• 9.370.356 stemmen

Genre: Sciencefiction / Avontuur

Geregisseerd door: Simon Hunter

Met onder meer: Thomas Jane, Ron Perlman en John Malkovich

Plot Mutant Chronicles

"Welcome to the 23rd century. The new dark ages."

Deze film speelt zich af in de 28e eeuw. Constantine (John Malkovich) staat aan het hoofd van een bondgenootschap dat de mensheid controleert en de natuurlijke rijkdommen van de aarde uitput. Wanneer een plunderend leger van mutanten een strijd tegen de mensheid begint, krijgt Constantine de mogelijkheid om de wereld te vernietigen en met enige getrouwen te vluchten naar een veilige plaats.

Brother Samuel

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

mnrk schreef:

normaal is game beter dan de film...

avatar van mnrk

mnrk

DonOswaldo schreef:

Bedoel je niet andersom? meestal is de film beter dan de game namelijk..

Je hebt helemaal gelijk...moet natuurlijk andersom zijn

Wat zo onder de indruk van deze film

avatar van killer13

killer13

zonde! zo'n goed begin en dan verandert alles in een regelrechte flop. ik heb 15 euro betaald aan dit misbaksel, wat een verspilling van geld zeg!

avatar van Cleanshot

Cleanshot

Bizarre film, komt een beetje over als een cartoon.

avatar van Freckles

Freckles

Slechte film met verschrikkelijk acteerwerk en zwak verhaal.

Effecten waren een ramp.

avatar van syntagma

syntagma

Helemaal niet slecht dit filmpje. Ik hou van dit genre, vooral omdat het lekker scifi is met af en toe mooie (sfeer)beelden. Je ziet natuurlijk wel dat het allemaal CGI is (ook het bloed), maar ik vond het zeker niet slecht gedaan. Het verhaal is niet bijzonder, het acteren ook niet, maar ik heb me prima vermaakt. Echt niet heel erg slecht hoor deze film!

avatar van MarcieMarc

MarcieMarc

DonOswaldo schreef:

Zeker nooit ge-gamed????..

Ter info..,:games gebaseerd op films zijn meestal helemaal waardeloos....(mede door de tijdsdruk van de filmmakers enz)

en

de meeste films gebaseerd op games zijn nog wel oke.. (hebben ze eindelijk weer eens een origineel verhaal).

daar is deze er niet 1 van...WAARDELOOS gewoon

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

MarcieMarc schreef:

Zeker nooit ge-gamed????..

Ter info..,:games gebaseerd op films zijn meestal helemaal waardeloos....

Oke, je herhaalt m'n woorden. En nu?

avatar van snake shit

snake shit

Deze film trok op niet veel,de special effect's waren niet echt goed.

avatar van willemfilm

willemfilm

Zeldzame prutfilm zeg.Verder geen commentaar.

avatar van Pestiis

Pestiis

ehm... deze film speelt zich af in de 28e eeuw... aan het begin staat dat de oorlog die woedt plaatsvind in 2707... das ehm...een kleine 400 jaar later ?..

avatar van Pestiis

Pestiis

na deze film bekeken te hebben moet ik zeggen dat t best wel een butt-film eerste klas is..

het einde is echt ronduit vreemd te noemen... niets van creativiteit of wat dan ook...

de visual FX zijn op sommige momenten gewoon absolute tranentrekkers zo slecht...

kan deze film ook niet meer dan een 2 sterren geven voor de moeite...

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Verhaal aardig bedacht en de mutants + Machine zien er wel goed uit, maar helaas is de film te donker en zijn er veel goedkope computer effecten gebruikt.

avatar van Kirth

Kirth

Als liefhebber van Science Fiction kan niet anders dan deze film de zwakste ooit te noemen. Ze verplaatsten WO I naar 2700 qua toekomstvisie niet echt geslaagd. Voor de rest allemaal studiowerk, met goedkope decors, allemaal donker, en als ze het laten regenen in zo'n films is het meestal om het gebrek aan decor of ruimte te verdoezelen.

