• 9.377.411 stemmen

The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor (2008)

Actie / Avontuur | 114 minuten

Gesproken taal: Engels en Mandarijn

Releasedatum: 31 juli 2008

Plot The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor

"A New Evil Awakens."

Ergens in het verre Oosten vinden vader en zoon O'Connell het mausoleum van een zekere keizer Han. Het mausoleum blijkt het gemummificeerde lichaam van de keizer te bevatten. Maar het graf blijkt geheimen met zich mee te dragen, nadat beide onderzoekers ontdekken dat Han was vervloekt.

doodah schreef:
Iets beter dan de vorige twee delen.
Het verhaal blijft wel maar gewoontjes, en moet het vooral hebben van de special effects, maar het was wel een aangenaam om hem te zien.
Jet Li krikkte het allemaal wat op, alhoewel hij hier zeker niet zijn beste rol neerzette.
Wel vond ik het geinig dat DE martial arts specialist Jet Li in een gevecht wordt verslagen door Brendan Fraser.

Vind je dat geinig?
Slaat nergens op,is onzin en niet eens leuke onzin,net als de rest van de film...

doodah schreef:
Iets beter dan de vorige twee delen.

Wat vond je dan zo slecht aan de vorige delen dat nu veel beter is?

avatar van doodah

doodah

Ik kan niet echt zeggen wat ik nu juist beter vond, maar dit deel lag me iets meer als de twee voorafgaande.

avatar van Pestiis

Pestiis

waarom speelt Rachel Weizz er niet in mee?

beetje jammer, haar onbenulligheid in haar rol maakte het juist zo fijn om naar te kijken... dat mis ik een beetje in deze film

avatar van funland

funland

het kon wel slechter

toch goed vermaakt, niet echt verveeld, en mooie effects

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Funland heeft een punt, door de effects is deze film nog wel vermakelijk om naar de kijken.

avatar van SpikeR

SpikeR

totaal geen waardige opvolger van de mummy 1 en 2

typisch gevalletje van uitmelkerij

LEIDENAAR187

Laten we met z'n allen een gebedje doen dat er nooit meer een vervolg komt op de mummy,en dat Fraser nooit meer een rol krijgt in een film.

avatar van Phantasm

Phantasm

Dit heeft weinig met de 1-ste 2 delen te maken, maar ik vond het de moeite van het bekijken wel waard, al zal het niet iedereen zijn smaak zijn, er zaten toch wel weer mooie speciale effects in verwerkt.

avatar van HighSpeed12

HighSpeed12

mixmaster schreef:

waardeloos 3e deel met verschrikkelijk slechte computereffecten.

ik hoop dat het de laatste is , want je houd je hart vast als er nog een deel zou komen.

Als het goed is komt er in 2010 nog een vervolg, dus hou dan inderdaad maar je hart vast!

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Bron?

LEIDENAAR187

Een bron hebben ze zelden....

Waarschijnlijk toevallig opgevangen van een paar spelende kinderen in de ballenbak

• 1900 stemmen

Ik heb net op 't internet gegoogled en er is niets betrouwbaars te vinden dat zeg dat er een vervolg komt. Als er toch een vervolg komt zal het waarschijnlijk in Peru afspelen deze keer omdat Jonathan op het einde in de film zegt dat hij naar Peru gaat omdat daar 'geen mummy's zijn'.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

O ja, klopt. Bij dat einde had ik ook het gevoel dat er nog een Part 4 zou komen. Ze hadden het gewoon bij Egypte moeten houden. Als ze dat bij Deel 4 gaan doen (als die komt) gaat die denk ik een stuk beter uitpakken dan Deel 3.

avatar van Spookje

Spookje

Redelijk gemaakte film met behoorlijk veel gaten in het script, helaas....

Deel 1 en 2 waren beter....

