• 9.108.320 stemmen

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Jack Nicholson

Met onder meer: Jack Nicholson, Harvey Keitel en Meg Tilly

Plot The Two Jakes

"They say money makes the world go round. But sex was invented before money."

Los Angeles 1948. Jake Gittes wordt ingehuurd door een zekere Berman, om zijn vrouw te schaduwen. Jake kan bewijzen dat zij vreemdgaat en verzint een plan om haar op heterdaad te betrappen. Maar dan komt Jake in een web van intriges terecht.

J.J. "Jake" Gittes

Det. Lt. Loach

Tyrone Otley

avatar van neo

neo

Het vervolg op Chinatown.

avatar van FisherKing

FisherKing

Klopt.. en wat een goede vertolkingen vond ik dat vroeger.. met Madeleine Stowe , wow

avatar van stinissen

Zwak vervolg van Chinatown.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Wel een aardige film maar haalt t met een heel punt niet bij Chinatown. Acteurs doen t goed en de regie vond ik ook in orde alleen de voice over werkt niet helemaal en vond ik af en toe een beetje overbodig. Ook loopt het verhaal niet zo lekker. 3*

Dit staat trouwens op IMDb: This film is/was the second in a planned trilogy of films.

Is die 3e film er al of is die nog niet gemaakt?

avatar van Mischa

Mischa

Nee, en komt er waarschijnlijk ook nooit. Omdat Polanski, de regisseur van Chinatown, wegens een seksschanddal de States moest verlaten, regisseerde Nicholson dit deel zelf. Beviel hem slecht, en deel drie wilde hij naarverluidt dan ook niet doen. Maar ja, omdat Polanski Amerika niet meer in kan (hij zou direct gearresteerd worden), is het dus maar zeer de vraag of 3 er ooit komt...

De trilogie zou, zo was het aanvankelijke plan, over langere tijd worden gemaakt. Een ouder wordende Nicholson zou als het ware meegroeien met Los Angeles, het kleine stadje aan de Pacific dat na WO II een stormachtige groei doormaakte, en uiteindelijk Chicago als tweede stad van Amerika zou inhalen.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Jammer, is wel een leuk idee om zo een trilogie te maken. Dank voor de uitleg!

avatar van gotti

Redelijk, met name naar het einde toe erg traag en zeker minder dan het geweldige Chinatown. Wel is het, zoals altijd, een feest om naar Nicholsen te kijken. 2,5*

avatar van Redlop

Redlop

Vooral qua cinematografie vond ik deze film minstens zo fraai als Chinatown. Het verhaal was niet slecht maar er ontbrak spanning. Maar met Nicholson en Keitel in de hoofdrol blijft het genieten. Verder was er een cameo van Tom Waits in een erg fout pak. 3 *

stinissen schreef:

Zwak vervolg van Chinatown.

Dit "zwak vervolg" is een zeer goede film waarbij veel "geslaagde" films verbleken !

Nicholson is niet de meesterregisseur die hier vereist is om het complexe scenario van Towne helder uiteen te zetten, ofschoon hij zich meer dan behoorlijk van zijn taak kwijt.

Vond de film de eerste keer ook niet zo goed. Nadien heb ik Chinatown eerst gekeken en daarna The Two Jakes en dat scheelt een pak !

avatar van Leno

Leno

Goed acteren, maar het verhaal: daar is echt geen touw aan vast te knopen. Verder vrij saai en te lang. Nicholson nam te veel hooi op zijn vork bij dit vervolg.

avatar van Purmerend

Purmerend

Mooie klassieke auto's, langdradig, veel te veel gepraat en al dat roken. Maar inderdaad wel goed geacteerd. 2*

avatar van mister blonde

mister blonde

niet doorheen te komen, deze film...

Badalamenti

Kijk eerst naar "Chinatown" en je zult beloond worden...........

avatar van mister blonde

mister blonde

die film staat bij mij op 5 sterren, Badalementi.

een wereld van verschil die twee films.

Badalamenti

Ik bedoelde dat wanneer je eerst naar Chinatown kijkt (ook 5 sterren, zelfs in top 10) en meteen daarna The Two Jakes bekijkt, het allemaal een beetje beter te volgen is.

Bij Chinatown is ook niet alles meteen duidelijk bij een eerste kijkbeurt

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

• 2031 stemmen

Ongeveer evenveel pluspunten als minpunten.

De sfeer, de auto's, de hoeden, de sigaretten, het wordt allemaal erg overtuigend neergezet en ik ging er helemaal in op. Jack Nicholson speelt erg goed en ook de bijrollen zijn goed gedaan.

Maar het is wat ingewikkeld en langdradig, en het was de fascinerende setting die me er doorheen sleepte. Als die auto's en die hoeden je niet aanspreken is het wel een èrg lange zit.

avatar van otherfool

otherfool

Nergens hetzelfde niveau als Chinatown, maar wel een mooie sfeerfilm en Nicholson en Keitel zijn altijd fijn om naar te kijken.

3*.

avatar van veron35

veron35

otherfool schreef:

3*.

Ik ben het hier helemaal mee eens.

Zo slecht nog niet. Viel me alleszins mee.

Het plot is meer nog dan in Chinatown een geforceerde constructie en mist zoals Redlop al zei spanning. Het verhaal is een stuk minder meeslepend dan het verhaal van Chinatown. Het was leuker geweest als het verhaal totaal anders was, nu lijkt het teveel op een ongeinspireerde kopie.

