• 9.375.238 stemmen

Gesproken taal: Frans en Engels

Releasedatum: 10 januari 1992

• HBO Max Bekijk via HBO Max

Plot Ricochet

"He's a cop accused of murder. And the only man who knows he's innocent is the killer who framed him."

Nick Styles zit de misdadiger Earl Talbot Blake achterna op een kermis. Als hij de misdadiger op vernederende wijze oppakt belandt deze in de gevangenis en de verantwoordelijke agent staat aan het begin van zijn succescarrière. De misdadiger weet te ontsnappen en wil wraak. Hij zal dit doen door Nick te vernederen en zijn carrière te verpesten.

Earl Talbott Blake

Odessa

Det. Larry Doyle

D.A. Priscilla Brimleigh

Reverend Styles

Councilman Farris

avatar van papaEd

papaEd

Blijft een goede film ondanks dat hij al 16 jaar oud is.

avatar van Mescaline

Mescaline

Een film die spannend begind en spannend eindigt.

Geen moment verveling.

Cape fear vind ik iets beter maar deze komt een heel eind in de buurt dit soort films moeten ze veel vaker maken.!

4,5 sterren een echte aanrader.

avatar van rawbear

rawbear

Afgelopen zaterdag (17 feb) zond RTL 5 deze film (Ricochet) uit. Reuze spannend maar helaas werd ie tegen het eind abrupt en voortijdg afgebroken. Heb de film in de dagen daarna ergens opgescharreld om alsnog het einde te kunnen zien.

DAarbij bleek dat RTL5 de kijker in elk geval 2 minuten kijkgenot door de neus heeft geboord, plus de aftiteling waarin Ice-T de titelsong vertolkt. Zeer bedankt hoor, RTL5!

Zou de sponsor weten dat de film door een kennelijk niet erg begaafde RTL5t medewerfker voortijdig werd afgeknepen? iK zou het die adverteerder graag willen doen weten, maar helaas weet ik niet meer wie dat was ("Deze film werd mede mogelijk gemaakt door de firma zus en zo"). Kan iemand zich nog herinneren wie di firma Zus en zo was? Dan stuur ik ze een faxje.

dafoefan

Jongens, waarom is hier zo laag op gestemd??

Ik vind dit een zeer goede en spannende film.

Heel goed geacteerd door Denzel Washington en John Lithgow

En ook het verhaal is goed.

Wat was ik boos toen RTL hem eerder stopte, nu heb ik het einde net niet kunnen zien

Ik ga proberen deze te kopen of te huren, om in iedergeval het einde te kunnen zien.

rawbear schreef:

Kan iemand zich nog herinneren wie die firma was?

Na die avond heb ik een hekel gekregen aan sony

En zou jij mij even uit kunnen leggen hoe hij is afgelopen, stuur maar een PM i.v.m. spoilers.

Alvast bedankt!

avatar van rawbear

rawbear

Aaah, was Sony de sponsor.

Maar ja, effe uitlegge hoe de film afloopt, is niet zo eenvoudig. Ik heb meteen nadat RTL de film afbrak, op de torrent sites en Emule gekeken of ie daar beschikbaar was. Dat was wel het geval, maar helaas alleen de Franse en Spaanse versie. Daarna heb ik op ebay.nl gekeken en zowaar, iemand bood de DVD met NL ondertitels daar aan voor 5 euro (wel een originele DVD maar helaas in een blanco doos). Meteen gereageerd en een dag later al arriveerde het pakketje. Dus ik zou zeggen, kijk eens op ebay of nog iemand anders de film aanbiedt of email me even, dan kun je mijn DVD overnemen voor dezelfde prijs die ik er voor betaald heb plus verzendkosten, Dan heb je er meteen de "extras" bij die op de DVD staan.

dafoefan

Ik heb hem inmiddels al gekocht

Eigenlijk heb ik niet zo veel gemist, RTL heeft hem ongeveer 2 minuten eerder gestopt.

avatar van my style

my style

wel een leuke flm, niet geweldig acteerwerk! 2,5

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Goede film, Denzel is hier al goed bezig!

3.5 sterren

avatar van nightbreed

nightbreed

Leuk onderhoudend filmpje die je niet al te serieus moet nemen.

