Genre: Actie / Misdaad
Geregisseerd door: Walter Hill
Met onder meer: Michael Beck, James Remar en Deborah Van Valkenburgh
Plot The Warriors
"These are the armies of the night."
Cyrus, de charismatische leider van de straatbende Gramarcy Riffs, wil de volledige controle over New York. Hij heeft daarvoor de hulp nodig van de andere bendes. Wanneer ze zich verenigen, zijn ze drie keer zo talrijk dan de politie en kunnen ze over de stad regeren. Cyrus maakt zijn plan bekend tijdens een nachtelijke vergadering in de Bronx, waar elke bende negen ongewapende vertegenwoordigers naartoe gestuurd heeft. Iedereen is enthousiast en bereid de krachten te bundelen. Maar dan wordt Cyrus neergeschoten door Luther, de aanvoerder van de Rogues. Hij beweert echter dat de moord door een van de Warriors gepleegd werd. Meteen wordt het bestand opgeheven en de Warriors vogelvrij verklaard.
Swan
Cowboy
Rembrandt
%%%%%%
@ Metalfist
Erg fraaie recentie, je hebt talent
Deze film ga ik zeker eens bekijken.
Castaway
Je moet ook vooral naar het jaar kijken. Deze film was super in die tijd!! Het sfeertje is gewoon goed in de film. de vechtpartijen vind ik geeneens zo slecht..kwa acteren kan het idd wel wat beter ..
Judith44
Heerlijke film. Ik weet niet wanneer ik deze film voor het eerst heb gezien maar feit is dat ik de film nooit meer ben vergeten en sinds het mogelijk is bijna alle films voor relatief kleine prijsjes aan te schaffen via diverse sites heb ik de film meteen gekocht. Wat maakt deze film zo leuk/aantrekkelijk? In de eerste plaats was ik erg onder de indruk van hoofdrolspeler Michael Beck. Hij is echt übercool in deze film als bendeleider van the Warriors. Daarnaast de sfeer, de aankleding en het feit dat de hele verhaal zich 's nachts afspeelt. Verhaal zou zich ook heel goed kunnen lenen als stripverhaal, eigenlijk is het een soort comic maar dan vertaald in een film. Gezien de reacties op film hier, krijg ik wel de indruk dat vooral de heren deze actie/cult film wel kunnen waarderen. Ben wel benieuwd wat andere vrouwen van deze film vinden.
Metalfist
Iemand ooit de comics gelezen? Blijkbaar is er een aantal jaar geleden een poging gedaan door Dabel Brothers om het verhaal te 'verstrippen'. Het is onduidelijk of elk issue nu echt is uitgegeven en ook zijn er geruchten rond The Warriors: Jailbreak, die limited series zou het verhaal na de film verder uitwerken.
Wel erg mooi artwork trouwens
edit: de eerste 2 issues zijn uitgebracht door Dabel Brothers, issue 3-5 door Dynamite! Jailbreak is ook opgepakt door Dynamite!
DBTim
Vind hem niet meer zo boeiend als dat ik hem eerst vond (een aantal jaar geleden.) Met name door het gedrag en het uiterlijk van de 'gangs' De setting, het vieze New York uit de jaren 70, is wel fantastisch. De metro stations die vol gespoten zijn met graffiti en van de vieze straten zijn echt 'mooi' om te zien. Ben 2 maanden terug in New York geweest, en heb Coney Island bezocht, en de tijd op Coney Island heeft stil gestaan, want het ziet er nog precies zo uit als in de film. Erg vet om daar eens rond te lopen.
pop
Ach natuurlijk heeft de tand des tijds er af en toe aan geknaagt. Maar de film word door mijn inziens zo heerlijk gemaakt door bad guy david patric kelly. Maar dat zullen wel meer mensen vinden. Zijn one liners zijn zo klassiek als de pest. Jammer dat die kelly niet vaker in beeld is gebracht. Zonder kelly was the warriors lang niet zo goed. Tjee wat vermaak ik me met deze bad guy. Samen met mijn pals als jong menneke totaal onverwachts weg geblazen worden in de bios ha
Riffs ja dat zijn wij! Ha
Naomi Watts
Can you count suckers??!
