Watchmen (2009)
Genre: Fantasy / Thriller
Speelduur: 162 minuten / 186 minuten (director's cut) / 215 minuten (ultimate cut)
Geregisseerd door: Zack Snyder
Met onder meer: Billy Crudup, Jackie Earle Haley en Patrick Wilson
Releasedatum: 5 maart 2009
Plot Watchmen
"Justice is coming to all of us. No matter what we do."
In een alternatief 1985 zijn superhelden in de ban gedaan door de Amerikaanse federale overheid. Waar voorheen superhelden tot het algemene Amerikaanse straatbeeld behoorden, heeft de overheid het superheldenbestaan illegaal verklaard. Wanneer één van zijn oud- collega's in deze onrustige dagen van de Koude Oorlog wordt vermoord, start de gemaskerde burgerwacht Rorschach een onderzoek. Langzaam maar zeker brengt dit een duister complot aan het licht.
Laurie Jupiter / Silk Spectre II
Janey Slater
Edgar Jacobi / Moloch the Mystic
Hollis Mason / Nite Owl
guy
Ik heb zojuist toevallig twee (gratis) trailers gevonden op iTunes Store die ik nog nergens anders was tegengekomen, ook niet op de officiële site van Watchmen. Eén daarvan heeft mij nog nieuwsgieriger gemaakt naar deze film dan ik al was.
Ze zijn gewoon te vinden door te zoeken naar 'watchmen' bij iTunes.
Justinx
Ziet er inderdaad veelbelovend uit. Ik heb ook de trailers mogen bekijken en was erg onder de indruk. Meestal ben ik nogal sceptisch tegenover dit soort comic verfilmingen, maar het gevoel bij Watchmen is anders. Regisseur Zack Snyder staat toch wel een beetje bekend om zijn epische verfilmingen (300 althans) en ik mag dan ook hopen dat die trend in deze film ook wordt doorgezet. Toch wel veelbelovend.
Mr_White
- 2067 berichten
Volgens de rechter heeft Fox officieel de rechten om Watchmen te distributeren en daarmee komt de release van de film in gevaar. Nu is het dus afwachten of Warner Bros. en Fox tot een schikking komen of dat het geheel ineen stort (maar met zoveel hype zal dat laatste niet snel gebeuren).
gillette
Ik dacht dat deze zelfde was als The Spirit.
Kheb verkeerd gedacht.
The Spirit ziet er weer zo stom uit.
Met die Sin City shit.
Maar deze ziet er echt chill uit.
SioM
Weeral een film die wil scoren met striphelden en special effects
Ik begin er op den duur van te
Flipman
Weeral een film die wil scoren met striphelden en special effects
Ik begin er op den duur van te
Let op wat je zegt! Watchmen gaat veel dieper dan de normale superheldenstrips.
JigSaw_Doll
joeri592
Ben heel erg benieuwd naar deze film!! De trailers zijn sowieso indrukwekkend!
faun
Ik vind de trailer niet echt goed. Ik word van de muziek gruwelijk depressief en qua special effects heb ik nog niets interessants gezien. Het speelt zich af in een alternatief jaren 80 en daar word ik sowieso al depri van.
voskat
Heb de trailer gezien in de bioscoop (voor The Spirit
) en visueel zit het wel goed. Kan er verder bijzonder weinig conclusies uit trekken. Afwachten maar en hopen dat het in de schaduw mag staan van Alan Moore's meesterwerk.
JigSaw_Doll
release 5 maart ?
het komt uit in amerika op 6 maart :S
-Darkman
Drs. DAJA
Let op wat je zegt! Watchmen gaat veel dieper dan de normale superheldenstrips.
N811
Is het een dik boek ja?
Watchmen werd voor het eerst als stripboek beschouwd als literatuur.
Al DeNiro
Volgens mij draait ie in IMAX.
Dat wordt genieten met al dat visuele spektakel!
Flipman
Hm. Dus de visuele effecten moeten overweldigend en overdonderend zijn wil jij een film goed vinden? Of bedoel je te zeggen dat je wat je gezien hebt slecht vindt?
Het is ook geen vrolijke setting. Speelt zich af tegen de Koude Oorlog.
