• 9.378.059 stemmen

Met onder meer: Amanda Seyfried, Meryl Streep en Pierce Brosnan

Gesproken taal: Engels en Grieks

Releasedatum: 17 juli 2008

Plot Mamma Mia!

"Take a trip down the aisle you'll never forget"

Donna, een onafhankelijke, single moeder heeft een hotelletje op een idyllisch Grieks eiland. Ze staat op het punt om Sophie, de pittige dochter die ze alleen heeft grootgebracht, los te laten. Voor Sophie's huwelijk heeft Donna haar twee oude hartsvrienden uitgenodigd: de praktische en no-nonsense Rosie en de rijke, meermalen gescheiden Tanya van haar vroegere backing-band 'Donna and the Dynamos'. Maar Sophie heeft in het geheim zelf drie gasten uitgenodigd. Ze is op zoek gegaan naar de identiteit van haar vader die haar naar het altaar moet begeleiden en ze haalt drie mannen uit Donna's verleden naar het mediterrane paradijs waar ze 20 jaar daarvoor waren geweest. In de 24 chaotische, magische uren bloeit er nieuwe liefde op en oude romances vatten opnieuw vlam op dit weelderige eiland vol mogelijkheden.

Donna Sheridan

Tanya Chesham-Leigh

Harry's Housekeeper

avatar van Lysander

Lysander

Verhaal van niks, maar wel gezellig! Mensen moeten niet zo moeilijk doen over zo'n filmpje! Wat verwacht je nu van zo'n film?!

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Lysander schreef:

Inderdaad.

Verstand op 0 zetten en lekker meezingen met de oh zo bekende nummers van 1 van de beste pop/disco groepen ooit!

avatar van Nienke1981

Nienke1981

Ik vond deze film geen reet aan.

avatar van Aapje81

Aapje81

Erg fijne musical met een leuke cast die valt of staat met de muziek van ABBA. Zelf heb ik er weinig problemen mee en vond het enthausiasme waarmee alles werd gebracht heel aanstekelijk. Streep doet het opvallend goed en vooral de heren geven een leuke parodie op zichzelf. Hoogtepunt blijft echter Amanda Seyfried. Wat is dat toch een prachtige vrouw en goede actrice.

Goed.

avatar van benthe

benthe

Dit blijft een heerlijke feel good movie, de me erg vrolijk maakt. Leuk geacteerd, en gezellig!

Nienke1981 schreef:

Ik vond deze film geen reet aan.

Ik kan er best inkomen..

Vanochtend meegebacht van een rommelmarktje... 3 €urootjes voor betaald, maar méér was hij zeker niet waard;

Nergens ook maar één seconde geloofwaardig, rotslecht geacteerd, enkel de Abba muziek blijft overeind, maar zelfs dat.... geef mij maar de originele Abba hits, nothing beats that.

De film is een toonvoorbeeld van hoe het niet moet; OVER-ACTING is het woord waar ik het eerste aan denk. Dat echt klote-overdreven "wij zijn supergelukkig" je gelooft er gewoon geen reet van!

Ach, musicals en ik.... het zal nooit wat worden, vrees ik.

Als feel good movie schiet deze voor mij zijn doel geheel voorbij.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Wie zit nou te wachten op realistisch acteerwerk in een musical? Je kunt veel zeggen over een film waarin mensen om de tien minuten uitbarsten in vrolijk gezang, maar realistisch is het in ieder geval niet.

Couch Potato

IK heb de film zelf na een dik halfuur, kleine drie kwartier echt afgezet, dit was te slecht om mijn tijd aan te verknoeien, echt wel!

Realistisch zijn musicals nooit, mensen lopen niet te zingen tegen elkaar... maar vooral de ongelooflijke overacting is echt hatelijk. Die giecheltrienen zijn echt ongehoord vreselijk. Het is echt niet aan me besteed, ik ga hem ook eens op een rommelmarktje te grabbel gooien, of geef hem wel een cadeau aan wie hier wel wat aan heeft. Pffft.

avatar van Stephaniievm

Stephaniievm

Ik vind het echt een leuke film.

