• 9.380.902 stemmen

Watchmen (2009)

Fantasy / Thriller | 162 minuten / 186 minuten (director's cut) / 215 minuten (ultimate cut)

Genre: Fantasy / Thriller

Speelduur: 162 minuten / 186 minuten (director's cut) / 215 minuten (ultimate cut)

Geregisseerd door: Zack Snyder

Met onder meer: Billy Crudup, Jackie Earle Haley en Patrick Wilson

Releasedatum: 5 maart 2009

Plot Watchmen

"Justice is coming to all of us. No matter what we do."

In een alternatief 1985 zijn superhelden in de ban gedaan door de Amerikaanse federale overheid. Waar voorheen superhelden tot het algemene Amerikaanse straatbeeld behoorden, heeft de overheid het superheldenbestaan illegaal verklaard. Wanneer één van zijn oud- collega's in deze onrustige dagen van de Koude Oorlog wordt vermoord, start de gemaskerde burgerwacht Rorschach een onderzoek. Langzaam maar zeker brengt dit een duister complot aan het licht.

Laurie Jupiter / Silk Spectre II

Janey Slater

Edgar Jacobi / Moloch the Mystic

Hollis Mason / Nite Owl

RSmovie91

Verhaal is best wel te volgen. Kijk hem anders een 2de keer. Hielp bij mij wel.

Acteurs zijn echt zo slecht nog niet. Het kan beter, maar slecht vind ik ze ook zeker niet.

Die muziek is juist geweldig en past bij de tijd en film.

Dus niet zeuren, maar beter opletten.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Leno schreef:
Er is best veel aan te merken op deze film. Het verhaal met alle standaard elementen, inclusief badguy met een masterplan

Grappig dat je dat nu standaard noemt. In Watchmen slaagt de 'bad guy' in zijn masterplan omdat hij het in actie brengt voordat de helden hem kunnen stoppen, en zijn masterplan is niet eens kwaadaardig omdat hij wereldvrede wil (en weet te) bereiken. Dat is toch verre van standaard.

Sowieso is Watchmen (de comic meer dan de film) juist gericht op het verdraaien van welbekende elementen uit comics (en andere fictie), de verhoudingen tussen goed en slecht en de drijfveren van onze helden.

avatar van voskat

voskat

Arbiter schreef:

-Slechte muziek ik kreeg er koppijn van als je hallelula muziek leuk vindt is niet mijn probleem

"Hallelula muziek"? Doel je daarmee misschien op het lied van Leonard Cohen (dat feitelijk over neuken gaat)?

Als je daar al koppijn van krijgt, wat is voor jou dan weggelegd? Katie Melua of zo?

-Alle scenes waren stom behalve die van rorsach niet zo

-Slecht verhaal dat is nog steeds zo vindt ik dan

Mijn conclusie is dat dit een saaie, ergerende film is.

Onderbouwing blijft nog altijd uit dus. Jammer.

Je zegt zelf ook al dat je het verhaal niet kon volgen.

Probeer hem over een paar jaar nog eens te kijken. Misschien klikt ie dan wel. Komt tijd, komt raad.

avatar van Leno

Leno

Mr_White schreef:

Ja de invulling is wat anders maar qua vorm zie ik weinig verschil met de doorsnee bad guy die nog even zijn plan gaat uitleggen. Dat het uiteindelijk min of meer goed afloopt (de aarde wordt gered) is ook bepaald geen verrassing. Een doornsee Bond bad guy heeft het ook altijd goed voor met de mensheid blijkt als hij zijn grote plan onthult overigens...

Leno schreef:

Het grote verschil is dat deze 'bad guy' zijn plan vertelt nadat hij het in werking heeft gezet. En nog een verschil is dat zijn plan werkt.
De meeste 'bad guys' (niet alleen in Bond films, maar bijna elke andere film met een 'wereld verbeterende bad guy') lukt dit niet.

voskat schreef:

Onderbouwing blijft nog altijd uit dus. Jammer.

Je zegt zelf ook al dat je het verhaal niet kon volgen.

Zo jij bent grappig? En voor die andere mensen die commentaar hebben het is mijn mening dus niet haten, stelletje haters. Dit is gewoon een slechte film klaar uit punt.

RSmovie91 schreef:

Verhaal is best wel te volgen. Kijk hem anders een 2de keer. Hielp bij mij wel.

