• 9.376.205 stemmen

Baywatch (2017)

Actie / Komedie | 116 minuten / 121 minuten (extended cut)

Genre: Actie / Komedie

Speelduur: 116 minuten / 121 minuten (extended cut)

Geregisseerd door: Seth Gordon

Met onder meer: Dwayne Johnson, Zac Efron en Alexandra Daddario

Releasedatum: 1 juni 2017

Plot Baywatch

"Don't worry, summer is coming."

'Baywatch' volgt de toegewijde strandwacht Mitch Buchannon (Dwayne Johnson). Mitch maakt kennis met een nieuwe rekruut, Matt Brody (Zac Efron), een winnaar van Olympisch goud die zichzelf en zijn reputatie continu op het spel zet. Terwijl het Baywatch team het strand veilig probeert te houden krijgen ze ook te maken met moord, corruptie en drugs.

Mitch Buchanan

Matt Brody

Stephanie Holden

Ronnie Greenbaum

Dave the Tech

Captain Thorpe

avatar van Antonev

Antonev

Uiteraard, strandwacht met the Rock in de gelederen kan het natuurlijk niet uitsluitend houden bij het redden van zwemmers. Nee, strandwacht met the Rock maakt jacht op gevaarlijke criminelen! Je zou vooraf al zeggen dat dit gedoemd is tot flop. Maar hé, ik laat me graag verassen.

Zwolle84

Vanavond in de Pathé sneak, toch maar even kijken.

Edit: Hij is verrassend leuk!

avatar van AxeCrazy

AxeCrazy

vermakelijk, beetje over de top, maar dat hoort er wel bij, 3 sterretjes

Ha! zei ik toch

avatar van realiteitspaard

realiteitspaard

Ik ben van mening dat je een komedie moet beoordelen voor wat het is: een komedie. De lage scores voor komedie films komen voor mijn gevoel ook (deels) door het feit dat men de films naast de lat legt met andere type films. Ik ben dan ook meer iemand die films beoordeelt binnen hun genre.

Komedies moeten mij laten lachen. In deze film zaten veel poep en plas grappen, veel wederzijdse beledigingen en beschimpingen en gewoonweg een tirade aan flauwe en sarcastische grappen. Het feit dat de film zichzelf niet te serieus neemt in combinatie met een redelijk tot goed acteerspel, maakt dat ik de film erg leuk vond om te kijken. Gewoon lekker lachen, niks meer en niks minder. Binnen het genre komedie een welverdiende 4 sterren.

avatar van zoutzak

zoutzak

Gratis voorstelling gezien. Toegegeven, heb op onverhoedse momenten moeten lachen.

Waar humor nog 'zó slecht kan zijn dat het goed wordt', geldt dit helaas niet voor acteerprestaties.

Hoop infantiel gedoe aldus waarbij het seksisme in Hollywood op een nieuw dieptepunt afstevent.

avatar van Shinobi

Shinobi

"Why does she always look like she's running in slow-mo?"

Als klein jochie keek ik vol verwondering naar de gelijknamige tv-serie, terwijl ik me afvroeg waarom de dames altijd van die laag uitgesneden badpakjes droegen. Niet dat ik het ooit erg vond, omdat de serie prima vermaak bood.

Nu is daar de film die hetzelfde stramien volgt als soortgelijke titels die proberen te teren op het succes van oude series. 'Baywatch' doet me voornamelijk denken aan '21 Jump Street', hoewel laatstgenoemde er veel beter in slaagt als parodie. Dezelfde opzet wordt gebruikt waarin men illegale praktijken moet zien te ontmaskeren. Net zoals de schaars geklede strandwachten heeft het niet veel om het lijf.

Het grootste probleem is dat de toon erg stuurloos is; er wordt lukraak gewisseld tussen comedy, drama en actie in de hoop dat er maar iets aanslaat. Op deze manier krijg je de meest puberale situaties voorgeschoteld die te geforceerd overkomen, wel moet ik zeggen dat er een aantal leuke momenten tussen zitten. Daarbij had ik verwacht dat de film zich meer op het strand zou afspelen, opdat we meer zouden zien van de appetijtelijke actrices die op het strand paraderen. Helaas mag het allemaal niet baten.

