Genre: Horror / Actie
Geregisseerd door: Michael Spierig en Peter Spierig
Met onder meer: Ethan Hawke, Willem Dafoe en Sam Neill
Releasedatum: 25 februari 2010
Plot Daybreakers
"In 2019, The Most Precious Natural Resource... Is Us."
Anno 2019 heeft een massale ziekte vrijwel de hele wereldbevolking omgevormd tot vampiers. Eén minpuntje: de voorraad mensen is beperkt en door een drastisch bloedtekort beginnen de minderbedeelden onder de vampiers te transformeren in vleermuisachtige gedrochten. Het is aan wetenschapper Edward (Ethan Hawke) om een bloedvervanger te fabriceren, maar wanneer hij in contact komt met een ondergrondse mensengroepering en een mogelijk genezingsmiddel voor vampirisme ontdekt, wordt ook hij een doelwit van zijn eigen organisatie.
Edward Dalton
News Reader
stefan88
ik vond het einde wat raar hoop dat er een deel 2 komt
Swastika
Niet wat ik er van had verwacht .Het concept mens/vampier daar van zijn er wel betere gemaakt in deze genre.Goed om het 1 keer te zien niet meer dan dat.
Ninto
Redelijk vermakelijk, maar waar die 7.0 vandaan komt op IMDB is mij een raadsel. Deze film is omgerekend absoluut geen 3.5 waard, eerder nog een 2.5.
Gameface
op zich een toffe film.....had alleen veel meer ingezeten....liever een uurtje langer geduurd...er werd nu teveel teveel afgeraffeld....begrijp ook niet dat de regisseur.....zich in zo'n spektakel ....aan zijn 100 min moet houden...volgens mij kost dit zo meer geld dan het opleverd...naja..3,5 ster
filmobsessie
Vond m echt supergoed!! Is een keer een andere invalshoek. Niet voor de hand liggende acteurs voor t genre maakt deze extra leuk. Ethan hawk blijft mijn favoriete acteur, heel veelzijdig net als Dafoe en Sam Neill.
FritzzTheCat
Tsja, wat kan ik zeggen. De film heeft een origineel uitgangspunt, een redelijke cast, en de mogelijkheid tot een sterk verhaal. Maar helaas, niets komt goed uit de verf. De dialogen zijn te kort, er zit te weinig vaart in de scenes en de actiescenes slecht gemaakt. Slechts 2 sterren voor de moeite.....heb mijzelf er niet mee vermaakt, verwachte elk moment dat Blade order op zaken kwam stellen.....
Dutchmeister
Inderdaad een origineel uitgangspunt. Was ook positief verrast toen ik dit zag. Het gat naar het einde toe echter steeds meer de verkeerde kan top en uiteindelijk stelt hij me dan toch weer teleur.Had toch meer in gezeten.
3,5
roelver
Acteurs presteren goed, verhaal is prima alleen niet helemaal goed uitgewerkt. Spanning veroorzaakt door de buitenstaanders en het toepassen van 'the cure' had beter gekund. Al met al een 3.
bladerunner2007
De film is net niet geheel overtuigend door een zwakke uitwerking, Begin van film start goed, maar verliest gaandeweg de kracht en na 45 minuten heb ik mezelf moeten dwingen verder te kijken.
Het einde is inderdaad zwak.
Will1973
Een keer een andere vampierenfilm dan standaard. Viel meer onder actie dan horror. leuke film beter als de standaard vampieren of zombiefilms.
ken1976
Aardige vampierfilm, kon hem niet echt plaatsen ... ik miste vooral de spanning om het een echte horror te noemen.. het was meer een actie/thriller....
Ethan Hawke kwam goed over en het was weer eens leuk om hem te zien acteren en natuurlijk niet te vergeten Willem Dafoe ( al moet ik zeggen dat hij er nu maar eens mee moet gaan stoppen) die zijn steentje bijdraagt.
Kortom een aardige film, maar verwacht geen topper.