Is het een dik boek ja?
Ja, bij elkaar heb je zo'n 360 pagina's. Minstens. Voor een stripboek vind ik dat best veel.
Wouters
Ben zelf fervent comiclezer en Watchmen gaat vele malen verder dan elke andere strip die ik gelezen heb(op misschien Z na). Thema's zijn volwassen en diepgaand. De thematiek van de strip is nog steeds actueel(hoe gaat de mens met oorlog om oa.) De karakteruitwerking is beter dan in menig zware film, elk karakter zijn beslissingen vallen uteindelijk te verklaren. Het verhaal is briljant in zowel zijn complexiteit als herkenbaarheid.
Mede daarom ben ik zeer benieuwd of dit complexe verhaal goed in een film valt te vangen. Ze hebben met 160 minuten er iig de tijd voor genomen. Mijn verwachtingen zijn zeer hooggespannen.
The One Ring
Het is dat iedereen beweerd dat het allemaal zeer diepgaand zou moeten zijn, want verder snap ik nog helemaal niets van de hype. De beelden uit de trailer vind ik eerder lelijk en ongeïnspireerd dan mooi of interessant. De poster is ook al tien keer niks. Ik heb voorlopig sterk mijn twijfels of dit een terechte hype is.
Wouters
zoals ik zeg: het is idd te betwijfelen of de film het verhaal recht doet. Mijns inziens vallen bepaalde hele sterke delen/manieren van vertellen die in wachtmen voorkomen, vrij moeilijk te verfilmen. Maar goed, wat valt niet te filmen met de hedendaagse technieken zou je zeggen.
Zo is er bijvoorbeeld een hele verhaallijn over een kioskverkoper die praat met mensen terwijl er een jongen tegen de kiosk aan zit en een beroemde strip(Tales of the Black Freighter) leest. In de strip zie je dan tegelijk de dialogen en tekeningen van die strip en de gesprekken van de kioskverkoper in 1 venster. Door mekaar, langs mekaar. Lijkt me moeilijk te verfilmen. Ook de krachten van doc manhattan zijn vrij complex. En zo kan ik nog wel even doorgaan.
Een film beoordelen door een poster is sowieso vrij kort door de bocht. En een trailer van 2 minuten zonder dialogen zegt weinig over de film. Voorlopig nog het voordeel van de twijfel.
Mr_White
- 2067 berichten
Tja, kan alleen maar voorstellen om Watchmen te lezen, want dan snap je de hype. De comic staat al jaren bekend als de beste comic ooit geschreven, en heeft slechts een beetje concurrentie van Art Spiegel's Maus. Overigens moet ik erbij zeggen dat de trailer wel erg benadrukt dat de film 'ge-mainstreamd' is voor het grote publiek, maar als de helft van de diepgang van de comic in de film zit, is het nog altijd veel beter dan het gros van de comicbook films.
Pastichio Rocker
Wat een lelijke poster! Die vorige was echt 10x beter. Dit doet me denken aan die poster van Superheroes Movie o.i.d., met al die kleuren. Yuck.
B_B
- 1969 berichten
Haha gruwelijk lelijke poster idd, maar film lijkt me best boeiend. Ben benieuwd wat Snyder er van gaat maken.
Pastichio Rocker
Iron Maiden heeft de film al gezien?
Iron Maiden
Ik woon in Amerika. De film viel niet tegen als fan van de comic.
Pastichio Rocker
Iets meer info zou leuk zijn...

Duistere superheldenfilm 'Watchmen' van regisseur Zack Snyder vanavond te zien op televisie

HBO Max voegt op 1 juni onder andere deze vijf topfilms toe aan het aanbod

The Dark Knight Rises
Actie / Misdaad, 2012

V for Vendetta
Thriller / Actie, 2005
nuclear warpresident van de verenigde statendc comicsgeheime identiteitmass murdersovjet unievertellingretirementgebaseerd op stripsamenzweringanimated scenedoomsdaymasked vigilantedoomsday clockred squaredeath of superhero jaren 80dc extended universe (dceu)