Die muziek is juist geweldig en past bij de tijd en film.

Dus niet zeuren, maar beter opletten.

Ik zeur niet ik geef mn eigen mening.... Maarja terug naar de basischool jij en die verhaal is gewoon slecht.

Tonypulp

Voskat heeft anders duidelijk een punt, je loopt met allerlei punten te strooien zonder er ook maar 1 van toe te lichten.

Zal ons een worst wezen of je het nou een 5 of een 0.5 geeft, niemand valt je hier aan om je mening, maar op de manier waarop je die brengt dus.

Jurgen1407 schreef:

Ik heb nog nooit zo'n wazige, onbeduidende, belachelijke, stom, idiote, klote film gezien. Snap dan ook niet dat er mensen zijn die deze film goed vinden.

Oké de special effecten zijn niet onaardig. Maar het verhaal als die er in zit moet je verzoeken.

Mijn mening mensen niet gaan kijken in de bios en vooral niet aanschaffen zodra hij in de winkels ligt. Is echt zonde van je geld.

Nou ben ik dus benieuwd wat andere hiervan vinden, mijn mening is wel duidelijk lijkt me. Een waardeloze flut film.

Juist hem jonge deze commentaar klopt helemaal, echt een slechte film. Fans die de comics goed vinden geven en hoge punt, maar de film is gewoon te slecht voor woorden.

jeroentjuhhhhh schreef:

Woow waarom moet iedereen voor hem opkomen , kan hij niet voor zichzelf zorgen, ben jij zijn meelopertje. Ik hoef het niet te onderbouwen want dat heb ik al gedaan en ik ga niet meer verder berichten vullen voor deze slechte film.

Tonypulp

Hoef hem helemaal niet te ondersteunen, is heus niet nodig maar ik laat mijn mening hier blijken en dat mag. Heeft verder niks te maken met dat hij niet voor zichzelf op kan komen. Ik spreek gewoon uit mezelf.

En waar heb je die onderbouwing dan precies staan want in die 20berichten van je die je hier al hebt geplaatst over hoe slecht het is kan ik het niet vinden.

Nooit gelezen, zelfs nog nooit van gehoord toen ik hem ging zien.

Hmm..en mijn score is? juistem

Arbiter schreef:

Ik moet terug naar de basisschool en dan kom jij aan met en die verhaal is

en

Het is jouw mening en dan IS het een slechte film?

Ga ergens anders heen met je gezeur..

avatar van Phoenix

Phoenix

Arbiter schreef:

Fans die de comics goed vinden geven en hoge punt

Toen ik de film zag had ik nog nooit iets van de comic gelezen. Later wel en warempel, toen werd de film nog beter!

maar de film is gewoon te slecht voor woorden.

Je gebruikt er anders best veel.

En terug naar de basisschool? Het lijkt er op dat jij degene bent die geen idee heeft wat de Koude Oorlog precies is en waarom de muziek daarom zo passend is.

Verzamelde ratten samenzwering.

avatar van 10-StepKill

10-StepKill

Verzamelde ratten samenzwering.

Ik dacht dat je niets meer zou zeggen, maar blijkbaar kon je het niet laten

Arbiter

Nog een rat die zich ermee bemoeit?

Tonypulp

Een mod mag die zooi die Arbiter uitkraamt denk ik wel weghalen

Waar gaat het over zeg..

en dan meteen deze erbij

avatar van Kevin13

Kevin13

Bericht maar verwijdert . Best maar ontopic gaan, voor het hier uit de hand loopt.

avatar van 10-StepKill

10-StepKill

Arbiter schreef:

Nog een rat die zich ermee bemoeit?

Zeker weten dat ik me er ff mee bemoei.

Ik zit nu al een paar dagen naar dat ongenuanceerde gezeik van jou aan te kijken. Als je mening nou onderbouwd werd, dan zou ik de moeite waarschijnlijk niet nemen, maar je bent nu gewoon post-ruimte aan het verneuken en de goeie naam van Watchmen door het slijk aan het halen zonder enige vorm van argumentatie.

En dan schaam ik me best wel dat ik (een jongeman met ws 50 IQ punten meer dan jij in je koppie hebt ) ook fan ben van de Halo-serie.

