Genre: Actie / Avontuur
Zaterdag om 20:15 uur op Sat 1
Zondag om 22:25 uur op Sat 1
Plot The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor
"A New Evil Awakens."
Ergens in het verre Oosten vinden vader en zoon O'Connell het mausoleum van een zekere keizer Han. Het mausoleum blijkt het gemummificeerde lichaam van de keizer te bevatten. Maar het graf blijkt geheimen met zich mee te dragen, nadat beide onderzoekers ontdekken dat Han was vervloekt.
Rick O'Connell
General Yang
Ming Guo
Maguire
teaser
Asiatische acteurs en fysiek over-acting... check!
Verder nogal saai
brouwmaster
Kan me moeilijk voorstellen dat iemand dit een goede film vindt. Het hele verhaal hangt van commercie aan elkaar. De mummy-geschiedenis en beetje husselen met Chinese geschiedenis. Blijkbaar heeft de producer zo gedacht een geschikte film te maken voor de opkomende Chinese markt.
Tot slot; ik viel in de bios tussentijds in slaap en dat was niet omdat ik moe was!
Movie Jim
Mooi vervolg van het 2de deel. Ik vond het alleen heel erg jammer dat Rachel Weisz niet meer te zien was als de vrouw van Brendan Fraser in die film dit keer was Maria Bello haar opvolger ik vond haar toch iets minder spelen
mirjo 2
Dit is waarschijnlijk een van de slechtste avonturenfilms die ik gezien heb. Rammelend, vlak verhaal, magere acteerpresataties en de diepgang van een luciferdoosje.
Waarom werk je als acteur na twee toch redelijk succesvolle voorgangers aan zo'n gedrocht mee? Geld?
WorldOfPain
Als je van het genre houdt, is dit zeker geen slechte film. Ik heb me best vermaakt moet ik zeggen.
Top is hij ook weer niet te noemen. Wat mij betreft is hij een beetje middelmatig. 2,5* dus.
coldheaven
Ik schrok even toen ik je reactie las, het leek net alsof ík em zelf had geschreven.. Toen zag ik dat je hetzelfde plaatje had
copycat
Joeri_000
Een van de slechtse films die ik in tijden heb gezien.
Slecht geacteerd , slecht verhaal en telkens die stomme en ergelijke uitspraken van de acteurs.. Nare film !! niet kijken !!
dartviper
Film viel mij niet tegen. De special effects van zulke films zijn wij nu wel gewent en hoeven het daar ook niet meer over te hebben. Echter was het verhaal goed en de humor ook lekker droog.... Maakt de film toch wel op 3 sterren.
jumpstylemovie
Humor was ( vond ik ) dit keer minder, en van het verhaal vond ik het jammer dat de "Egyptische Stijl" dit keer werd veranderd in een Aziatische ( als ik me niet vergis)
megaman
Waar de meeste Mummy fans het eerste deel preferen boven de rest ga ik voor The Mummy Returns. Hoewel de effecten in deze film wat aan de matige kant waren (The Scorpion King himself) was er een magische en avontuurlijke sfeer aanwezig met een zeer memorabele soundtrack. De derde film in de reeks vond ik opzich niet direct een fikse tegenvaller. Eerder een misser waarbij de producers simpelweg wilden cashen op de Mummy franchise en met Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull in 't achterhoofd was dit ook geen slecht idee. De uitoering bleek helaas erg mager te zijn. Gewoon leuk om een keer gezien te hebben maar 't mist de magie en sfeer van de vorige twee films. Daarbij komt ook nog eens dat ik Rachel Weisz erg mis (die nieuwe griet vind ik echt niks), de acteur die O'Connell's zoon speelt was niet echt memorabel en ondanks dat Jet-Li een geweldige acteur is hij fantastisch speelde in deze film: ik heb stiekem toch liever de originele mummy. De pluspunten: het chinese tintje (ben gek op films als Hero, Crouching Tiger..etc) zorgde voor een frisse wind in de reeks en Brandan Fraser was weer op en top. En om niet te vergeten John Hannah waar ik weer hard om kon lachen.
coldheaven
