• 9.376.713 stemmen

Baywatch (2017)

Actie / Komedie | 116 minuten / 121 minuten (extended cut)

Genre: Actie / Komedie

Speelduur: 116 minuten / 121 minuten (extended cut)

Geregisseerd door: Seth Gordon

Met onder meer: Dwayne Johnson, Zac Efron en Alexandra Daddario

Releasedatum: 1 juni 2017

Plot Baywatch

"Don't worry, summer is coming."

'Baywatch' volgt de toegewijde strandwacht Mitch Buchannon (Dwayne Johnson). Mitch maakt kennis met een nieuwe rekruut, Matt Brody (Zac Efron), een winnaar van Olympisch goud die zichzelf en zijn reputatie continu op het spel zet. Terwijl het Baywatch team het strand veilig probeert te houden krijgen ze ook te maken met moord, corruptie en drugs.

Mitch Buchanan

Matt Brody

Stephanie Holden

Ronnie Greenbaum

Dave the Tech

Captain Thorpe

Zwolle84

I know. Onwerkelijk mooi.

avatar van enyaatje

enyaatje

Wat een film. Het verhaal is dun,zeer dun. De grappen daarentegen...en dat is waar deze film het van moet hebben. Wat nemen ze de oude serie op de hak,en wat heb ik ervan genoten. Onder andere de over de top openingsscene, The rock die Zac ''high school musical'' noemt, David hasselhof,Al de slomo scenes,maar vooral de ''superslomo'' scene met Pamela,en het commentaar van CJ ''this is gonna take ages'' vond ik geweldig. Ondanks het flinterdunne verhaal heb ik genoten van deze film.

avatar van StefkoC2002

StefkoC2002

Net in de bios gekeken. Had er om eerlijk te zijn minder van verwacht, dacht dat het een hersenloze film was die nergens op sloeg maar er zit wel een soort van verhaal in dat ergens op slaat. Kwa vrouwen die erin spelen zeker een dikke voldoende. Vooral die blonde is mooi wel jammer dat ze niet zo veel screentime heeft gekregen. "The Rock" speelt prima en de rest van de cast ook. Zitten veel grappen in en om de meeste kon ik wel lachen. Voor een film in zijn genre zeker wel een voldoende waard. 7*

avatar van HorrorFan007

HorrorFan007

Goede komedie , en de bios zat vol voor een dik eenuur en een half verstand op nul en lachen maar !!!!

avatar van schumacher

schumacher

Ksnap de slechte recensies echt niet?

Ik heb van minuut 1 tot de laatste genoten.

De cast was echt goed, de humor op een paar kleinigheden na was echt goed, het 2de deel werd wel serieuzer waardoor er minder grappen waren wat normaal is.

En dan nog wat een schoon vrouwen, manman zeg, die blonde vooral en dan nog een aantal andere , hothothot.

Alles zat goed vond ik, ze hadden er zin in die bende en dat was eraan te zien.

avatar van Alathir

Alathir

Zeker een leuke film. De tijd vliegt iig tijdens het kijken en dan weet je dat je je vermaakt. Ik heb nu wel nooit de serie echt gezien (beetje voor mijn tijd), maar het is sowieso leuk om Hasselhof en Pamela Anderson hier in een cameo even te zien. Ook als komedie zat het wel vrij goed. Heb toch een aantal keren moeten lachen en ben allesbehalve een zuurpruim maar het niveau van Hollywood is soms echt belabberd qua humor. Deze humor past ook wel vrij goed in mijn straatje, zo tegen het vulgaire af soms heerlijk. Het verhaal is een beetje doorsnee maar in een komediefilm is dat net iets minder belangrijk. De special effects met dat vuur op de zee waren echt heel belabberd, dat is echt niveau Thuis (soap in België) van 5 jaar geleden. Dit kan echt niet meer voor zo'n film!

