• 9.383.188 stemmen

Met onder meer: Al Pacino, Robert De Niro en 50 Cent

Gesproken taal: Engels, Russisch en Spaans

Releasedatum: 8 januari 2009

Plot Righteous Kill

"Most people respect the badge. Everybody respects the gun."

Twee ervaren New Yorkse rechercheurs (Al Pacino en Robert De Niro) proberen de link te leggen tussen een recent gepleegde moord en een zaak die ze jaren geleden hebben opgelost. Betekent dit dat er een seriemoordenaar vrij rond loopt? En hebben ze destijds de verkeerde man achter de tralies gezet?

Detective Tom 'Turk' Cowan

Detective Dave 'Rooster' Fisk

Karen Corelli

Detective Simon Perez

Detective Ted Riley

Lieutentant Hingis

avatar van djkoelkast

djkoelkast

Bijzonder vermakelijke film, goed gespeeld en ik was toch echt de hele tijd op het verkeerde been.

Ik vond het een interessante film en mijn 4 sterren waardeer ik dan ook als een 8 en dat is deze film echt wel waard.

avatar van Naduah

Naduah

IJzersterke film!

avatar van davidov

davidov

djkoelkast schreef:

en ik was toch echt de hele tijd op het verkeerde been.

Daar is geen kunst aan. En dat bedoel ik niet slecht maar als in: iedereen kan je anderhalf uur aan beelden laten zien die ijzersterk aangeven dat er iets gebeurd is en dan zeggen "HA! daar heb ik je, alle aanwijzingen die we je gaven waren niet echt, en alle echte aanwijzingen heb je nooit gezien!" .... daar is geen kunst aan, dat is gewoon bedrog.

Als ze nou aanwijzingen gaven die wij als kijker eerst niet doorhebben terwijl we er bovenop zitten....en dan later merken we dat "de hints al die tijd voor ons lagen", ja dat is een goede twist. Dat is zonder valse aanwijzingen en dan mag je je als kijker inderdaad goed bedot voelen als alles op zijn plaats valt.

De twist in deze film was even indrukwekkend als iemand die zegt "kijk achter je" en ondertussen je zak rolt. Makkelijk en laf.

Best leuk acteerwerk kon een matig script niet redden, tevens omdat het matige script de heren niet echt de ruimte gaf tot wat leukere scenes.

avatar van gotti

Tja.

Leuk om De Niro en Pacino weer eens samen te zien, maar echt vuurwerk wordt het helaas nooit. Daarvoor spelen de twee te veel op de automatische piloot en daarvoor valt vooral het matige scenario tegen.
Vooral de flauwe gimmick aan het einde werkt totaal niet, als je erachter komt dat die vriendschap tussen de twee niet zoveel heeft voorgesteld. Ik had het dan ook mooier gevonden als De Niro er zelf mee was doorgegaan, in plaats van dat slappe gedoe nu...

2,5(

avatar van Oskitz

Oskitz

Opzich een redelijke film, maar ik kan niet mijn gevoel onderukken dat ik er veel meer van had verwacht (tegen beter weten in, ik weet het)

Al Pacino moet echt stoppen met het spelen van dit soort films, zijn acteer prestaties nemen in rap tempo af.

avatar van Alpha X

Alpha X

matig.. klasse geacteerd door het duo, maar script boeide me totaal niet.

avatar van nitsuj2

nitsuj2

Helemaal geen slechte film verwachte er alleen meer van. Dit komt natuurlijk ook door de twee gerenommeerde acteurs. Je hebt al vrij snel door hoe de film gaat lopen wat ik erg jammer vindt.

Deze film is zeker de moeite waard om te kijken, maar verwacht er niet te veel van.

avatar van Scorpiejoo

Scorpiejoo

prima film , had inderdaad alleen een hoger verwachtingspatroon gehad van beide heren. een snabbeltje zeker!

avatar van gggzzz

gggzzz

Topacteurs matige film. Ik vind het jammer dat deze twee heren een 50 cent nodig hebben in een film, misschien om de jeugd van nu erin te betrekken maar vind het jammer, hoop niet dat ze zulke films nog meer gaan maken.

avatar van mmmaarten

mmmaarten

De Niro en Pacino brengen het gemiddelde omhoog anders was het echt een flauwe film. Een ongeloofwaardige en nogal voorspelbare film, vond ik.

avatar van AddictedToMovies

AddictedToMovies

Standaardfilm. Geen verassingen, ik zag het einde al van mijlen aankomen. Zelfs met de twee grote helden scoort deze film niet hoger dan

avatar van Denveen

Denveen

Al Pacino en Robert de Niro geven deze film kleur, maar door het magere verhaal en de slechte bijrollen van de overige acteurs wordt het verhaal nooit echt spannend of echt aangrijpend. Film druppelt dan ook mager door naar het einde, waar ik persoonlijk zelf voor een kleine verrassing stond, maar wat voor de ietwat meer oplettende kijker niet als een schok aan zou moeten komen. Mager: 2,5.

avatar van AddictedToMovies

AddictedToMovies

bloedlink schreef:

haha tuurlijk, kzat op reacties te wachten maar viel tegen (A)

Een pak van m'n hart

avatar van Charlie Cheese

Charlie Cheese

• 1936 stemmen

De acteerprestaties van Robert de Niro & Al Pacino waren eigenlijk het enige aan deze film wat het tot een voldoende helpt.

