• 9.378.629 stemmen

Watchmen (2009)

Fantasy / Thriller | 162 minuten / 186 minuten (director's cut) / 215 minuten (ultimate cut)

Genre: Fantasy / Thriller

Speelduur: 162 minuten / 186 minuten (director's cut) / 215 minuten (ultimate cut)

Geregisseerd door: Zack Snyder

Met onder meer: Billy Crudup, Jackie Earle Haley en Patrick Wilson

Releasedatum: 5 maart 2009

Plot Watchmen

"Justice is coming to all of us. No matter what we do."

In een alternatief 1985 zijn superhelden in de ban gedaan door de Amerikaanse federale overheid. Waar voorheen superhelden tot het algemene Amerikaanse straatbeeld behoorden, heeft de overheid het superheldenbestaan illegaal verklaard. Wanneer één van zijn oud- collega's in deze onrustige dagen van de Koude Oorlog wordt vermoord, start de gemaskerde burgerwacht Rorschach een onderzoek. Langzaam maar zeker brengt dit een duister complot aan het licht.

Laurie Jupiter / Silk Spectre II

Janey Slater

Edgar Jacobi / Moloch the Mystic

Hollis Mason / Nite Owl

SanderSander88

Het gegeven dat je in Amerika woon (terwijl op je profiel Hilversum staat, maar dat is iets anders) betekent dat je hem eerder kan zien? Watchmen komt in Nederland een dag eerder uit als in Amerika.

avatar van Willy Wartaal

Willy Wartaal

Volgens mij is dat onzin, Amerikaanse films komen in amerika minstens een maand eerder uit. Ik heb verschillende films in Amerika in de bios gezien en als ik dan terug kwam van vakantie werd er hier nog niet eens reclame voor gemaakt.

avatar van The One Ring

The One Ring

Blockbusters zo groot als deze worden zelden een maand eerder in Amerika uitgebracht. Meestal krijgen ze een wereldwijde release in dezelfde week en dat geldt ook voor deze. Volgens mij zit Iron Maiden ons overigens gewoon voor te liegen. Ik kan op IMDB in ieder geval nergens terugvinden dat de film al ergens vertoond zou zijn.

Mr_White schreef:

Tja, kan alleen maar voorstellen om Watchmen te lezen, want dan snap je de hype.

Ik wil best geloven dat de comic inderdaad geweldig is (wellicht lees ik hem nog wel eens), maar ik kan me haast niet voorstellen dat zelfs een fan van de comic enthousiast wordt van de trailer. Het lijkt zelfs wel een videogame, iets wat de poster nog eens stevig benadrukt. Natuurlijk geven trailers en posters nog geen goed totaalbeeld van de uiteindelijke film, maar ze weten mij in ieder geval niet warm te krijgen, dus als promotiemateriaal hebben ze voor mij alvast gefaald.

Willy Wartaal schreef:

Je naam is erg van toepassing bij je laatste post. Zoek de release datums maar even op, dan zie je dat Watchmen hier een dag eerder uitkomt dan in de VS, in Belgie komt ti zelfs nog een dag eerder uit.

Bullshit.

As for the "In cinemas 06.03.09" date on the new international site, don't be alarmed -- the movie's scheduled March 6 release date has not changed, according to a Warner Bros. representative.

The One Ring schreef:

Tja, trailers zijn uiteindelijk vooral gericht op het grote publiek en die zien liever spectaculaire actie-scènes en special effects in plaats van intrigerende dialogen, dubbele lagen en complexe ethische kwesties.

avatar van TwoFace

TwoFace

Ik woon in Amerika. De film viel niet tegen als fan van de comic.

Totale onzin. Het is bijna onmogelijk dat jij deze film nu al gezien hebt. En kom niet met het argument aanzetten van: ''Ja maar ik heb een uitgelekte screener gezien".

Dat is alleen mogelijk bij medium budget films en potentieele oscar kanshebbers, op een of andere manier lekken de screeners van potentieele oscar kanshebbers bijna altijd uit. Misschien opzettelijk, maar zoiets zal niet snel gebeuren bij een film zoals Watchmen. Dit soort films hebben niet het doel om prijzen te winnen maar om heel veel bezoekers te trekken en geld te verdienen. Dit is ook precies de reden waarom je nooit een film als bv. transformers voor de release date zal zien als normale bioscoop ganger.

In de onderstaande link kan je precies zien wanneer Watchmen in welk land in premiere gaat.

Watchmen (2009) - Release dates

Belgie 4 maart 2009

Nederland 5 maart 2009

USA 6 maart 2009

PS: Ik kijk erg uit naar deze film:P

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Een hoop offtopic onzin verwijderd. Nu graag weer over de film, mensen.

avatar van Dwejkk

Dwejkk

The One Ring schreef:

Als je de strip wil lezen zou ik dat voor de fim doen.

Zelf vind ik het promotiemateriaal best goed, filmpjes als deze en deze vind ik erg goed gelukt (komen van de officiële website www.thenewfrontiersman.net).

