menu

Baywatch (2017)

mijn stem
2,64 (458)
458 stemmen

Verenigde Staten
Komedie / Actie
116 minuten / 121 minuten (extended cut)

geregisseerd door Seth Gordon
met Dwayne Johnson, Zac Efron en Alexandra Daddario

'Baywatch' volgt de toegewijde strandwacht Mitch Buchannon (Dwayne Johnson). Mitch maakt kennis met een nieuwe rekruut, Matt Brody (Zac Efron), een winnaar van Olympisch goud die zichzelf en zijn reputatie continu op het spel zet. Terwijl het Baywatch team het strand veilig probeert te houden krijgen ze ook te maken met moord, corruptie en drugs.

zoeken in:
avatar van kos
2,5
kos
Toch is het jammer dat dit soort 'remakes' allemaal komedies moeten worden.

A-Team, Chips, Starsky & Hutch, Baywatch, 21 jump street etc.
Die series waren allemaal geen komedies en hadden nog een soort (al dan niet zichzelf te serieus nemende) spanning en plot. Nu is het allemaal quasi grappige eenheidsworst.

avatar van TheManInBlack
3,5
Ik vond dit wel een vermakelijke grappige film. Zaten wel een aantal grappige momenten in waar ik om moest lachen. De scène dat Ronnie zijn geslachtsdeel vast zat vond ik zelf 1 van de grappigste scènes van de film. Het acteerwerk vond ik ook goed van de cast. De dames zagen er ook erg mooi uit. Leuk dat we David Hasselhoff en Pamela Anderson ook nog even te zien kregen. De soundtrack vond ik ook super.

avatar van Zwolle84
3,5
kos schreef:
Toch is het jammer dat dit soort 'remakes' allemaal komedies moeten worden.

A-Team, Chips, Starsky & Hutch, Baywatch, 21 jump street etc.
Die series waren allemaal geen komedies en hadden nog een soort (al dan niet zichzelf te serieus nemende) spanning en plot. Nu is het allemaal quasi grappige eenheidsworst.


Baywatch the movie heeft ook een thriller (light)-element, los van wat je daarvan moet vinden.

avatar van john mcclane 2
2,5
kos schreef:
Toch is het jammer dat dit soort 'remakes' allemaal komedies moeten worden.

A-Team, Chips, Starsky & Hutch, Baywatch, 21 jump street etc.
Die series waren allemaal geen komedies en hadden nog een soort (al dan niet zichzelf te serieus nemende) spanning en plot. Nu is het allemaal quasi grappige eenheidsworst.


Andersom is het ook zo inmiddels ,,12 monkey is een serie , net als lethal weapon,en trainingday.
Beide zijn in zekere zin een gebrek aan fantasie en welllicht durf , maar rekenen op het succes het eerste succes

avatar van Imane10
Ajax&Litmanen1 schreef:
Overigens, The Rock is binnen enkele dagen 44 jaar oud. Is hij niet veel te oud voor een film als deze? Ken de originele serie niet meer zo heel goed, maar dat waren toch allemaal twintigers enzo?


Zolang hy er zo uit blijft zien mag hy nog even door hoor

avatar van Imane10
Een comedy blijft een comedy. Niks bijzonders... ze proberen het niveau wat omhoog te krikken met een criminele bende die drugs smokkelt. En opzich acteren ze allemaal goed mooie beelden en heb soms moeten lachen. En het vrouwelijk schoon he . Verwacht zero dan is het een prima film

avatar van macrobody
2,5
Niet de moeite om voor naar de bios te gaan tenzij je voor goed gevormde lichamen gaat daar zijn er genoeg van aanwezig. Er is ook best af en toe wat te lachen maar het is meer een klucht dan een komedie. Een klein rolletje voor de David en een nog kleiner rolletje voor de Pam, maar die is helaas meer een karikatuur van zichzelf geworden helaas.

2,5
Na een hoop serieuze series is over de top onzin wel ff verfrissend voor tussendoor

avatar van IH88
3,0
“Why does she always look like she’s running slow-mo?”

Pretentieloos vermaak. De film duurt te lang en het verhaal neemt zich soms iets te serieus, maar daar staan genoeg goede grappen en komische situaties tegenover. Daar komt nog bij dat er een stel acteurs zijn gecast die een leuke chemie hebben, en de groepsdynamiek is dan ook de grootste kracht van Baywatch.

