• 9.374.517 stemmen

Geregisseerd door: Michael Spierig en Peter Spierig

Met onder meer: Ethan Hawke, Willem Dafoe en Sam Neill

Releasedatum: 25 februari 2010

Plot Daybreakers

"In 2019, The Most Precious Natural Resource... Is Us."

Anno 2019 heeft een massale ziekte vrijwel de hele wereldbevolking omgevormd tot vampiers. Eén minpuntje: de voorraad mensen is beperkt en door een drastisch bloedtekort beginnen de minderbedeelden onder de vampiers te transformeren in vleermuisachtige gedrochten. Het is aan wetenschapper Edward (Ethan Hawke) om een bloedvervanger te fabriceren, maar wanneer hij in contact komt met een ondergrondse mensengroepering en een mogelijk genezingsmiddel voor vampirisme ontdekt, wordt ook hij een doelwit van zijn eigen organisatie.

Edward Dalton

Frankie Dalton

News Reader

avatar van Materny

Materny

Verbaasd me dat ik nog niks over deze gehoord of gelezen heb, en dat ik hem bij toeval tegenkwam op Imdb.

Lijkt me wel de moeite waard voorlopig.

avatar van Hankieh

Hankieh

Weer vanmpiers, mag toch wel een keer ophouden.

avatar van robkuh1984

robkuh1984

Hankieh schreef:

Weer vanmpiers, mag toch wel een keer ophouden.

Vampierenfilms zijn ook niet mijn Genre, maar het heeft gewoon z'n eigen publiek, waardoor de film niet snel zal floppen.

Om een echte uitblinker te worden, zal er meer nodig zijn dan dit standaard verhaal. Maar denk dan ook wel dat de special effects in goede handen zijn.

avatar van HALLOWEEN

HALLOWEEN

Hhhhhmm, van de makers van Undead.

Nou ik zou zeggen, ze hebben hier wel een handvol betere acteurs om mee te werk te gaan.

Undead was een beetje een B-film, met B-acteurs(niet dat dit de film perse slecht maakte).

Ze lieten in Undead duidelijk zien wat ze konden presteren met een laage budget, en ik vond dat ze zich aardig goed bewezen hebben met die film.

Even kijken wat ze hier van maken, want aan de namen van acteurs te zien heeft deze film wel een aardig wat hogere budget dan Undead.

Ik ben benieuwt, ik weet wel dat ik van Undead genoten heb, en dat deze heren er echt wat van kunnen maken.

avatar van Phoenix

Phoenix

I Am Legend, much?

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Phoenix schreef:

I Am Legend, much?

'I am legend' heb ik niet gezien(was ik ook niet van plan, hooguit wanneer ie eens op tv komt), maar dit verhaal is toch wel ''net-even-anders-ook-al-is-het-met-vampieren'' en de trailer is, net als de cast, veelbelovend!

avatar van deTuinman

deTuinman

de trailer is fantastisch..

totaal niet als i am legend.. want daar zitten simpelweg geen vampieren in en is te Amerikaans om serieus genomen te worden

avatar van Riddick

Riddick

Wil geen mierenneuker zijn, maar op IMDB en Apple trailers geven ze het jaar 2019 aan. Nu kan ik niet zeggen of dat goed is want sommige websites geven 2017 ook aan.

In ieder geval verheug ik me enorm op deze film!!!

Eindelijk is wat anders! Daar hebben we lang op moeten wachten.

En de vergelijking met I Am Legend is te zielig voor woorden.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

I am Legend, Resident Evil, 28 days later weer in 1 nieuwe film.

avatar van AmazingShikoku

AmazingShikoku

Damn wat lijkt mij deze film stoer worden na het zien van de trailer, jammer dat het nog lang geen 2010 is

avatar van flrn

flrn

deze wil ik zien, trailer beloofde veel !

