Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Charles Guard en Thomas Guard
Met onder meer: Emily Browning, David Strathairn en Elizabeth Banks
Releasedatum: 16 april 2009
Plot The Uninvited
"Can you believe what you see?"
Nadat haar moeder is overleden, zit Anna Rydell (Emily Browning) tijdelijk in een tehuis voor geesteszieken. Als ze weer thuis komt treft ze daar een levende nachtmerrie aan. Haar vader (David Strathairn) blijkt samen te leven met de voormalige verpleegster (Elizabeth Banks) van zijn vorige vrouw. Als Anna dan op een nacht bezoek krijgt van een geest die haar attent maakt op de slechte intenties van haar stiefmoeder, besluit Anna samen met haar zus een einde aan de relatie te maken.
Anna
Matt
Dr. Silberling
Mr. Henson
Iris
Ongeïnspireerde remake van het superieure zuid-koreaanse A Tale Of Two Sisters. Alles is netjes aangepast aan de amerikaanse markt, dus weg zijn de poëtische sfeer en de beklemmende momenten. In plaats daarvan krijgen we een netjes afgerond geheel, fraai gefilmd en degelijk gespeeld, maar zonder verrassingen. Hier en daar een enge scene, maar het is allemaal erg vlak en voorspelbaar uitgewerkt. Wel een mooie score van Christopher Young.
Mai*
Geweldige film!!!
Ik heb voor het eerst sinds lange tijd echt met spanning in een film gezeten. Het einde is fanatsties en onverwachts. Goeie film dus zeker een aanrader!!
tboezem
De twist was zeker niet vergezocht, maar mensen die zeggen dat ie compleet onverwachts was, liegen toch wel. Als je een beetje oplet, zie je dat doorheen de hele film hints gegeven worden.
hmm, ik heb ze na de film voor het eerst gezien te hebben niet zo 1,2,3 kunnen ontdekken.
Hoewel ik, als ik nog ff over nadenk, me niet echt kan herinneren dat Anna's zus ooit echt aangesproken werd in de film.
En is die zus nou een 'verzinsel' van Anna of niet? Ook ik snap het einde niet helemaal.
AC/DC
Zoals Zinema beschrijft: Nickelodeon-horror.
Ben blij dat ik niet naar deze film in de bioscoop geweest ben. Zo'n grote berg vol met clichés en voorspelbare stukken in de film. Dan wil ik het nog niet eens hebben over de acteerprestaties, wat vreselijk was. Wordt op geen moment echt spannend. Het einde, tja, niks veel speciaals aan.
Origineel niet gezien.
Een behoorlijk pover begin (mede doordat ik dacht dat ik in een geheel andere film zat), een behoorlijk pover midden en daarnaast ook een behoorlijk pover eind. Alle genre clichés worden uit de kast getrokken, met een totaal uit de lucht gegrepen einde als resultaat.
De enige keer dat ik schrok (en hoe!) kwam mede doordat ik dacht dat het schrikmoment al geweest was en ik met mijn hoofd bij heel iets anders zat (de mooie ogen van de actrice...)
_Daan_
Zoals Zinema beschrijft: Nickelodeon-horror.
Ben blij dat ik niet naar deze film in de bioscoop geweest ben. .
ik download ze wel
Quido
Laten we een beeldschone actrice met mooie volle lippen de hoofdrol spelen, moet men hebben gedacht. Dat leidt de aandacht wellicht van het flinterdunne scenario - wie op zoek is naar een typische horrorfilm; ga kijken - af ... Het was ze nog bijna gelukt ook.
Tag84
ik vond de film erg matig eigenlijk, en het einde vond ik een beetje teleurstellend. Een film van 10 in een dozijn.
lissie
vond hem wel oke
maar niet echt bijzonder, het einde was wel verassend
en echt eng zou ik hem ook niet willen noemen
Leland Palmer
Hmm, waarschijnlijk ben ik dan één van de weinigen die het einde niet zag aankomen als ik hier snel wat reacties lees. Kan me ook niks schelen, ik vond het behoorlijk verassend eigenlijk. Daarnaast vond ik de film lekker vermakelijk, hoewel niet erg hoogstaand en niet vreselijk eng (op een enkel schrikmoment na), maar toch zeker de moeite waard.
Er wordt aardig geacteerd door de cast en de uitstekende score van Christopher Young is ook een mooi pluspunt. Voor de rest, veel clichés en wat voorspelbare stukjes, maar vervelend werd het nooit. Dan blijf ik het einde toch erg sterk vinden. Misschien denk ik daar bij een 2e kijkbeurt anders over (als die er al komt), maar voor nu ben ik toch aardig positief over deze film. Dikke voldoende dus ook.
Ricochan38
Ga eens het origineel kijken en dan eens zien of je die ook 1.2.3. zo begrijpt
En kijk dan ook gelijk nooit meer die slappe amerikaanse aftreksels.