Vooral het samenspel tussen The Rock en Efron (The Rock die de hele tijd nieuwe bijnamen verzint voor Efron is één van de geslaagdere running gags) zorgt voor veel vermakelijke scènes. En Daddario, Chopra en Rohrbach zijn bloedmooie actrices, wat Baywatch ook geen ramp maakt om naar te kijken. Je kan bijna verdrinken in die ogen van Daddario… Maar goed, even dacht ik dat Baywatch de dramatische kant op wilde gaan, maar gelukkig duurde dat maar vijf minuten. Daarna is het gewoon weer een luchtige zomerblockbuster vol gespierde torso's, te strakke rode badpakken met uitpuilende borsten, doldwaze actiescènes en slow motion rennende lifeguards. Met uiteraard cameo's van Hasselhoff en Pamela.

2,0
Niet leuk, niet grappig en eigenlijk gewoon echt een slechte film... De serie vroeger was een stuk leuker..

Ik miste vooral de grappen. Voor een komedie valt er bijzonder weinig te lachen

avatar van Rillo
1,5
Ik verwachtte er al niet veel van en zelfs dan viel de film me nog tegen...
Wat een vreselijk kinderachtig gedoe als het over piemels gaat, kleuterklas niveau.
Vergooide tijd, ik had nog beter een wedstrijd van het Nederlands elftal kunnen kijken.
1,5 ster voor de moeite

avatar van Brabants
3,0
Als komedie is het in zekere zin best een geslaagde film die gebaseerd is op de televisieserie die grotendeels in de jaren negentig te zien was. Het verhaal volgt het vaste stramien en biedt weinig verrassingen. Toch zoals gezegd als komedie goed opgezet. Wat meer verhaal en spanning had van mij best gemogen.

avatar van scorsese
2,5
Matige film over een groep strandwachters die meer doen dan alleen mensen uit zee redden. Uiteraard gebaseerd op de gelijknamige tv-serie uit de jaren '90 (alhoewel de film niets van die sfeer heeft). Het plot doet er totaal niet toe en de film gaat te lang door. De lompe humor is slechts grappig. De CGI ziet er niet echt goed uit. Een nipte 2.5 sterren.

3,0
Droge platte humorfilm met weinig verhaal maar voldoende glimlach op mn gezicht. Is dat niet het enige wat telt? Dus een 6 vind ik op zijn plaats als voldoende = 3 sterren

avatar van Arri
2,0
Gelachen om de slechte CGI, niet om ook maar één grap

4,0
Puur vermaak!

avatar van umbra
2,5
Middelmatige komedie (actie), de humor was meestal niet wow. Paar lekkere mokkies, dat wel en voor tussendoor, ach keek ie nog wel lekker weg. Wel miste ik het oldskool baywatch gevoel uit de 90's. 5/10

avatar van Metalfist
3,5
I'm oceanic motherfucker

Voor de eerste uitzendingen van Baywatch was ik nog te jong, de serie startte zelfs vooraleer ik geboren was, maar het was zo'n show die jaren later nog altijd met de regelmaat van de klok werd uitgezonden. Mooie vrouwen in slow-motion, het was voor een beginnende puber als mezelf een onbekende wereld die openging. Ondertussen zijn we ettelijke jaren verder en is die beginnende puber logischerwijs ook ettelijke jaren ouder geworden, maar voor old-times sake wou ik hier wel eens voor gaan zitten.

Wel met een beetje schrik voor die speelduur, waarom moeten al die komedies van tegenwoordig 2 uur duren, maar wat blijkt? Ik heb me bijzonder goed geamuseerd! Veel knipogen naar de serie (het opsommen van een aantal plots van vroegere afleveringen en dan die opmerking van Brody dat dat eerder iets voor de politie is!), een aantal cameo's (beetje jammer wel dat die gespoilerd werden in de openingscredits) en vooral veel fun. Zo zet die openingsscène met het Baywatch logo en de springende dolfijnen al meteen de toon en de film blijft dat netjes behouden. Natuurlijk mist een joke hier en daar wel eens zijn doel, maar dat wordt algauw weer opgevangen door een volgende. Veel running jokes ook met Mitch die Brody continu een andere naam geeft (naar het schijnt zou Zac Efron zelf alle namen hebben voorgesteld aan Dwayne Johnson) en natuurlijk een van de pot gerukt plotje rond één of andere drugssmokkel. Het is daar dat de film wat de mist ingaat omdat Leeds een slechterik van 2 keer niets is.