Al bij al een erg zwakke film.

avatar van Decec

Decec

Een redelijke SF film...

Horror is mijn smaak niet....

Redelijke donkere camerawerk...

Niet spannend, alleen maar moorden...

Geen aanrader!

avatar van harm1985

harm1985

Ja, wat moet je hier nu van zeggen? Low budget straalt er een beetje vanaf en de B-film clichés vliegen je om de oren. Vooral de explosies zien er in het begin erg nep uit, het acteren is houterig, de dialogen zijn ook niet je dat, maar wat de film wel weer goed doet is het neerzetten van de sfeer. Waar ik niet helemaal over uit ben is het bloed, de kills zijn op zich wel vet, maar dat bloed is dan weer te rood, en spat soms zelfs tegen de camera aan. Moet haast wel een stijlkeuze zijn, maar werkt gewoon niet echt. Met een groter budget was meer mogelijk geweest. En John Malkovich voegt ook echt helemaal niks toe. Tel daarbij op dat het verhaal wat warrig was (wat uitleg aan het begin was niet erg geweest), het feit dat er ondanks dat het in de 28e eeuw afspeelt het eruit ziet alsof het de eerste wereldoorlog is en ik kom niet hoger uit dan 2*. Ben ik nog gul ook waarschijnlijk.

Ai, zie dat dat ding dus 25,000,000 heeft gekost, nou dat zie je er niet vanaf.

avatar van akira124

akira124

Wat een gedrocht. Kinderachtig uitgewerkt en zeer matig geacteerd. Wat toch een gemiste kans is met deze cast. 1,5*

avatar van DeCol

DeCol

Wat een lelijke film zeg.

Vreemd plot hierboven aangezien dat alleen over de eerste 30 minuten gaat. Daarna komt Constantine niet meer in beeld en wordt er niet gezocht naar veilige plaats. In plaats daarvan gaat een groepje getrouwen juist op zoek naar de bron van mutanten om het te vernietigen. IN het eerste opzicht geen slecht verhaal en er valt dan ook zeker iets van te maken. Jammer genoeg doen ze dat niet. Ten eerste viel het me op dat het visueel echt afschuwelijk is. Decors, studio, digitaal(?), het ziet er niet uit en dat terwijl er budget van 25 miljoen aan deze film hangt. De kills zijn best vet(onthoofdingen, headshots, enz), maar het ziet er té gemaakt uit. De mutanten zijn dan wel weer aardig en het ondergrondse heeft wel wat sfeer. De acteurs komen een beetje ongeïnteresseerd over. Thomas Jane was redelijk cool (The Punisher in mijn hoofd) en volgens mij is John Malkovich enkel gebruikt om de film wat spraakmakender te maken. Op het einde was ik zelfs al wat aan het knikkebollen.

avatar van gauke

gauke

Een soort film die we de laatste jaren meer gezien hebben: ditmaal een episch, mythisch, duister, geloofwaardig en inmiddels clichématig avontuur over het tegenhouden van een monster. Gaandeweg verliest het verhaal vaart en inspiratie en wordt duidelijk dat de regisseur met een te klein budget heeft moeten werken, hetgeen ten koste gaat van de beoogde effecten.

avatar van aburex

aburex

willemfilm schreef:

Zeldzame prutfilm zeg.Verder geen commentaar.

Als je geen commentaar hebt, hou dan je mond en geef gewoon een stem. Vond de film helemaal niet slecht. Heb trouwens de game niet.

avatar van RuudC

RuudC

Pestiis schreef:

2707 is in 28ste eeuw, rekenwonder.