Leland Palmer
En kijk dan ook gelijk nooit meer die slappe amerikaanse aftreksels.
mcdaktari
ben ik volkomen met je eens Harm
Keutul
Een matige film met weinig spannende momenten. Het acteerwerk vind ik vooral in het begin erg slecht. De dialogen bevatten weinig 'echtheid' en emotie. De momenten die spannend zijn bedoeld vond ik erg flauw. Het einde vond ik echter wel vrij verassend en maakt dat ik in plaats van 2 sterren 2,5 geef. Het einde maakt de film in zijn geheel iets boeiender.
jorkie
goede film maar wel met standaard schrikmomenten erin, maar wat een einde!!
maakte de film gelijk helemaal goed!
toppertje
gewoonmezelf
Kut einde, niet origineel in deze tijd, lijkt in te zijn zo'n kut eind
ericattack
Helemaal eens met gewoonmezelf. De film heeft veel minder spanning dan de cover zou vermoeden. Flauw allemaal.
En dat einde!! In de afgelopen 2 jaar is dat al zo vaak voorbei gekomen dat het gewoon zielig is. Als je de film een 2e keer terug kijkt met het einde in je hoofd klopt er ook geen hol meer van.
DJ-horror
Waarom geef je 'm dan nog 2,5 sterren?
Snap ik echt geen bal van
ericattack
Het einde is kut, niet de hele film....
Mee eens. Je hebt het denk ik niet goed gelezen. De film is redelijk maar het einde haalt hem onderuit. Jammer.
kaydegreef
Zeer goede film, heb me geen seconde verveeld.
De film wordt nooit echt eng, maar de spanning is wel voldoende aanwezig.
Ook het einde zag ik niet aankomen. Misschien wel een beetje ver gezocht, maar (voor mij) toch verassend.
Horrorfreak12
oké het EINDE van de film is jua kan je totaal niet zien aankomen en is dan ook geweldig verassend ( wat de film toch zeer goed maakt )
de film zelf mja goed geacteerd , spanning is er zeker wel , soms zelfs wat horror
zeker zien !!!
trenom
redelijke horror drama thriller film einde was niet zo echt dat ik had verwacht.maar voor 1 keer niet slecht
Keutul
Het einde is kut, niet de hele film....
Grappig, ik vind het juist andersom. De film is vrij kut, maar het einde maakt de hele film beter.
Waku
Combinatie tussen drama en thriller.
Niet tergend spannend op een enkele schrikmoment na maar wel
boeiend.
Einde heeft me zeer verrast.
3*/3.5*
sammy-girl84
Jaa deze film was echt zeer goed, het was weer eens een lange tijd geleden dat ik zo een film heb gezien. Absoluut de moeite waard om te zien, kijken dus!
Halcyon
Ik vond het origineel niet veel hebben, maar dit bleek toch een waardige remake. Minder enge scènes, dat wel, maar over het algemeen een sterker uitgewerkte onderhuidse spanning, waardoor ik uiteindelijk toch tot tien minuten voor het einde aan het scherm gekluisterd zat. Met dank aan het fijne acteerwerk en het uitstekende tempo. Op audiovisueel vlak is deze prent nochtans erg basic en zeker niet zo gestileerd als het origineel, maar verder ook niet bepaald lelijk of zo. Gewoon zoals je dat van een doorsnee Amerikaanse horrorfilm kan verwachten (al zegt dat natuurlijk ook al veel).
Best boeiende film zoals ik al zei, maar twee dingen staken me echt wel tegen. In de eerste plaats de personages die niet altijd even logische keuzes maken. Het doel hiervan ligt voor de hand: suspense creëren, maar ik zie toch liever een meer realistische aanpak, dat komt de spanning uiteindelijk ook ten goede in mijn ogen. Een andere bron van ergernis was het uitleggerige einde dat volledig van het origineel werd overgenomen. Echt om van te rotten vind ik zoiets
. Een film als deze heeft zoiets absoluut niet nodig en het is ook niet alsof de kijker zo dom is dat hem alles nog eens tot in de kleinste details moet uitgelegd worden.
Niet beter dan het origineel, maar ook niet slechter. Gewoon anders, zij het iets makkelijker verteerbaar door de kortere speelduur en het vlotte tempo.
Erwin39
Net de film gezien...en vind het een prima film!! Krijgt van mij 5 sterren. Heb echt genoten...en wat een mooi , spannend en verrassend eind
Heerlijk genoten
rotem
Ben niet zo'n horror type, maar had de laatste tijd teveel van het type drugs/gang/mafia films gekeken. Misschien dat daarom deze film mij zo aansprak.
Veel schrikmomenten, maar in mijn optiek geen doorsnee horror. De film was mooi geschoten en ik heb erg genoten van Mw. Banks....
Ook de zeer onverwachte twist maken deze film een absolute aanrader.
Hier ben ik het overigens totaal mee eens !!

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Shutter
Horror / Thriller, 2004

El Método
Drama, 2005
remakedeath of motherevil stepmotherevil womanwhite dressunsent lettermedical kithanging a picturechalkboard