• 9.374.662 stemmen

The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor (2008)

Actie / Avontuur | 114 minuten

Gesproken taal: Engels en Mandarijn

Releasedatum: 31 juli 2008

Plot The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor

"A New Evil Awakens."

Ergens in het verre Oosten vinden vader en zoon O'Connell het mausoleum van een zekere keizer Han. Het mausoleum blijkt het gemummificeerde lichaam van de keizer te bevatten. Maar het graf blijkt geheimen met zich mee te dragen, nadat beide onderzoekers ontdekken dat Han was vervloekt.

avatar van Prudh

Prudh

Na deel twee deel ik hier even makkelijk een halve ster voor uit. Je reinste bagger. Zowat een kopie van de voorgaande Mummy, maar nu in China. En een slechte kopie ook nog eens. De fouten uit dat deel zijn allemaal overgenomen, behalve dat het schrijnend irritante zoontje nu volwassen is. Oh ja.. Maria Bello? Slechte keuze. Prut.

avatar van The Oceanic Six

De 1e Mummy was geen topper, wel erg vermakelijk. Dit gold ook voor de 2e, heerlijk als popcornfilm. Hoe goed is de 3e? Vanavond in de bios kreeg ik het antwoord.

Het antwoord is: Teleurstellend.
Tuurlijk, de film was op zich best vermakelijk, het was zeker geen weggegooid geld. Maar de film kwam wel bij mij over als overbodig en routinematig. Sowieso viel het me erg tegen dat dit allemaal in en met China afspeelde. Kom op zeg, als ik Chinese settings wil zet ik wel Jackie Chan op. The Mummy is Egyptisch, met piramides, valstrikken, zand, tombes en echte mummy's die ingewikkeld zijn, niet een tot leven gewekte Chinees.

Maar goed, even terug naar de film. De film voelt dus niet echt als een Mummy film. Wat dan wel? Nou, het kwam bij mij erg over als een avonturenfilm a la Indiana Jones. En laat ik recent daar de 4e van hebben gezien, dus deze film maakte wat dat betreft niet zo heel veel indruk.
Het verhaal is een stuk minder interessant dan in de vorige delen. Wederom zoals je verwacht een vloek die opgeheven wordt, what else is new? Maar dit maal in het oude China dus ipv Egypte. Overigens, Jet Li zette op zich geen verkeerde vijand neer. Alleen was het een tot leven gewekte ondode, geen mummy op de tradiotionale manier.
Van de oude cast is alleen de vrouw van Rick verdwenen en dat is erg jammer. Ze deed het altijd leuk en de vervanging was echt dramatisch. Die kon echt niet acteren, sommige zinnen en dialogen waren tenenkrommend. Dat was sowieso een nadeel van de film. Tussen al het avontuur door probeerden ze ook nog een vleugje gezinsdrama inclusief dramatisch slechte en overbodige dialogen erbij in te werken. Spijtig.

Maar goed, om ook even positief te zijn, want zo slecht was de film ook weer niet: Ik heb prima actiemomenten gezien die me wel bevielen, al overheersten de special effects wel heel erg en werd het soms te overdreven. Maar op zich, prima. Wel kwam de film traag op gang maar zeker het laatste uur vond ik wel de moeite.
Wel vond ik de oproep van Alex Chinese vriendin met de Yeti's lachwekkend. Kom op, hoe kan zon meisje plots uit het niets 3 gigantische Yeti's (die er overigens wel schitterend uitzagenen erg stoer waren) oproepen? Dat waren onverwachte hulptroepen. Ik vond het een beetje onzinnig.
Een ander punt dat ik trouwens ook gek vond was op het einde bij de finale veldslag, overigens een zeer coole veldslag tussen het keizerlijke leger en de ondoden. Waarom zou het keizerlijke leger beginnen met een pijlenregen? De vijand zijn toch skeletten??? Beetje raar.

Ook miste de film de echt leuke humor uit de vorige delen. Ricks broer, normaal de gangmaker in deel 1 en 2 kwam er weinig aan te pas, al waren bepaalde opmerkingen best leuk.