Wat overblijft is vooral een film waarbij je merkt dat er heel veel plezier is geweest tijdens het maken en en dat straalt ook van het uiteindelijke eindresultaat af. Ergens snap ik wel dat ze voor een aantal dezelfde namen willen gaan, maar blijf het toch vreemd vinden om een andere Mitch Buchannon, Matt Brody of CJ Parker te zien. Vooral omdat het op zich eigenlijk niet nodig is, want er wordt toch wat een andere richting mee uitgegaan. De invulling van Johnson kun je namelijk moeilijk hetzelfde noemen als de invulling van de Hoff maar gelukkig is dit nog een toffe uitwerking. Johnson kan geregeld met de spieren rollen, vormt een leuke combinatie met Zac Efron die voor dit soort rolletjes uitermate geschikt blijft en ook de vrouwelijke rollen (onder andere Alexandra Daddario met haar prachtige ogen en Kelly Rohrbach) passen perfect in dat bekende Baywatch sfeertje. De enige die wat uit de boot valt is Jon Bass als Ronnie maar die heeft nog wel een handvol leuke momenten.

Het is tegenwoordig weer de rage om een oude televisiereeks een nieuw leven te geven op het grote scherm en Baywatch is voor mij een schoolvoorbeeld hoe het moet. Het nodige respect voor het bronmateriaal en toch voldoende eigen smoel. Zo'n film zoals The A-Team had hier veel van kunnen leren.. Laat die sequel maar komen in ieder geval!

3.5*

avatar van missl
2,5
Viel me alles mee, redelijk grappig en niet saai.

avatar van blurp194
3,5
Leuker dan verwacht.

En dat komt vooral door de gezonde hoeveelheid zelfspot die er in de film gestoken is. En leuk dat Pamela en David Hasselhoff even langskomen, en ook daar ontbreekt de zelfspot niet bij. Ook helpt het dat de makers van de film dicht genoeg bij de originele serie blijven en daar kennelijk ook van hebben begrepen waarom dat indertijd een succes was. Dat gaat nogal eens mis met films die een serie uitmelken, zoals hierboven al genoemd bijvoorbeeld de A-Team film.

De cast past ook prima en komt regelmatig in slow-motion langsrennen - het is zeldzaam dat er iemand 'gewoon' loopt. De rolverdeling in de cast is precies voorspelbaar hoe dat in de serie ook was, met een uitzonderingetje dan: gelukkig is het irritante kkind van Buchannon achterwege gelaten .

Verder, tsja, heel veel hoogdravends moet je er ook weer niet van verwachten. Maar aardig vermaak is het wel, en het maakt niet veel uit als je een paar minuutjes niet oplet. Ook wel eens leuk.

Edit: oh hee, dat etter was dus Zac Efron. Niet eens herkend.

avatar van Bierbraker
2,5
Een zwaar overdreven weg-kijk-film, inclusief een kaal geschoren gorilla, een gespierde spijker met daaromheen een heleboel dames met een kapotte rits van hun badpak of bikini.

avatar van cantforgetyou
2,0
Dit was toch wel een beetje een tegenvaller. De humor was vaak net niet leuk. De mannen waren niet echt aantrekkelijk. De vrouwen waren ook erg pottig. Dus wat blijft er dan over? Een beetje een simpele film. Op zich is daar niks mis mee, maar toch vond ik de film te langdradig. De 'bad girl' was echt verkeerd gecast. Sloeg nergens op.

avatar van Tarkus
1,5
Flauw afkooksel van de serie destijds.
Flauwe grappen, slechte acteerprestaties, en een té simpel verhaaltje.
Had wel verwacht dat het niet de kwaliteit zou halen van de reeks, maar het is nog erger !!
Zelfs de meiden in de reeks waren mooier !!

avatar van otherfool
2,0
Beste grap is natuurlijk dat deze film 2 (!) hele (!) uren (!) duurt (!).