Zac Efron heeft duidelijk als een zot getraind, wat een abs zeg. Laat ik maar snel wat gaan planken Blijkbaar vinden velen die blonde het knapste, nou geef mij maar Daddario. Wat een ogen toch! Buitenaards! Van de rest van haar lichaam nog gezwegen haha. Miauwkes lol.

Alathir schreef:

Miauwkes lol.

Dit vat haar wel goed samen, ja.

avatar van 84robkuh

84robkuh

Nog nooit zo'n slechte film gezien. in 1 woord: Verschrikkelijk.

De verschillende soorten "humor" die wordt samengepropt in deze film past absoluut niet bij elkaar. En dat samen met een enorm slecht verhaal en zelfs slechte special effects. Er klopt werkelijk niks van de film. Ik ga er dan ook geen woorden aan vuil maken

avatar van The Oceanic Six

84robkuh schreef:

Ik ga er dan ook geen woorden aan vuil maken

Dat heb je net anders wel gedaan.

En vuil zijn ze.

avatar van John Milton

John Milton

Och, hij kijkt niet veel films zo te zien. Dan is het predikaat 'de slechtste' minder erg

John Milton schreef:

Ook als Armageddon de beste is?

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Een flauw verhaaltje, maar dat was te verwachten. Ik had gehoopt op wat leuke humor maar ook dat valt tegen, op een enkele grap na heb ik hier nauwelijks om kunnen lachen. Ook vond ik het totaal geen leuke cast, eigenlijk is alleen Jon Bass (Ronnie) nog een beetje te pruimen. Johnson vind ik eigenlijk nooit leuk en Efron heeft hier gewoon geen leuke rol. Geen geslaagde komedie dus.

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

Toch wel prima genoten van baywatch. Meestal hou ik niet zo van komedies op een paar films na. Maar deze was toch wel prima genieten. Leuke grappen er in. En gewoon vermaak van de eerste tot de laatste minuut ondanks de cliche en soms over the top ongeloofwaardige dingen. Cast deed het goed samen. Gewoon een leuk filmje om verstand op nul te zetten en eens heerlijk te lachen en vermaken. 7/10

avatar van max cady

max cady

mrklm schreef:

Dwayne Johnson heeft zich ontwikkelt tot een charismatische verschijning met een goed ontwikkelde komische timing. Zac Efron doet te hard zijn best om leuk over te komen en slaat daardoor de plank bijna altijd mis. Met die insteek kan het niet anders dan dat dit een geval van hit-and-miss is, waarbij bovendien veel afhangt van het scenario. Grappen over lullen en tieten kunnen mij nooit bekoren, evenals smerige grappen waaronder die over lijkenvet die in de trailer zit. Dat zou een kwestie van een generatiekloof kunnen zijn [zegt de beschermheilige van Freddy Got Fingered], maar het staat voor mij sowieso vast dat Baywatch zich niet kan meten met 21 Jump Street dat volgens dezelfde formule werkt.

Gelukkig is Johnson op zijn allerbest en bevat de film ook voldoende goede actiescènes en leuke bijrollen om dit in ieder geval het gemiddelde te doen ontstijgen.

Daar noem je een film hahaha, ik was hem bijna vergeten. Freddy got fingered!! Over humor gesproken .. Als je deze nog niet hebt gezien en belachelijk absurde over the top humor niet uit de weg gaat, be my guest ..

avatar van mixmaster

mixmaster

Heerlijke Komedie/Actie film met leuke grappen en goeie muziek, gewoon kijken en genieten van alle onzin die je ziet

avatar van andijvie

andijvie

Kijkt erg lekker weg. De humor is open, simpel en makkelijk. Het acteren is heerlijk over de top, maar toch smaakvol. Helemaal niets mis mee. Het is war het is; een avondje lol en vermaak.

avatar van pamela200

pamela200

Aardige film en kijkt lekker weg. Wel de categorie B-film. Voorspelbare en onmogelijke situaties. Hasselhof en Pamela komen maar 5 sec voor. Dus daarvoor hoef je het niet te doen.

avatar van the new guy

the new guy

Als je een mancrush hebt op The Rock én Zac Efron dan valt dit wel heel erg tegen. De leukste grappen waren steeds dezelfde: Elkaar een beetje afzeiken door film- en muziekreferenties aan te halen.

