Genre: Thriller / Misdaad
Bekijk via NPO Start
Bekijk via NLZIET
Maandag om 09:55 uur op Film1 Drama
Plot De Held
Nooit kwam Sara Silverstein in aanraking met geweld, en nu ze net uit L.A. is teruggekeerd wil ze dat graag zo houden. Het is dan ook nogal tegen haar zin dat haar avontuurlijke zoon zich aanmeldt voor de US Marines. Aan haar man heeft ze weinig en tijd om hem op andere gedachten te brengen is er niet. Na een middag roeien staat ze oog in oog met een verkrachter en niet veel later wordt haar dochter ’s-nachts gewelddadig overvallen. Zou deze bedreiging iets te maken hebben met het verzwegen oorlogsverleden van haar plotseling gestorven vader? Geheimen moeten ontrafeld worden, maar ook moet een gezin bij elkaar worden gehouden. Is Sara heldhaftig genoeg om tot het uiterste te gaan?
Sara Edelman-Silverstein
Tess Edelman
Mich Edelman
Tarik
Detective Koornstra
Gebaseerd op het gelijknamige boek van Jessica Durlacher.
EDIT: release vervroegd naar 29 september
Walter S.
Ik had vanmiddag een primeur, voor het eerst zat ik in mijn eentje in de bioscoopzaal. Gedurende de film begreep ik waarom. Ik vond het een vrij belabberde film. Raar ongeloofwaardig verhaal verteld met een enorme omweg en nutteloze zijpaden en met een apotheose die doodsloeg als bier in een niet goed schoongemaakte lege frituurpan. Een idioot verhaal wat eigenlijk helemaal nergens op sloeg, bij vlagen knullig geacteerd en hoewel de film dik anderhalf uur duurde leek het wel alsof ie 2,5 uur duurde. Slechtste film die ik dit jaar in de bios zag, met afstand.
mrklm
Menno Meyjes slaat de plank volledig mis in dit dramatische zeer onevenwichtige psychologisch drama. De film begint met een knap gefilmde dinérscène, in een doorlopende shot waarin de camera zich vloeiend door de woning beweegt. Maar deze stunt heeft geen enkele functie en het acteerwerk tijdens dit shot is onevenwichtig. Hendrickx is één van de beste actrices van dit moment, maar hier krijg je de indruk dat Meyjes veelal haar slechtste takes in de film heeft gezet. De scène waarin ze haar zoon ervan probeert te overtuigen dat hij geen marinier in het Amerikaanse leger moet worden is beneden haar waardigheid.
De film is rommelig gemonteerd en soms is er geen touw aan vast te knopen. De eerste verschijning van Daan Schuurmans is veelbelovend, maar elke dreiging van zijn op papier imposante schurk gaat verloren doordat hij het 'klein' heeft moeten houden. Vergelijk de timide aanrandingsscène uit deze film maar eens met die tussen Robert Mitchum en Polly Bergen in Cape Fear [1962] en je snapt waarom deze film maar niet wil werken. Zelfs de grote slotonthulling is vaag en onbevredigend. Van Huet houdt zich staande in dit debacle, maar hopelijk weten Hendrickx en Schuurmans zich te herstellen van deze zwarte bladzijde in hun acteercarrière.
Capablanca

de grunt
Alleen al die godsgruwelijk lelijke poster.
Een schandaal. Vergelijk dat eens met deze kunst
Waku
Trailer ziet er wel aardig uit en topcast. Maar de kritieken zijn wel heel erg vernietigend..unaniem....ik wacht nog maar ff met kijken..
mixmaster
Als je de beschrijving van de film leest zou je denken dat dit best een spannende film is, helaas is dat niet het geval.
De film is langdradig en totaal niet spannend, niet dat het aan de acteurs ligt, maar eerder aan de zeer slechte uitwerking van de film.
italklaas
Over het algemeen hou ik niet van nederlandse films. Hier en daar een uitzondering, maar negen van de tien keer gaat het om een paar tieten en wat kont. Ik dacht dat dit een uitzondering was, maar kwam dus bedrogen uit. Ik heb hem afgekeken maar ik irriteerde me elke minuut. Wat een goedkope rommel. Niet de moeite van het kijken waard.
blurp194
In het begin lijkt het nog wel wat spannend, maar het script werkt niet. Teveel half-bekende cliches die nog maar eens uitgetreden moeten worden, en dat met een spanningsboog die steeds als een pisboogje naar de aarde valt. Sommige dingen zijn vrijwel perfect geregeld - de casting van de jongere versie van de opa bijvoorbeeld. Maar het idee om de inhuldiging van de Marine dan maar op Radio Kootwijk te filmen is weer behoorlijk triest. Allemaal erg wisselvallig, dus. Net zoals er af en toe best technisch ingewikkelde shots gemaakt worden - en ook best goed, eigenlijk - maar het geen doel lijkt te dienen in de film. Alsof je naar het werk van een eerstejaars student aan de filmacademie zit te kijken.
Ik ben overigens ook bepaald geen fan van Durlacher, maar dit boek had toch wel een iets betere omzetting naar filmscript verdiend.
lezertje
Wat een kneuterigheid bij elkaar: Onverstaanbare dialogen, een begrafenis in de regen, een obligate seksscène, en uiteraard een oorlogsverleden.. De spruitjesgeur walmde mijn kamer in.