Kortom, de film was verre van origineel, miste de sfeer uit de vorige films maar is op zich als popcornfilm wel prima te kijken. Ik heb me vermaakt, maar had er wel meer van verwacht.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Mummy 3 is zonder twijfel een van de slechtste films van het jaar. Maar deze film bewijst wel dat een slechte film best vermakelijk kan zijn. Ik vind hem zelfs beter dan het tweede deel. Waar de actie in deel 2 in mijn ogen nogal voor de hele familie was, vol met domme grapjes, is de actie in dit deel wat serieuzer en veel pretentielozer, en zelfs af en toe creatief te noemen. De special effects zijn bij vlagen goed maar af en toe ook niet om aan te zien (de scene waarin Jet Li's hoofd uit water omhoog stijgt... alsjeblieft, Windows Movie Maker-taferelen...). Het acteerwerk is slecht en er is geen greintje chemie tussen alle acteurs. De dialogen en one-liners zijn ronduit belachelijk ("Where is your honor? Fight like a man!").

Maar zoals gezegd, de actie maakt zeer veel goed, alhoewel wat meer zwaardgevechten met Jet Li nog meer goed hadden kunnen maken.

avatar van thunderball

thunderball

Daarnet deze gezien.
Hij viel me ontzettend mee. Ik had er dan ook niet zo veel van verwacht. Best geinig eigenlijk.
Ok, soms was het te idioot voor worden, met als absolute hoogtepunt (of dieptepunt, het is maar hoe je het bekijkt) de Yeti's! Kan ik er ook niet zo een krijgen? Handig met boodschappen doen, of wanneer je bv een blikje met bonen niet open krijgt!

Voor de rest was het allemaal niet erg hoogstaand, maar wel amusant. De aanwezigheid van Jet Li maakte het voor mij iig nog extra leuk, ook Michelle Yeoh vind ik altijd het bekijken waard en .. eh .. ben ik de enige die Maria Bello ook niet verkeerd vindt? Een leuke, knappe vrouw! Weisz vond ik nou ook nooit echt geweldig of opmerkelijk en miste ik geen moment.

Ik geef hem een zeven, ofwel 3,5 ster.

avatar van The One Ring

The One Ring

Van IMDB:

"Brendan Fraser, who plays Rick, was born in 1968, and Maria Bello who plays Evelyn, was born in 1967, while Luke Ford, who plays their son Alex, was born in 1981 and is only 13 years younger than Fraser and 14 years younger than Bello."

Tijdens de gehele kijkbeurt zat ik me af te vragen hoe oud Eve en Robert moesten zijn geweest toen ze hun zoon Alex kregen. De casting van de veel te oude Luke Ford is dus een mislukking. Acteren kan hij ook niet.

Ik heb eerlijk gezegd nooit de moeite genomen een van de eerdere Mummy-films te kijken. Spreken me niet bepaald aan. Deze film sprak me evenmin aan, maar ik ben er toch bij terecht gekomen. Het was precies zoals ik verwachtte. Het kijkt weg, verveelt niet, maar is ook gigantisch makkelijk te vergeten. Er is veel slecht aan de film, van nep uitziende CGI, via zeer flauwe oneliners, naar een lading onlogische zaken in het plot (alles opsommen heeft niet eens zin). Toch kon ik de film niet haten. Waarschijnlijk omdat de film zelf in de gaten lijkt te hebben dat het niets bijzonders is en alles gewoon daarmee in lijkt te stemmen. Dit maakt het niet bepaald de meest ambitieuze film allertijden, maar op een manier ook niet de meest onaangename.

Een ding vond ik wel grappig: wie komt er in Godsnaam op het idee om een van de grootste martial arts-iconen een vuitgevecht te geven met een van de meest onwaarschijnlijke acteurs in een avonturenfilm ooit, Brendan Fraser? Ik heb een beeld van martial-arts fans dat ze gezamenlijk discussiëren welke legende nou werkelijk de sterkste is. Bruce Lee? Jet Li? Jackie Chan? Een film waarin dergelijke iconen samen te zien zijn zou voor de fans bijzonder zijn. Maar Brendan Fraser tegen zo'n icoon plaatsen? En hem laten winnen? Het gevecht was niet bijzonder, maar het concept vond ik hilarisch.

Vandaag in avant-première gezien ... wist het verder zelf niet, maar wat komt daar een vreselijk volk op af.

Anyway, de eerste twee Mummy film hadden wel iets vermakelijk, maar gingen ten onder aan een nogal saai verloop en verouderde en erg lelijke effecten.