Met deze cast had dit 90 minuten hilariteit moeten zijn waarbij dat drugsplotje overgeslagen had kunnen worden. Kortom: Te weinig grappen en te weinig strand.

avatar van james_cameron

Typisch zo'n film waar je slechte dingen over hoort en die dan toch nog tegenvalt. De trailer deed een vlotte, bespottelijke maar potentiëel grappige komedie vermoeden, maar het logge, met twee uur veel te lange eindproduct is vlees noch vis. De meeste grappen slaan behoorlijk dood en de plot is eigenlijk veel te serieus voor een film van dit lichtgewicht kaliber. En de special effects zijn om te huilen zo slecht. Afgezien van de tieten dan.

avatar van Koerok

Koerok

Een 2.0 voor al die prachtige lichamen.

avatar van Hachiman

Hachiman

Leuke film en zoals gewoonlijk geven mensen deze film een cijfer gebaseerd op saus. Het was van te voren al duidelijk dat deze film veel flauwe humor zou bevatten en dat het nergens over zou gaan.

De combo efron en Johnson is leuk en de film kijkt door de mooie dames erbij makkelijk weg.

avatar van coumi

coumi

Hoe maak je een financieel succesvolle twee uur durende speelfilm van een matige tv serie die bekendstond om de flinterdunne, lachwekkende verhaaltjes?.... leek me een hels karwei. Maar de makers komen een heel eind, in die zin dat de film niet zo slecht is als de serie en inderdaad vlot wegkijkt. De keuze om een soort parodie te maken is wellicht de juiste, hoewel ik me gaandeweg wel ging storen aan de lakse invulling hiervan. De grappen en het verhaal zijn vreselijk over de top, waarbij de stelregel dat zelfs de meest ongeloofwaardige verhalen toch wel een beetje geloofwaardig moeten zijn volledig word losgelaten. Daardoor krijg je op een gegeven moment het gevoel dat zelfs de kijker totaal niet serieus word genomen en dat is bijna funest voor de film. Kwestie van smaak wellicht maar voor mij werden de talrijke grappen zo dik aangezet dat er nogal wat niet aankomen. Geval van kiezen voor de juiste vertelwijze maar niet de juiste toon. Iemand met het postuur van The Rock als strandwacht? Een olympisch kampioen die er voor kiest om zijn sidekick te worden? Mevrouw Chopra als de bad girl? Een nerd die verkering krijgt met een goddelijke vrouw? Oh ja, we moeten David Hasselhoff en Pamela Anderson ook nog even door het beeld laten lopen, maakt niet uit waarvoor....... en zo gaat het maar door en door. Deed me denken aan de filmreeks van Charlie's Angels destijds, had hetzelfde euvel: net wat te veel kinderlijke overdrijving allemaal om echt een goede film te worden. Niettemin, er zitten zoveel grappen in dat er ongetwijfeld toch enkele tussen zitten die je wel aanspreken, dus een echt ontgoochelende kijkbeurt was dit niet, maar een mogelijk vervolg volgens hetzelfde recept lijkt me erg vermoeiend. Kleine voldoende.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Ik voel me altijd geroepen dit soort films te verdedigen tegen mensen die bij elke Amerikaanse comedy een nieuwe "Big Lebowski" verwachten. Dergelijke lieden zijn bij dit soort onderbroekenlol altijd teleurgesteld, bestempelen het als 'slecht' en belonen het met 1 ster. Wat verwacht je nou?

Je moet een film gewoon zien voor wat het is - de meeste komedies pogen nergens geniaal te zijn maar willen je gewoon vermaken. Soms met poep en pies humor. Leg het niet langs de verkeerde meetlat.

Maar bij Baywatch ga ik niet tegen beter weten in de film verdedigen - het is gewoon geen heel erg goede film. Onder "goed" versta ik altijd: doet het wat het beoogt te doen? Baywatch wil je aan het lachen krijgen, maar slaagt daar lang niet altijd in.