50cent kwam nou niet echt 'gangster' over, en de rest van de mensen die er in deze film zaten vond ik ook niet echt geweldig acteren.

Verhaaltje was redelijk, de [spoliler]twist was opzich wel cool, maar niet meer dan dat.

* Robert heeft er wel een aantal kilotjes bij gekregen zeg.

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Hoge verwachtingen van deze film gehad, doordat er 2 reuzen van acteurs naast elkaar staan.

Jammerlijk is dat dan ook het enige pluspunt van deze film is.

Onbegrijpelijk dat deze grootheden deze film gekozen hebben om naast elkaar te schitteren.

Ook acteren ze een beetje op de automatische piloot, wat wel goed blijft.

Vond de film rommelig ogen en het eind had ik al ver van te voren voorspeld.

Jammer. Toch een voldoende door de 2 geweldenaren in de hoofdrol.

avatar van dwid

dwid

Ik had weinig vd de film gehoort of gelezen (zelfs niet hier) en na ongeveer een kwartier kijken dacht ik "Jammer dat je al weet wat er gaat gebeuren en wie het gedaan heeft". Dat laatste was waarschijnlijk ook de bedoeling, maar na mate de film vorderde ga je wel merken dat het een andere wending gaat krijgen. Toch vond ik het eerste gedeelte van mijn gedachte wel erg jammer, als ze dit hadden weg gelaten was de film waarschijnlijk wel spannender geweest, maar misschien ook meer standaard.

De 2 toppers waren goed bezig en 2kwartjes...tja, dat wordt hem niet als acteur, denk ik

Al met al, aardige film om te kijken, maar zeer zeker geen topper !

avatar van film88888

film88888

Na The Godfather part 2, en Heat bundelen de twee heren hun krachten nog eens samen, en ook in Righteous Kill zijn de acteerprestaties fantastisch goed van De Niro, en Pacino.

Standaard verhaal, maar wel redelijk spannend, maar vooral zeer entertaining, en verveeld ook niet.

Gelukkig heeft Curtis (50 cent) Jackson een hele kleine rol, want die man paste helemaal niet in de film, en hij kan gewoon niet spelen.

Alles is vrij standaard, maar dan in een hele positieve zin, want heb me echt geen minuut verveeld.

3,5

avatar van Mai*

Mai*

Goeie film! Goed geacteerd door deze 2 masters van een acteurs...ik had ook niet anders verwacht.

Zeker een aanrader om te kijken.

4.5

avatar van SuperErt

SuperErt

Ik had eerlijk gezegd meer van deze film verwacht. Het verhaal zat op zich nog wel goed in elkaar. Al zijn er van dit soort films natuurlijk al veel gemaakt.

Ik sluit me volledig aan dat 50 cent niets voor een camera te zoeken heeft. Al vallen Pacino en De Niro mij ook tegen. Deze heren vallen mij al jaren tegen. Ze halen niet meer hun nivo van vroegere (godfather, scarface, etc). Deze heren hadden al lang met pensioen mogen gaan.

avatar van Arbil

Arbil

SuperErt schreef:

Deze heren hadden al lang met pensioen mogen gaan.

is dit een grap?

avatar van DiDa

DiDa

Yes! Nog een film waarin Robert DeNiro en Al Pacino naast elkaar spelen. Net zoals bij Heat verwachtte ik weer spectaculair vuurwerk tussen deze 2 acteerkanonnen. Helaas is dit een stuk minder dan bij eerder genoemd meesterwerk Heat. DeNiro en Pacino doen zeker wel waar ze goed in zijn en dat geeft deze B-film net een voldoende.

Je zult misschien denken: B-film? Ja inderdaad, want als je DeNiro en Pacino wegdenkt is het enige wat je overhoudt een B-film.

Het verhaal van de film is een verhaal dat al tientallen keren beter is verteld. De makers weten het verhaal niet te laten leven. Dat komt voornamelijk door de rommelige manier waarop het verhaal verteld wordt. Met wat meer stramien en een andere benadering van de uiteindelijke plotwending had de film nog enigszins spannend kunnen worden. Nu is er nauwelijks van een verrassende plotwending te spreken omdat de makers ervoor zorgen dat een beetje geoefende kijker de ontknoping na een half uur al doorheeft. Dit is echt een zwak punt.