Van Cohen verwacht ik normaal niks, maar verbaasde mij toch dat er nogal wat Chinees gepraat werd in deze film. Nu mag dat logisch lijken voor een film die zich in China afspeelt, in Hollywood is het vaak anders.

Verder een hoop gedoe over Fraser en wijlen-Weisz, ik zat mij er vooral over te verbazen wat een sterke Chinese cast Cohen bij elkaar had gesprokkeld. Naast Li is er ook nog cultlegende Anthony Wong (overal inzetbaar), vrouwelijk icoon Yeoh en de rijzende ster Leung. Toch niet de minste om zo bij elkaar te zien, daarnaast zijn het niet enkel kleine bijrolletjes maar hebben ze ook echt een aandeel in het verhaal, met als hoogtepunt het gevecht tussen de 'oudjes' Li en Yeoh.

De effecten zijn wisselend, wat een hele vooruitgang is op een hele film lang slecht. Vooral tijdens de achtervolging in China levert het enkele erg mooie plaatjes op, met al het ontploffend vuurwerk. Wel jammer dat vooral de creaturen nogal slecht zijn vormgegeven, zag er dan best weer fake uit (zeker die draak.

Verder is er niet zoveel veranderd tov de oude films, nog steeds luchtig vermaak, met enkele (pogingen tot) komische momenten die wisselend werken en een dikke streep avontuur.

Wat ik ervan verwacht had, behalve dan dat het Chinese aandeel mij positief verraste.Zeker een pak beter dan de eerste twee delen.

3.0* vermakelijke onzin. Leuk om een keertje in de bios te zien, maar die avant-premieres probeer ik de volgende keer wel te vermijden.

PS: en het werd al eerder gezegd, maar Fraser die Li verslaat .. begrijp dat het verhaaltje zo moet lopen, maar heb toch even vies zitten kijken. Doe je toch eigenlijk niet.

avatar van DVD-T

DVD-T

The Mummy en The Mummy Returns vond ik erg leuk vermaak, hetzelfde had ik niet bij deze Tomb of the Dragon Emperor.

Ik had totaal geen verwachtingen bij deze film omdat de trailer mij ook al niet erg aansprak maar uit nieuwschierigheid ben ik deze toch maar gaan zien.Ik vond het eigenlijk helemaal geen leuke film, het geheel kwam allemaal erg saai op mij over.De gevatte (of cheesey) opmerkingen van Rick O'Connell waren hier nagenoeg niet aanwezig.Evelyn vond ik in deze film maar een erg irritant mens en af en toe mist ik Rachel Weisz wel.Jonathan was dit keer ook niet veel soeps.

De actie scenes vond ik ook niet zo leuk als in de 2 voorgangers, en ook allemaal nogal kort.Al vond ik het laatste gevecht wel erg vermakelijk.
Het verhaal is ook al niet om over naar huis te schrijven.Het is een beetje en mix tussen 1 en 2 geworden.Het China gedeelte en oa het bouwen van de Chinese muur vond ik wel goed gevonden maar die Yetti's pfff, Niet om aan te zien.Sommige special effects lijken ook wel van tien jaar geleden om in een opvolgende scene weer van een hoge kwaliteit te zijn.

De Amerikaanse/Engelse cast lijkt er absoluut geen zin meer in te hebben.De Chinese cast doet het daarintegen heel erg leuk Li speelt geweldig de badguy in de 2 gedeeltes als hij niet van terracotta is .Die generaal Yang en Ming vond ik ook erg goed.

Nee ik vond het allemaal niet zo leuk en vermakelijk als die andere twee films uit deze franchise.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Jet Li viel onwijs tegen maar wat waren de Special Effects toch prachtig. Fraser speelde goed en Bello viel erg mee al hoewel Weisz natuurlijk veel beter was! Die 3 koppige draak vond ik een beetje té maar het einde vond ik wel aardig. Jammer dat de film niet zo onwijs lang duurde. De muziek was werkelijk prachtig en staat op dit moment hard op in mijn kamer! Randy Edelman componeerde dit prachtig! Lekker Oosters etc...mede daardoor heb ik de soundtrack snel aangeschaft.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Ik vond de film jammer genoeg een wat ander stijl hebben dan deel 1 & 2 , maar 't was zeker een vette film met goede special effects en acties. Film werd goed staande gehouden door hoogtepunten als , :