Ik verwachtte een film in de lijn van 21 Jump Street (en het minstens even briljante vervolg 22 Jump Street) maar het komt daar niet eens bij in de buurt.

Dit ondanks Dwayne Johson. Ik heb een beetje een zwak voor die man - volgens mij in het echt ook een hele aardige kerel. Eén van zijn eerste quotes in de film is "I'm always here", verwijzend naar een regel uit de titelsong van de tv-serie die hier gepersifleerd wordt. Dat begint goed.

Zac Efron verschijnt ten tonele en Johnson vindt hem een vervelende prettyboy die zich eerst maar eens moet bewijzen. Hij noemt hem "High School Musical" en "NSYNC" en nog zeker 20 andere boybands gedurende de film. Erg geestig. Zac Efron laat op een hindernisbaan zien hoe gespierd hij is, een scène die letterlijk èn figuurlijk overbodig blijkt te zijn, mooie subtiele humor.

Na een tijdje vertelt Johnson wat een lifeguard zoal doet, behalve levens redden: o.a. boeven vangen en een bende oprollen die diamanten smokkelt in surfplanken. Zac Efron antwoord met "dat klinkt als een heel vergezocht plot uit een tv-serie". Heerlijk.

De manier waarop de inmiddels vreselijk gedateerde tv-serie Baywatch wordt gepersifleerd is erg leuk - maar daar houdt het dan ook wel een beetje op. Johnson en zijn clubje strandwachten raken verzeild in een crimineel plot dat zó doorspekt is met 80s clichés, dat het zelfs voor The A-Team te stupide zou zijn. De strandwachten hebben werkelijk geen enkele goede reden om zelf de politie-agent uit te gaan hangen, maar doen het natuurlijk toch.

Een slecht plot hoeft een comedy niet de das om te doen, wanneer er wat te lachen valt. Maar de film is tè weinig ècht grappig. Geniale dialogen zoals in films met Seth Rogen of Johah Hill, zitten er niet in. Grensverleggende poep en pies zoals met Sacha Baron Cohen, zit er niet in. Blote tieten, zitten er niet in. Het is het allemaal nèt niet en Baywatch neemt zichzelf te vaak te serieus. Op basis van de trailer verwacht je als kijker je dijen blauw te gaan slaan van de pret, maar dat gebeurt amper.

Visueel is het lekker dik aangezet, met veel kleuren en contrasten. Het is flitsend maar niet irritant gefilmd. Maar niet alles is goed: een wilde motorrit over de pier wordt prachtig gefilmd, maar een brandende boot is voorzien van pijnlijk slechte CGI-vlammen.

Pamela Anderson heeft tijdens haar cameo niet eens tekst. Dat is geen ramp, maar de scène met Hasselhoff is helemáál "pointless". Zijn scène maakt geen enkele indruk en voegt niets toe. Ik hoopte dat hij na die ene scène nog iets zou doen, maar dat deed hij niet. De mid-credits scène met The Hoff is eveneens niet leuk. Jammer.

Aardig. 2.5 sterren.

avatar van Theunissen

De populaire televisieserie "Baywatch (TV Series 1989–2001)" keek je (althans ik) vroeger vooral voor de rondborstige mooie vrouwen (o.a. Pamela Anderson, die in deze film ook nog heel even is te zien) en de rest deed er eigenlijk niet aan toe en dat geldt eigenlijk ook voor deze flauwe Komedie / Actie film, waarbij ik de vrouwen zelfs minder (ook minder rondborstig) vond dan in de serie.

In dit verhaal draait het om de toegewijde strandwacht Mitch Buchannon (gespeeld door Dwayne Johnson), die botst met een nieuwe rekruut, te weten de in ongenade gevallen tweevoudige Olympische gouden medaille (bij het zwemmen) winnaar Matt Brody (gespeeld door Zac Efron). Wanneer ze op het spoor komen van een crimineel complot wordt het voortbestaan van hun strand in gevaar gebracht en gaan ze samen de strijd aan, waarbij ze moeten leren samenwerken.