Voor de rest weinig van te genieten, jammer dat de spoof er vaak net te ver overheen was en er veel te veel aandacht is voor dat ontzettend irritante joch, ik bleef maar dingen naar het scherm gooien als hij in beeld kwam. Het verhaaltje is vaak lame (slechte villain ook) maar de film kent tussendoor soms toch geinige momentjes en heeft buiten voornoemde eikel een sympathieke cast.

avatar van Shadowed
2,5
Niet zo slecht.

Hoorde dat ie in de lijst slechtste films van 2017 stond. Maar ging hem alsnog kijken. Snap wel waarom de kritieken hier niet van houden. Veel gegrap over lichaamsdelen en een grote dosis wat kinderachtige humor, bikini's en mannenbisceps.

Tja, het is ook een film waar je dan wel van moet houden. Hasselhoff zien we in 1 scene weer terug, dat ook wel een beetje traditie is. Ik vind Dwayne "The Rock" geen geloofwaardige vervanger die er compleet anders uitziet. Tja, ook een beetje mijn ding maar toch.

Buiten de kritiek heb ik me er toch wel mee vermaakt, er gebeurd genoeg en af en toe zit er een geslaagde grap in. Zo slecht vond ik het ook weer niet. Het is humor waar je van moet houden, maar toch. De cast die soms ongeloofwaardig was was ook niet ZO slecht. Prima film als je er van houd.

3,5
Een van de redenen waarom ik van dit soort films hou is de enorme dosis zelfspot. Wat wat minder was waren de special effects, daar was voor mijn gevoel op bezuinigd maar dit soort films bekijk je niet voor de special effects dus echt storend vond ik het ook weer niet. Waar ik doorgaans ook niet echt van hou zijn de zwart-wit grappen maar in deze film waren ze wel ok.

Ik hou wel van dit soort films en voor dit genre vind ik 'm geslaagd; melige humor, zelfspot, mooie jongens en meiden in bikini dan wel zwembroek, feelgood, wat wil je nog meer

avatar van mnrk
3,0
Is it just me, or is she in.....in super-slow motion?

Deze "remake" van de populaire serie door Seth Gordon is gewoon een leuke film die je niet te serieus moet nemen...

Het verhaal is gewoon lekker standaard en voorspelbaar, de manier waarop alles gebracht wordt werkt leuk in deze film...

Dwayne Johnson en Zac Efron vormen een prima duo en de overige cast is ook op hun plek...

3,0
Veel leuker dan verwacht!

Super leuke cast.. Het enige waar ik me echt aan irriteerde was het lichaam van Zac Efron. Hij is hier veelte gespierd.. Klinkt gek maar het lijkt net nep.. Zo erg is het..
Dwayne Johnson leuke acteur!

Daarnaast zit er ook een soort verhaal in waar ik ook positief over was verrast.. Natuurlijk is het voorspelbaar maar wel leuk!

avatar van xxERWINxx
3,0
Vandaag bekeken, vond het een leuke vermakelijke film.
Zitten leuke scenes tussen en soms wel gelachen, het einde vond ik iets minder was wat te donker gefilmd.
Leuk dat Hasselhof en Pamela Anderson nog heel even te zien waren en dat joch vond ik erg grappig en haalde de film wel omhoog.
al met al 3 sterren!

avatar van Kondoro0614
3,0
Ik wist dat ‘Baywatch’ binnen enkele dagen op ‘Film1’ zou verschijnen en daar heb ik gister dan maar even uitgebreid gebruik van gemaakt, een film die best ‘positief’ ontvangen werd maar met de zit van gister kwam ik er al snel achter dat Dwayne Johnson niet in zijn beste rol zit. Qua komedie zit de film snor, vaak gelachen en dat lukte inderdaad zelfs met deze film maar over het algemeen was ik toch wat minder enthousiast en ook al moet het niet was ik toch nog best in verwachting van deze film.

Deze film geeft natuurlijk voldoende referenties naar zijn voorganger ‘Baywatch’, de popularie TV-serie. Geinig dat ook David Hasselhoff en Pamela Anderson nog even rond kwamen snuffelen in deze film, al was het in mijn ogen ook niet nodig, een leuke toevoeging mag altijd!