De Scene in China

De Scene in Ahm Shere

Eindgevecht

Beter als deel 2, altijd weer minder dan deel 1

Ik ga zeker kijken naar dat Aztec gebeuren

Een Dikke 3.5***

avatar van Zinema

Er zijn plannen, mocht dit een succes zijn, voor een vierde deel met Ford (die de zoon speelt) in de hoofdrol omdat Fraser zijn contract voor drie mummy-films nu heeft voltooid. Omdat Fraser ook weer in deze film bewijst geen acteerkanon te zijn, hoeft dat niet per sé slecht nieuws te zijn. Wat betreft deze film: De fouten en onwaarschijnlijkheden ten spijt, een bij vlagen aardige avonturenfilm die nergens het niveau van deel een haalt, maar wel deel twee ontstijgt. Gemiddeld.

avatar van Theunissen

Ik heb de film gisteren gezien en ik moet zeggen dat het resultaat me zwaar tegen viel. Het is inderdaad zoals hier iemand al zegt meer een film voor kinderen tot 14 jaar.

De special effects (lees animaties) zien er zeer mooi uit maar het verhaal op zich stelt weinig voor en is ook niet spannend. Verder vond ik de presteer prestaties van de hoofdrolspelers maar zeer magertjes en er was ook totaal geen chemie tussen de hoofdrol spelers. Vooral tussen het gezin O'Connell (Brendan Fraser, Maria Bello en de zoon) zat totaal geen chemie. Misschien komt dat mede omdat Rachel Weisz niet meespeelt in dit deel.

Ik had helaas meer verwacht van deze film. Dankzij de animaties blijft de film nog enigszins boeiend om te kijken.

avatar van lordsnoopy

lordsnoopy

Deze film miste duidelijk de chemie tussen Branden Fraser en Rachel Weisz. Waar het duo in de eerste 2 films met hun humor zeker een positief punt voor de film is, schiet deze tekort. Maria Bello speelt zeker niet slecht, maar ze is gewoon niet Evelyn. De humoristische chaos lijkt ook te missen uit het script.

Het verhaal was matig, maar dat was te verwachten met een Mummy film. Zo horen ze ook te zijn: verstand op nul en genieten van de actie en humor.

Als losstaande film is hij redelijk, maar in vergelijking met de 2 voorgaande delen is hij toch een stuk minder.

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Aanfluiting op de vorige delen en al was het een alleenstaande film, dan kon ik hem nog niet waarderen. Het acteerwerk was ronduit matig en het verhaal is ook niet veel soeps. De effecten waren wel aardig, maar de sfeer was ook niet erg goed. Ik lees ook net dat er nog een deel 4 zit aan te komen, maar ik denk niet dat die beter zal zijn dat dit. Ook vond ik het ietwat vreemd dat O'Connell en Eve een zoon van 17 of 18 hadden terwijl ze er zelf hetzelfde uitzien (behalve natuurlijk Eve).

Tegenvallertje, ik kan helaas niet een hoger cijfer geven dan 2 lompe sterren...

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Hilarisch slechte film die nooit weet te overtuigen. Soms krijg je dan het idee dat er toch eindelijk een scéne komt die geslaagd lijkt, maar dan komt er weer één of ander figuur met een ezelsdomme, irritante en totaal niet grappige uitspraak om de hoek die alles weer weet te verpesten. Waardeloos script dus, matige acteerprestaties, maar ook mede dankzij het vreselijke script. Daarnaast zijn de special effects soms wel leuk, maar overtuigen ook die eigenlijk niet ten volste.

Het verhaal stelt niks voor, is gewoon voorspelbaar en kent echt de één na de andere ongepaste scéne die er voor zorgt dat de film eigenijk op geen front geslaagd is. Naar het einde toe wordt het nog redelijk vermakelijk, maar ook daar worden op een gegeven moment weer dingen gezegd en gedaan door de acteurs, zodat alles weer in de soep valt. Jet Li is trouwens erg slecht en het moment dat hij die ''draak'' wordt, doet de film ook weer een das om. Van deze film kreeg ik toch soms echt de rillingen, brrr... niet positief bedoeld dus.

avatar van otherfool

otherfool

Van alle nutteloze vervolgen in 2008 misschien wel de meest nutteloze. De eerste 2 Mummy films destijds met veel plezier gekeken maar Tomb of the Dragon Emperor krijgt eigenlijk niks gedaan; Weisz is er niet, de grappen zijn er niet en de effecten zijn soms ronduit lelijk (de Yeti en de draak vooral). Met een gezonde dosis zelfspot slaat de film er zich soms redelijk doorheen maar als je kijkt wat deze Mummy brengt dan is dat eigenlijk maar bar, bar weinig.