Daarvoor leidt het zoutloze narratief te veel af, waardoor je kijkt naar een aaneenschakeling van onlogische scènes. Zelfs The Rock - een acteur die dergelijke films altijd op sleeptouw kan nemen - kan het geheel nauwelijks boven water houden. Over Zac Efron zal ik het niet hebben, omdat hij nooit ofte nimmer grappig is geweest. Wat rest zijn veelal clichés en een bad guy die nergens indruk kan maken.

Al met al niet zo slecht als ik vooraf had verwacht, maar met een meer duidelijke richting had hier beter vermaak in gezeten.

2,5 Sterren.

avatar van Donucius

Donucius

Duidelijk is dat deze film zichzelf niet zo serieus neemt. De ene grap na de andere vliegen je om de oren.

Het is in dat opzicht een soort feel good movie. Als je al in een relaxte melige bui bent dan zullen de grappen jou aan het lachen kunnen maken. Alle andere gemoedstoestanden zijn strafschoppen; je weet pas of ze doel treffen, nadat ze geschoten zijn. Het is puur hersenloos vermaak, maar het wordt op een manier gebracht dat het soms over the top en cheesy is.

Het verhaal is zo dun en doorzichtig als de badpakken van de dames die erin spelen, maar is een goed verhaal dan ook nog echt belangrijk bij dit soort films? Een film die een karikatuur van de befaamde serie is. Die vraag kan je op voorhand zelf al beantwoorden. Er wordt hard lol getrapt en er wordt gepoogd nog een beetje serieus over te komen door wat speurwerk erdoorheen te gooien.

Uiteindelijk komt het op het volgende neer: niemand had de film ooit gemist als deze niet was gemaakt, echter iedereen zal er over praten (zowel positief als negatief) nu deze film ook daadwerkelijk in de bioscoop te zien is.

Donucius schreef:

niemand had de film ooit gemist als deze niet was gemaakt

Dat geldt toch voor vrijwel elke film?

JacoBaco

Zwolle84 Nee toch? Als er na Star Wars 4, 5 en 6 nooit meer een Star Wars film was gemaakt, dan had ik dat mijn hele leven moeten missen. Ja Star Wars werd na 4,5 en 6 een bekende franchise, maar Baywatch was ook al bekend. En ik mis eigenlijk nog steeds een goede serieuze geloofwaardige science fiction oorlogsfilm. Bijvoorbeeld een beetje zoals het begin van Mutant Chronicles (2008), maar dit is inmiddels echt gedateerd en het duurt veel te kort.

JacoBaco

Dat vind ik geen 'missen'. Hooguit als een serie niet afgemaakt wordt waardoor de verhaallijn overduidelijk een einde mist. Baywatch is nooit eerder een film geweest (voor zover ik weet).

JacoBaco

Zwolle84 Nee geen Baywatch film, maar wel een serie zoals je weet. De bron bestond dus al. En dan zou je kunnen verlangen naar een Baywatch film en wanneer deze niet komt, dan kun je dat missen in de zin van: je verlangt ernaar.

En nogmaals.. Ik mis eigenlijk nog steeds een goede serieuze geloofwaardige science fiction oorlogsfilm.

En wat Star Wars betreft. Ik vond het destijds al een mooi einde. Het einde van deel 6. En de serie voelde voor mij wel compleet. (4, 5 en 6) Maar toch verlangde ik naar meer, in de zin van missen.

Zwolle84

Nou ja, waar gaat het ook over. Ik zit te zeuren om niks.

Ik mis wel een Baywatch deel 2. Tenzij ie komt, dan mis ik deel 3.

Ze maken van al die series komedies. Raar is dat.

avatar van Donucius

Donucius

Zwolle84 schreef:

Dat geldt toch voor vrijwel elke film?

Missen uiteraard van het spreekwoord 'missen als kiespijn'. Niemand zou er wakker van liggen als de film niet gemaakt zou zijn. De originele Baywatch serie was uitstekend voor zijn tijd. Deze film neemt de serie gewoon op de hak en slaat voor het grootste deel nergens op. De cameo's zijn leuk voor de fans, maar zeg nou eerlijk, welke hedendaagse jongere weet nou wie ze zijn en wat hun rol is.

