• 9.372.347 stemmen

Geregisseerd door: Charles Guard en Thomas Guard

Met onder meer: Emily Browning, David Strathairn en Elizabeth Banks

Releasedatum: 16 april 2009

Plot The Uninvited

"Can you believe what you see?"

Nadat haar moeder is overleden, zit Anna Rydell (Emily Browning) tijdelijk in een tehuis voor geesteszieken. Als ze weer thuis komt treft ze daar een levende nachtmerrie aan. Haar vader (David Strathairn) blijkt samen te leven met de voormalige verpleegster (Elizabeth Banks) van zijn vorige vrouw. Als Anna dan op een nacht bezoek krijgt van een geest die haar attent maakt op de slechte intenties van haar stiefmoeder, besluit Anna samen met haar zus een einde aan de relatie te maken.

avatar van vwtune

vwtune

Niet eng dus geen horror te noemen. Toch vond ik de acteerprestaties niet onder pijl hoor.

Ergens kon de film mij wel geboeid houden en toch aan de andere kant miste ik iets.

avatar van SpooXxX

SpooXxX

De film is redelijk. Komen wel wat schrikmomenten in de voor. Maar echt eng wordt het nooit. De effecten zitten goed in elkaar en ik ben niet lastig gevallen met lelijke special fx. Elizabeth Banks speelt goed een stiefmoeder waar je makkelijk een hekel aan zou kunnen hebben!

Als je goed oplet in het begin heb je de plotwending al heel gauw door. Zo niet dan komt de plotwending wel als een verrassing. Het is niet een bijster originele, aangezien meerdere films dit uitgangspunt hebben.

Het is niet dé enge film waar ik op gehoopt had. Gelukkig was het niet een drama waar ik voor gevreesd had.

avatar van mvdb1982

mvdb1982

Wat een super goede film is dit!

Een paar goede schrikmomenten en een ontzettend goed verhaal.

Een dikke 4*

avatar van voskat

voskat

SpooXxX schreef:

Als je goed oplet in het begin heb je de plotwending al heel gauw door.

Klopt. Ik had het origineel al gezien, dus ik lette er sowieso al extra op. Maar de hints zijn wel een stuk lomper in deze versie.

Subtiliteit en Hollywood... zullen die twee elkaar ooit nog vinden?

avatar van Mondragon

Mondragon

Hei einde maakte veel goed, en nee....ik had het niet door omdat ik eigenlijk ook nooit nadenkt wat er gaat gebeuren. Ik laat me meenemen.

avatar van SvV

SvV

Verrast door deze film. Vond het eigenlijk een basic thriller met een beetje horror. Gewoon steeds gemiddeld, maar het eind zorgt er voor dat ik een ster extra geef. Erg goed gedaan en ik zag het niet aankomen, ik ga niet teveel nadenken tijdens het kijken, laat me er ook gewoon in mee nemen.

Kortom een goede thriller met af en toe wat kleine schrikmomentjes met een goed eind 4*

gister de film gezien vond het een goeie thriller.

goed verhaal enleuke film om naar te kijken

avatar van SvV

SvV

Keane1983 schreef:
Ik kan niet zeggen dat dit een echte horrorfilm is...meer een thriller met een vleugje griezel.
Toch vondt ik het een zeer verrassende film en liet me steeds weer op het verkeerde been zetten.
De soundtrack vond ik op sommige stukken iets te over dreven (jammer). Het verhaal is niet iets wat we nog nooit niet eerder gezien hebben en persoonlijk vond ik het in het straatje van the grudge passen (soort zelfde sfeer).
Hoewel het niet iets is was we niet eerder gezien hebben, is het toch een goed onderhouden film wat de vaart er toch goed in weet te houden....
Alleen kan iemand me eventjes het allerlaatste stuk uitleggen (al is het maar doormiddel van een PB!!!!ik begrijp dat anna, rachel dood heeft gemaakt, maar als ze later weer terug is op de gesloten afdeling...dan raakt de film me kwijt!!! Ik heb gedaan wat u gezegt heeft..ik heb afgemaakt waar ik aan ben begonnen???? En vervolgens zie je die mildred kemp!!!sorry ik kan misschien nu heel onozel overkomen maar dit begreep ik echt niet...
Verder vond ik er wel een aantal leuke schrikmomenten inzitten...
Van mij een 4.0*

Met die zin ' I finished what I started ' bedoelde ze dat ze Rachel heeft vermoord, dat was ze namelijk al van plan voordat ze de inrichting in ging. Toen ze door dat sleutelgat keek en zag dat haar pa seks had met rachel sloegen haar stoppen door en wou ze rachel vermoorden. Dat boothuisje ontplofte echter en daarom was ze niet toegekomen aan wat ze wou doen. Als ze die zin zegt op het eind zie je der ook Rachel van die foto halen, ze heeft dus afgemaakt waar ze mee was begonnen voor ze die inrichting in moest.

avatar van Kelly_90

Kelly_90

Best een redelijke film.