Cijfer: 3,5

avatar van bvonk

bvonk

oudje, maar leuke film. leuk spel tussen de twee hoofdrollen.

4.0

avatar van rubenzzz

rubenzzz

Gisteren gezien, vond hem redelijk goed. Lijkt op veel andere politiefilms.

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Gemiddelde actie-film die wordt gered door Washington en vooral Lithgow.

3***

avatar van DragQueen

DragQueen

Spannende thriller / actie-film, met een degelijk acterende denzel washington. maar het is in mijn ogen eigenlijk john lithgow, die met zijn rol als psychopaat, de show steelt. vermakelijke film, die ik 3 sterren geef.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Blijft een leuk filmpje binnen zijn genre.

avatar van Johan van Ee

Johan van Ee

yep

avatar van Mescaline

Mescaline

Film voor de 2de x bekeken..

Blijft erg spannend en vermakelijk.

Goed geacteerd en een simpel verhaal wat met veel spanning en de nodige humor is uitgevoerd.

Stem blijft staan op 4,5

avatar van RousmariO

RousmariO

leuke film, jeugdsentiment voor mij, blijft n leuke film om te kijken. en ook nog n goede rol van Denzel

avatar van Minotaures

Minotaures

Heb hem diverse keren op de plank laten liggen, maar eens moest ik het een keertje zien! Leuke film, inderdaad. Maar het heeft me niet erg geboeid om het voor een 2de keer te zien. 2,0*.

avatar van Eny

Eny

Goede, spannende, maar ook wel voorspelbare film. Heel vermakelijk met fantastische schurk, alles is goed behalve het hoogtepunt. Dus als ze gaan klimmen en zo.

avatar van desteven007

desteven007

Zeer sterke film met Denzel Washington, gewoon het verhaal zit goed in elkaar genoeg actie, spanning.

avatar van Mescalino

Mescalino

Zeer sterke film met geweldig acteerwerk van Washington en lithgow.

4,5 ruime ster

avatar van N_SANE

N_SANE

Wat een prachtige film die je op het puntje van je stoel laat zitten. De gehele film heb ik in spanning zitten kijken en ik kon me dan ook erg goed inleven in de personages (Denzel). Het was echt nagelbijten en de film raakte me echt.

Toppertje, Denzel erg goed geacteerd.

avatar van huppelepup

huppelepup

Een goede en spannende film, maar de beeldkwaliteit van de (originele!) DVD is zeer slecht. Het lijkt wel een cam-versie.

Bestaan hier ook versies met goede beeldkwaliteit van?

avatar van syno

syno

voor wie deze film wilt: speciaal aanbod in free recordshop...

5 films voor 10 euro waaronder deze prachtige Ricochet.

avatar van Thomassio

Thomassio

huppelepup schreef:

Bestaan hier ook versies met goede beeldkwaliteit van?

Dat viel mij nou ook op. Leek inderdaad of het zo vanaf het scherm in de bioscoop was gefilmd. Ook de ondertiteling op de originele DVD stond boordevol fouten.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Spijt van die 0,5. Was ook al een jaar terug voor ik de stem plaatste dat ik ernaar keek en vond hem naar mijn mening als 14jarige saai. Maar heb hem laatst nog op dvd gekocht en herzien en hij was inderdaad veel beter. Denzel Washington maakte er weer wat moois van en die John Lightow als de sarcastische Earl Blake vond ik ook erg leuk van hoe hij iedereen neerschoot. Ook Ice T mocht weer eens een leuke bijrol spelen.

avatar van glimmerman2000

glimmerman2000

Een geweldige rol van Jhon Lithgow, en een zeer goede Denzel Washington.

Goede onderhoudende actiefilm,met een prima verhaal.

Een van me favofilms, toen ik nog een kleine jongen was (ha ha)

avatar van Ninto

Ninto

Zucht... matige film met een aardige Washington. En WTF is er mis met het beeld... lijkt verdomme wel een cam van tegenwoordig.

avatar van gotti

Behoorlijk over the top, zoals hugohei al eerder wist te meldden; daarom weet Ricochet maar bij vlagen te overtuigen. Het verhaal kent tich storende plotgaten, Denzel is best ok en Lithgow laat met deze rol al een voorproefje op die uit Cliffhanger zien.