Everything You Always Wanted to Know about Sex * but Were Afraid to Ask (1972)
Genre: Komedie
Geregisseerd door: Woody Allen
Met onder meer: Woody Allen, Gene Wilder en Lou Jacobi
Gesproken taal: Italiaans en Engels
Plot Everything You Always Wanted to Know about Sex * but Were Afraid to Ask
"You haven't seen anything until you've seen everything"
Zeven sketches rond het thema sex. De sketches gaan over een nar in een kasteel, een psycholoog die valt voor een Armeens schaap, een Italiaanse vrouw die maar niet wil klaarkomen, een man die graag vrouwenkleren draagt, een spelshow rondom perverse gewoontes, een experiment van Dr. Bernardo dat vreselijk uit de hand loopt en wat er allemaal bij komt kijken om een man te laten klaarkomen.
Victor / Fabrizio / The Fool / Sperm
Switchboard
Dr. Doug Ross
Zichzelf
EmDee
Jammer dat de 7 sketches niet even sterk zijn. Maar er zitten wel een paar klassiekers in met als hoogtepunt Woody als een spermatozoïde.
vic
ja precies. Dat is meestal het probleem van films die uit verschillende verhalen bestaan. De zwakke verhalen halen de film omlaag.
Ik vond deze wel erg goed maar de mindere verhalen waren wel erg niet grappig en saai dus hij haalt de 4 sterren niet
FisherKing
Die onvergetelijke scenes met Daisy behh behh ; Het niveau wisselt inderdaad dus geen 4*
Jordy
Ik heb het twee sketches uitgehouden, wat een flauwe ellende zeg
zal maar niet stemmen
Queto Yurlunyur
De laatste sketch is erg leuk, maar de andere zes variëren helaas van matig tot bedroevend flauw. 2 *
bennie jolink
net als andere woody allen films (behalve misschien 'radio days') een zeurderige en doorjengelende film met ontzettende flut humor.
Captain Pervert
Vind de humor ook maar niets. Het is dat het over sex gaat, dus put de film nog wat appeal uit de banaliteit, maar verder is het echt oerdom. Ooit gekeken omdat Burt Reynolds erin zit
Henry Spencer
Voor mij was de enige goede sketch die met de televisiequiz. Best Pythonesque. De rest matig. Ik denk dat ik niet echt een Allen-fan ben...
empirekees
Behalve de laatste sketch was de rest erg saai en soms flauw...2*
Linda
Tja, wat kun je hier nou over zeggen... Apart, zeer apart
. Ontzettend flauwe humor eigenlijk maar toch vond ik een paar van de verhalen nog best leuk. Natuurlijk het verhaal over Daisy en ook de sex perverts kwis en Woody Allen als spermatozoïde waren best grappig. De rest vond ik weinig aan, vooral het eerste verhaal was te triest voor woorden. 2,5 ster.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11904 berichten
Geweldige film! Ik heb sinds kort ontdekt dat ik de humor van Woody Allen erg kan waarderen dus ik vond deze film ook helemaal super! Inderdaad is die laatste sequentie met Allen als spermazoïde erg leuk!
tovenaar
De perversion-quiz en Spermaatje Woody waren geweldig! De rest was me van een iets te matig niveau, dat dik onder de gemiddelde Allen film zit. Leuk tussendoortje, met 2 Woody-waardige sketches en 5 mindere.
Op zich mee eens, als vond ik die met dat schaap ook wel grappig, maar dat komt omdat ik al in een deuk lig als ik het hoofd van Gene Wilder zie
Zachery Glass
Idem dito hier