Kirth schreef:

Echte liefhebber ben je, als je nog nooit van steampunk gehoord hebt.

avatar van RuudC

RuudC

Voor een euro of drie neem ik films als deze altijd wel mee. Thomas Jane, Ron Perlman zijn leuke acteurs. John Malkovich doorgaans ook, maar hier was hij uitermate zwak (en gelukkig was hij er zo weer uit). Volgens mi had hij geen idee wat hij hier aan het doen was. Mutant Chronicles is (een beetje) tegen de verwachtingen in nog een behoorlijk leuke film geworden. Natuurlijk is de CGI op een aantal momenten niet om over naar huis te schrijven, maar toch was heb ik het helemaal niet als vervelend ervaren dat de film het grootste deel van de tijd voor een groen scherm afspeelt. Het is in elk geval belangrijk dat men de juiste sfeer heeft weten te scheppen.

Dat de opbouw van het verhaal niet origineel is en het feit dat hier voor de zoveelste keer een eliteteam in het hol van de leeuw een missie heeft, is jammer. Voor mij levert het in elk geval geen extra punten op. Het belangrijkste is toch dat de film vermaakt. Dit science fiction is best leuk vanwege onder andere steampunkjasje, maar ook vanwege het gegeven dat de mutanten leuke badguys zijn. Over de inhoud kan verder veel gezeurd worden. Bepaalde zaken zijn inderdaad best vaag. Er zit genoeg actie in. Drie euro goed gespendeerd.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

killer13 schreef:

Ja sorry hoor, maar het zal wel aan mij liggen, maar ik begrijp er totaal helemaal niks van.

Als ik jou bericht lees dan moet het toch best wel een hele beroerde film zijn. Je noemt het zelf nota bene een flop.

wat schetst mijn verbazing? Je stemt nog wel 3 sterren?!!?!

Vind je het raar dat ik het niet helemaal kan plaatsen, of vind jezelf dat je stem wel correct is?

avatar van killer13

killer13

mcdaktari schreef:

wat schetst mijn verbazing? Je stemt nog wel 3 sterren?!!?!

mijn bericht heb ik gepost toon ik de film net gekocht had en ik zwaar teleurgesteld was. zeker omdat ik met 15 euro wel een betere film had kunnen krijgen. maar na een herziening en minder hoge verwachtingen viel de film nog wel mee. geen topper, want ik vind het nog altijd zonde want er had meer mee gedaan kunnen worden met wat meer budget en wat betere richtlijnen van de regisseur. de sfeer vond ik erg goed en de actie was ook genoeg aanwezig, de uitwerking (zoals het acteerwerk en de cgi) was vaak ondermaats. al bij al nog goed te doen dus als je het allemaal niet te serieus neemt. daarmee dat mijn stem ondertussen uitkomt op een 3 terwijl dat vroeger heel wat lager was denk ik. ik heb alleen nooit de moeite gedaan om een nieuw bericht te posten en ik vind het helemaal niet raar, ik vind het zelfs terecht. maar ik hoop datje mijn stem nu wat beter kan plaatsen

avatar van Glennekeeeee

Glennekeeeee

halverwege afgezet. waanzinnig slechte effects, belachelijke acteerprestaties en dat sfeertje dat ze willen creëren met die grauwe filter over werkt saai voor deze film

avatar van Tarkus

Tarkus

Ondanks de cast, met toch goede acteurs als Ron Perlman en John Malkovich is de film een teleurstelling.

Ik neem aan dat men duistere beelden gebruikt om het allemaal wat onheilspellender te maken, maar sommige scènes zijn zo donker opgenomen dat de actie helemaal niet meer zichtbaar is.

Nochtans is het een verhaal waar je een goede film van zou kunnen maken, maar ze slaan hier de bal helemaal mis.

avatar van Master Blaster

Master Blaster

Vandaag herzien en de film heeft de tijd wel doorstaan. Helaas is het verhaal toch wat minder

al met al leuk om toch weer eens gezien te hebben

avatar van amenmalek

amenmalek

Je moet hier van houden. Ik vind dit dus best te pruimen... Het hele steampunksfeertje doet het wel hier.

avatar van Phantasm

Phantasm

Popcornfilm die je niet al te serieus moet nemen, heb me hiermee prima vermaakt.