• 9.388.702 stemmen

Watchmen (2009)

Fantasy / Thriller | 162 minuten / 186 minuten (director's cut) / 215 minuten (ultimate cut)

Genre: Fantasy / Thriller

Speelduur: 162 minuten / 186 minuten (director's cut) / 215 minuten (ultimate cut)

Geregisseerd door: Zack Snyder

Met onder meer: Billy Crudup, Jackie Earle Haley en Patrick Wilson

Releasedatum: 5 maart 2009

Plot Watchmen

"Justice is coming to all of us. No matter what we do."

In een alternatief 1985 zijn superhelden in de ban gedaan door de Amerikaanse federale overheid. Waar voorheen superhelden tot het algemene Amerikaanse straatbeeld behoorden, heeft de overheid het superheldenbestaan illegaal verklaard. Wanneer één van zijn oud- collega's in deze onrustige dagen van de Koude Oorlog wordt vermoord, start de gemaskerde burgerwacht Rorschach een onderzoek. Langzaam maar zeker brengt dit een duister complot aan het licht.

Laurie Jupiter / Silk Spectre II

Janey Slater

Edgar Jacobi / Moloch the Mystic

Hollis Mason / Nite Owl

John Lee Hooker schreef:

- Dezelfde twee als hierboven zijn aangekomen bij die andere kerel in dat paleis, en ze doen wat pogingen om hem aan te vallen. Later komt het vrouwtje ertussen en zij schiet hem neer. Waarom waren de twee mannen totaal ongewapend daar aangekomen? En waarom schiet ze hem niet in het hoofd in plaats van de handpalm?

ze kan schieten waar ze maar wilt maar hij is te snel, dat word ook gezegt in de film dat hij de kogel kan vangen en dat doet hij dan ook.

dan helpt in het hoofd schieten ook niet echt he.

John Lee Hooker

Ja, offcourse want hij is een 'superheld'. Maar hij rolt wel helemaal naar beneden, waar is dat goed voor dan?

Als ze haar magazijn had leeggschoten en een beetje goed gericht had, en als hij dan nog ontkomen was dan zou het veel overtuigender staan.

Het is echt veel te mager uitgewerkt allemaal.

legian

wat dacht je van de kracht die zo'n kogel heeft dat voel je wel, daarnaast dacht ze dat ze hem had geraakt mede dankzij 't feit dat hij zo achteuit vloog, waardoor ze dus niet meer schoten loste.

John Lee Hooker

Dus hij vliegt achteruit door een kogel in de hand? Dat kan toch nooit...

Hoe dan ook ik laat het bij de tekst van mijn eerste bericht. Die details zijn maar details he, de rest vind ik ook slecht.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Dat kan toch nooit...
Oei..

Een gloeiende blauwe man kan ook niet. Dus? Zulke dingen moet je nemen voor wat ze zijn, het is nou eenmaal een comicverfilming. Álles is mogelijk, dus ook dat hij wegvliegt door een kogel door z'n hand.

John Lee Hooker

Jammer, dat maakt het er alleen nog slechter op. Het is fantasy ja, maar op deze manier lijkt het wel of de regisseur geen hersenen heeft.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Watchmen is alles behalve een no-brainer, een getalenteerde regisseur als Snyder hersenloos noemen is dan ook pure onzin. Maargoed, als je over-de-top actie niet wilt nemen zoals het is, is het meer alsof jij als kijker geen fantasie hebt. Maar zo heeft ieder z'n voorkeur natuurlijk, niets mis mee.

John Lee Hooker

Deze film viel me dan ook goed tegen nadat ik in de introductie zag dat ie van Zack was. Ik noem 'm niet hersenloos, maar het lijkt wel of hij hier en daar maar wat aanpoot. En nogmaals, het gaat me echt niet om die kleine details die me niet bevallen het is sowiezo te mager. ( Zoals het ontbreken van een goede tegenpartij, die romantiek die hier totaal niet in past...)

Ik laat het hierbij, lees anders nog maar m'n eerste bericht daar staat genoeg in lijkt me.

AC1

Niets is realistisch in deze film. Watchmen creëert een eigen universum en daarom kan het onmogelijke. Het verbaast me dat de film hier wordt op afgerekend. Het is toch film en niet National Geographic Channel?!

John Lee Hooker

Pff.. het hele verhaal vind ik maar slap. Er zijn zat sci-fi films die ook niet realistisch zijn,maar die ik wél goed vind omdat ze iets bijzonders te bieden hebben, je mee weten te slepen, of je aan het denken zetten. Watchmen doet me gewoon niks.

legian

dan zijn we eruit lijkt me, Watchmen is gewoon niet jou film.