Je word er gewoon vrolijk van.

En vooral Amanda Seyfried en Meryl Streep zijn zo leuk in de film!

En dan ook nog is in griekenland!

avatar van savior

savior

super film!!

leuk geacteerd,

maarja wat verwacht je anders van meryl streep.

leuk dat we de liedjes al kennen, al ben ik persoonlijk geen abba fan vond ik het toch leuk gedaan:D

werd er super vrolijk van:D

avatar van savior

savior

Couch Potato schreef:

je weet toch van tevoren wat voor film het is ?

en in musicals zingen ze meestal tegen elkaar en het is altijd super vrolijk. dus weet niet wat je nou zeurt. en anders moet je m niet kopen voor je hem gezien hebt ?

Couch Potato

Ik had op zijn minst een béétje geloofwaardige vertolking verwacht, maar dit is zo'n vlug-klaar-wegwerpproduct dat ik er misselijk van wordt. Ach mijn 3 n€uro's... ik doe hem wel eens cadeau of zo, weg met die zooi!

avatar van Emmuze

Emmuze

Waarom zo negatief over een musicalfilm? Je moet er niet al teveel van verwachten. Weet je van tevoren al dat musicalfilms toch niet de moeite waard zijn, kun je hem natuurlijk ook gewoon niet kijken.

Ik vond dit gewoon een vrolijke film. Integendeel, ik vond deze een van de betere in zijn genre. De muziek van Abba kent iedereen vrijwel natuurlijk.

Amanda Seyfried en Meryl streep zijn twee heerlijk zonnige dames, een film waar je een vakantiegevoel aan overhoud.

Natuurlijk niet de beste film, dat snap ik ook wel. Maar zo slecht vond ik hem nou ook niet!

TragieStar.*

Nou waarom geef je de film dan maar 2,5*?

Dat is toch veelste weinig als je dit een van de betere in zijn genre vind..

Dan wil ik wel eens weten wat je andere musicals geeft die iets minder zijn dan deze.

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

De Blu-ray transfer is...

HIER voor € 6,49 inkl. (met NL subs)!

avatar van essepluisje

essepluisje

Leuke film maar ik ben er niet zo lyrisch over als de meeste mensen. Ik vond hem gewoon leuk meer niet.

avatar van DixieDC

DixieDC

Leuke feel-good film waar een flinterdun verhaaltje gebouwd werd rond Abba liedjes. Verstand op nul en gewoon genieten en meezingen met de gekende hits. Het feit dat alle acteurs zelf ingezongen hebben geeft dit een extra dimensie

avatar van Piratje

Piratje

Moeder en dochter speler de beste rollen met een stukje voorsprong voor dochter Amanda Seyfried. Ook al heet de moeder Meryl Streep. Ofte Nederlandse Ria Valk. Eigen zang doet het prima. Gewoon een ontspanningsfilm met verstand op nul en genieten. Soms tranen. Maar dan van geluk. Van ongelukkige momenten helemaal geen sprake.

Doet me even denken aan "Sound of Music". Want het is duidelijk een musical met romantische momenten op een Grieks eiland.

Een verhaal gebouwd op de succesnummers van Abba.

Echt meegenoten en voor mij zelfs een 4,0 waard omwille van de spontaniteit.

Het slotlied onder de aftiteling is prachtig. Dus geduld tot de laatste seconde.

avatar van jellybean

jellybean

Ik heb me kostelijk vermaakt met deze film, hartstikke leuk om acteurs als Meryl Streep en Pierce Brosnan eens te zien zingen.

Tuurlijk is het verhaaltje flinterdun maar dat mag de pret niet drukken. Genoten van de hoge feel good factor, de heerlijke ABBA hits, en bekende acteurs in niet alledaagse rollen; vooral Julie Waters deed het geweldig.Kortom: heel leuke film die zelfs de grootste zuurpruim doet smelten!

avatar van Hyaenidae

Hyaenidae

Toen ik na het kijken van deze film de bioscoop uitstapte, voelde ik me een beetje... hersendood. Nou is het erg moeilijk om dit voor elkaar te krijgen met zo'n over de top blije film, maar toch gebeurde het.