Redlop
40 stemmen en een gemiddeld van 1,84* Dit moet een diepterecord zijn.
pjmj
Wat ben ik blij om te lezen dat ook iemand anders ("Lezertje") de dialogen onverstaanbaar vond.
Ik was bang dat het aan mijn gehoorvermogen lag en had bijna een afspraak met de oorarts gepland.
Het verhaal van de film sprong van de hak op de tak. Voor mij is deze film een prul met één ster voor alle moeite die de makers en acteurs er ongetwijfeld met hart en ziel in hebben gestoken.
film GPS
Ze hebben met deze film flink de plank mis geslagen. In het begin ging het nog wel met een mooi scene door het huis maar dat was wel het enigste. Het werd steeds slechter. Daan Schuurmans is ook maar weer opgetrommeld voor deze film het lijkt wel of hij steeds maar de zelfde rollen speelt. We kennen het nou wel Van hem. Moniek Hendriks doet het wel aardig ze kan naar mij mening veel beter. Zoals in penoza dat is echt op haar buik geschreven. Het verhaal is gewoon erg saai en voorspelbaar het is eigenlijk al gelijk duidelijk wie de dader is. Ik denk als telefilm had ik het nog wel gewaardeerd maar niet als film daar is het toch iets te simpel voor
Ebenezer Scrooge
Niet te filmen zo slecht wilde ik bijna gaan zeggen, maar dat kan niet want het is dus wel gefilmd. Dat gedraai met die camera om die mensen heen in dat huis, ik werd er helemaal duizelig van. En die vrouw met dat hoofddoekje, wat had dat nu weer te betekenen? Of die lachwekkende scene dat de opa in het ziekenhuis ligt en zijn familie komt aanrennen door de gang. Wie rent er nu door een ziekenhuis heen? Of is dat iets wat joden doorgaans doen? Door ziekenhuizen rennen? Susan Visser steeds met dat akelige stemmetje: "Ik zei toch dat opa geheimen had!" En dat kind dat voortdurend aan dat pistool zat te frunniken, zal hij nou wel of niet gaan schieten, ik werd er hoorndol van.
Anoniemm
Ik heb zowel het boek gelezen als de film gezien. Het boek vond ik erg spannend en zat goed in elkaar. De film daarentegen was totaal niet spannend en erg lastig te volgen.
Phantasm
De film is langdradig en niet spannend, meer vervelend, moet je van houden, niet mijn ding.
Elchapo
- 1925 stemmen
Idd. In deze film had Meer ingezeten,hij was niet slecht maar echt goed ook niet....blijft wel spannend tot het einde....3.5 stars.
Bigjerry
Nou dat belooft wat.... ik heb de DVD deze week voor 3 euro gescoord bij de Action.... ik laat me horen als ik hem gezien heb. De trailer vond ik wel spannend.
slechtefilmdetector
Tot nu toe het slechtste film die ik ooit heb gezien ik kon beter minecraft spelen amk.
Filiezi
Daan Schuurmans, Monique Hendrikx, Fedja van Huet.. allemaal acteurs die ik doorgaans wel kan waarderen. Maar men, wat een draak van een film. Ben speciaal naar Moviemeter gegaan om te kijken of er mensen waren die het nog wel konden waarderen. Het wordt nooit spannend, het verhaal is warrig in elkaar gezet en de acteerprestaties blijven echt zeer matig. Heeft natuurlijk ook te maken met de suffe dialogen. Er is weinig waardoor je mee gaat leven met de hoofdpersonages. Zelfs de spannende scenes deden me niks. Jammer, volgende keer weer beter hoop ik!
frans123
Een Luger vinden, seks, bloot, aanranding, oorlog op de achtergrond maar heeft het heden ingehaald....Jaaaa...Clichees, we hebben het zo vaak gezien. Acteurs die geen enkele chemie hebben,houterig spelen, emotieloos, een uiterst mager verhaal..En waarom holde de moeder niet naar dochter tijdens de overval??....echt een blunder.Heel snel vergeten, en om Hollandse films wel te waarderen, grijp dan naar Daglicht (hopeloos geluid trouwens, nog slechter dan deze film).....zo kan het ook.
frans123
Hahhahah dat vond ik ook allemaal...in welke tientallen Ned films hebben we dit gezien...?? Ontbrak nog de oorlogswinter.....lol
kelama3
Halverwege afgezet,het werd me teveel...
Ik mag eigenlijk niet oordelen want ik heb hem niet afgekeken,maar ik doe het toch:
bizar slecht geacteerd (de gehele cast)
onlogisch
lachwekkend ongemakkelijk
Wasted time!
dirkfaam
Zo zie je maar dat zelfs goede acteurs een slecht, knullig script niet kunnen redden.
En omdat de dialogen zo hemeltergend armoedig zijn denken veel mensen ook nog dat er slecht geacteerd wordt.
Dieptepunt in de vaderlandse filmhistorie.

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Nederlandse serie 'Rampvlucht' is een kijktip op NPO Start Plus