Zelf zet ik (als Watchmenfan) ook wel eens mijn vraagtekens bij deze film. In de strip zitten verwijzingen naar nummers van o.a. Elvis Costello en Bob Dylan. Voor de film hebben ze nu My Chemical Romance opgetrommeld om Desolation Row van Bob Dylan te coveren . Erg jammer.

Ook het einde van de strip wordt in de film aangepast, hopelijk wordt er niet te veel aan gesluiteld, want het einde van de strip is geweldig.

Toch denk ik dat de film best goed gaat worden, de makers van de film zijn ook Watchmen liefhebbers en vinden het erg belangrijk dat er zo weinig mogelijk wordt veranderd.

Een handige site over de film (en de comic) is: www.watchmencomicmovie.com.

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

My Chemical Romance, mn vertrouwen is gelijk een stuk minder.

SanderSander88

Dat hoor ik ook voor het eerst, erg jammer.

avatar van Flipman

Flipman

My Chemical Romance WTF?!?!?! Straks komen ze verdomme nog met Fall Out Boy aanzetten!

• 2067 berichten

De Chemical Romance cover van Dylan's Desolation Row komt pas tijdens de eind-credits, dus tijdens de film zelf heb je er (godzijdank) geen last van. Gelukkig opent de film wel gewoon met Bob Dylan (The Times They Are A-Changing).

avatar van JigSaw_Doll

JigSaw_Doll

Ik denk da Zack Snyder get gewoon heeft gedaan

de onfilmbaare comic verfilmd

kga em zeker op openingsdag zien!

4 maart!!!

kheb al een eerste review gelezen

allemaal goeie commentaar behalve de acteur die ozzy speelt kan ni acteren.

en hij heeft het volgende gezegt over het einde (alleen mensen die de strip hebben gelezen kunnen dit beter lezen)

Hij schreef dat er op het einde geen inktvis zal zijn, een ander maar aanvaardbaar einde.

voor de rest waren ze 100 % trouwbaar aan de comic

-Darkman

SanderSander88

Dat einde is al een tijd gelekt inderdaad.

avatar van JigSaw_Doll

JigSaw_Doll

SanderSander88 schreef:
Dat einde is al een tijd gelekt inderdaad.

echt ?

enigste gelekte is dat er geen inktvis zal zijn op het einde

SanderSander88

Ja, een storyboard er van.

Pastichio Rocker

Iron Maiden kan ons uitsluitsel geven, want hij heeft de film al gezien... zegt 'ie.

Ja, kan ik doen.

SanderSander88

Ja want hij woont in Amerika, waar de film exclusief te downloaden is.

blijkbaar.

avatar van Kevin13

Kevin13

Ziet er mij een leuk filmpje uit, misschien een beetje te lange speelduur.

@ Iron Maiden

Waar is je stem?

Iron Maiden

verwijderd, omdat dat blijkbaar gezeik opleverd als je een film als eerste ziet.

avatar van Kevin13

Kevin13

Iron Maiden schreef:

omdat dat blijkbaar gezeik opleverd als je een film als eerste ziet.

Of je kunt wat meer uitleg geven van hoe je hem vond

Iron Maiden

lees oudere berichten maar.

SanderSander88

Een review zou inderdaad wel leuk zijn, geen zorgen, je kan hem spoiler taggen.

avatar van Miron

Miron

Ik weet niet of het al gepost is maar Alan Moore (de schrijver van Watchmen) wil niets met de film te maken hebben.

Iron Maiden schreef:

lees oudere berichten maar.

Daar uit blijkt ook niet dat je de film hebt gezien.

Ik woon in Amerika. De film viel niet tegen als fan van de comic.

Zeer geloofwaardig ja, zo'n regeltje. Vooral omdat alle bronnen melden dat de film pas in maart in die bioscopen draait, en omdat je een Nederlands IP-adres hebt.

Miron schreef:

Dat heeft grotendeels te maken met alle problemen rondom The League Of Extraordinary Gentlemen en V For Vendetta. Bij die eerste werd Moore aangeklaagd omdat iemand beweerde dat hij zijn film-idee had gestolen en vervolgens omgezet in een comic zodat Fox de rechten kon kopen. Natuurlijk onzin maar Moore werd er niet vrolijk van, mede doordat de film uiteindelijk bagger was.

Als gevolg hiervan wilde Moore weinig meer met films van zijn werk te maken hebben. Maar toen V For Vendetta uitkwam beweerde producer Joel Silver dat ze Moore's zegen hadden. Daar was niks van waar en dat was de druppel die Moore's emmer deed overlopen. Sindsdien weigert hij zelfs geld van royalties te ontvangen (al het geld dat hij zou verdienen met de film gaat naar artiest Dave Gibbons).

Nieuwe clip (denk ik) van Watchmen:

Ze maken het wel vele malen spectaculairder dan de novel.