Je moet de laatste zin uiteraard in een andere context lezen. Namelijk van een film die gebaseerd is op een serie. Niemand zit echt te wachten op een 'remake' die zo even uit de series back catalogue geplukt is. Zit er nog iemand te wachten op een Knight Rider movie? (Nee, niet die uit 2008) Misschien wel, misschien niet, erg persoonlijk zou je zeggen. Soms is het beter oude dingen te laten zoals ze zijn in plaats van deze geforceerd te doen herleven. Dat gezegd hebbende, maar als ze een goede ThunderCats film zouden maken, oei dan zou ik mijn vorige zin terugnemen.

Kijk voor de gein eens naar deze lijst. Hoeveel van deze films heb je überhaubt gezien? En nog belangrijker, hoeveel kon je er missen als kiespijn

List of films based on television programs - Wikipedia - en.wikipedia.org

Donucius schreef:

Zit er nog iemand te wachten op een Knight Rider movie?

Ik zou de eerste avond in de bios zitten. Maar ik begrijp je punt.

Ik ben blij dat deze Baywatch-film is gemaakt en zal hem ook vast op blu-ray kopen, maar het is nu ook weer niet zo dat m'n leven zonder de film incompleet was geweest.

John Milton

Puberaal, het slingert van de hak op de tak qua richting en toon, maar toch heb ik zeker een paar keer hard gelachen, en me over het geheel gewoon goed vermaakt. Midden jaren '90 keek ik het als puber iedere week, en hoewel het evenveel parodie als metacommentaar is, schamen de makers zich niet voor een flinke pot look-at-them-bodies... And I did.

Net als Zwolle, zou ik de sequel ook zeker kijken. En zelfs Ms John Milton (niet gespeend van een gezonde dosis feminisme) denkt er hetzelfde over. Ik kon de humor er wel van inzien. De enorm lage score op metacritic en IMDb verbaast me toch een beetje. Uiteraard werd dit nooit een gelauwerde film, maar een krap zesje zou ik toch wel verwachten, gezien het amusement.

Denk wel dat het helpt als je ermee opgegroeid bent en het toen stiekem best leuk vond, al was het dan als jong pubertje.

Saillant detail: paar stoelen verwijderd van ons, zat een dame op leeftijd met wat ik gok dat haar kleinzoon was. Ik had mijn vriendin net verteld dat de film iig R-rated ging worden omdat alleen in de trailer al meerdere 'fucks' zaten (2 will do it), en opeen zie je een 9-jarige met zijn oma naast je neerstrijken. Misschien heeft de sadist in me daardoor wel extra genoten: bij iedere gore grap, Dick-joke, slow-mo boobies of daadwerkelijk blote piem verkneukelde ik me bij wat die dame gedacht moet hebben, dat ze niet even beter gekeken had waar ze haar kleinzoon mee naartoe nam

JacoBaco

De trailer is werkelijk een zooitje en er zitten tevens te veel fragmenten in welke niet in de uiteindelijke film zitten. De film zelf is dus beter dan ik dacht. Leuker zelfs dan de nieuwste Pirates of the Caribbean. Nee, lang niet alle grappen zijn geslaagd, maar in Pirates of the Caribbean is sowieso alles wat Johnny Depp doet niet grappig! Want als ik iets niet trek, dan is het wel slapstick.

Dwayne Johnson de grote teddybeer moet ook gewoon lekker in dit soort films blijven spelen. En ik ben blij dat hij zichzelf niet altijd serieus neemt. Verder natuurlijk erg mooie dames waarvan ik Ilfenesh Hadera als Stephanie Holden de leukste van de drie vind. Van mij had ze dus wel wat meer screentime mogen krijgen.

Op een aantal hele slechte grappen na is dit helemaal geen verkeerde film. De actie, de humor en de acteurs. Het komt wel goed over. En hoewel de film dus bijna 2 uur duurt, had ik het gevoel dat het een stuk korter was. Maar het is ook wel weer zo dat ik de film niet nog een keer zal kijken. Nou ja, misschien ook wel. Ilfenesh Hadera. Ze ziet er in Baywatch wel een stuk leuker uit dan normaal.