Het is meer dat ik ergens een soort sympathie voor de franchise voel dat ik er nog 2* voor over heb, maar dat is inclusief meervoudig met het hand over het hart strijken.

avatar van 606

toch een zeer vermakelijke actie met mooie effecten.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Een niet al te beste film, maar ik had veel slechter verwacht. Vond het dus uiteindelijk wel meevallen. Natuurlijk stelt het verhaal weinig voor, en de effecten zagen er soms ook vreselijk uit. Maar gelukkig kan ik dat bij zo'n film wel hebben. Acteerwerk was redelijk zowel Brendan als Maria deden het prima, maar de rest was toch wel zwaar onder het gemiddelde. Wel grappig om Luke Ford in deze film te zien, die ik ken van de serie Mcleod's Daughters. Daar was hij ook al niet echt goed, en hier dus ook niet haha maar was wel leuk om hem eens in zo'n soort film te zien.

Kan er verder niet veel van maken, de vorige delen was sowieso veel beter, maar omdat ik op de een of andere manier een zwak heb voor Brendan Fraser heb ik mij toch wel vermaakt bij The Tomb of the Dragon Emperor.

Een kleine 3*

avatar van Lennert

Lennert

LEIDENAAR187 schreef:

Vind je dat geinig?

Slaat nergens op,is onzin en niet eens leuke onzin,net als de rest van de film...

Niet zo zeuren, het is een fantasyfilm die op geen enkele manier de werkelijkheid over Jet Li's vechtkunsten probeert te benaderen. Probeer dan ook maar op afstand van Lethal Weapon 4 te blijven, daar verslaan Mel Gibson en Danny Glover hem ook. NOOOOOOOOOO!

Goed, zoals verwacht (maar niet gehoopt) voegde dit deel niet veel toe aan het fantastische eerste en mindere tweede deel van de serie. Maria Bello had de ondankbare taak om Rachel Weisz te doen vergeten, iets wat wat mij betreft ten dele lukt omdat ze er aan de ene kant wel in slaagt die klunzigheid over te brengen, maar aan de andere kant toch faalt omdat ze gewoon geen Rachel Weisz is. Ik had het leuker gevonden als ze iets meer van zichzelf erin had gestopt. Brendan Fraser blijft overigens een prima acteur voor dit soort rollen met zijn geschreeuw en gezichtsuitdrukkingen. Samen met John Hannah zeker wel de vermakelijkste acteerprestaties uit de hele film.

De special effects waren in orde, maar toch had ik nergens het gevoel dat de film zo groots en episch werd als de eerste films. Ik denk dat dit voornamelijk aan de settings ligt, want Egypte is een locatie waar nog niet zoveel films over zijn gemaakt als China. Waar de yeti's vandaan kwamen was me overigens nog steeds een raadsel, dat had echt beter uitgelegd mogen worden.

Het script was... matigjes, iets wat bij de andere delen toch beter in orde was. Voornamelijk de familieperikelen met zoonlief waren erg hinderlijk. Luke Ford kwam wat mij betreft wel goed uit de verf als zoon van Fraser, maar zijn personage maakte de film zelf helaas niet bijzonder veel beter.

Wat de film wel te genieten maakte was het feit dat het gewoon simpel popcornvermaak was met een beetje humor, een beetje drama, een beetje actie en een klein beetje griezelen (helaas wel minder dan het eerste deel) en enkele leuke martial arts scenes. Ik hoop voor de volgende film (mocht hij ooit uitkomen) wel op een beter script en iets meer horror, als dat zo is zal ik zeker blijven kijken.

avatar van Anmriej

Anmriej

Dit deel vind ik stukken minder dan deel 1 en 2. Ten eerste omdat er een grote tijdloop in zit maar ook doordat Rachel Weisz de rol van Evelyn niet meer vertolkt. Maria Bello is geen Evelyn. Hiermee is het toch niet meer zo'n echte 'Mummy-film' geworden. De onbenullige Jonathan maakt wel wat goed maar zonder het originele broer en zus duo en het duo Brendan Fraser en Rachel Weisz is het toch echt minder geslaagd, er mist een zekere chemie. Ook lijkt er een veel groter leeftijdsverschil te bestaan tussen die twee als je zo kijkt.