Hy kwam nogal traag op gang.

Af en toe een schrik momentje.

Best goed geacteerd.

Alleen het einde was echt verrassend maar vooral verwarrend.

Ik snap het niet goed..

Kan iemand mij het uitleggen via een privé bericht?

Thnx!

avatar van Boeikens

Boeikens

Goede doorsnee.

Het verhaal is niet nieuw maar zit wel goed in elkaar.

De film heeft een goede sfeer en biedt enkele mooie schrikmomenten maar echt spannend wordt het nooit en is het komende redelijk voorspelbaar.

De acteurs doen wel hun best en de plotwending op het einde mag er inderdaad best wezen.

avatar van De Meester

De Meester

Gemiddeld goede horror/thriller, maar met een verrassende ontknoping. Een goede 3 sterren!

avatar van Keane1983

Keane1983

Kelly_90 schreef:

Best een redelijke film.

Hy kwam nogal traag op gang.

Af en toe een schrik momentje.

Best goed geacteerd.

Alleen het einde was echt verrassend maar vooral verwarrend.

Ik snap het niet goed..

Kan iemand mij het uitleggen via een privé bericht?

Thnx!

Hier ben ik ook nog steeds op aan het wachten, maar voorals nog heeft hier nog niemand de moeite voor genomen.

Ik had ook een beetje moeite met het einde...verassend maar verwarrend

avatar van LB2411

LB2411

Leuk vermakelijk filmpje met een doordacht einde.

avatar van chocodillen

chocodillen

Goede film! Niet verrassend origineel, maar onderhoudend met redelijk onverwacht einde.

avatar van legs1968

legs1968

Goede film, had niet zo'n einde verwacht. De spanning bleef in de hele film.

avatar van Christa22

Christa22

Vond het wel een goede film had wel idd wat meer horror verwacht dit is toch meer een thriller.

toch waren er wel een paar schikmomenten.

Het einde is zeker verassend niemand verwacht dit en ja je moet de film heel goed volgen voordat je het einde snapt.

Maar bij mijn viel het kwartje wel.

Geef deze film 3 sterren

avatar van XQlusive

XQlusive

Beetje flauwe horror film, ondanks dat het best een leuke thriller had kunnen zijn. Het script wat hier en daar een beetje aan elkaar geknoopt leek te zijn en het met vlagen erg slechte acteerwerk van "Alex", ("Anna" vond ik daarentegen wel overtuigend), zorgt ervoor dat de film deze kans laat liggen. Het verrassende einde levert de film 1/2 ster op...

avatar van _Tomm_

_Tomm_

Remakes van Koreaanse of Japanese horrorfilms zijn, met uizondering van The Ring en toch ook wel The Grudge, nooit goed. Denk maar aan films als Shutter, One Missed Call en dergelijke, projecten die het niet waard zijn gereleased te worden. Met een bang hart kocht ik mijn filmticket, omdat de trailer veelbelovend was, en dergelijke trailers vaak (niet altijd welteverstaan) films stukken beter doen voorstellen dan ze eigenlijk zijn.

The Uninvited was niet zo'n typische remake. De twee hoofdactrices leverden goed werk als de zusjes. Nieuwkomer Emily Browning, die eerder al te zien was in Ghost Ship en Lemony Snicket, deed haar uiterste best als het bange, onzekere meisje met een duister kantje. En ook Elisabeth Banks, die we vooral kennen uit komedies, verraste.

Qua verhaal werd de film weer typisch amerikaans gemaakt (grote luxueuze villa aan het water, een 'american dream'-familie met zeer aantrekkelijke dochters, etcetera), maar dit deed de film alleen maar goed. In Shutter werden twee amerikanen in Tokyo geplaats, net zoals in The Grudge, bij wijze van het origineel te bewaren. HEt is net goed dat de film zo amerikaans werd, zonder dat dit nefast was voor het verhaal. De schrikmomenten wisselden elkaar af, en waren vaak wel voorspelbaar. Het leukste aan de film, was ongetwijfeld het feit dat de film het niet moet hebben van afgehakte lichaamsdelen en bloed dat met emmers wordt geleverd. Neen, in The Uninvited wordt er gewerkt met een opbouwende spanning, die ervoor zorgt dat je toch lekker wegduikt in je bioscoopzetel.