De opening van het verhaal (dat had tenminste nog iets te doen met de serie Baywatch) was nog enigszins vermakelijk en ik moest zelfs even glimlachen toen iemand met zijn penis en testikels vastzat in een strandstoel en er toen gezegd werd tegen hem:

Wow. Oké. Het lijkt erop dat jij je worst en je broodjes daar vast hebt zitten.

Maar al vrij snel wordt het hierna tenenkromend slecht en is het eigenlijk ook nog alleen maar een flauwe en langdradige Misdaad film, waarbij het draait om moord, corruptie en drugs. Het hele verhaal kon me totaal niet boeien of vermaken en ik had dan ook heel veel moeite om de film helemaal uit te zitten (duurt circa 110 minuten). I.p.v. dat ik me vermaakt heb met deze Komedie / Actie film, heb ik me vooral zitten te ergeren en dat aan de vele slechte humor (vaak tot het kinderachtige af) en ook aan de cast. Wat dat betreft deed deze film me regelmatig denken aan de films uit de "Police Academy" reeks, waarbij het verhaal, de humor en de cast eigenlijk ook dramatisch slecht was.

Hoofdrolspeler Dwayne Johnson (in de rol van Mitch Buchannon, die vroeger in de serie gespeeld werd door David Hasselhoff en die in deze film ook nog eventjes te zien was) vind ik een leuke acteur en zie ik ook graag spelen in actiefilms, maar in deze film haalde hij bij mij vooral het bloed onder de nagels vandaan met zijn moraal gezever. Ook aan hoofdrolspeler Zac Efron (in de rol van Matt Brody) zat ik me meer te ergeren, dan dat ik hem leuk of grappig vond. Ik moet daarbij wel zeggen dat hij er fraai gespierd uitzag en dus goed getraind had voor zijn rol. Het flauwe onderling bekvechten/afzeiken tussen Dwayne Johnson en Zac Efron, hing me ook al heel snel de keel uit. Maar dat het nog slechter en beroerder kon, dat bewees de onbekende acteur Jon Bass (in de rol van Ronnie Greenbaum, die verliefd is op C.J. Parker).

Het vrouwelijk schoon is in deze film vertegenwoordigd met Kelly Rohrbach (in de rol van C.J. Parker, die in de serie gespeeld werd door Pamela Anderson), Alexandra Daddario (in de rol van Summer Quinn, die in de serie gespeeld werd door Nicole Eggert) met haar ietwat aparte ogen, Ilfenesh Hadera (in de rol van Stephanie Holden, die ik overigens wel mooier vond dan de in de serie spelende Alexandra Paul) en Priyanka Chopra (in de rol van Victoria Leeds, die in deze film de slechterik is en op het einde letterlijk en figuurlijk wordt opgeblazen met vuurwerk). Van de vrouwen valt er niets bloot te zien (ook niet heel erg), maar wel valt er een slappe penis te zien en dan niet van Dwayne Johnson of Zac Efron, maar van een dood persoon.

Visueel gezien valt het eigenlijk ook nog allemaal tegen (en daar tel ik de vrouwen eigenlijk ook bij) en de special effecten (o.a. de in vuur staande boot op zee) zagen er dramatisch slecht, nep en goedkoop uit. Maar dramatisch slecht en goedkoop (o.a. de vele slechte humor) geldt eigenlijk voor alles in deze flauwe Komedie / Actie film en daarom kan ik deze film ook geen hoger punt geven dan 1,0*.

P.S. tijdens de aftiteling krijg je zogenaamd nog wat leuke scenes te zien en daarbij zegt David Hasselhoff op een gegeven moment ook tegen Dwayne Johnson "Nee, ik ben Mitch Buchannon al 20 jaar. Kom ik in het vervolg ?". Waarop Dwayne Johnson dan zegt "Ik denk dat jij in het vervolg moet spelen". Kortom, er zal dus nog een vervolg komen.

avatar van Waku

Waku

Er zijn nogal matige kritieken en ik vreesde daarom het ergste.