Special effects ( vooral dat bloed was een beetje a la 300) waren aardig maar niet werelds ,cast was boven gemiddeld , alleen het verhaal heeft me niet echt overtuigd,dus 3 sterren !!!!
Vermakelijke, licht futuristische horror/thriller. Het gegeven, dat de dienst wordt uitgemaakt door vampiers, is leuk gevonden, al schort het hier en daar wat aan de uitwerking. Aan de prima cast ligt het niet, maar de soms wat knullige en statische regie (vooral in de aktiescenes) doet wat afbreuk aan de pret. Gelukkig maken de geslaagde bloederige make up-effecten veel goed.
RickZ
Actievolle vampierenfilm met goede actie en redelijk orgineel verhaal. Het open einde zal wel een vervolg betekenen. Vermakelijk.
Wordt er hier een parallel getrokken met de veestapel (legbatterijen, overvolle stallen, kweekvijvers)?
Erg leuk verhaal dat goed uitpakt.
Acteren was ook prima.
Special effects waren ook goed.
3,5 ster
eppy
Erg leuk verhaal dat goed uitpakt.
Acteren was ook prima.
Special effects waren ook goed.
3,5 ster
vond het detail ook wel leuk gedaan, ook een leuke film om HD te kijken........
mikioo
Lijkt me een mooie film. Zo te zien aan de reacties zal ik er niet te veel van gaan verwachten.
Waarom stem je nu al dan
Breng je stem pas uit nadat je de film hebt gezien
Heb een melding gemaakt
Sami
viel me wat tegen, film verliep raar, scenario kon veel beter.
deze zal ik dus niet snel nog een keer willen zien.
jantje.vlaam
Aardige film, als hij op tv komt zal ik hem zeker nog een keer kijken. Een goede voldoende, zou een 7 geven, omgerekend dus een 3,5*
Thorak
Had hier toch meer van verwacht maar ondanks dat toch geen hele slechte film. Willem Dafoe is zoals altijd weer goed en maakt deze film goed te genieten. De film bevat een aantal leuke (kleine) details, zoals de bosbranden onstaan door verdwaalde/dwalende vampiers in de bossen bij zonsopkomst . Min punt was de Mustang die vernietigd werd ipv de Firebird, had het liever andersom gezien
rempsycho
hehe, eindelijk weer eens een orgineel verhaal! leuke film, zeer de moeite waard!
Charmides
Idd ! Eindelijk weer een goede en orginele vampierfilm , ik moet hem nog zien maar ik heb er al over gelezen en trailers gezien en ik denk dat het een goede is
Pas stemmen als je de film echt gezien hebt. Stem verwijderd.
louisvf
Leuk verhaal, alleja allesinds leuk geprobeerd met enkele goeie scenes.Verder valt hier natuurlijk niets noemswaardigs te zeggen.
Op vlak van actie, acteerwerk, special effects, samenhang, camerawerk en muziek trekt het dan ook op niet veel.
Had veel meer ingezeten...
RaouL#1
Vond het een goede film!
Normaal niet zo'n fan van vampierfilms maar omdat deze toch een heel ander verhaal dan de doorsnee vampierfilm wist die me toch te boeien.
Goede acteurs, mooie actie. Alleen het einde valt wel tegen.
Cobusss
Ben hem nu aan het kijken maar het beloofd niet veel goeds.
Slappe effecten en vaag geacteerd.
Beetje knullig allemaal.
Ik ga proberen hem af te zien.
zorro
mooie Spannende film
zeer zeker de moeite Waard net zo goed als Blade
Cobusss
Heb hem afgezien maar ik vond hem tegenvallen en zeker niet zo goed als blade.
Bramha Bull
ik ben een blade liefhebber, maar daybreakers kan daar zeker niet aan tippen.
een gemiddelde film met weinig spanning.

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

28 Weeks Later
Horror, 2007

Jianyu
Actie, 2010
sunriseserveersterexperimentregensunlightvampierdystopieondoodwetenschapperepidemicdooddeadbrutal deaths