Ook vond ik dat er eigenlijk te weinig mummies in de film voorkwamen, het echte skelet mummie achtige miste in deze film. Het lijkt er hier vooral op dat ze voor de special effects gegaan zijn, want die ontbreken zeker niet in de film.

Zoals hier al vaker gezegd werd: beetje uitmelkerij.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Mummy: Tomb of the Dragon Emperor

Met veel zin, zette ik 2 dagen geleden de film aan.. De moed zakte echter al snel in toen de film een 20 minuten bezig was, er gebeurde zo ontzettend weinig en sommige dingen waren gewoon 'stom' te noemen. De eerste 2 films vond ik persoonlijk wel vermakelijk, maar dit 3e vervolg slaat volledig de plank mis.

Brendan Fraser('s personage) doet wel heel stoer, maar wordt eigenlijk alleen maar irritant, vooral bij de actie-scenes valt hij zwaar tegen. Rachel Weisz wordt dan ook flink gemist hier. Jet Li, wie ik normaal gesproken ook een goede acteur vindt maakte er ook niet veel van, zijn actie/special-effects scenes zijn verre van boeiend. Met zijn verandering in draak als een enorm dieptepunt. Toch nog een pluspunt : ''De verschrikkelijke Sneewmannen'' deze hadden wat beter gemaakt kunnen worden, maar waren toch wel erg leuke personage's (en ook zowat de enige helaas).. Het stukje waar zij in speelden was dan ook vond ik het leukste.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Slechter dan de vorige 2. Het voelt ook helemaal niet als een vervolg aan en dat is niet goed.

De actie is daarentegen wel goed en visueel.. voldoet het aan de eisen.

Al bij al wel redelijk uit te zitten.

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Aangezien ik de 1e film uit de reeks: "The Mummy (1999)" erg goed vond en de tweede er nog mee door kon besloot ik om deze derde eens een kans te geven, al had ik er geen goed oog op. Maar ik hou nu eenmaal van zulke blockbuster-onzin, ik kan het écht niet helpen

De lange avontuurlijke openingscène vond ik ontzettend mooi gedaan, als de rest van de film dit niveau had aangehouden hadden we een 'winner' vast ! Helaas is al wat volgt enkele niveaus minder van kwaliteit, dedju toch !

Het werd allemaal nog onderhoudend genoeg maar nergens steeg hij uit boven de middenmoot. Buiten enkele mooie scènes zoals de Draak, het vliegtuigje dat landt halverwege de Himalaya en nog net voor een ravijn tot stilstand komt & het massale eindgevecht viel er niet veel meer te beleven.

De humor is meestal erg flauw, slechts héél af en toe heb ik eens moeten grinniken om een komische situatie maar zeker niet zoveel als dat het de bedoeling was van de regisseur.

Ik geef hem een nipte 6/10.
Leuk om eens gezien te hebben als je een genrefan bent maar het is zeker geen aanrader.

Voor mijn part mogen ze de stekker uit deze franchise trekken, maar dat zal nog niet voor morgen zijn want een vierde 'Mummy'-Film is al gepland nl. "The Mummy 4: Rise of the Aztec (2010)"

Filmsite : The Mummy: Tomb Of The Dragon Emperor Movie | Watch Trailers, Videos & Video Clips or Get Downloads & Photos | Now Playing In Theaters - themummy.com

avatar van Metalfist

Metalfist

A new evil awakens

De eerste twee delen van de Mummy trilogie waren altijd wel vermakelijk, al verdienen ze wel een herziening, maar bij het derde deel twijfelde ik toch altijd. Gelukkig kwam ik de film in de plaatselijke bibliotheek tegen als een ex-rental voor de spotprijs van €1.25 dus kon ik het niet laten om hem toch mee te pakken. Gisteravond maar eens opgezet omdat ik wel zin had in een doelloos actiefilmpje.