Toch viel het mij allemaal best mee.

De vergelijking met de jaren 80 serie moet je niet eens aan beginnen.

Behalve dat het verhaal draait om strandwachten, de naamsbekendheid en de gast verschijningen van Pamela Anderson en David Hasselhoff heeft deze "Baywatch"een geheel eigen stijl.

Het is luchtig, best sexistisch kwa humor en drama is ver te zoeken.

Veel mannelijke en vrouwelijke sex symbolen dus die vergelijking met de hit serie van vroeger komt wel overeen. Maar vermakelijk is het allemaal wel. Dankzij een energieke soundtrack opzwepend.

De special effects hadden beter gekund, dat dan weer wel.

3*/3.5*

avatar van The Oceanic Six

Ik voel weinig tot geen nostalgie rondom de serie Baywatch, die ik vroeger wel eens heb gezien maar nooit echt volgde, waardoor deze nieuwe film ook weinig los weet te maken. Het leek me allemaal vrij matig en dat is het uiteindelijk ook geworden, ondanks dat er nog wel enig amusement in zit. Maar zoals bij veel blockbusters van vandaag de dag duurt het allemaal veel te lang (2 uur, pfff) en is het verhaal nodeloos complex, wat niet erg goed past bij een film gebaseerd op een simpele strandwachtenserie als Baywatch ooit was. Maar het misdaadverhaaltje was natuurlijk nodig om de sterkte punten van The Rock te benutten.

De film probeert verder ook wel grappig te zijn, maar ze slaan daarmee de plank vrij vaak mis. De paar geslaagde grappen of dialogen zijn te weinig om hiermee te overtuigen. Wel geinige cameo's van Pamela en Hasselhoff trouwens. Met de cast is weinig mis, zeker The Rock en Zac Efron vallen op met hun gespierde lichamen en daarbij vind ik The Rock ook altijd wel een geschikte persoonlijkheid, maar ook hij trekt de film niet naar een hoger niveau. Gelukkig zit er genoeg vrouwelijk schoon in om van te genieten, waardoor het sowieso best kijkbaar blijft. Typisch zo'n film die je weer snel vergeet na het kijken, maar daar is op zich niet altijd wat mis mee. Een hamburger van de McDonalds stelt ook niks voor, maar is op het moment van eten nog best smakelijk.

Daar sluit ik me deels bij aan. Ongelooflijk domme film, maar ach. Ze worden al veel erger gemaakt.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

een paar geslaagde grappen al dan niet door middel van knipogen,en het zich zelf niet serieus te nemen.

Mooie mensen ( net als in de serie ,maar dan zonder de siliconen ) .

Maar met een verhaal ( er moet immers bijna 2 uur gevuld worden blijkbaar ) dat verschrikkelijk slap is .

Het gaat om de humor,maar dan is zijn film "broertje 21 Jump Street (2012) veel beter geslaagd,door dat de humor meer dikker werd aangezet,en de hoofdrol spelers leukere rollen hadden .Maar echt de vinger kan ik er niet opleggen.

Dit was leuk popcorn vermaak,aardige humor,maar als ze nu de serie kunnen laten voor wat het is .

Middelmatige eye candy in slow motion met een elke week slap verhaal er omheen , dan is dit best een goede afsluiting .

avatar van filmkul

filmkul

Middelmatige actie komedie. Het verhaal is zwak en daarmee volgens verwachting. De uitwerking is nog geen eens heel slecht. Het tempo is goed en eigenlijk verveelt de film geen moment. Toch is het allemaal net niet. De humor is plat en heel soms grappig. Ook de actie is niet groots met matige special effects. De cast is redelijk en de hoofdrolspelers lijken veel plezier te hebben met elkaar, wat een positieve bijdrage geeft aan de film. De soundtrack is verder prima. Net niet, maar wel te pruimen. 2.5/3.0