Eindelijk dan gezien. Erg leuk om de film te zien waar ik tijdens mijn jeugd videoclips zag die zoveel hebben overgenomen van deze film. De sfeer is subliem en heb zelden een sfeervollere film gezien en dan nog die synthesizer audio. Heerlijk. De scene van Cyrus' speech vind ik wel het allergrootste pluspunt. Erg sterke scene met al de welbekende lines die met die scene gepaard gaan.
Narratief stelt het weinig voor en misschien duurt de film ietsje te lang maar de sfeer is zo heerlijk dat het beetje gebrek aan storyline geen enkel punt is. De comic kadreringen waren ook van enorme meerwaarde. Enorm sfeerverhogend. Ook de diversiteit aan gangs was qua kostumering en design erg sterk, miste alleen de high hats volgens mij. the Warriors is gewoon één brok sfeer en soms heb je meer niet nodig. Tijd vloog best voorbij. Leuk om Remar in zijn jongere jaren te zien
. Blu-ray was ook zeer in orde trouwens.
Naomi Watts
Ah tuurlijk, zitten gewoon in het begin segment. Had alleen een grotere rol verwacht maar dat komt gewoon door D-12's Fight Music denk ik
schram101
Tegenvaller.
De sfeer zit er dik in en na een leuke openingsscene verwachtte ik, met het coole plot in mijn achterhoofd, een lekker actiespektakel. De ene bende die de andere de pan ik hakt, dat leek me wel wat. Ander half uut later was ik toch wat teleurgesteld. De film is zeker niet slecht, maar echt veel actie leek er niet in voor te komen. Een knokpartijtje hier, even wegrennen daar. Het was het allemaal net niet. Ondanks dat het wel de bedoeling was, had ik niet 90 minuten het idee dat de vijand op de loer lag. De lege straten en metrostations van New York brengen sfeer en dat is het grote pluspunt van de film, maar verder ben ik niet echt overtuigd van de coolheid van deze film.
Uiteindelijk gewoon een voldoende, maar gezien de beoordeling, het plot, de poster en mijn persoonlijke voorkeuren verwachtte ik er echt wat meer van.
YoG
Veel samples in deze film zijn gebruikt door QBert op zijn album Demolition Squeeze Pumpkin Music
Teleurstelling.
De film opent leuk met die speech van Cyrus. Die scène is echter het hoogtepunt, want vanaf dan gaat het bergaf. Klaarblijkelijk gelooft iedereen dat de Warriors Cyrus gedood hebben en dat komt de geloofwaardigheid niet ten goede.
De heksenjacht die daarop volgt begint nog wel boeiend, maar wordt al snel niet meer dan een afvallingsrace met onnodige zijsprongetjes.
Het einde lijkt nog even een climax te worden ('Warriors, come out to play!'), maar ook dat wordt al snel naar de vaantjes geholpen.
Het acteerwerk is best slecht. Niet dat ik echt hoge verwachtingen had, maar voor de hoofdrol hadden ze toch een betere acteur kunnen casten. Die Michael Beck is een wandelende houten plank en straalt geen greintje warmte uit.
De sfeer is anders wel goed neergezet. De neonlichtjes in het begin zuigen je meteen mee in de tijd. Muziek etc is ook wel in orde.
Het ziet er allemaal een beetje gedateerd uit, op zich geen probleem, maar de actiescènes lijden daar toch wel onder. Niet zelden komen ze amateuristisch en knullig over.
Metalfist
Waarom zouden ze het niet geloven? De verschillende bendes zijn voor de bijeenkomst vaak in oorlogen terecht gekomen. Dan is het toch niet zo onlogisch dat er iemand nog wraak wilt nemen.
Sergio Leone
Om de reden die je nu net opnoemt.
Metalfist
Nu volg ik niet? Je gelooft dat er bendes waren die wraak wouden nemen maar je gelooft niet dat er een bende is die dat echt zou doen?
Sergio Leone
Jjij zegt dat er bendes zijn die wraak zouden willen nemen op de Warriors. Dat is helemaal niet onlogisch. Maar dat kan in de omgekeerde richting ook. De bende van die smeerlap - ik ben de naam alweer vergeten - zou toch ook een heleboel vijanden kunnen hebben?