Nou vooruit, dan hopen we maar dat de weg naar de toch al bekende plotwending zeer vermakelijk wordt. Maar ook hier slagen de makers niet in. Ze proberen de speeltijd op te vullen met wat dialogen tussen DeNiro en Pacino, afgewisseld met een aantal moorden die eigenlijk buiten het verhaal vallen en daarom ook niet interessant zijn. Je hebt het gevoel alsof alles van de hak op de tak springt.

Tja, dan kunnen we alleen maar concluderen dat je de film moet gaan kijken voor DeNiro, Pacino en aantal goede acteurs zoals John Leguizamo. Zij maken de film met hun acteerwerk. En daar houdt het bij op.

Raar dat DeNiro en Pacino getekend hebben voor deze rollen in deze (ja sorry) B-prent. Waarschijnlijk zag het er op papier goed uit, maar de uitwerking is gewoon niet zo best. Dat kan eigenlijk ook niet anders met Jon Avnet (88 Minutes) aan het roer en producenten zoals Boaz Davidson en Danny Dimbort ( Out For a Kill, Derailed,Alien Hunter, Shark Attack 3).

Tja, een gemiste kans.

2,5 ster

avatar van Thiadure

Thiadure

had zeer veel van deze film verwacht , het is uiteindelijk toch niet geworden wat ik dacht dat het ging zyn. De Niro & Pacino kon niet anders dan goed klinken, dacht ik.

-Herhaalde verhaallijn

-Plotwending doorzichtig

-Pacino , DeNiro zouden deze film beter niet gedaan hebben

avatar van wim-film

wim-film

Wat een saaie film het is dat de Niro & Al Pacino erin spelen, anders was de film echt onder de maat.

avatar van OlafK

OlafK

Ach, dat Righteous Kill een enorm clichématige politiethriller is, mag geen verrassing meer heten. Pacino en De Niro zijn twee rasacteurs. Het lijkt erop dat deze twee klasbakken niet slecht kúnnen acteren. Maar twee geweldige acteurs maken een film nog niet geweldig. Righteous Kill is een vermakelijk tussendoortje, waarin sommige scènes helaas ook iets te lang door worden gevoerd; vooral op het einde leken sommige scènes eindeloos te duren. Het was toen al volledig duidelijk hoe de vork in de steel zat. Jon Avnet maakt daarin gewoon een foute keuze, net als de keuze voor 50 Cent een verkeerde is. Er zijn toch wel andere acteurs te vinden die zijn rol met veel meer verve kunnen spelen? Righteous Kill kijkt lekker weg, maar is geen film die zal onthouden zal worden. En als Pacino en De Niro niet de hoofdrollen hadden gehad, had niemand dat erg gevonden.

avatar van Phil Leotardo

Phil Leotardo

Geen slechte film maar ook niet een die je later nog vaak zal kijken. Ik had hem op Blu-Ray gekeken, via Play.com was deze al beschikbaar.

Robert de Niro en Al Pacino spelen een beetje op de automatische piloot maar blijven toch vermakelijk. 50 Cent speelt gewoon zichzelf als je lokale coke dealer in een mindere wijk in New York.

Al met al een vermakelijk filmpje alleen veel is het "net niet". Ik heb het idee dat een groot deel van het budget op is gegaan aan de salarissen van De Niro en Pacino. Van verre zie je het al aankomen hoe de vork in de steel zit...

Ik geef de film 3 sterren voor de Niro en Pacino in 1 film en de setting van de film. Die was wel goed, lekker grauw sfeertje en over de NY police.

avatar van PaulieWalnuts

PaulieWalnuts

wim-film schreef:

Inderdaad. Zelfs met hun is het een matige film vind ik.

Echt zo ontzettend standaard. Lijkt me geen uitdagend project geweest voor de heren. Onder hun niveau (zoals eigenlijk hun meeste films de laatste tijd).

avatar van Birdview

Birdview

Twee kanjers van acteurs met een vrij voorspelbaar verhaal, tenminste vind ik. Toch vermakelijk om te zien. Wat iemand als 50cent in zo'n film doet begrijp ik absoluut niet. Jammer.

avatar van Mobilemel

Mobilemel

lekkere film met prima acteurs die gewoon hun werk doen. niets bijzonders maar wel de moeite waard omdat hij lekker wegkijkt en sommige dialogen tussen die 2 wel erg leuk zijn.

hollywood king

wat een gare saaie film, robert de niro een echte papzak, 1 ster voor de gezelligheid van al pacino.

avatar van frank92

frank92

Een film met een zeer verassent eind