Wat ook zo dom is aan deze film; waarom hebben ze in hemelsnaam Jet Li gekozen voor de rol als herrezen keizer, als je hem toch nauwelijks in de film ziet in z'n werkelijke gedaante? Je ziet hem steeds maar heel even, en tijdens deze luttele momenten is hij óf een kruimelende mummie of één of ander vaag monster.
Talk about wasting money
Ralpher
Wat een ballen film. Ik heb de eerste 2 delen ook gezien en die waren echt goed. Het acteer werk was onder de maat en het verhaal was slecht. De conversaties tussen Brandan Fraser en Rachel Weisz in de eerste 2 delen miste ik gewoon. Tussen Brandan en de 'nieuwe' Rachel waren echt slecht. Dat stoorde mij echt gigantisch.
Om deze redenen ook deze "fantastische" score.
aryan
De special effects waren leuk, maar niet geweldig. Het verhaal was verder gewoon leeg, saai, voorspelbaar en oninteressant. Ook de vele one liners begonnen netzoals in voorgaande delen te vervelen.
trainercoach
Het viel best wel tegen die film. Als je zo die trailer kijkt , lijkt je het een spannende film maar achteraf was het niet zo. Het was geen slechte film maar ook niet een hele leuke film. Je moet er van houden. Ik vond het ook jammer dat Rachel Weisz de rol kreeg van Evelyn. Maar het was wel een leuk idee om nu in China i.p.v. Eqypte ofso op te nemen.
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
Maar het was wel een leuk idee om nu in China i.p.v. Eqypte ofso op te nemen.
Vind ik niet. Egypte was wat de ultieme sfeer aan The Mummy gaf. Deze sfeer sloeg totaal niet over op mij en was stukken slechter dan die van de eerste twee Mummy's. Maar ze hadden inderdaad ook niet opnieuw in Egypte moeten opnemen. Ze hadden gewoon geen vervolg moeten maken. Eigenlijk had het bij de eerste Mummy moeten blijven. Die was goed.
ulysses
Behoorlijk slecht, in zo'n beetje alles eigenlijk. Toch niet heel saai als je van het genre houdt.
erkin17
ik vond het niet echt zo een leuke film en vooral omdat de keizer in monsters enzo kon veranderen .
deTuinman
Toch niet heel saai als je van het genre houdt.
Ik kan hier geen genre uit halen. Avontuur en Actie worden te goedkoop neergezet.
skompie
De vorige delen vond ik best aardig. Deze vind ik toch vrij mager. Niet dat ik me verveeld heb maar ik had niet het gevoel dat ik naar een vervolg van de eerdere delen zat te kijken. Het is verder vrij voorspelbaar en het hele verhaal verloopt te makkelijk en simpel.
Ben het ook wel met het eerdere commentaar eens dat als je iemand als Jet Li dan strikt voor deze film, dat ie in deze film dan eigenlijk wel weinig in actie komt. Had daar toch iets meer verwacht.
jefferdb
Ik vond deze film best meevallen. De humor van de vorige delen kwam ookk weer in dit deel terug en heb me dus met momenten zeer hard om moeten lachen. De yeti's vond ik zeer leuk in deze film. De eerste twee delen hadden mischien wel een leuker sfeertje dan deze maar al bij al vond ik deze film zeer vermakelijk.
Jazzthieve
Stupide film. Flauw, voorspelbaar, dom en niet echt entertainend.
B_B
- 1969 berichten
Heb gemengde gevoelens bij de Mummy reeks. Het eerste deel vond was zeker een vermakelijke film, het tweede deel was al wat minder en met dit derde deel doet de reeks nog een stapje terug. Laten we beginnen met het positieve. Ten eerste heeft de film zeker een goede cast, ze doen het allemaal leuk en proberen toch nog het meeste uit dit matige script te halen. Vind oneliners in films meestal irritant als ze vaak voorkomen, toch blijkt het hier best aardig te werken, het houdt de film luchtig en geeft er humor aan mee. Ook heeft de film geen gebrek aan exotische locaties en zijn er genoeg actiescènes. Nu het negatieve, als eerste slaat het verhaal echt helemaal nergens op, dit zorgt ervoor dat de film al snel saai wordt, ondanks de vele actiescènes. De actiescènes zijn op zich best leuk een groot in aantal maar worden een beetje verpest door de slordige regie van Rob Cohen. 2 ster.
