• 9.378.314 stemmen

The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor (2008)

Actie / Avontuur | 114 minuten

Gesproken taal: Engels en Mandarijn

Releasedatum: 31 juli 2008

Plot The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor

"A New Evil Awakens."

Ergens in het verre Oosten vinden vader en zoon O'Connell het mausoleum van een zekere keizer Han. Het mausoleum blijkt het gemummificeerde lichaam van de keizer te bevatten. Maar het graf blijkt geheimen met zich mee te dragen, nadat beide onderzoekers ontdekken dat Han was vervloekt.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Let je wel op? Jet Li was de mummy.

avatar van Ge0force

Ge0force

Het verhaal en de dialogen zijn slaapverwekkend, maar de actiescenes en special effects zijn super!

avatar van trainercoach

trainercoach

martinovitch schreef:

Ik vind het een geweldige film !

Mooie actie scènes, spannende gevechten goede humor!

Wat moet een film nog meer hebben ?

Je kan dit toch zeker niet slecht noemen !!!!

ik snap het lage gemiddelde niet maar ja het zal wel aan mij liggen.

Voor mij 4.5*

Dat weet ik wel zeker dat het aan jou ligt. Deze film is zo dom vergeleken met de andere twee delen.

avatar van Mr. Olaf

Mr. Olaf

De eerste film was best vermakelijk, deel 2 al een stuk minder, mede door de slechte effecten en dat irritante ventje. Dit deel is om te janken. Slecht verhaal, geen spanning, wederom zeer slechte effecten en eeuwig zonde dat Rachel Weisz vervangen is. (Of ze zag de bui al hangen en heeft zelf gecanceld)

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

De eerste twee titels van The Mummy zijn jeugdsentiment, en alleen daarom heb ik dit derde deel ook een eerlijke kans gegeven. Het begint best aardig met een serieuze introductie rond een boosaardige keizer ( Jet Li ) die het eeuwige leven eist van een heks ( Michelle Yeoh ). Maar dan zien we opeens een openingsshot van Brendan Fraser die klungelig aan het vliegvissen is. De toon is gezet, dit gaat waarschijnlijk vol zitten met kinderachtige humor. En ja hoor, er volgen een heleboel pogingen tot humor, die allemaal jammerlijk falen door gebrek aan timing of geen komisch talent van de acteurs. Alleen Brendan Fraser komt ermee weg, maar ook alleen omdat hij de lachers al op zijn hand heeft met dat rare hoofd van hem.

Qua speciale effecten is het uiterst bedroevend gesteld. Om in 2008 nog aan te komen zetten met beelden die in 1998 al belegen waren? Het is dat de sets er dan wel weer sfeervol uitzien als tegenwicht daaraan. Maar toch heeft het allemaal wel iets, juist door de foutheid en het hele sfeertje. Ik heb me zelden geirriteerd aan de overduidelijke minpunten, dat is ook wat waard. Dit is niet het derde deel van The Mummy dat ik had willen zien, maar ik heb me er voldoende mee vermaakt als no-brainer.

avatar van Mr_Remia

Mr_Remia

Hoewel ik de mummy 1 goed vond en de mummy 2 er ook nog wel mee door kon... is dit echt een flop, makkelijk verhaal, slecht geacteerd en waardeloze humor!

Wel mooie special effects, daar geef ik de 2 sterren voor maar voor de rest? dikke crap!

avatar van otherfool

otherfool

Van alle nutteloze vervolgen in 2008 misschien wel de meest nutteloze. De eerste 2 Mummy films destijds met veel plezier gekeken maar Tomb of the Dragon Emperor krijgt eigenlijk niks gedaan; Weisz is er niet, de grappen zijn er niet en de effecten zijn soms ronduit lelijk (de Yeti en de draak vooral). Met een gezonde dosis zelfspot slaat de film er zich soms redelijk doorheen maar als je kijkt wat deze Mummy brengt dan is dat eigenlijk maar bar, bar weinig.