Tomb of the Dragon Emperor opent trouwens wel op een sterke manier. De twee vorige films zitten te ver in men geheugen maar ik ben er vrij zeker van dat geen enkel deel zo'n spraakmakende openingsscène heeft die je zo snel in de sfeer van de film meesleept. Jammer genoeg weet Cohen die sfeer niet compleet vast te houden en dat is volgens mij vooral te wijten aan de setting. Wanneer je het over mummies hebt dan denk je automatisch aan Egypte maar hier speelt het zich allemaal af in China. Op zich geen slecht idee maar het voelt toch niet echt aan als een echte mummie film. Wat wel goed zat waren de effecten. De Yeti's zien er netjes uit maar het is vooral het eindgevecht tussen het Terracotta leger en het leger van degene die tegen de keizer waren dat de film naar een iets hoger niveau doet gaan. Op zich allemaal niet zo speciaal of fantastisch maar wanneer je dit met de juiste ingesteldheid ziet dan kun je volgens mij niets anders dan je amuseren. Qua verhaal valt dit derde deel op zich eigenlijk wel mee. Er zijn weer een aantal jaar verstreken maar uiteindelijk komt het er toch weer op neer dat de O'Connels de wereld moeten gaan redden. Niets vernieuwend maar dat verwachte ik ook niet.

Ik lees hier dat er veel mensen zich storen aan het vervangen van Rachel Weisz door Maria Bello. Ik had er eigenlijk geen problemen mee omdat ik me Weisz niet meer kan voorstellen in de andere films. De commentaar dat Bello zo verschrikkelijk is, is dan ook onterecht want zonder te vergelijken valt ze eigenlijk best nog wel goed mee. Ik zeg niet dat ze een Oscar moet krijgen maar ik heb echt al wel slechtere rollen gezien. Brendan Fraser, een acteur die me vaak wel kan bekoren. Geen koopmateriaal maar hij is vaak wel vermakelijk en dat geldt ook weer voor de hele Mummy franchise. Alleen de vele one-liners hadden van mij wat minder gemogen, op zich heb ik niets tegen een leuk zinnetje van tijd tot tijd maar Fraser leek precies een abonnement op de meest stompzinnige teksten eerst te hebben. De film leek me op het eerste zicht ook wel de moeite voor de rol van Jet Li. Het is een acteur wiens reputatie me wel bekend is maar waar ik nog niet zo veel van heb gezien maar in The Forbidden Kingdom was hij samen met Jackie Chan wel vermakelijk. Het is dan ook wel wat jammer dat hij, hoewel hij de bad-guy is, maar de helft van de tijd in de film verschijnt. Gelukkig zijn de scènes waar hij wel in verschijnt wel van een goed niveau, vooral de openingsscène was de moeite. Luke Ford was trouwens wel te oud om de rol van zoon Alex te spelen maar deed het voor de rest niet slecht. Michelle Yeoh was een tikkeltje teleurstellend ten opzichte van haar rol in Crouching Tiger, Hidden Dragon.

Ik verwachte een vermakelijke actiefilm en ik werd op mijn wenken bedient. Het verhaal is verwaarloosbaar maar nog interessant genoeg en qua cast zit het ook nog wel vrij goed. Het zijn dan ook de effecten die dit naar een dikke voldoende trekken.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Faalt al even hard als zijn voorganger. Veel geschreeuw en geroep. Het blijft jammer genoeg een would be avonturenfilm op zijn Indiana Jones maar bereikt nooit ofte nimmer dit niveau. Ik miste ook Rachel Weisz in deze film. Begrijpelijk trouwens dat ze hier niet in meedoet, want inmiddels is ze een A-list actrice die zich, in tegenstelling tot Fraser en Hannah, niet meer tot dit soort kwaliteitsloze films verlaagt. Dat stuk met die yeti's in vond ik ook echt belachelijk.

Nu ik de hele reeks gezien heb kan ik alleen maar de eerste Mummy film aanraden. De twee sequels willen "bigger and better" zijn, en bereikten bij mij een punt van saturatie, waardoor het teveel aan actie en het tekort aan interessant verhaal zeer irritant werken.

avatar van Q Jones

Q Jones

Ik heb mezelf ontzettend lopen ergeren aan deze film, hij is niet leuk noch vernieuwend noch spannend noch spectaculaire.