Vooral het gedeelte met de gigantische moordlustige borst vond ik erg middelmatig. Een grotesk gegeven kan best grappig uitpakken, maar Allen laat het allemaal té lang duren alhoewel de poging om de borst te temmen met het kruisje dan weer wél grappig was
katie morosky
.Ik niet, ik vond die grap op zich écht geslaagd. Telkens als ik aan die scene denk schiet ik weer in de lach. En het is ondertussen tien jaar geleden dat ik die film voor het eerst zag. I'm in love wih a sheep.
Poisonthewell
De eerste twee sketches vielen nogal tegen (al is Gene Wilder's reactie als de Armeense man over zijn seksuele voorkeuren vertelt klassiek), maar daarna was het over het algemeen lachen, gieren en brullen geblazen. De Italiaanse sketch, What's Your Perversion?, de laatste sketch met Allen als spermadeeltje en de op hol geslagen tiet waren geniaal. 'While we're standing here the countryside's being ravished by a colossal boob!" 3,5*
olivier
Wat een negatief gezeik hier! De middeleeuwse versie is geniaal: de pseudo-shakespeariaanse verzen en dan het filmpje met het schaap (die dodelijke sérieux), de seksuologen die even op de korrel worden genomen. Niet àlle filmpjes zijn net zo briljant, maar een absoluut onvergetelijk geheel is dit wel! ****
kort0235
Ik ben een echte Woody Allen fan, maar deze film haalt echt het niveau niet van zijn andere films. De humor is flauw en gedateerd. De laatste sketch was nog wel aardig, maar de andere waren bedroevend slecht. Small time crooks en deze zijn Woody Allen onwaardig!
Maar ja, ik wil ze allemaal van Woody Allen zien en dan moet ik ook genoegen nemen met een minder leuke film.
Een 2.0*
Razorcut
Simpelweg slechte film. Niet alleen zijn de sketches op zich gewoon flauw, de filmische uitwerking ervan is echt wel amateuristisch. De laatste scène was idd iets beter, maar nu ook weer niet zo geweldig. Te goedkoop 1.5*
Dk2008
Wisselend sketches, jaren geleden ging het nog nu allemaal gedateerd.
Vinokourov
Wel lollig her en der, maar ook saaiig hoor. Van sommige sketches is me nauwelijks iets bijgebleven. De 'Woody'-sketches (dus waarin hij zelf in meespeelt) waren nog het meest oke.
Down_By_Law
Woody's "minste" film, maar nog steeds zeer vermakelijk. Door de eerste sketch moet je even heen bijten, maar de rest maakt dit meer dan goed. Vooral het laatste gedeelte.
®Tc
Sommige verhalen zijn leuk maar aan sommigen is echt niks. Flauwe humor, kon me niet bekoren over het algemeen. **
Leuke verzameling sketches met sterrencast. Zeker geen hoogvlieger, daarvoor is de film niet altijd genoeg in balans. Niet Allen's beste maar wel voldoende vermakelijk. Goed.
confucius
Niet mijn eerste Woody film. Om precies te zijn: Achtendertig
Woody´s - dat zijn ze bijna allemaal heb ik bekeken én er
mijn mening over geschreven (heb ze ook alle achtendertig
op dvd natuurlijk). In alfabetische volgorde ga ik ze op MM
zetten, zo objectief als maar mogelijk is, dit voor de Woody
Allen fanaten, maar ook voor hen die Woody nog niet kennen.
Hier gaan we:
Verraad! Zo voel ik mij. Niet omdat Woody met deze film zijn laagste peil heeft bereikt (deed hij het er misschien voor?) maar omdat ik een van mijn favoriete filmmaker moet neersabelen. In mijn ogen kwam het over als een "omarming van een Danteske razernij die leidde tot een inspiratieloos verval." WoodyWoodyWoody, doe dit nooit meer.
Ook al werkte je met een trein vol master-acteurs: hoe meer topacteurs hoe minder film! Zo ook deze Woody Miskraam.
Woody Quote: "Ik had een slechte opvoeding. Ik zat in een school voor emotioneel gestoorde leraars." Nou, dat verklaart veel. ´t Zij U vergeven.
Movsin
Ondermaatse Woody Allen, vind ik.
Eigenlijk was dat konijnen-intro nog het beste....
Zandkuiken
Ook ik vind deze zeker niet tot Woody's beste werk behoren, maar de ongelooflijke sillyness veroorzaakte nu en dan toch eens een lachbui. Echt hilarisch is Everything You Always... jammer genoeg veel te weinig.
Als grote Allen-fan heb ik soms aan zijn gezicht genoeg om in een deuk te liggen, maar de enige écht geslaagde sketch vind ik hier echter "What is Sodomy?", waarin niet de regisseur zelf maar Gene Wilder de show steelt: héél flauw, maar toch heb ik er enorm om moeten lachen.
Maar daar staat dan een pijnlijke misser als Are Transvestites Homosexuals? tegenover, dat het Benny Hill-niveau nauwelijks ontstijgt.
De andere sketches zijn op zich wel te pruimen, zelfs de eerste, met die waanzinnig onnozele dialogen
Ver verwijderd van z'n topniveau, maar het cliché wordt nog maar eens bevestigd: zelfs een mindere Woody allen is nog steeds leuk.

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

Crimes and Misdemeanors
Komedie / Drama, 1989

Hannah and Her Sisters
Drama / Komedie, 1986
transsexualityperversitysperm sheepkasteelorgasmsodomysexology bloemlezingmannelijke homoseksualiteitkoningbestialityseks komedieaphrodisiacjester anarchic comedy