Het is meer dat ik ergens een soort sympathie voor de franchise voel dat ik er nog 2* voor over heb, maar dat is inclusief meervoudig met het hand over het hart strijken.

avatar van schillies

schillies

Erg zwakke film, vooral aan de heel zwakke special effects heb ik me kapot geergerd, die draak zag er al net zo nep uit als de scorpion king in de tweede. Verder vond ik het verhaal maar wat flauw in elkaar zitten en heel flauw dat Rachel Weisz niet meer meedeed. Rick en Jonathan werden nog wel redelijk gespeeld, maar verder niet veel bijzonders.

avatar van blisteringdude

blisteringdude

Vergeleken met de eerste 2 delen is dit een wanproduct. De grappen raken kant noch wal, de effecten zijn zeer matig en het acteerwerk is belabberd. Waardeloos vervolg en nu niet meer aan de Mummy serie knoeien! 1.5*

avatar van mixmaster

mixmaster

waardeloos 3e deel met verschrikkelijk slechte computereffecten.

ik hoop dat het de laatste is , want je houd je hart vast als er nog een deel zou komen.

avatar van Skrean

Skrean

Niks haalt het bij het eerste deel. Het chineze terracote leger was het vetst van de film.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Skrean schreef:

Correctie : Aziatisch.

avatar van Freekiejjj

Freekiejjj

deze film zit zwaar onder me verwachtingen

avatar van RobinF

RobinF

had beter verwacht.

avatar van Sando-san

Sando-san

Zonder deze film te vergelijken met de andere delen is het een vermakelijk filmpje geworden. Ook ik had meer van deze film verwacht. Toch leuk om te bekijken en vond de SFX ok. Zit tussen de 2,5 en 3*.

avatar van Phoebe318

Phoebe318

Niet slecht, maar kan niet tippen aan het eerste deel.

avatar van Lúthien

Lúthien

Wat ik het meest jammer vond is dat ze Rachel Weisz hebben vervangen, vooral in het eerste deel vond ik haar vertolking van de rol zo mooi. Haar hele uiterlijk past ook bij het idee dat ze half Egyptisch half Engelse zou zijn. Bij het derde deel had ik meer het idee dat ik naar een vrouw uit zijn tweede huwelijk zat te kijken. Jammer.

avatar van mnrk

mnrk

Dit is toch wel de mindere in de Mummy reeks.

Wel zijn de special effects dik in orde (terracota leger en het eindgevecht) die verdienen wel de punten.

Laten we hopen op een beter deel 4...

avatar van 606

toch een zeer vermakelijke actie met mooie effecten.

avatar van dikkop

dikkop

Ja hij is nog steeds leuk om te kijken, maar toch jammer want het zonnige is er een beetje van af...

avatar van Maartenn

Maartenn

Die Brendan Fraser moet wel de slechtste acteur zijn die er momenteel in Hollywood rondloopt met zijn vreselijke timing van slechte bijdehandte grapjes. Komisch slecht gewoon.

avatar van Noodless

Noodless

Mwa, ik vond het vergeleken met de vorige delen een tegenvaller.

Het effect van de mummies in Azië vergeleken met mummies in Egypte komt al anders over. Dan het acteerwerk vond ik dit keer wel wat storend. Brendan Fraser speelt niet echt zijn rolletje meer van de vorige delen. Hij krijgt weinig inhoud in zijn rol. Ook minder grappig.

Rachel Weizz is een gemis. De rol van de zoon is mierzoet en flauw.

Heel veel zwaardgevechten en karate-gedoe door de rol van Jet Li.

Mist daardoor ook weer die sfeer van de vorige delen.

Positief zijn natuurlijk wel de beelden en de speciale effecten.

Al worden we heden heel wat verwend op dat vlak.

In de vorige delen zat ook meer dreiging van de mummie, hier had je dat op geen enkel moment. Weinig spanning.