Fraser wat ik stiekem toch altijd wel als een meerwaarde in een film zie kan de film niet redden. Het script is een grote valkuil maar Bello is het ergst als de nieuwe vrouw van Fraser. De twee hebben totaal geen chemie en Bello is een regelrechte ramp in deze film. Dit is nou een typisch geval van een miscast.

Ik heb serieus maar om 1 ding kunnen lachen en dat was de quote van Fraser 'O shit here we go again' Veder is deze film gewoon smakeloos en als Weisz nog had mee gedaan wad hij waarscheinlijk al veel beter. Ondanks dat de eerste twee delen geweldig goed waren zou ik me aan dit deel niet gaan wagen

avatar van Baggerman

Baggerman

Jemig, dat Anthony Wong zich voor zoiets heeft laten lenen...

Jet Li ook overigens.

Ontzettend slecht actievehikel. Met geen pen te beschrijven. En met behulp van een toetsenbord ook trouwens niet. Kijk maar: fejighwepwugiewhgk.

En dan te bedenken dat er nog een openingetje wordt gegeven voor een deel IV ook! Met een Inca-mummy???

avatar van killerfreak

killerfreak

deze film past helemaal in het rijtje der mummyfilms. Al waren het hier niet echt mummy's in de letterlijke zin van het woord, maar soit.

Brendan Fraser speelt op automatsiche piloot, maar wordt duidelijk een beetje te oud voor dit werk. Ook Alex en Lin leveren niet echt meerwaarde aan de film.

Maar toch, maar toch... vergelekn met The Mummy 2 moet deze eigenlijk niet zo heel veel onderdoen. Spanning en actie verzekerd, krijgers die terug tot leven komen, het waren enkele van de succeselementen van de Mummy. Maar laat ons duidelijk zijn: deze komt niet in de buurt van The Mummy, maar als opvolger van The Mummy Returns kan deze nog wel te pruimen zijn.

avatar van K. V.

K. V.

Na onlangs deel 1 & 2 te hebben gezien, besloten deze eens te bekijken en hij mist toch een beetje het gevoel van de vorige films. De vele castwissels (Evy en het zoontje) hebben de film ook niet zoveel goeds gedaan. De humor vond 'k ook wat minder, eerder voor een jong publiek.

De grafics waren wel erg sterk. De slechterik (beeld) zag er erg goed uit, zeker als je het dan vergelijkt met de vorige film, die Scorpion King. Ook de scènes gefilmd in Japan met het vele vuurwerk zag er ook goed uit.

Dit is deel drie en het was er een beetje aan te merken, deel vier hoef 'k ook niet meer te zien.

avatar van schram101

schram101

Het derde deel uit de Mummy-reeks weet gelukkig weer het niveau van de eerste prent te benaderen. Niet dat die nou zo goed was, maar vermakelijk was hij zeker. Tomb of the Dragon Emperor is dat demdito en daarbij komend ziet de CGI er tien jaar laten stukken beter uit dan in de voorgaande delen.

Voor de derde keer moet ik echter benadrukken, ik kan er niets aan doen, dat Fraser een irritant acteur is. Ik zie hem niet graag acteren ook al is hij hier redelijk op zijn plaats. En hoewel Bello (ook) een mooie vrouw is, had ik toch liever gewoon Rachel Weisz in de rol van Eve gezien. Zonde dat zij is vervangen, al doet Bello het ook prima. Jet Li is dan weer stukken minder dan zijn voorganger Vosloo al moet ik zeggen dat zijn karakter ook weinig mogelijkheid krijgt te schitteren.

Al met al is de gehele reeks natuurlijk een matige reeks die vooral leentje buur speelt bij de grote jongens maar hier daar wil het best wel eens vermakelijk uit de hoek komen.

avatar van Thorongil

Thorongil

Niet echt een goeie film, maar men probeerde wel wat origineler uit te hoek te komen dan bij The Mummy Returns, dat bijna een exacte kopie van de 1e film was. Degelijke special effects. Helaas is er een continuiteitsbreuk doordat Rachel Weisz haar rol niet meer vertolkt. Was ook iets minder leuk als The Mummy, zou hem als 2e beste in de reeks plaatsen.