Toch ondanks het wat negatieve begin ben ik toch aangenaam verrast dat de film beter heeft uitgepakt dan dat ik dacht in het begin, ondanks dat hij niet aan bepaalde verwachtingen voldeed. Hoewel ik Dwayne Johnson zoals ik al zei niet op zijn beste vind acteren, vond ik zijn toevoeging in ‘Baywatch’ toch wel vermakelijk. De CGI zag er niet uit, dan zijn we daar over uit want hoe ze die helikopter er in hebben geplakt was wel erg amateuristisch. Toch maakte de komedie en het vleugje actie veel goed en daar was ik toch al snel blij om.

“Ronnie, I need your help. Because as much as I know about laptops, I don't know shit about computers...”

De cast vond ik leuk. Dwayne Johnson speelde een aardige rol in Baywatch maar soms vond ik hem wat matig acteren, en dan vooral duidend dat hij een soort Cage akkevietje heeft aangezien het er net op leek alsof je het van zijn gezicht af kon lezen dat hij zijn zinnen letterlijk op noemde, en dat vind ik wat storend. Ook kan Zack Efron of hoe die pipo ook mag heten mij nooit vermaken en vind het persoonlijk maar een lullo eerste klas. Daarbij deed Jon Bass het wel geinig, en we mogen natuurlijk de mooie dames ook niet vergeten. En dan was Alexandra Daddario in mijn ogen de knapste, en ze deed het ook het leukst van de dames.

Het verhaal was ook wel leuk. We volgen Mitch, gespeld door Johnson wie een luitenant is van de strandwacht. Hij moet samen met zijn team het strand veilig houden waarna hij een zakje Flakka vind. Op dat moment ontmoet hij ook de knappe vrouw Victoria Leeds. Het lijkt een gewone ontmoeting, en daarna volgen we al snel de nieuwe rekruten en hun aanstaande lid van het team Matt Brody, tweevoudig kampioen in zwemmen met twee gouden plakken. Zijn inwijding in het team gaat niet bepaald vlekkeloos en met wat problemen komt hij in het team. Nu gaan ze met zijn allen achter de flakka productie aan en komen weer snel uit bij mevrouw leeds die door middel van haar bood flakka na het vaste land haalt, want ze heeft geheime opslagruimten onder haar boot zitten.

Het komische stuk wat ik ervaren heb, is helaas wel met Zac Efron. Wanneer ze naar het mortuarium gaan om het lijk van de gemeenteraadslid te onderzoeken en daarna valt er ‘vet van een lijk’ op zijn gezicht. Ik vond dat wel een komische reactie. Of dat Ronnie vast zat met zijn penis op een bankje, en dat Mitch mevrouw leeds uit elkaar knalt d.m.v. een shell..

Ja, dan heb ik me toch achteraf nog wel redelijk vermaakt met ‘Baywatch’ en alhoewel de film nergens bijzonder zou gaan worden, is mijn zondagavond prima gevuld.

3.0*

avatar van Aapje81
1,5
Geforceerde verfilming van de cult serie uit de jaren negentig. De zelfspot werkt hier en daar best aardig en de vrouwen zijn vooral leuk om naar te kijken maar dragen werkelijk niets bij. Vooral Alexandra Daddario viel erg tegen als actrice.

Verder is het hoge macho gehalte nogal vermoeiend en is het verhaal behoorlijk zwak, de humor is hier en daar smakeloos en het ergste van alles. De film is best wel preuts. Bij een film als is Baywatch is dat nogal pijnlijk.

Matig.

3,5
De film heeft een Razzie gekregen voor de slechtste film van het jaar. Smaken verschillen uiteraard maar ook al is dit niet je genre dan nog is het echt niet de slechtste film van het jaar. Maar ja we leven onderhand in een wereld waar onder boven is en boven onder. Dat verklaart voor mij de Razzie, er zal te weinig of geen propaganda in gezeten hebben en dat kan vandaag de dag niet meer want tegenwoordig moet alles (de "juiste") politiek zijn. Ik heb van de film genoten, lekker een film zoals een film moet zijn, even weg uit de alledaagse propaganda en indoctrinatie. Ik zie de Razzie's voortaan als de nieuwe Oscar's.

Gast
geplaatst: vandaag om 07:45 uur

geplaatst: vandaag om 07:45 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

*

* denotes required fields.