• 9.375.882 stemmen

Genre: Sciencefiction / Avontuur

Geregisseerd door: Simon Hunter

Met onder meer: Thomas Jane, Ron Perlman en John Malkovich

Plot Mutant Chronicles

"Welcome to the 23rd century. The new dark ages."

Deze film speelt zich af in de 28e eeuw. Constantine (John Malkovich) staat aan het hoofd van een bondgenootschap dat de mensheid controleert en de natuurlijke rijkdommen van de aarde uitput. Wanneer een plunderend leger van mutanten een strijd tegen de mensheid begint, krijgt Constantine de mogelijkheid om de wereld te vernietigen en met enige getrouwen te vluchten naar een veilige plaats.

Brother Samuel

Capt. John McGuire

Cpl. Jesus 'El Jesus' de Barrera

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Volledig overstuurd scifi-rommeltje waar op sommige momenten geen touw aan vast te knopen is. Het moest blijkbaar een soort pastiche zijn van de schaamteloos vermakelijke scifi van weleer, maar die intentie wordt vakkundig de nek omgedraaid door de hersenverlammende montage, matige speciale effecten en ondermaatse acteerprestaties. Met uitzondering van Thomas Jane dan, die blijft ook in dit soort troep zijn coole zelf.

Grootste acteerzondaars zijn wel John Malkovich (die enkel zijn salaris even komt ophalen), Devon Aoki (altijd even ongeloofwaardig) en Ron Perlman (als monnik!) die met een uitgestreken gezicht allerlei theologische onzin loopt te verkondigen en de arme schaapjes braaf op het juiste spoor houdt. Een feestje op zich voor de liefhebbers van geschmier.

Mutant Chronicles blijft enkel bespaard van de laagste score door een paar leuke vondsten (de manier waarop Jane zich van een gewond nevenpersonage ontdoet, is waanzinnig bruut) en hier en daar wat fijne monsteractie (het debiele Super Mario-einde even buiten beschouwing gelaten).

1.5 sterren.

avatar van Lennert

Lennert

Door deze film begon ik me weer af te vragen waarom de naam John Malkovich meehielp mij over te halen deze film te huren, want zijn prestatie was om te janken zo slecht. Sterker nog, op Ron Pearlman, Jane Thomas en helemaal Sean Pertwee (zeer sympathiek acteur) na, was de rest van de cast ook behoorlijk ongeinteresseerd. Lag het aan het matige script met houterige dialogen of de oninteressante personages dat veel van de acteurs de hoop van tevoren al op hadden gegeven?

Wat deze film echter redt, is de enorme hoeveelheid spectaculaire actiescenes die lekker bloederig in beeld worden gebracht. De mutanten zijn gave vijanden, de special effects komen door het grauwe kleurenfilter best goed uit de verf en het steampunk sfeertje zit er op zich goed in. Een echte no-brainer.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Voor een popcorn filmpje wel te doen.

Vind het soort verhaal altijd wel amusant. Paar leuke actiescenes. Wel hadden ze wat meer tijd mogen besteden om de karakters goed te leren kennen.

Effecten vind ik zelf goed genoeg, en ook de geluiden zijn goed in orde. Een duistere look vind ik altijd wel vermakelijk, maar hier was het soms iets te donker, dus qua belichting kon het soms wat beter.

Acteerwerk niet altijd even goed, maar heeft me niet ontzettend gestoord bij dit filmpje.

Het is uiteraard geen topper, en er is veel op aan te merken, maar voor een keertje goed te doen

avatar van Decec

Decec

Een redelijke SF film...

Horror is mijn smaak niet....

Redelijke donkere camerawerk...

Niet spannend, alleen maar moorden...