John Lee Hooker

Haha, daar was ik allang uit hoor. Blijkbaar was die 1e post niet voldoende om dat aan te geven.

legian

aja we vinden het gewoon leuk om erop te reageren helemaal als je bepaalde minpunten en dergelijke dingen aangeeft.

John Lee Hooker schreef:

Dat kan. Jij kijkt met jouw ogen en ik met de mijne. Vanuit mijn perspectief begrijp ik niet waarom mensen dit slecht vinden. Alles hangt af van wie je bent en op welke manier je naar een film kijkt. De meeste mensen willen leuke, sympathieke karakters waarmee ze zich kunnen identificeren. Die karakters moeten de kijker door het verhaal loodsen. En de kijker heeft die emotionele band nodig anders heeft het verhaal of de film geen waarde. Dan wordt het een 'afstandelijk' product. Watchmen heeft niet echt zulke karakters aan boord. Znyder gebruikt haast nooit karakters of acteurs om zijn publiek emotioneel te manipuleren. Wij zien het verhaal ook niet vanuit het oogpunt van een hoofdpersonage. Wij zien de film vanuit het oogpunt van de regisseur. Watchmen is een film dat over film gaat. Het heeft een zelfbewuste, expressieve, kunstzinnige, haast satirische toon. Snyder manipuleert via visuele composities. Hij maximaliseert elke scene en elk shot tot het visueel interessant is. Als je naar een Zack Snyder film kijkt moet je ook kijken hoe iemand telefoneert of hoe iemand een kamer binnengaat en dan wordt het plotseling heel boeiend. Het gaat over het idee en over de manier waarop je dat idee brengt. Snyder is eigenlijk vergelijkbaar met de beginnende Ridley Scott (The Duellists, Alien, Blade Runner). Scott werd in het begin van zijn carrière vaak beschuldigt dat hij stijl boven inhoud plaatst. Dat heb ik altijd een beetje vreemd gevonden. Het is niet met de inhoud maar met de stijl dat een artiest zich kan onderscheiden.

....

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Dit is de ultieme film waar verschillen in smaak naar boven komen.

Ik kijk dan ook welke films de liefhebbers van deze prent nog meer hoog waarderen. Dan weet ik meestal dat ik die kan laten liggen.

Dus het heeft zeker wel nut. En wat je zegt over dat het een afstandelijk product is ben ik 100% mee eens. Denk dat dat ook zeker heeft meegeholpen aan mijn lage cijfer. Absoluut geen binding met de (anti)helden.

moviemafketel schreef:

En wat je zegt over een dat het een afstandelijk product is ben ik 100% mee eens.

Afhankelijk van de manier waarop iemand een film beoordeelt, ja. Persoonlijk vind ik Watchmen een product van liefde voor film.

avatar van TinkerTex

TinkerTex

Comicverfilmingen zijn wel in de laatste tijd. Dit groots opgezette project geregisseerd door Zack Snyder zit bordenvol harde gevechten, vette effecten en maffe kostuums. Je moet ervan houden. Wat mij voornamelijk trok waren de historische gebeurtenissen die met deze film een ander tintje kregen, zoals superhelden die vechten in Vietnam. Met name de intro vond ik erg indrukwekkend.

Toch zat ik niet echt in spanning of leefde ik enorm mee met de personages. Ik ben de 160 minuten prima doorgekomen, maar was niet echt overdonderd. Het einde is ook erg dubieus. De film duurt lang, maar kan het hebben. Dan te bedenken dat er nog een director's cut van drie uur is en voor de liefhebber een ultimate cut van 215 minuten! Succes ermee.

avatar van Malvlex

Malvlex

Kan iemand me nou in grote korte lijnen vertellen wat het verschil is tussen de drie versies. Ik heb de film een paar maanden geleden gezien, maar ik weet niet welke versie ik heb gekeken.

Een link naar een site waar het verschil kort staat toegelicht.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Als er geen animatie gedeeltes tussen door zaten heb je in ieder geval niet de ultimate cut gezien.

AC1

Je hebt de gewone Theatrical Cut gezien. Hier is een overzicht van wat de Director's Cut heeft te bieden (de R2 is in Engeland te bestellen). De Ultimate Cut (alleen verkrijgbaar in R1) is de Director's Cut maar wordt 'onderbroken' door stukjes animatiefilm. Deze animatiefilm heet Watchmen: Tales Of The Black Freighter en is apart te verkrijgen.

avatar van Malvlex

Malvlex

Nou, er staat me wel wat van animaties bij. Maar zeker weet ik dat niet. Bedankt in ieder geval voor de reacties.

avatar van Franklin1975

Franklin1975

Ik heb gisteravond The Ultimate Cut gezien.

