• 9.375.053 stemmen

Met onder meer: Julianne Moore, Mark Ruffalo en Alice Braga

Gesproken taal: Japans en Engels

Releasedatum: 20 november 2008

Plot Blindness

"Your vision of the world will change forever."

Als een stad getroffen wordt door een mysterieus virus dat alle inwoners blind maakt, besluiten de autoriteiten het gebied af te sluiten. Er is echter een vrouw (Julianne Moore) die nog niet getroffen is door het virus, en aangezien alleen zij nog kan zien, rust er een enorme verantwoordelijkheid op haar schouders.

Doctor's Wife

Man with Black Eye Patch

Bartender / King of Ward Three

Woman with Dark Glasses

Minister of Health

First Blind Man

First Blind Man's Wife

Bij Fernando Meirelles:

Gaat De stad der blinden verfilmen!

IMDB

avatar van lowhusky

lowhusky

Interessant verhaal!

avatar van Wouter

Droomproject. Snik.

avatar van Dustyfan

Dustyfan

De Stad der Blinden Eén van de briljantste boeken ooit Nu maar hopen dat de film het boek kan evenaren.

Wouter schreef:

Droomproject. Snik.

Meldt je aan bij de producers

avatar van Wouter

Nimmer op voorhand zo benieuwd geweest naar een film, geloof ik.

FisherKing

Ja, en met 2 favorieten Moore en Bernal.

Macmanus

Zeer benieuwd ja. Fijne regisseur ook!

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Ben ook wel benieuwd. Fijne cast in ieder geval, met als uitschieter Gael Garcia Bernal.

avatar van Mug

Mug

Goh, een van de beste boeken allertijden wordt verfilmd (zie ik nu). Zeer benieuwd hoe Mereilles dit gaat aanpakken, geen gemakkelijke opgave (al helemaal niet voor de acteurs).

Mereilles houdt een blog bij over het projekt, helaas wel in het Portugees.

avatar van Erwinner

Erwinner

Wow, dit is goed nieuws!

Hij wordt verfilmd!

Nu hopen op een topfilm! (Blockbuster (tje) ??

avatar van BobdH

BobdH

En de teaser ziet er alvast geweldig uit!

Oeh, this is gonne be great!

avatar van Goodfella

Goodfella

Yup, heel stijlvol trailertje inderdaad.

Macmanus

Nice! heb er alle vertrouwen in dat dit zeer fijn gaat worden.

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

Julianne Moore, Mark Ruffalo én Gael García Bernal. Dan zo'n geweldige plot, geregisseerd door mr. Cidade de Deus en Constant Gardener Ik kan nog even geen slecht punt bedenken geloof ik

Ben erg benieuwd!

avatar van edejong

edejong

Lijkt me zeer interessant!

Nu eerst even snel het boek lezen.

avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

• 1953 stemmen

Hmm .. ziet er inderdaad leuk uit, maar het had net zo goed een Hollywood productie kunnen zijn. Ik ben ook niet zo'n fan van Meirelles.

Het is de openingsfilm in Cannes lees ik net.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Net een stukje van op het Belgische TV Journaal gezien (die tenminste met een goed item over Cannes uitpakken). Julianne Moore speelt de voor haar zo bekende kwetsbare vrouw (kan ik geen genoeg van krijgen). Het stukje dat ik zag deed me herinneren aan [SAFE] van Todd Haynes. Toch wel benieuwd ook naar deze film.

avatar van Anatolia

Anatolia

Mc schreef:

Volmondig mee eens hoor, maar toch kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat de trailer iets te Amerikaans aandoet, vooral wanneer die voice-over en de burgemeester gaan praten ("No cure", "My fellow citizens... may God help us all" blabla). Meirelles had van mij best wat meer trouw kunnen blijven aan de sfeer uit het boek door het gewoon in het Portugees met Portugees-talige acteurs te doen. Nu ziet het er uit als de zoveelste Hollywood-virusfilm.

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

Ik kan je (helaas) geen ongelijk geven.

Toch ben ik niet minder benieuwd.

avatar van Anatolia

Anatolia

De Volkskrant van vandaag:

De Braziliaan, die in 2002 veel succes oogstte in Cannes met City of God (Cidade de Deus), vertelde dat hij tien jaar geleden al had geprobeerd de rechten te kopen op de tijdloze allegorie van Saramago. De schrijver weigerde aanvankelijk, omdat hij vond dat film de verbeelding vernietigt, maar ging zes jaar later alsnog overstag. Misschien had hij beter moeten weten: Blindness is een niet al te subtiele draak die maar niet dreigend of meeslepend wil worden. De enige echt overtuigende scènes zijn die waarin het beeld bijna helemaal wit of zwart is, en alleen stemmen te horen zijn.

Macmanus

Ja zag het gister ook op cinema.nl op tv. Een recensent van de vokskrant (denk de zelfde) vondt het wel mooi maar niet echt een film. Weet niet wat ik daar mee moet eigenlijk, even wachten op reviews van mensen die mij meer liggen.

avatar van gotti

Was al bang voor zulke reacties. Het leek me ook al een zware opgave om de kracht van het boek te behouden.

Apple - Trailers - Blindness - Trailer - Large

Toch geen onaardige trailer. Ik blijf benieuwd.

avatar van Quaest

Quaest

Hmm lijkt mij wel leuk

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Prima trailer, ben benieuwd.

Ik vind de trailer helemaal niks, en dan bedoel ik vooral het verhaal.

Maar ik neem aan dat een Nobelprijswinnende schrijver er iets fatsoenlijks van gemaakt heeft.

avatar van Erwinner

Erwinner

Het boek heeft een behoorlijke status. Lekker gruwelijk boek.

Ensaio Sobre a Cegueira - José Saramago - BoekMeter.nl

avatar van gotti

En van de mooiste boeken die ik sinds tijden las. Bijna in één ruk uitgelezen. Maar dat dit geen fascinerend uitganspunt heeft valt moeilijk te ontkennen. Of je moet op voorhand over bijna alles al negatief zijn natuurlijk...