6/10

avatar van Banjo

Banjo

• 2035 berichten

nou vooruit.. ik geef 3 sterren eigelijk is de film daar te matig voor.

maar ik heb me toch wel vermaakt

avatar van The_Game

The_Game

Zeer slecht derde deel van de Mummy serie. Ik heb gisteren echt moeten zoeken naar een stukje spanning of humor, maar helaas. De vorige delen kwamen toch veel spontaner over, hier leek het echt of Brandan Fraser verplicht was in deze film te spelen. Verder ga ik het helemaal niet hebben over het "zoontje".

avatar van Mr. J

Mr. J

ik vond het wel mooi gemaakt...

maarja, ik heb de andere delen nog niet gezien...

avatar van LEIDENAAR187

LEIDENAAR187

Wat een bagger.

Ik zag deze in de bioscoop net als de andere 2 mummy-delen.

Hoewel die films ook geen juweeltjes zijn,waren ze wel vermakelijk.

Wat een tegenvaller was dit.

In elke film vond ik jonathan(broer van brendan frasers vrouw) al een irritant karakter die ook meer erin zat om de pubers van kinderachtige grappen te voorzien.

Ook hier deed die weer goed mee met flauwe grappen die gewoon meer irritant dan grappig waren.

De hele humor in die film was niet grappig,en ook het acteren was bagger,niet dat dat bij de andere mummys wel zo speciaal was.

Grootste manco is de kinderachtige aktie en onzin.

Jet li als bad-guy,als mummy??Na lethal weapon 4 verwachtte ik dus een heerlijke badass,maar wat een teleurstelling,zijn vechtkunsten hoeft die amper tot niet te showen,waarom jet li casten??

De film was nergens dreigend of spannend en eigenlijk vooral kinderachtig.

Vooral de scenes met de yeti's kun je niet serieus nemen.

De karakters zijn ook vervelend,en ik hoop dat dit de laatste mummy film is,wat een lachertje deze film...

Er zaten een paar goeie special effects in die we van de andere delen gewend zijn en hier en daar wat leuke aktie,waardoor die zeker wel af te zien was.

Als ik tussen de 7 en 14 jaar oud was geweest had ik deze film vast een 4 of hoger gegeven,nu een 1.5..

avatar van MNV2

MNV2

• 1900 stemmen

Mr. J schreef:

ik vond het wel mooi gemaakt...

maarja, ik heb de andere delen nog niet gezien...

Dan zou ik die zeker eens zien want het niveau van deze film ligt toch wel lager dan dat van de vorige..

avatar van Djo77

Djo77

Ik vond deze film erg vermakkelijk om naar te kijken. Heele mooie special effects vooral als je de film op HD bekijkt! Vooral de Jeti's waren mooi geanimeerd. Keek lekker weg.

Voor de rest vond ik het acteer werk wat aan de mindere kant. "Bijvoorbeeld: "Mother No!" klonk heel ERG nep. Ben echter niet zo'n criticus daarom geef ik de film 3 sterren.

avatar van ;)

;)

een erg goed vervolg op de 2 vorige delen.

enkel op het fijt dat deze mummy niet de hoge priester is van de vorige films maar een volledig ander verhaal laat zien.

de special effects zijn supper met als uitblinkers de yeti's

( sneeuwmonsters ) en de mummy's natuurlijk.

deze film bevat actie met natuurlijk die humoristische noot die elk gevecht interessant en grappig houd.

avatar van doodah

doodah

Iets beter dan de vorige twee delen.
Het verhaal blijft wel maar gewoontjes, en moet het vooral hebben van de special effects, maar het was wel een aangenaam om hem te zien.
Jet Li krikkte het allemaal wat op, alhoewel hij hier zeker niet zijn beste rol neerzette.
Wel vond ik het geinig dat DE martial arts specialist Jet Li in een gevecht wordt verslagen door Brendan Fraser.