel gebracht, beoordeel het daar dan ook op.

Wat zeg je? De acteurs kunnen niet acteren, het verhaal is slap en dat maakt geen reet uit?

Ik vind 'm leuk...

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Eigenlijk alleen de moeite waard als je een film wilt zien voor wat gedans.

Verder komt hij wat tekort vergeleken met andere films van het soort. Te wijnig spanning, en er is geen moeite gedaan om zekere delen van het verhaal die het wat boeiender hadden kunnen maken beter te belichten.

avatar van Wadjoe

Wadjoe

Vreselijk cliché, alles is voorspelbaar, telkens dezelfde ingrediënten.

Er is nog enigzins geprobeerd een verhaal te vertellen en emotie over te brengen, tevergeefs. Wat een slappe hap. Dit is echt een film die je alleen voor de dansscenes moet kijken. Daarbij moet ik zeggen dat deze ook magertjes waren.

Wadjoe schreef:

Geloof niet dat jij ooit gedanst hebt, want dan zul je er heel anders over denken...

avatar van Wadjoe

Wadjoe

*Skylar* schreef:

Dat is correct (althans niet bij een dansschool/crew). Wat ik bedoel is dat als ik het dans niveau vergelijk met andere films zoals de voorganger en bijvoorbeeld You Got Served vind ik het niveau in deze film lager. Had er wat meer verwacht. De 401 crew had wel harde choreografie, maar de 'MSA Crew' deed veelste veel pop 'nd lock. Ik zelf hou er niet zo erg van, te eentonig, daarom vind ik het magertjes.

Uiteraard is het niveau wel hoog, maar ik bedoel het dus in vergelijking tot...

avatar van serpico

serpico

Wat mensen aan dit soort films leuk kunnen vinden, zal ik waarschijnlijk nooit begrijpen. Wie gaat er nou niet liever naar Juno dan naar deze?

19 van mijn vrienden, zo bleek, en zo vond ik mijzelf gisteravond in de grootste zaal van de bioscoop om dit ding te bekijken. En ik heb er helaas weinig goede woorden voor over. De personages zijn stuk voor stuk emotieloze aapjes, de muziek is pokkenherrie en dat gedans is verschrikkelijk dom. Wie gaat er nou rondjes staan draaien op zijn hoofd midden op de dansvloer? De voorspelbaarheid van het verhaal was lachwekkend, zo ongeveer alles wat je verwacht zal gebeuren. De slechterikken, de goeierikken, wie er gaat winnen, wie er het laatst lacht, wat nog een staartje krijgt en wie elkaar in de armen zullen vallen. Formulewerk in zijn puurste vorm zal ik maar zeggen. Wat tot gevolg heeft dat de film nergens verrast of boeit en vooral vervelende personages vervelende dingen laat doen en je het gevoel hebt dat je je 6 euro niet slechter had kunnen besteden.

Het hoofdpersonage is ook niet bepaald een talentje trouwens, maar waarschijnlijk gekozen om haar o-zo-fantastische uitstraling. Die dus tegenviel. Verrassend ook hoe snel je een film compleet kunt vergeten. Serieus 2 minuten later was de film compleet uit mijn gedachten. Doet hij dan helemaal niets goed? Eigenlijk niet nee.

1* - Een film waar je helemaal niks mee kan en die niks te bieden heeft.

avatar van Alinam202

Alinam202

Wat een heerlijke film, lekkere soundtrack, mooie beelden en dat dans optreden in de regen, helemaal lekker. Dit soort films blijft afhankelijk voor het feit of je intresse hebt in dit soort dans of deze stijl van muziek, ik heb in iedergeval zitten genieten. Of die beter was als 1, laat ik het zo zeggen anders, deel 1 wat een standaard verhaal, zoals zo vele, maar was een topper door het goede acteer werk en natuurlijk de muziek. Deel 2 is een ander verhaal, anders dan de standaard verhalen in dit soort genre, misschien dat het daarom voor veel mensen een tegenvaller is, als iets anders is dan anders dan heb je altijd mensen die daar problemen mee hebben.

Ethicus

Ik heb de film vandaag gezien en WOW; wat is dit een slechte film. Het verhaal is slecht, het acteerwerk ik slecht, de muziek is slecht en het dansen is behoorlijk spastisch te noemen. Niet mijn kopje thee dus.