Geen aanrader!

avatar van harm1985

harm1985

Ja, wat moet je hier nu van zeggen? Low budget straalt er een beetje vanaf en de B-film clichés vliegen je om de oren. Vooral de explosies zien er in het begin erg nep uit, het acteren is houterig, de dialogen zijn ook niet je dat, maar wat de film wel weer goed doet is het neerzetten van de sfeer. Waar ik niet helemaal over uit ben is het bloed, de kills zijn op zich wel vet, maar dat bloed is dan weer te rood, en spat soms zelfs tegen de camera aan. Moet haast wel een stijlkeuze zijn, maar werkt gewoon niet echt. Met een groter budget was meer mogelijk geweest. En John Malkovich voegt ook echt helemaal niks toe. Tel daarbij op dat het verhaal wat warrig was (wat uitleg aan het begin was niet erg geweest), het feit dat er ondanks dat het in de 28e eeuw afspeelt het eruit ziet alsof het de eerste wereldoorlog is en ik kom niet hoger uit dan 2*. Ben ik nog gul ook waarschijnlijk.

Ai, zie dat dat ding dus 25,000,000 heeft gekost, nou dat zie je er niet vanaf.

avatar van DeCol

DeCol

Wat een lelijke film zeg.

Vreemd plot hierboven aangezien dat alleen over de eerste 30 minuten gaat. Daarna komt Constantine niet meer in beeld en wordt er niet gezocht naar veilige plaats. In plaats daarvan gaat een groepje getrouwen juist op zoek naar de bron van mutanten om het te vernietigen. IN het eerste opzicht geen slecht verhaal en er valt dan ook zeker iets van te maken. Jammer genoeg doen ze dat niet. Ten eerste viel het me op dat het visueel echt afschuwelijk is. Decors, studio, digitaal(?), het ziet er niet uit en dat terwijl er budget van 25 miljoen aan deze film hangt. De kills zijn best vet(onthoofdingen, headshots, enz), maar het ziet er té gemaakt uit. De mutanten zijn dan wel weer aardig en het ondergrondse heeft wel wat sfeer. De acteurs komen een beetje ongeïnteresseerd over. Thomas Jane was redelijk cool (The Punisher in mijn hoofd) en volgens mij is John Malkovich enkel gebruikt om de film wat spraakmakender te maken. Op het einde was ik zelfs al wat aan het knikkebollen.

avatar van killer13

killer13

mcdaktari schreef:

Ja sorry hoor, maar het zal wel aan mij liggen, maar ik begrijp er totaal helemaal niks van.

Als ik jou bericht lees dan moet het toch best wel een hele beroerde film zijn. Je noemt het zelf nota bene een flop.

wat schetst mijn verbazing? Je stemt nog wel 3 sterren?!!?!

Vind je het raar dat ik het niet helemaal kan plaatsen, of vind jezelf dat je stem wel correct is?

mijn bericht heb ik gepost toon ik de film net gekocht had en ik zwaar teleurgesteld was. zeker omdat ik met 15 euro wel een betere film had kunnen krijgen. maar na een herziening en minder hoge verwachtingen viel de film nog wel mee. geen topper, want ik vind het nog altijd zonde want er had meer mee gedaan kunnen worden met wat meer budget en wat betere richtlijnen van de regisseur. de sfeer vond ik erg goed en de actie was ook genoeg aanwezig, de uitwerking (zoals het acteerwerk en de cgi) was vaak ondermaats. al bij al nog goed te doen dus als je het allemaal niet te serieus neemt. daarmee dat mijn stem ondertussen uitkomt op een 3 terwijl dat vroeger heel wat lager was denk ik. ik heb alleen nooit de moeite gedaan om een nieuw bericht te posten en ik vind het helemaal niet raar, ik vind het zelfs terecht. maar ik hoop datje mijn stem nu wat beter kan plaatsen

avatar van Glennekeeeee

Glennekeeeee

halverwege afgezet. waanzinnig slechte effects, belachelijke acteerprestaties en dat sfeertje dat ze willen creëren met die grauwe filter over werkt saai voor deze film