De twist was zeker niet vergezocht, maar mensen die zeggen dat ie compleet onverwachts was, liegen toch wel. Als je een beetje oplet, zie je dat doorheen de hele film hints gegeven worden. Toch was het best een leuke twist, die ervoor zorgt dat het niet een typische '13 in een dozijn'-horror wordt.

De film is zeker een aanrader voor mensen die houden van een horrorfilm die spannend en onderhoudend is, en die het niet moet hebben van bloed en marteltuigen. Echte slasherfans laten deze film liever aan zich voorbijgaan. Maar toch, als je zin hebt in een leuk avondje film met je vrienden, kies dan voor The Uninvited. Je zal het je niet beklagen!

avatar van Rabbitto

Rabbitto

Vreemd genoeg verbaasde het einde me helemaal niet. Ik heb wel eens eerder zo'n type film gezien waarbij de hoofdpersoon toch wel een ''psychotisch iemand is die alles verzint. Vandaar dat ik wel een vaag vermoeden had en zeker toen er werd verteld dat haar zus allang dood was. Maar goed, ik vind Emily Browning een ontzettende leuke meid met een uniek gezicht en een hele mooie stem. Zij maakte de film gewoon beter omdat het verhaal maar zozo was. Ik vond het einde een beetje afgeraffeld maar toch een leuke wending nemen. 4.0 is deze toch wel waard.

avatar van RickZ

RickZ

Thriller met enkele geslaagde schik-scenes. Prima film totdat het plot komt dat nergens op slaat, heel teleurstellend.

avatar van Xen0n

Xen0n

Goed verhaal, met hele goede plotwending. Was goed te volgen en aardig geacteerd, voor mij weinig speciaals.

avatar van marissaheinrich

marissaheinrich

Hele goede film!

Totaal niet voorspelbaar, ik was echt verbaasd!!!

Aanrader! Acteerprestaties zijn goed en de spanning wordt goed opgebouwd!

avatar van raafmau

raafmau

Leuke film, goede turn op het einde.

De "monsters" die in de film voorkomen hebben wat weg uit de film "MARTYRS"

Film is het kijken waard.

avatar van thysum

thysum

Heb geen monsters gezien. Vond het een slap aftreksel van The Two Sisters Tale, waar deze totaal niet aan kan tippen. Alles ongeveer hetzelfde gecopieerd..jammer.

Goed geacteerd wel.

avatar van dijkieR

dijkieR

pffff alleen het einde kan deze film nog redden.

ik vond de rest namelijk gewoonweg te saai voor woorden.

maar die plotwending heb ik totaal niet aan zien komen.

en als ik sommigen hoor dat dat wel uit de film te halen moet zijn dan heb ik zeker niet goed genoeg opgelet.

maar dat komt denk ik dat deze film voor mij veel te traag op gang kwam.

misschien moet ik m ooit nog maar eens kijken.

2 en een halve ster

avatar van Elineloves

Elineloves

Mooie hoofdrolspeelster, een plezier om naar te kijken.

De uitwerking van het verhaal was redelijk, er zaten een paar sterke scenes in, dat trok het niveau van de film weer wat omhoog.

Het einde had ik ook verwacht, maar toch was het goed neergezet.

avatar van maxo922

maxo922

Goede film,

best goed geacteerd door eigenlijk iedereen wel, goede schrikscenes al vind ik dat niet zo belangrijk, spanning was goed opgebouwd, en een spannend, redelijk verassend einde.....

Kortom goeie film, * 4,0

avatar van annnnnul

annnnnul

ik heb deze film gistere gezien, best een goede film, maar geen echte horror, meer een triller, goed verhaal erin het einde van de film was anders dan verwacht dat was een goed pluspunt. acteerwerk was trouwens ook goed.

alleen deed deze film me denken aan een film die ik vroeger eens had gezien, dit was een chineese horror film waar ik de naam van kwijt was. maar het verhaal kwam precies op t zelfde neer op het einde.

avatar van maxo922

maxo922

annnnnul schreef:

Ik denk dat je a tale of two sisters bedoeld, dis een re-make ervan.

avatar van RedLightCityBoy

RedLightCityBoy

Wauw! ik had niet verwacht dat deze film me zo goed zou bevallen. Sterke acteerprestaties met een subliem opbouwend script. De spanning blijft van begin tot eind erg sterk. Naast de soms wat voorspellende scenes, vind ik dit toch een enorm fraaie film. Dikke voldoende van mij. 3.5*