Ik kan wel snappen dat mensen dit een leuke film vinden, maar.. ik vond er echt helemaal niks aan. Er zit niet echt een verhaal in en ik begon me na een tijdje echt te irriteren aan al dat extreem blije zing/dans/spring/jubel/blijblij gedoe. En dan heb ik het nog niet eens gehad over iedereen die gaat zingen maar het totaal niet kan. Ik heb gewoon met open mond staan kijken! Maarja, uiteindelijk ben ik ook niet het type voor dit soort films.

TragieStar.*

Nou, Meryl Streep kan dus overduidelijk wel zingen en Amanda Seyfried ook.

Het is niet de hele film door en door vrolijk en blij. Er zit ook veel drama in, en ik heb ook zeker wel een keer gehuild.

avatar van Theunissen

Met het geluid af is deze film nog het best te bekijken. Vond Amanda Seyfried overigens zeer mooi om naar te kijken. De rest van de film vond ik helaas minder. Ik heb de film nooit helemaal gezien want het zingen (vooral Meryl Streep irriteerde me) en het idiote dansen kon ik op een gegeven moment niet meer uitstaan/aanhoren. Omdat ik de film niet helemaal heb gezien (zal waarschijnlijk ook nooit gebeuren of ik moet door het noodlot doof worden) zal ik ook geen punt geven en dat is maar goed ook

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Hmm, zo te zien is dit een film in de categorie 'Love it or hate it'. Bijna alle recensies op deze site van de film zijn negatief, en toch heeft deze film/musical 3.22*.

Niks voor de mannen onder ons? Of toch wel?

avatar van TimZor

TimZor

De musical destijds met Simone Kleinsma vondt ik echt geweldig ging daar toen zonder voorkennis heen en raakte niet uitgepraat. Maar als film zijnde haalt het het niet bij mijn beleving als (echte musical) met sommige zeeeeer irritante typetjes zoals de vriendinnen van Streep.

avatar van janneke29

janneke29

Ik heb de film momenteel opstaan en luister nu alleen en moet toch wel even zeggen: De liedjes zijn leuk, maar de het gezang -vooral bij de mannen- is het soms wel een beetje om te huilen eigenlijk....

avatar van illymens

illymens

Vanavond gekeken op tv. Kon me niet boeien. Voor het genre is ie misschien oke, maar ik heb veel moeite daar doorheen te zien.

Sorry hoor, maar dat mensen hier 5* voor geven... Dat houdt dus in dat dit de beste film is die je ooit heb gezien? Pierce kan echt niet zingen trouwens... voor mij 1,5*

TragieStar.*

Tja, dat mensen hier 1,5* geven, snap ik echt niet.

avatar van illymens

Cinzano

Leuke, vermakelijke film

avatar van Lupussy Galore

Lupussy Galore

Ach, soms kijk je naar een film vanuit een persoonlijk perspectief. Kan van alles zijn. Je houd van ABBA's liedjes en je hebt Agnetha en Frida ook weleens na staan doen, je kent je vader niet, hebt ook een dochter, of je bent de enige dochter van een moeder? Je houd van Griekse eilanden of van kitsch romantiek en je pinkt een traantje weg zo nu en dan. Ook zing je vaak mee of zit met een glimlach op je gezicht en dan tik je een soort van "recensie" in die stemming en dan geef je zo'n film 5 sterren.

Kan me niet schelen dat m'n oren af en toe zeer deden van het zingen of m'n ogen een beetje pijn deden bij de dansjes. Who cares? Ik hou van bijna alle acteurs en het was leuk om ze lol te zien hebben. Want dat spatte er wel af.

Miste "Fernando"! Nog steeds de leider in de Grand Prix....nog een race te gaan....sorry da's een ander verhaal maar ja, ik had het nog wel leuk gevonden om dat nummer even mee te blèren zie je!