Haha grappemans deel 2?

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Net gehuurd en vond hem veel te traag op gang komen.

Eigenlijk was het een wirwar van van alles en nog wat en wat de film nu eigenlijk beoogt te betekenen is me een raadsel. Het leek een kopier plak-verhaal uit X-men, Sin City en wat einde van de wereld-filmpjes.

Ik vond Rorschach dan nog het beste karakter en werd ook het best neergezet. De rest van de zogenaamde actiehelden pasten voor geen meter bij elkaar. Ze waren ook gewoon saai. Het vrouwtje leek weg te zijn gelopen uit Xena Warrior Princess. Nee als deze film bedoelt is om te laten zien dat de aarde geen mooie plek is, waar veel kwaad en onrecht aanwezig is en meteen wat geschiedenislessen(Kennedy, koude oorlog etc,) te geven, denk ik dat je je als kijker bedrogen mag voelen. Had absoluut niet zo'n moralistische ondertoon verwacht. Ik viel op sommige momenten gewoon bijna in slaap, maar heb me maar herpakt, zodat ik nog net de kracht vond om dit nu te typen.

Ik zeg dit niet zo snel, maar laat je niet beetnemen door de trailer of een leuk samenvattinkje achter op de dvd of hier op MM van deze film.

Lekker laten liggen!!

avatar van AC1

AC1

moviemafketel schreef:

Lekker laten liggen!!

Hoeft dat nou? Oke, je was blijkbaar niet geëntertaind maar wat voor jou geldt is niet van toepassing op de ander. Wat jij een "moralistische ondertoon" vindt, noemen andere "een duistere kijk op de mensheid". Wat die geschiedenisles betreft, Watchmen laat zien hoe de wereld er uit zou zien als 'superhelden' zouden werken voor het machtige politieke orgaan. Het laat een alternatieve wereld zien die politiek en sociaal beinvloed is door superhelden. Dat vind ik persoonlijk interessanter dan Spider-Man zien vechten tegen zandman.

avatar van Kevin13

Kevin13

Ook handig om eerst de comic te lezen.

avatar van lettervorm

lettervorm

Rorschach is 1 van de coolste personages die ik ooit gezien heb. vooral het stuk in de gevangenis was erg spectaculair. Ik vond het einde wel nog meevallen en de lange speelduur maakte het ook niet oninteresant.

Enkel Sin City is voor mij een beter Comic-verfilming.

lettervorm schreef:

Enkel Sin City is voor mij een beter Comic-verfilming.

Die dude is zeker vet. 2-0. You're move.

avatar van Traxas

Traxas

Ik vond deze film geweldig goed! Alles: de personages, de sfeer, de muziek, het verhaal... klopte allemaal. Heb trouwens de director's cut gezien.

Ik lees veel negatieve reacties op deze film, hier maar ook elders, en kan ook begrijpen waarom deze film niet voor iedereen even goed is. Dit is nu eenmaal een film voor een kleinere doelgroep, denk ik.

Op mij persoonlijk heeft deze film een grote impact gehad met zijn zeer menselijke superhelden en originele verhalen. TOP!

avatar van SiNNeD

SiNNeD

Niet mijn ding, veel te langdradig en warrig. Sluit me volledig aan bij moviemafketel, laten liggen als je niet in slaap wilt vallen.

avatar van jpgleiden

jpgleiden

De film voldeed helaas niet aan mij verwachtingen. Traag op gang komen, vaag en nauwelijks actie maar gelul in de ruimte. Heb dan ook maar uitgezet, begon me mateloos te irriteren , zeg niet snel, maar voor mij 1 van de slechtse films die ik ken.

avatar van jpgleiden

jpgleiden

Dat trouwens sommige mensen deze film voor een tweede keer kijken zodat ze het beter begrijpen. dan heb je echt niets beters te doen.

RSmovie91

Misschien vinden sommige mensen het wel leuk.

En als een film bijna 3 uur duurt, mag het van mij best wel langzaam van start gaan.

De lange dialogen is totaal iets subjectiefs. Ik vind het in deze film namelijk totaal niet storend, maar juist fijn. Hierdoor begrijp je de personages beter en wat er nou eigenlijk aan de hand is.

En inderdaad, er zit niet zoveel actie in. Maar zou in deze film ook helemaal niet passen.