• 1900 stemmen

Zopas nog eens herbekeken en ik heb me aan een aantal zaken toch wel geërgerd: om te beginnen had men nooit de film mogen doen zonder Rachel Weizz, zei zette 1 van de onmisbare personages uit de film perfect neer. Verder was er nog weinig 'horror' te vinden in deze film, de eerste mummy in The Mummy was bijhoorlijk angstaanjagend en de uitzichtloze, gevaarlijke situaties waarin O'connell, Eve en Jonathan verzeild geraakten was zo mogelijk nog angstaanjagender. In deze film was dat veel anders, de mummy in deze film leek niet zo eng en de situaties waren niet zo spannend. De yeti's gingen er een beetje 'over' en het verslaan van de Dragon Emperor, een meester in de martial arts, door O'conell in een zwaardgevecht was ook niet bepaald goed voor de geloofwaardigheid.

avatar van eltorro

eltorro

Heb de film eindelijk maar eens bekeken en ik vond hem wel gaan.

De gevechten met die mummy's zijn altijd wel vet, en dan verwerken ze er ook nog altijd wat humor in die gevechten. Deze film is wel weer wat anders dan de andere delen. Ik vond het begin wel een beetje langdradig en saai, maar zodra de mummy is opgewekt wordt de film wel beter. 4,0*

avatar van wasta

wasta

2e helft vooruitgespoeld. Wat een vreselijk slechte film.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Een niet al te beste film, maar ik had veel slechter verwacht. Vond het dus uiteindelijk wel meevallen. Natuurlijk stelt het verhaal weinig voor, en de effecten zagen er soms ook vreselijk uit. Maar gelukkig kan ik dat bij zo'n film wel hebben. Acteerwerk was redelijk zowel Brendan als Maria deden het prima, maar de rest was toch wel zwaar onder het gemiddelde. Wel grappig om Luke Ford in deze film te zien, die ik ken van de serie Mcleod's Daughters. Daar was hij ook al niet echt goed, en hier dus ook niet haha maar was wel leuk om hem eens in zo'n soort film te zien.

Kan er verder niet veel van maken, de vorige delen was sowieso veel beter, maar omdat ik op de een of andere manier een zwak heb voor Brendan Fraser heb ik mij toch wel vermaakt bij The Tomb of the Dragon Emperor.

Een kleine 3*

avatar van leonjai

leonjai

Na het leuke eerste deel en zeer leuke tweede deel tog wel een ietwat teleurstellend (laatste?) deel. Maria Bello kan bijvoorbeeld Rachel Weisz niet doen vergeten. Verder is het zonde dat het personage van Jet Li constant verandert in een draak ofzo wanneer er gevochten wordt, waarom Jet Li casten als je hem tog niet gebruikt? Brendan Fraser doet het verder weer prima maar het toppunt van ongeloofwaardigheid is tog wel dat die australische acteur zijn zoon moet voorstellen. Als het zijn broer zou moeten voorstellen kan ik wel geloven maar zoon?!!? Bovendien is zijn Chinese uitspraak beroerd, en niet zo een beetje ook, maar dit terzijde. Verder gewoon een aardige komische actiefilm waarbij je je verstand gewoon op nul moet zetten.

avatar van historicus

historicus

ach ja mensen, luister niet naar mensen van moviemeter want die reacties zijn zware onzin dit is een hartstikke gave film

avatar van DiDa

DiDa

Deze film biedt weer helemaal niets nieuws. Het volgt precies het zelfde stramien als de eerste 2 films. En het bewijst maar weer eens dat een overdaad aan effecten een film nog niet goed maakt.

2.5 ster

avatar van Mlis

Mlis

Geen knal film, deel 1 en 2 waren geweldig! Maar dit deel is duidelijk minder. Erg jammer op zich was er meer uit te halen. De nieuwe Evy is niet leuk. De oudere had meer pit.

Pluspunt: de locaties zijn schitterend.

avatar van jumbo4u2

jumbo4u2

Niet zo erg als Indiana Jones IV (dat was echte bagger), maar wel dezelfde categorie. Ik las ergens uitmelken...dat klopt idd wel.