Interessante film nogsteeds (door de lengte idd. een avondvullende film ), ziet er mooi uit, maar het is mij nogsteeds onduidelijk wat ze met de film willen zeggen.

Als je alle flashbacks wegfilterd, hou je maar een slap stuk soap-verhaal over. Maar dan over gepensioneerde superhelden die toch weer hun pak afstoffen. Misschien als er iets meer vaart in zou zitten, dat het geheel beter te kijken is. Nu oogt het als een soort mini-serie van Heroes (qua vormgeving).

Het is geen standaard Hollywood blockbuster, dus zeker niet voor iedereen bedoeld. En toch is er heel veel tijd en geld aan besteed (al zien enkele scenes, voornamelijk die op Mars, er wel heel erg greenscreen uit, zo goedkoop), vooral om de Ultimate Cut aan de man te brengen. De film kan best zonder The Black Freighter animaties. Voor het verhaal zelf voegt het eigenlijk niks toe. Peter Jackson heeft toch ook geen 15 uur durende trilogie van de LOTR gemaakt om de boeken in zijn geheel te verfilmen en de zijverhalen uit andere boeken erbij te stoppen? Al zou ik dat persoonlijk wél willen zien, maar dan schiet je je doel voorbij.

Franklin1975 schreef:

Nu oogt het als een soort mini-serie van Heroes (qua vormgeving).

Watchmen ziet er uit als Heroes?

Franklin1975 schreef:

Als je alle flashbacks wegfilterd, hou je maar een slap stuk soap-verhaal over.

Neighbours? Home And Away?

avatar van arnaudvisser

arnaudvisser

Ik vind deze film matig. Heb betere films in dit genre gezien. Ze hadden hem wel iets korter kunnen maken. Hoewel het verhaal op zich wel goed was. Was deze wel wat verwarrend. De terugblikken sloten niet echt helemaal goed aan en daarom snap je even het verhaal niet meer. De kostuums en de special effects zagen er wel goed uit.

avatar van NERD

NERD

Ik ben er nog steeds niet helemaal uit, wat ik van deze film vind. Wat inmiddels wel duidelijk is dat Zack Snyder geweldige intro's maakt. Het intro van Dawn of the Dead was al smullen, en het intro van Watchmen waarin een prachtig sfeerbeeld wordt gegeven van voorbije decennia onder The Times They Are A-changin' van Bob Dylan is simpelweg overweldigend.

Afgezien van het intro zit deze film ook boordevol memorabele scene's. Openingsgevecht van The Comedian, Rorschach in de gevangenis, The Comedian die protesteerders neerknalt op I'm Your Boogieman... om er maar een paar te noemen.

Watchmen overtuigt me niet als geheel, maar heeft wel een aantal van die momenten die mij enorm (positief) bij zullen blijven.

avatar van tomola

tomola

legian schreef:

dan zijn we eruit lijkt me, Watchmen is gewoon niet jou film.

Ik ben echt gek op "superheldenfilms" vooral omdat het jeugdsentiment is...

Maar Watchmen was echt te slecht /saai voor woorden....

Nog slechter dan Ghostrider

avatar van puckb96

puckb96

Watchmen is super gaaf, alleen af en toe te lange en slome dialoog, waaronder van Dr. Manhattan. Voor de rest super goede film, alleen wel iets te lang!

avatar van Leviwosc

Leviwosc

Het uitdagende van dit soort films is om dat wat onmogelijk is uit te beelden alsof het wel mogelijk is. Als het ware moet de verteller de mazen van de natuurkundige wetten opzoeken en die benutten. Dat gebeurt niet in deze film, dat staat mij enorm tegen.

Vrij trage film met hier en daar mooie effecten. Verder heeft het verhaal weinig om het lijf. 2 sterren.

avatar van AHWA

AHWA

Het verhaal weinig om het lijf? Dat vind ik toch wel vreemd, want als je ziet hoeveel backstory er al gepresenteerd wordt in de opening credits, en de gelaagdheid van het verhaal, mag je hier toch niet zeggen dat het weinig om het lijf heeft. Dit is meer dan een gewone superheldenfilm.

avatar van _Casper_

_Casper_

het net de 1e 1 uur en 15 minuten van watchmen gekeken, vond em wel ok maar niet super... ik had eigenlijk verwacht dat er wat meer actie in zat en niet dat vele gelul...

is het een aanrader om em af te kijken/komt er wat meer actie in het 2e gedeelte??