Metalfist
Ik denk dat ik snap wat je bedoelt, ik vind het maar een redelijk kromme redenatie maar bon. Het is maar hoe je de film zelf ervaart natuurlijk.
Sergio Leone
ik vind het maar een redelijk kromme redenatie.
Leg uit.
Metalfist
Je vind het logisch dat er bendes zijn die wraak willen nemen op de Riffs (de bende van Cyrus) maar je vind het bizar dat dat effectief gebeurt want elk andere bende zou ook vijanden kunnen hebben.
Sergio Leone
Ik vind het bizar dat schijnbaar geen enkele bende een probleem heeft met de aanstokers en ze er zomaar van uitgaan dat de Warriors Cyrus gedood hebben. Er kunnen toch ook bendes zijn die een of andere wraak willen nemen op de aanstokers? Ik vind het maar raar dat de Warriors geen bondgenoten hebben.
Metalfist
De verschillende bendes zijn altijd in oorlog met elkaar geweest. Ze hadden een wapenstilstand omdat Cyrus, de leider van de grootste en belangrijke bende, dit zo had gevraagd. Zijn plan om iedereen te verenigen tegen de politie kon op enorm veel bijval rekenen van elke aanwezige persoon maar dan is er één iemand die hier een stokje voor steekt waardoor heel het plan uiteenvalt. The Warriors worden hierdoor opgejaagd door elke bende die er maar is dus er is niemand in zijn hoofd die er ook maar aan denkt om hen te helpen. Het was ook altijd bende tegen bende dus sowieso heeft er niemand bondgenoten. Dat niemand wraak wilt nemen op de Rogues is juist vanwege de wapenstilstand. Dat er zomaar van uitgaan dat The Warriors het gedaan hebben is natuurlijk vanwege Luthur het naar iedereen roept. Hij is de enige 'getuige' en in het echte leven ga je er toch ook niet van uit dat een getuige liegt?
Sergio Leone
En dát is nu net wat ik te simpel vind. Iemand roept iets, en iedereen gaat ervan uit dat het daadwerkelijk zo is. En waarom zou een getuige niet kunnen liegen?
Metalfist
Natuurlijk kan hij liegen maar jij lijkt er precies van uit te gaan dat elke getuige sowieso liegt (wat in dit geval natuurlijk wel klopt). Ik blijf het vreemd vinden dat je het te simpel vind dat iemand zegt van: 'die heeft het gedaan' en dat de rest dat gelooft. Bijvoorbeeld in een auto-accident zegt een getuige toch ook bijvoorbeeld dat die auto in fout was want hij heeft geen voorrang verleend.
Sergio Leone
En jij lijkt er precies van uit te gaan dat elke getuige de waarheid zegt.
Ik ga onze discussie hierbij laten. We houden er andere gedachten op na, da's prima.
Metalfist
Ik zal inderdaad waarschijnlijk dan een iets te romantisch beeld hebben betreffende de eerlijkheid van mensen maar laten we het hier inderdaad maar bij houden
x_xtara
Zeker wel goede film! Niet teveel bij nadenken maar gewoon kijken. Ik ben 15 en vind deze film zelfs goed, dus niet alleen volwassen houden van oudere films.
Masterbrain
The Warriors lang geleden gezien en gisteren maar weer eens bekeken met een vergetende kijk erop bijna alles was weer weg, maar dat ene zinnetje dat ook Clone-Commander aankaart ben ik nooit vergeten, Warriors come out and play!! haha geweldig man!
Van wat ik er nog van weet is dit een hele goeie en vooral keiharde film, van de bendes met een heerlijke grimmige sfeertje. DIKKE AANRADER voorral voor studenten , maar natuurlijk ook voor Jong en oud
jammer dat er weer aan gekloot moet worden met een remake , want OLD IS GOLD en NEW IS WORSE

Mysteryklassieker 'The Da Vinci Code' met Tom Hanks vrijdagavond op televisie

Kontroll
Misdaad / Komedie, 2003

The Driver
Misdaad / Thriller, 1978
new york citystraatbendedisc jockeygang wargangsterconey islandbendegang membercultfilmnew york subwaygirl gang warriorthe warriors