2**

avatar van huVILEub

huVILEub

Het verhaal gaat wel, special effects krikken de rest een beetje op. Maar slechte acteurs verpesten het verhaal. Ook de actie is niet schitterend. Het is een beetje jammer van de voorgaande films in deze reeks. Jammer.

avatar van horrorfreak7

horrorfreak7

Veel minder vervolg op de vorige 2 delen, maar niet slecht. De special effects zijn wel in orde alleen die draak..tja..

Vooral het gevecht was wel goed gemaakt, maar valt nog steeds in het niet vergeleken met de andere 2.

Maar om helemaal af gekraakt te worden door iedereen..

En ze hadden Eve nooit moeten laten spelen door iemand anders dan Weisz. Ze hadden er gewoon een ander personage in moeten doen ofzo, want Bello als Eve is gewoon afschuwelijk.

avatar van Bram87

Bram87

Dit was inderdaad een perfect voorbeeld van "uitmelken". Dit was precies hetzelfde als de vorige delen, Niks vernieuwends aan.

avatar van Lennert

Lennert

LEIDENAAR187 schreef:

Vind je dat geinig?

Niet zo zeuren, het is een fantasyfilm die op geen enkele manier de werkelijkheid over Jet Li's vechtkunsten probeert te benaderen. Probeer dan ook maar op afstand van Lethal Weapon 4 te blijven, daar verslaan Mel Gibson en Danny Glover hem ook. NOOOOOOOOOO!

Goed, zoals verwacht (maar niet gehoopt) voegde dit deel niet veel toe aan het fantastische eerste en mindere tweede deel van de serie. Maria Bello had de ondankbare taak om Rachel Weisz te doen vergeten, iets wat wat mij betreft ten dele lukt omdat ze er aan de ene kant wel in slaagt die klunzigheid over te brengen, maar aan de andere kant toch faalt omdat ze gewoon geen Rachel Weisz is. Ik had het leuker gevonden als ze iets meer van zichzelf erin had gestopt. Brendan Fraser blijft overigens een prima acteur voor dit soort rollen met zijn geschreeuw en gezichtsuitdrukkingen. Samen met John Hannah zeker wel de vermakelijkste acteerprestaties uit de hele film.

De special effects waren in orde, maar toch had ik nergens het gevoel dat de film zo groots en episch werd als de eerste films. Ik denk dat dit voornamelijk aan de settings ligt, want Egypte is een locatie waar nog niet zoveel films over zijn gemaakt als China. Waar de yeti's vandaan kwamen was me overigens nog steeds een raadsel, dat had echt beter uitgelegd mogen worden.

Het script was... matigjes, iets wat bij de andere delen toch beter in orde was. Voornamelijk de familieperikelen met zoonlief waren erg hinderlijk. Luke Ford kwam wat mij betreft wel goed uit de verf als zoon van Fraser, maar zijn personage maakte de film zelf helaas niet bijzonder veel beter.

Wat de film wel te genieten maakte was het feit dat het gewoon simpel popcornvermaak was met een beetje humor, een beetje drama, een beetje actie en een klein beetje griezelen (helaas wel minder dan het eerste deel) en enkele leuke martial arts scenes. Ik hoop voor de volgende film (mocht hij ooit uitkomen) wel op een beter script en iets meer horror, als dat zo is zal ik zeker blijven kijken.

avatar van Minotaures

Minotaures

Vond het een stukken minder dan zijn twee voorgangers met de orginele vijand: Imhotep!

Naast dat is het ook jammer de Rachel Weisz niet meespeelt. Maar haar vervangster is ook een mooie jongedame. *2,5

avatar van mnrk

mnrk

mnrk schreef:

Dit is toch wel de mindere in de Mummy reeks.

Wel zijn de special effects dik in orde (terracota leger en het eindgevecht) die verdienen wel de punten.

Laten we hopen op een beter deel 4...

Ga deze film toch nog een half punt meer geven....

Ondanks het gemis van Rachel Weisz toch wel leuk om te kijken.

Locatie's en decor's waren ook prima net zoals de humor van de Yeti's (touchdown maken!! ).

Maar ja....deel 4 toch weer met Rachel hoop ik (blijft toch het Mummy koppel samen met Brendan Fraser)