film88888
Slecht vervolg in tegenstelling met zijn voorgangers.
Ben teleurgesteld in deze Mummy, om dat het mischien nog wel iets zou kunnen geworden zijn, maar de chinezen acteren heel slecht, en Brandon Fraser is niet meer de O Connel uit het eerste deel, en deze heeft ook de sfeer niet meer, en ik mis Rachel Weisz is Eve in deze.
Zij is voor mij de enige echte Eve.
De Mummy's uit de andere 2 delen vond ik persoonlijker veel mooier, en cooler, en zelfs meer creepyer.
Deze lijken meer op bloempotten, dat heel snel breken, en Jet Li vond ik hier ook zeer matig spelen.
Maar gelukkig is de actie min of meer de redding.
Met de mooie chinese vechtkunsten, en luchtige schiet scene's.
Zeer matig deel, en er moet helemaal geen 4de komen.
3,0 sterren.
martinovitch
Ik vind het een geweldige film !
Mooie actie scènes, spannende gevechten goede humor!
Wat moet een film nog meer hebben ?
Je kan dit toch zeker niet slecht noemen !!!!
ik snap het lage gemiddelde niet maar ja het zal wel aan mij liggen.
Voor mij 4.5*
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
Ik vind het een geweldige film !
Mooie actie scènes, spannende gevechten goede humor!
Wat moet een film nog meer hebben ?
Je kan dit toch zeker niet slecht noemen !!!!
ik snap het lage gemiddelde niet maar ja het zal wel aan mij liggen.
Voor mij 4.5*
Veel mensen, en daar hoor ik bij, vinden de nieuwe sfeer van de Mummy film teleurstellend en het acteerwerk is echt bedroevend slecht. Maar ja, als jij dat niet vind is dat jouw mening. Maar ik kan een hele opsomming van actiefilms maken die stukken beter zijn dan deze. Niet dat ik hem echt slecht vind, hoor. Op het randje een voldoende. Het is prima vermaak, maar ik vind het nou niet echt goed.
JDSsmetje
Wel ja, deze film was te kort voor het verhaal.
1st 1uur langdradig en dan 1 groot gevecht.
The End
Minder dan vorige films
Leland Palmer
Hilarisch slechte film die nooit weet te overtuigen. Soms krijg je dan het idee dat er toch eindelijk een scéne komt die geslaagd lijkt, maar dan komt er weer één of ander figuur met een ezelsdomme, irritante en totaal niet grappige uitspraak om de hoek die alles weer weet te verpesten. Waardeloos script dus, matige acteerprestaties, maar ook mede dankzij het vreselijke script. Daarnaast zijn de special effects soms wel leuk, maar overtuigen ook die eigenlijk niet ten volste.
Het verhaal stelt niks voor, is gewoon voorspelbaar en kent echt de één na de andere ongepaste scéne die er voor zorgt dat de film eigenijk op geen front geslaagd is. Naar het einde toe wordt het nog redelijk vermakelijk, maar ook daar worden op een gegeven moment weer dingen gezegd en gedaan door de acteurs, zodat alles weer in de soep valt. Jet Li is trouwens erg slecht en het moment dat hij die ''draak'' wordt, doet de film ook weer een das om. Van deze film kreeg ik toch soms echt de rillingen, brrr... niet positief bedoeld dus.
kipster
Heel erg jammer dit. Ik vond de andere 2 delen wel gaaf, maar deze slaat de plank totaal mis. Jetti's, draken en weet ik wat allemaal nog meer. Het heeft niet eens wat met een mummy te maken. Echt slecht.

The Mummy Returns
2001

The Mummy
1999

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

Warrior

King Kong
Avontuur / Actie, 2005

Tai Gik Cheung Sam Fung
Actie, 1993
chinazwaardpyramidmamayetichinese emperortombgreat wall of chinaegyptianterracotta army jaren 403rd century bc