Aan Nicholson en de overige cast ligt het niet. Hoewel mevrouw Bodine aardig overacteert. Dan valt het gemis van Dunaway wel pijnlijk op.

De film ziet er mooi uit. Niet de perfectie van Chinatown en de locaties zijn net even wat minder mooi.

Badalamenti

The Two Jakes is het tweede deel van een geplande trilogie. Polanski zou de film maken en Jake Gittes volgen door de jaren, Nicholson zou telkens de hoofdrol spelen.

Door het feit dat Polanski niet meer welkom is op Amerikaanse bodem is dit plan in het water gevallen. Nicholson heeft dan maar zelf het tweede deel geregisseerd, maar de film is gigantisch geflopt aan de kassa en de kans is dus vrijwel nihil dat er ooit nog een derde deel zal komen.

Jammer

avatar van The Last

The Last

Wist niet dat er een vervolg was op Chinatown. Wil 'm best zien, maar ben bang dat ik een soortgelijk verhaal van Chinatown voorgeschoteld krijg. Zou ook leuk zijn als er meer spanning in zat dan in Chinatown. Aan de recensies te zien is dat blikjbaar niet zo.

avatar van Zinema

Is niet het bijna-meesterwerk dat Chinatown is, maar wel een zeer redelijke sequel.

avatar van PaulieWalnuts

PaulieWalnuts

Heb 'm denk ik wel in 5 keer moeten kijken. Ik kwam er niet door heen. De sfeer was op zich wel goed. Maar niet zo spannend en boeiend als Chinatown.

avatar van The Last

The Last

Goed regiedebuut van Nicholson en ook gewoon een waardig vervolg op het iets betere Chinatown. 't Is allemaal wel veel luchtiger en komischer, wat vooral komt (zoals kappeuter al zei) doordat het verhaal veel minder meeslepend is.

Waar het bij dit deel aan ontbreekt is de echte film noir sfeer. De film ziet er verder mooi uit, maar de sfeer die Chinatown wel had mist volledig hier. Als je daar even doorheen kijkt, is dit toch wel een enorm fijne mysteryfilm met een lekker onoverzichtelijk verhaal (waar veel mensen zich wel aan zullen storen denk ik) met veel personages, waarbij je tijdens het kijken over en weer kunt puzzelen over hoe het nou precies kan zitten. Ook de cast is weer super, hoe groot het gemis van Dunaway ook is. Nicholson steelt zoals gewoonlijk de show en wordt prima aangevuld door Keitel, Stowe, Tilly en zelfs een aantal bekende gezichten die hun rol uit Chinatown weer reprisen.

Ach, dikke 3,5*. Gewoon relaxed achterover liggen op de bank en kijken deze film!

avatar van simonvinkie

simonvinkie

Een sequel op Chinatown, nooit geweten. Chinatown vond ik nou niet echt super, dus ik denk niet dat ik deze film snel zou kijken.

avatar van Norma

Norma

Nee, het is geen tweede Chinatown. Maar Nicholson steelt wederom de show, alleen daarom al een dikke voldoende voor deze film. Geweldig personage.

Het ziet er ook allemaal weer fraai uit, met diezelfde warme gloed die ook zo kenmerkend was voor eerder genoemde film.

Het verhaal is een beetje meer van hetzelfde en door de vele namen die voorbij komen niet altijd even makkelijk te volgen. Toch kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat men de film vooral afrekent op het feit dat hij weinig toevoegt aan zijn voorganger.

Was er geen meesterwerk als voorloper geweest dan zou het me niet verbazen als het gemiddelde beduidend hoger was geweest, want hij zit zeker niet slecht in elkaar en is onderhoudend en sfeervol.

avatar van frolunda

frolunda

Film die ik nog steeds bij elke kijkbeurt beter vind worden.Het is inderdaad geen Chinatown maar met enkele sterke acteer prestaties (Nicholson,Keitel),een interessant,complex scenario en mooi camerawerk kom je toch een heel eind.Voor mij een wat onderschatte film die destijds beter verdiend had.

avatar van moviemike

moviemike

The Last schreef:

Goed regiedebuut van Nicholson.

!

Dit is niet het regiedebuut van Nicholson, hij had hiervoor al enkele films geregisseerd. Dit is trouwens de laatste film in een regie van Nicholson.

avatar van Wouter

Zelfs met een laag verwachtingspatroon, bleek dit een tegenvaller. Waste of talent

avatar van scorsese

• 12092 berichten

Goeie film waarin een privé-detective een man helpt wiens vrouw vreemdgaat met een ander. Een redelijk ingewikkeld plot dat zeker niet te volgen is zonder Chinatown te hebben gezien. En alhoewel het niveau van die film wellicht niet gehaald wordt, blijft dit een goeie en onderhoudende film. Een mooie setting (Los Angeles eind jaren '40). Ook een fijne cast waarbij Madeleine Stowe de zwakste schakel vormt.

avatar van wihu61

wihu61

Omdat ik Chinatown als een meesterwerk beschouw, was ik uiteraard benieuwd naar deze. Toen ik er na drie kwartier nog steeds geen touw aan vast kon knopen ben ik maar gestopt. Wellicht probeer ik het later nog eens. Misschien mag ik niet vergelijken (wat ik toch doe) maar alles voelde duidelijk "minder" aan. Even geen sterren dus.

avatar van BBarbie

BBarbie

Ik heb Jack Nicholson als acteur hoog staan. Zijn prestaties als regisseur zijn beduidend minder. Deze warrige sequel van Chinatown (1974) over detective Jake Gittes is daar een voorbeeld van. Een tegenvaller.