Een dikke 3 sterren!

John Milton

Wat de filmkeuring betreft, het is wel weer typisch Nederlands dat dit slechts 12 jaar en ouder advies krijgt...

avatar van geminy

geminy

Had er vooraf niet veel van verwacht. Maar ben het zeker eens met John Milton en JacoBaco hierboven. Vermakelijke film, leuk! 3 sterren.Bonuspunten voor de scenes met The Hoff. Haha briljant!

avatar van wwelover

wwelover

Precies wat ik had verwacht. Over the top actie, hele mooie vrouwen (vooral Alexandra Daddario), foute grappen en een slecht verhaal. Vermakelijk voor een keertje.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Men kon drie kanten uit met deze film. Of meer zoals de serie, of een volstrekt serieuze film die kon floppen of geweldig zou worden of de komediekant zoals men nu heeft gedaan. Of dat de beste keuze was? Geen idee, maar de film dient daar wel op beoordeeld te worden dat het een komedie is. En dat doet het goed want ik heb vaak genoeg hardop moeten lachen. Dat ligt ook voor een groot deel aan de acteurs die allen met zichtbaar genoegen spelen en precies weten in wat voor onzin ze zitten; het maakt de film wel enorm genietbaar. Lekkere muziek ook, prima locaties en enkele mooie vrouwen. Tegen het einde als er wat meer verhaal inkomt en dat nutteloze misdaadplotje zakt de film iets weg, maar nog steeds als geheel dik in orde. 3,5*.

avatar van mrklm

mrklm

Dwayne Johnson heeft zich ontwikkelt tot een charismatische verschijning met een goed ontwikkelde komische timing. Zac Efron doet te hard zijn best om leuk over te komen en slaat daardoor de plank bijna altijd mis. Met die insteek kan het niet anders dan dat dit een geval van hit-and-miss is, waarbij bovendien veel afhangt van het scenario. Grappen over lullen en tieten kunnen mij nooit bekoren, evenals smerige grappen waaronder die over lijkenvet die in de trailer zit. Dat zou een kwestie van een generatiekloof kunnen zijn [zegt de beschermheilige van Freddy Got Fingered], maar het staat voor mij sowieso vast dat Baywatch zich niet kan meten met 21 Jump Street dat volgens dezelfde formule werkt.

Gelukkig is Johnson op zijn allerbest en bevat de film ook voldoende goede actiescènes en leuke bijrollen om dit in ieder geval het gemiddelde te doen ontstijgen.

avatar van Phantasm

Phantasm

Leuke film met prima aktie en de komische momenten mogen er ook zijn, prima kijkvoer.

avatar van Rvdz

Rvdz

69 stemmen is wel het perfecte aantal voor een film van dit kaliber, je zou hopen dat er geen meer bijkomen.

voskat

Opvallend weinig pogingen tot humor. En van die weinige pogingen slagen er nog minder.

Raar. Ik kijk graag naar een goede flauwe komedie, je weet wel, die van de critici en de meeste moviemeter-mensen 1 * krijgen, maar hier viel nauwelijks om te lachen.

Qua vrouwelijk schoon houdt het ook wel een beetje op bij Priyanka Chopra. Des te misdadiger dat zij niet eens in zwekpak is te zien.

Heb me toch best vermaakt verder. Eigenaardig, zo'n komedie zonder grappen die toch redelijk wegkijkt. Snap er niks van.

voskat schreef:

Qua vrouwelijk schoon houdt het ook wel een beetje op bij Priyanka Chopra.

Alexandra Daddario is wat mij betreft toch wel dé babe van dit moment.

Heb trouwens de halve film zitten lachen, terwijl ik niet eens zo van de humor ben. Film staat bol van de grappen.

Zwolle84 schreef:

Alexandra Daddario is wat mij betreft toch wel dé babe van dit moment.

Enge ogen.

voskat schreef:

Enge ogen.

Ik heb een life guard nodig om er niet in te verdrinken. Vicieuze cirkel.

voskat

Ik bedoelde die op haar gezicht, he.