Toch nog 1,5* vanwege de mooie Andie.

avatar van T.Bos

T.Bos

Streetdance zoals het hoort te zijn. Muziek en dans (waar het over gaat) was helemaal ok, acteerwerk was alleen maar nodig om dat te ondersteunen. Dancers talk through rithm. Verhaal klein beetje slappe hap, maar boeien! Smullen voor de danceliefhebbers. Had best wel van die andere dansers (dan Andie en haar lover) meer willen weten en zien. En een beetje meer battle. Vooral act in de regen is super gaaf.

avatar van film-gek

film-gek

waarom maken ze in godsnaam dit soort verschrikkelijke opervlakkige k*tfilms

avatar van berrewillems

berrewillems

Beetje flauwtjes ... vrees dat zelfs ik het script had kunnen schrijven. Natuurlijk blijft de muziek en dans geweldig.

avatar van stee-fun

stee-fun

ben er gister heen geweest/

Heb me vermaakt met deze film vete dans en soundtracks zaten er in

alleen helaas een beetje het zelfde script als deel 1

de hooft rol speelster moet voor een "straf" naar de dans school, ze woord verliefd, woord van school getrapt, gaat uiteindelijk toch naar the streets, mag weer terug komen op de school

maar toch een 3.5 voor de muziek en de dans

avatar van Beautifull x

Beautifull x

Step up 2 was geweldig!

Zo zou de wereld er moeten uit zien

RESPECT voor elkaar!

Wat echt bijna niemand in deze wereld laat tonen!

De film is te gek!

Dans & Muziek was AFF!

avatar van hardermach

hardermach

soom schreef:

ik vond het nog wel mee vallen.

heb hier veel verschillende soorten van hip hop in gehoord.

veel combinaties met hiphop.

en dat terwijl ik helemaal niks van die stijl moet hebben.

avatar van italian

italian

Volgens mij is er de laatste jaren een boom gekomen van dit soort films. Films van opgekofte tieners die iets moeten bewijzen, het liefst via veel hindernissen die ze moeten overwinnen, onstabiele relaties en een lekker cliché rise-and-fallverhaaltje, vormen ongeveer éénderde van wat we in de bioscoop voorgeschoteld krijgen.

Step Up 2 is zo'n film. Vanaf de eerste minuten kan je perfect voorspellen wat er gaat gebeuren en hoe het gaat eindigen, (streetwise girl wilt het ver schoppen in de danswereld, wordt uitgestoten maar herwint terug respect af in een overweldigend(jah )finale... ). Zoals te vermoeden viel zijn de personages, hun handelingen en hun woorden even verrassend als de plot, maar gelukkig kan er ook eens af en toe genoten worden van de schitterende gechoreografeerde beelden en de sfeer die ze oproepen en de aardige muziek. Spijtig dat dit niet genoeg is om de andere gebreken te verbergen.

Wadjoe schreef:

Uiteraard is het niveau wel hoog, maar ik bedoel het dus in vergelijking tot...

Ach ja... smaken verschillen, maar ik snap dat je tot deze conclusie komt.

avatar van dumble

dumble

In k** kwaliteit gekeken.. iets wat ik eigenlijk nooit doe.. maarja bij deze film; doesn't make any difference

avatar van Salto

Salto

Ik ging er met tegenzin heen... maar ik had het verkeerd... ik heb echt genoten van alle dans en cheografie....

geweldig... met Bounce van Timbaland.. en MOOSE was geweldig...

avatar van jessinha

jessinha

Mooie leuke film. Erg vermakelijk, leuke dansen, leuke acteurs, perfect gewoon.

avatar van Skilgannon

Skilgannon

Vond het een lekkere weg kijk film, dans en muziek waren ook goed. Alleen beginnen die films beetje teveel op elkaar te lijken "Save the last dance 1 &2, step up 1 etc" dus dat maakt het niet echt orgineel meer.

avatar van Shelly_x0x

Shelly_x0x

Kingsizerizla schreef:

Is deze film net zoiets als film: You Got Served ?

Of is het meer zoiets als film: save the last dance?

meer: you got served. meer hiphop/break dance/street dance

en battles

avatar van lovelymariaa

lovelymariaa

Ik houd wel van een meidenfilm hoor, maar dit vond ik echt geen goede film. Als je er niet teveel bij nadenkt, is het wel een leuke film. De dans en de muziek vond ik wel leuk, maar het verhaal vond ik echt heel slecht, Step up 1 daarentegen vond ik dan een stuk beter qua verhaal!