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Leuk , we krijgen nog eens een A-horrorfilm met topacteurs.

avatar van Sh0cK

Sh0cK

trailer ziet er goed uuiiit

Dit is nou echt een film waar ik persoonlijk op zit te wachten. Nu zijn de rollen omgedraaid namelijk vampieren in de meerderheid.

avatar van davidov

davidov

Idee is niet super origineel maar wel een leuke variatie op bekende concepten. Hmmm en de trailer wist me wel heel erg te pakken trouwens, zag een aantal acteurs waarvan ik dacht "wow, juiste persoon op de juiste plek". Ben erg benieuwd, een van de weinig "blockbusters" van de laatste jaren die m'n aandacht trekt. Naast Tron 2 dan

avatar van stef89

stef89

mooie poster

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Vond de vorige poster toch een stuk beter.

avatar van Lijkjuh

Lijkjuh

Ziet er leuk uit ^^

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Trailer is

Kijk hier ontzettend naar uit

avatar van tottenham89

kimmie131195

Vampire Rulez ! xD

avatar van Prudh

Prudh

De zoveelste vampierfilm. Dacht ik aanvankelijk, maar dat viel gelukkig erg mee. Ook al is Daybreakers net iets te plotgedreven voor het matige script en ook al ligt het tempo soms wat hoog, er blijft een behoorlijk veel actiepret over. Achteraf bekeken is hier veel op aan te merken, maar de kracht van Daybreakers zit hem in de verrassende hoeveelheid smerigheid en wat kleine horrorelementen.

Ethan Hawke speelt, net als bijna ieder ander, een vampier. Aangezien de mensheid in de nabije toekomst met uitsterven is bedreigd, ontstaat er een bloedtekort dat op zijn beurt weer de nieuwe vampiermaatschappij op het randje van de afgrond laat balanceren. Tijd om bij gebrek aan de real deal een synthetische vervanger te vinden, maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Goedzak Hawke sympathiseert zich als bloedonderzoeker bovendien met de laatste paar levende mensen voor wat sentiment en zelfs zijn broertje raakt bij een groter complot betrokken.

Aardig wat cliché-elementen dus, ondanks het behoorlijke uitgangspunt. Hawke draagt de film echter, zoals nooit, niet. Op de een of andere manier blijft hij een saaie pik. Dafoe in een bijrol is gelukkig veel cooler, ondanks wat slechte oneliners van zijn kant. Maar de uitgehongerde vampiers die al weken geen bloed dronken zijn het nog allercoolst. Die maken een transformatie mee van mensachtige wezens tot beestachtige nosferatu en dat laatste stadium is simpelweg erg freaky.

Verder zijn veel details voor deze vampiermaatschappij goed doordacht. Hoe de nachtwezens zich aanpassen aan het daglicht bijvoorbeeld, terwijl uv-straling nog steeds dodelijk voor ze is. Of hoe de laatste restjes mensenbloed nog in vampierhanden terecht komt... Veel dingen, zoals de gore en wat sinistere tintjes, makan van Daybreakers een volwassen actieprent die verrassend veel buiten Hollywoodse braafheid valt. Misschien daarom al het bezichtigen waard.

avatar van Prudh

Prudh

Release is overigens een week uitgesteld (4 feb).

avatar van domkey

domkey

Aha.., iets nieuw, vampieren!

avatar van MGpower

MGpower

Trailer heeft me nieuwsgierig gemaakt! Alleen wat ik tegenwoordig steeds vaker zie, een blauwe belichting van de scene's, vind ik een beetje jammer... het geheel ziet er minder realistisch uit.

Ik ben in ieder geval wel benieuwd!

avatar van reentje1975

reentje1975

Ik heb maar even een 5.0 gestemd, gezien de trailer en de cast. Zeg maar als tegengewicht voor de lage stemmen. Kom op mensen, eerst zien en dan stemmen!

avatar van Norma

Norma

reentje1975 schreef:

Kom op mensen, eerst zien en dan stemmen!

En dan zelf een stem plaatsen op basis van de trailer en ter compensatie?

Dat is niet de bedoeling. Ik heb de stem verwijderd.